polaki Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Εχετε καταλαβει βεβαια το ποσο υποκριτικα ειναι τα χριατουγεννα???αν θελετε να βοηθησετε παιδακια πηγαινετε σε καποιο αντικαρκινικο συλλογο και δωστε εκει να σας τα πουν. Σορρυ αλλα καθε χρονο τα ιδια... Φίλε μου με το αν δεν βοήθησε κανείς όμως. Φυσικά και αν θες να βοηθήσεις πας σε χωριά SOS όλο το χρόνο όχι μόνο χριστούγεννα κλπ, αλλά άλλο αυτό στο οποίο έχεις απόλυτο δίκιο και άλλο το να ΜΗΝ βοηθήσει κάποιος έστω και επειδή είναι "υποκριτικά τα χριστούγεννα". Ας βοηθάμε με ότι ψιλό μπορούμε σε κάθε ευκαιρία. Αν αυτή η ευκαιρία είναι οι ιδιαίτερες αυτές μέρες, ας είναι! 1
Edel Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ανυπομονώ ήδη να ακούσω τα κάλαντα στο μετρό. Σε κάθε στάση και διαφορετική βερζιον και στίχοι 🤣🤣
maniacos93 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Τι ερώτηση είναι αυτή; Ότι μπορείς εσύ δίνεις. Έχω δώσει παλιότερα από 1 ευρώ μέχρι και 10 ευρώ (σε άγνωστα παιδάκια) και μέχρι και 50 ευρώ (σε παιδιά συγγενών). Επίσης, μην ακούς αυτούς που λένε ''δεν ανοίγω'', ''κρύβομαι'', ''δεν το ένα'', ''δεν το άλλο'', κ.τ.λ. Αυτοί οι τύποι είναι οι ίδιοι τύποι που 20-30 χρόνια πριν έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα με την παρέα τους και ''έβριζαν'' όταν κάποιος δεν τους άνοιγε την πόρτα. Χριστούγεννα έχουμε... Δώστε κάτι, έστω και 50 λεπτά αν δεν μπορείτε παραπάνω. Έστω μια χούφτα σοκολατάκια, μελομακάρονα, καραμέλες, κ.τ.λ. Μπορεί το παιδί να μην εκτιμήσει τόσο το μισό ευρώ ή το μελοκακάρονο αλλά καταβάθος εσύ θα ξέρεις ότι πρόσφερες κάτι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. 10
LEONIDAS MOUSSA Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΠΑΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Ή ΦΤΑΞΕ ΚΑΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΠΟΥΤ ΕΓΩ ΠΕΡΥΣΙ ΕΔΩΣΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΦΕΤΟΣ ΤΣΙΧΛΕΣ Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από LEONIDAS MOUSSA
costis ni Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, chill είπε Από τη στιγμή που η πλειονότητα όσων λένε τα κάλαντα τα τελευταία χρόνια είναι γύφτοι και ελμπασανιώτες κρεμάμε στην πόρτα αυτό και ξεμπερδεύουμε (Kudos @Lucifer) Καλό, αλλά θα έβαζα πιο μυστήρια γραμματοσειρα. Οι ελμπασανιώτες ήντα'ναι;
cumulus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ασχετο με το τι δινουμε αλλασχετικο με τα καλαντα Πριν 2-3 χρονια παραμονη πρωτοχρονιας κανω το πρωινο μου τρεξιμο και εκει που νομιζω οτι παω γρηγοροτερα απο τον bolt με περναει σαν σταματημενο ενας πιτσιρικας που κρατουσε τριγωνακι που εχουν στα καλαντα.Ταυτοχρονως ακου μια φωνη "θα σε γα..σω κωλοπαιδο" και με περναει ενας τυπος με ποδηλατο.Ο τυπος φτανει τον πιτσιρκα και τον αρχιζει σε κατι φαπες.Παω τους χωριζω και ρωταω τι τρεχει ρε φιλε και βαρας το παιδι.Μου λεει περασε ο τσοαγλανος πριν 3 ωρες να πει τα καλαντα και επειδη δεν του ανοιξα περναει καθε ενα τεταρτο μου κτυπαει το κουδουνι και φευγει τρεχοντας!!! Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από cumulus 1
chill Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, costis ni είπε Καλό, αλλά θα έβαζα πιο μυστήρια γραμματοσειρα. Οι ελμπασανιώτες ήντα'ναι; Οι εξ Ελμπασάν ερχόμενοι
oikonikos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Froskeas είπε Δεν είμαστε καν σπίτι, βαράμε καζμά και τότε Sad but true 3 ώρες πριν, Froskeas είπε Δεν είμαστε καν σπίτι, βαράμε καζμά και τότε Sad but true 3 ώρες πριν, Froskeas είπε Δεν είμαστε καν σπίτι, βαράμε καζμά και τότε Sad but true
bluesattack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, cumulus είπε Ασχετο με το τι δινουμε αλλασχετικο με τα καλαντα Πριν 2-3 χρονια παραμονη πρωτοχρονιας κανω το πρωινο μου τρεξιμο και εκει που νομιζω οτι παω γρηγοροτερα απο τον bolt με περναει σαν σταματημενο ενας πιτσιρικας που κρατουσε τριγωνακι που εχουν στα καλαντα.Ταυτοχρονως ακου μια φωνη "θα σε γα..σω κωλοπαιδο" και με περναει ενας τυπος με ποδηλατο.Ο τυπος φτανει τον πιτσιρκα και τον αρχιζει σε κατι φαπες.Παω τους χωριζω και ρωταω τι τρεχει ρε φιλε και βαρας το παιδι.Μου λεει περασε ο τσοαγλανος πριν 3 ωρες να πει τα καλαντα και επειδη δεν του ανοιξα περναει καθε ενα τεταρτο μου κτυπαει το κουδουνι και φευγει τρεχοντας!!! Και που ξερει ποιος χτυπαγε την πορτα ? Κρυβοταν ολοκληρος ανδρας και κρυφοκοιταζε απο το ματακι η το παραθυρο ? 😆
cumulus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, bluesattack είπε Και που ξερει ποιος χτυπαγε την πορτα ? Κρυβοταν ολοκληρος ανδρας και κρυφοκοιταζε απο το ματακι η το παραθυρο ? 😆 Ξεχασα να το γραψω .Σε μονοκατοικια εμενε
georgeps21 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Εγω συνήθως ανοίγω στα 1-2 πρώτα, αν ειναι να 2 παιδιά θα δώσω 5ε γιατί θυμάμαι πόσο χαιρόμουν μικρός με τετοιο ποσό. Αν είναι παραπάνω , θα κοίταγα για 2ε στον καθένα. Αλλά μετα τα 2-3, γκρουπ δεν ανοίγω συνήθως
glight Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Σε καμιά χώρα στο εξωτερικό που έχω πάει δεν δίνει λεφτά στα κάλαντα. Θεωρείται ανήθικο και επικίνδυνο να κουβαλάνε μετρητά τόσα πιτσιρίκια στους δρόμους. Οι πιο πολλοί κάνουν home made cookies, έχουν καλαθάκια με γλυκά ή ακόμα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν συμφωνώ καθόλου με τα λεφτά, δεν σας έρχονται άπορα παιδιά αλλά τα παιδιά του γείτονα που αν έχεις πραγματική ανάγκη τον βοηθάς με κάτι άλλο (τους καλείς για γεύμα, δίνεις ρούχα που έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα σου κτλ) Λεφτά στα κάλαντα ότι πιο ελεεινό υπάρχει.... 2 1
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, glight είπε Σε καμιά χώρα στο εξωτερικό που έχω πάει δεν δίνει λεφτά στα κάλαντα. Θεωρείται ανήθικο και επικίνδυνο να κουβαλάνε μετρητά τόσα πιτσιρίκια στους δρόμους. Οι πιο πολλοί κάνουν home made cookies, έχουν καλαθάκια με γλυκά ή ακόμα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν συμφωνώ καθόλου με τα λεφτά, δεν σας έρχονται άπορα παιδιά αλλά τα παιδιά του γείτονα που αν έχεις πραγματική ανάγκη τον βοηθάς με κάτι άλλο (τους καλείς για γεύμα, δίνεις ρούχα που έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα σου κτλ) Λεφτά στα κάλαντα ότι πιο ελεεινό υπάρχει.... Και οι Εβραίοι βλέπουν το Πάσχα σαν ένα νέο ξεκίνημα και οι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμιά από τις 2 αυτές γιορτές αλλά σε όλες τις χώρες που πάνε επωφελούνται από αυτό + τις δικές τους γιορτές σε αυτές τις χώρες που έχεις πάει αν πέσεις ξερός κάτω και δεν φοράς κοστούμι hugo boss κλπ σε αγνοούν ο Έλληνας θα πάει να βοηθήσει ή να καλέσει βοήθεια στην Ελλάδα έτσι είναι τα κάλαντα έτσι μας τα πέρασαν και έτσι θα τα περάσουμε στις υπόλοιπες γενιές μας αν εσύ δεν γουστάρεις δικό σου θέμα. Το να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας δεν μας κάνει Έλληνες αλλά κάτι χειρότερο. 3
afragorn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, glight είπε Σε καμιά χώρα στο εξωτερικό που έχω πάει δεν δίνει λεφτά στα κάλαντα. Θεωρείται ανήθικο και επικίνδυνο να κουβαλάνε μετρητά τόσα πιτσιρίκια στους δρόμους. Οι πιο πολλοί κάνουν home made cookies, έχουν καλαθάκια με γλυκά ή ακόμα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν συμφωνώ καθόλου με τα λεφτά, δεν σας έρχονται άπορα παιδιά αλλά τα παιδιά του γείτονα που αν έχεις πραγματική ανάγκη τον βοηθάς με κάτι άλλο (τους καλείς για γεύμα, δίνεις ρούχα που έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα σου κτλ) Λεφτά στα κάλαντα ότι πιο ελεεινό υπάρχει.... Ένα ωραίο έθιμο της χώρας είναι. Μη "φαρμακώνετε" με τέτοιες σκέψεις κάτι που προσφέρει χαρά στα παιδιά! Μιλάτε λες και 5 Ευρώ είναι κανένα κονδύλιο του κράτους... 2
glight Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @LIGHT1NG σε αυτές τις χώρες που έχεις πάει αν πέσεις ξερός κάτω και δεν φοράς κοστούμι hugo boss κλπ σε αγνοούν" xAXXAXAXXA Πρέπει να σε έχουν υπνωτίσει καλά εκεί απ'οτι βλέπω. Χτες για παράδειγμα μπήκα στον ηλεκτρικό και είχα ξεχάσει ότι είχε αδειάσει η κάρτα μου και στον έλεγχο που θα μπορούσα να φάω πρόστιμο απο το πουθενά μπήκε ανάμεσα από εμένα και τον ελεγκτή κάποιος άγνωστος επιβάτης και μου πλήρωσε το εισιτήριο. Του είπα τι μπορώ να κάνω για να τον ευχαριστήσω και μου είπε βοήθα κάποιον άλλο, The good deeds in Denmark should be sailing through the city. Για να είμαι ακριβής. Έχεις μπλέξει την παράδοση με τον σεφτέ και την ζητιανιά. Για ρώτα την γιαγιά σου τι έδινε στα κάλαντα λεφτά ή ζεστό ψωμί και ουγγιές από τραχανά?? Κατά τ'άλλα εγώ ξέχασα τις παραδόσεις. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από glight 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις