Runner25 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) setup: . λειτουργικο συστημα windows 10 pro (αυθεντικα) . πρωτη οθονη και βασικη για την δουλεια μου SAMSUNG UD590 συνδεδεμενη με DISPLAY PORT https://www.samsung.com/uk/monitors/uhd-ud590/ . δευτερη οθονη προτζεκτορας ALFAWISE X PROJECTOR συνδεδεμενος με HDMI https://www.gearbest.com/projectors/pp_1401023.html . καρτα γραφικων ASUS GTX970 STRIX . η επιλογη μεσα απο το display settings των 10 ειναι duplicate this displays ΠΡΟΒΛΗΜΑ: εχω τα εξης θεματα . πρωτον και πολυ σοβαρο οταν η οθονη κλεινει μετα απο το screen saver το κυριο μονιτορ(UD590 SASMUNG) παει και παιρνει σαν αναλυση τη βασικη που βγαζει ο προτζεκτορας, η βασικη του native αναλυση Ειναι 1080ρ , αυτο εχει ως αποτελεσματα τα παραθυρα που ειναι ανοιχτα να αλλαζει το size τους πραμα πολυ ενοχλητικο μου παΙρνει χρονο και κοπο να τα ρυθμιζω ξανα ολη την ωρα . επομενο προβλημα., σε καποια προγραμματα και παιχνδια μου βγαζει επιλογες αναλυσεις του προβολεα δεν με αφηνει να επιλεξω πανω απο 1080ρ εγω στο κυριο μονιτορ δουλευω 4κ αναλυση ultra hd . οι γραμματοσειρες και μερικα μενου στον προβολεα φαινονται σαν χαλασμενα και πολυ μικρα, δεν ξερω αν ειναι θεμα scalling εχω τις προτεινομενες επιλογες απο τα 10ρια εχω ψαξει ολες τις επιλογες των Windows νομιζω δεν μου διαφευγει κατι, μετα υπαρχει το μενου της nvidia 'nvdia control panel' εκεινο ειναι πιο πολυπλοκο επαιξα λιγο μαζι του αλλα δεν καταφερα κατι υπαρχει κατι ρε παιδια που μπορω να κανω ,μηπως κατι μου διαφευγει να σημειωθει οτι εχω ενημερωμενους ολους τους οδηγους και κανω παντα τα update των windows ευχαριστω πολυ Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από Runner25
Runner25 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 καποιος παιδια που να ξερει η εστω να προτεινει κατι σε πρωτη φαση εβαλα ανταπτορα απο hdmi to dvi στο προβολεα αλλα δεν εγινε τιποτα ισως η λυση βρισκεται στο nvdia control panel αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη θα ημουν ευγνωμων αν καποιος εδινε μια ιδεα
Extinction Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 @Runner25 Μια ερώτηση από απορία, γιατί βάζεις Screen Saver και όχι Screen Off στον τάδε χρόνο πχ από Power & Sleep menu? Βρήκα το παρακάτω με μια γρήγορη αναζήτηση σχετικά με το θέμα σου: (Source: Microsoft) Αναφορά σε κείμενο 1) Go to Start --> Run --> regedit and press enter 2) Click 'Edit' and click 'Find' in the Edit menu 3) Type ' DefaultSettings.XResolution ' (without quotes) and click 'Find' 4) Now double click it and change the hexadecimal value to 400 which corresponds to 1024 5) Click 'Find Next' and repeat Step 4) 6) Now do the same for ' DefaultSettings.YResolution ' (without quotes) and change the hexadecimal value to 300 which corresponds to 768 and restart. Είναι από το 2009, δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτές οι ρυθμίσεις στο λειτουργικό σου.. παρόλα αυτά, όσα thread βρήκα σε Google λένε για Scaling ρυθμίσεις στο panel της κάρτας γραφικών. Όσο αναφορά το Scaling, μιας και έχω καιρό να δω Nvidia Panel βρήκα αυτό μέσω Web.. οπότε ίσως να είναι κάτι από εκεί!
Runner25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, Extinction said: @Runner25 Μια ερώτηση από απορία, γιατί βάζεις Screen Saver και όχι Screen Off στον τάδε χρόνο πχ από Power & Sleep menu? Βρήκα το παρακάτω με μια γρήγορη αναζήτηση σχετικά με το θέμα σου: (Source: Microsoft) Είναι από το 2009, δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτές οι ρυθμίσεις στο λειτουργικό σου.. παρόλα αυτά, όσα thread βρήκα σε Google λένε για Scaling ρυθμίσεις στο panel της κάρτας γραφικών. Όσο αναφορά το Scaling, μιας και έχω καιρό να δω Nvidia Panel βρήκα αυτό μέσω Web.. οπότε ίσως να είναι κάτι από εκεί! Θα το δοκιμάσω το σκριν ΟΦ δε με καίει το screen saver αλλά θέλω όμως να μην μένει μόνιμα ανοιχτό το μόνιτορ τα μενού της Nvidia είναι το ίδιο μου βγάζει και τις δυο οθόνες έπαιξα με τις ρυθμίσεις δεν κατάφερα κάτι Επίσης είχα θέμα και στο ποστ του υπολογιστή και στο bios , μπορούσα μα τα δω μόνο στο προβολέα το μόνιτορ δεν το έβλεπε μπηκα μέσα από το bios στην ενότητα boot και την επιλογή legacy And Uefy την έβαλα στο auto (asus x99 deluxe) τελος να πω ότι έχω κάνει και firmware update στην 970 και όλοι οι οδηγοί είναι ενημερωμένοι
Extinction Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ok πάμε δεύτερο Round.. 1) https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3569/~/managing-a-display-edid-on-windows (Δεν έχω δει ποτέ μου το συγκεκριμένο menu.. ) 2) https://github.com/hunkydoryrepair/MonitorKeeper/releases/tag/0.1 Αρκετοί το κατάφεραν με το παραπάνω .exe 3) Πάμε σε Regedit πάλι... CMD ή Windows+R> "regedit" -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration Από όλους τους φακέλους μέσα στο "Configuration" που είναι όλα αποθηκευμένες ρυθμίσεις ανάλυσης, πρέπει να πειράξεις αυτόν με το Simulated.. Κάνε ένα back-up το registry πριν πειράξεις κάτι.. Σε άλλους διάβασα έφτιαξε με το Delete του Φακέλου Configuration γενικά! Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις και τα 4 παρακάτω κελιά. Τις σωστές αναλύσεις και τα νούμερα θα τα βρεις στους από πάνω φακέλους. Δεν ξέρω στην περίπτωση σου τι είναι το "optimal" value, δοκίμασε για αρχή να ρυθμίσεις αυτά εδώ σε 1080p, διαφορετικά σε 4k. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από Extinction 1
Runner25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 6 hours ago, Extinction said: Ok πάμε δεύτερο Round.. 1) https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3569/~/managing-a-display-edid-on-windows (Δεν έχω δει ποτέ μου το συγκεκριμένο menu.. ) 2) https://github.com/hunkydoryrepair/MonitorKeeper/releases/tag/0.1 Αρκετοί το κατάφεραν με το παραπάνω .exe 3) Πάμε σε Regedit πάλι... CMD ή Windows+R> "regedit" -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration Από όλους τους φακέλους μέσα στο "Configuration" που είναι όλα αποθηκευμένες ρυθμίσεις ανάλυσης, πρέπει να πειράξεις αυτόν με το Simulated.. Κάνε ένα back-up το registry πριν πειράξεις κάτι.. Σε άλλους διάβασα έφτιαξε με το Delete του Φακέλου Configuration γενικά! Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις και τα 4 παρακάτω κελιά. Τις σωστές αναλύσεις και τα νούμερα θα τα βρεις στους από πάνω φακέλους. Δεν ξέρω στην περίπτωση σου τι είναι το "optimal" value, δοκίμασε για αρχή να ρυθμίσεις αυτά εδώ σε 1080p, διαφορετικά σε 4k. ευχαριστω παρα πολυ , χθες το βραδυ εκατσα και εκανα αρκετη δουλιτσα θα μπω να γραψω αργοτερα το πως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα