DarkNemessis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, θέλω να συνδιασω έναν Fx6300 επεξεργαστή με μια RX590 GPU.. Βαση https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/Radeon_RX_590/0sJ12V28/16/ θα έχω 34% bottleneck.. Η ερώτηση μου είναι αυτό τι ακριβώς επιπτώσεις θα μου δημιουργήσει; Δηλαδή δεν είμαι τόσο οικείος με τον όρο bottleneck.. Ουσιαστικά θα τρέχουν όλα σωστά απλά όχι στο 100% της απόδοσης που θα μπορούσαν με αυτή την κάρτα αλλα 34% κάτω; Όχι όμως ότι θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας ή ότι θα βγάζει η κάρτα artifacts κλπ, ή ότι θα αντιμετωπίσω οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που θα καταστήσει τον υπολογιστή σε μη λειτουργική θέση; Ευχαριστώ.
3DJIN Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 προχωρα στην αγορα της καρτας,ναι θα εχεις μπουκαλι αλλα θα παιζεις καλυτερα απο οτι τωρα.Επισης αυτα τα sites ειναι για γελια και εχουν ερθει στο φορουμ απο μια νεα γενια νουμπαδων χρηστων αδιαφορησε.Βλεπεις σε techpowerup,guru3d,techspot τι κανει η καρτα αυτη και τους συνδυασμους της με hardware. 1
Duck Dodgers Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ιδανικά αν κάνεις και μια αναβάθμιση στον επεξεργαστή σου θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις διαφορά από την 280x!
DarkNemessis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Πολύ ωραία, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Coppermine Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ο 6300 είναι πάρα πολύ αργός για την 590, είναι πιο αργός από core 2 quad, και σε multi και σε single core performance και ειδικά για παιχνίδια που θέλεις, με μια 590 αν παίξεις σε 1080p δεν θα έχεις καν μέτρο των επιδόσεων της κάρτας σου
JohnVani18 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ότι FX και να βάλεις θα έχεις bottleneck δυστυχώς. Η κάρτα όμως θα πάρει πολύ αέρα αν στο άμεσο μέλλον αλλάξεις πλατφόρμα, οπότε δεν θα πάει χαμμένη.
DarkNemessis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Θα αλλάξω το σύστημα στο μέλλον, ναι, αλλά στην παρούσα φάση χρειάζομαι άμεσα οπωσδήποτε αλλαγή κάρτας, για αυτό θέλω να πάω σε 590. Απλά ο ενδοιασμός μου ήταν να μην βρεθώ με σύστημα που δεν bootαρει καν, που λέει ο λόγος. Από όσο καταλαβαίνω, τα παιχνίδια θα παίζουν καλύτερα από ότι έπαιζαν πριν με την προηγούμενη κάρτα μου, έστω κ ελάχιστα καλύτερα, οπότε για την παρούσα φάση δεν με ενοχλεί να μην παίρνω το 100% της κάρτας.. Στο μέλλον θα πάω σε ryzen φυσικά.
Duck Dodgers Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ναι σκέψου ότι ο fx θα πάει στο 100% και η 590 ανάλογα το παιχνίδι μπορεί απλά να "κοιμάται"! Επιπλέον βάλε και ssd κρίμα είναι με τις τιμές που παίζουν τώρα!
DarkNemessis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Έχω ssd στο σύστημα. Ο επεξεργαστής σίγουρα θα αλλάξει αλλά η κάρτα που είχα παρέδωσε πνεύμα οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάω σε καινούργια.. Έστω και ελάχιστη βελτίωση να δω στην απόδοση παρόλα αυτά, θα είμαι ικανοποιημένος μέχρι να αλλάξω τον fx.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόνο και μόνο που έχεις FX παλιάς γενιάς δεν θα πήγαινα στην 590 και να ανεβάσω και άλλο την κατανάλωση αλλά στην 1660. Από amd μεριά μόνο σε 5700. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από BlueBlood7 1
Coppermine Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε FX παλιάς γενιάς δεν θα πήγαινα στην 590 και να ανεβάσω και άλλο την κατανάλωση αλλά στην 1660. Από amd μεριά μόνο σε 5700 H κατανάλωση είναι το "πρόβλημα"? Εδω θα έχει μποτίλια τρελή με τον αναιμικό 6300 με την 590 και του προτείνεις κάρτες πολύ γρηγορότερες απο την 590 όπως οι 1660 και η 5700....οκ εγώ του λέω να βάλει την 1080Τi
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι και η κατανάλωση είναι πρόβλημα. Δεν πρότεινα την 5700. Από amd υπάρχει μόνο η 5700. Αυτό έγραψα. Η οποία φυσικά είναι απαγορευτική για τον επεξεργαστή του αλλά και οικονομικά. Είναι φανερό νομίζω. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από BlueBlood7 1
cabdik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, DarkNemessis είπε Καλησπέρα, θέλω να συνδιασω έναν Fx6300 επεξεργαστή με μια RX590 GPU.. Βαση https://pc-builds.com/calculator/FX-6300_Six-Core/Radeon_RX_590/0sJ12V28/16/ θα έχω 34% bottleneck.. Η ερώτηση μου είναι αυτό τι ακριβώς επιπτώσεις θα μου δημιουργήσει; Δηλαδή δεν είμαι τόσο οικείος με τον όρο bottleneck.. Ουσιαστικά θα τρέχουν όλα σωστά απλά όχι στο 100% της απόδοσης που θα μπορούσαν με αυτή την κάρτα αλλα 34% κάτω; Όχι όμως ότι θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας ή ότι θα βγάζει η κάρτα artifacts κλπ, ή ότι θα αντιμετωπίσω οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που θα καταστήσει τον υπολογιστή σε μη λειτουργική θέση; Ευχαριστώ. θα απευθυνθω αποκλειστικα σε σενα, και θα σου πω........... ΠΑΡΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ. τεχνικα, δεν θα εχεις θεμα με καμια καρτα. ακομα και με τις 3080Τι, ΤΙΤΑΝ, RX 5700, VEGA 64, κλπ..!! το θεμα "bottleneck" εχει να κανει καθαρα με την δυναμικη ισορροπια CPU-VGA. δλδ, οταν λεμε οτι ενα συστημα εχει bottleneck, σημαινει οτι ενα απο τα 2 μερη, λειτουργει στο 100%, ενω το αλλο σε αρκετα μικροτερο ποσοστο. στα λεω απλα για να τα καταλαβεις. αυτο δεν σημαινει οτι θα εχεις καποιο προβλημα. απλα δεν θα δουλευουν στο ΜΑΧ των δυνατοτητων. οταν με το καλο, αναβαθμισεις και την πλατφορμα σου (επεξεργαστη-μητρικη) τοτε θα καταλαβεις την διαφορα..! Π.Χ.. αν τωρα παιζεις ενα παιχνιδι, με τον 6300 η 590 θα σου βγαλει 60FPS, ενω αργοτερα με εναν νεο επεξεργαστη, θα βγαζει 100FPS..!! δεν υπαρχει κανενα αλλο προβλημα...! 1 1
DarkNemessis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, cabdik είπε θα απευθυνθω αποκλειστικα σε σενα, και θα σου πω........... ΠΑΡΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ. τεχνικα, δεν θα εχεις θεμα με καμια καρτα. ακομα και με τις 3080Τι, ΤΙΤΑΝ, RX 5700, VEGA 64, κλπ..!! το θεμα "bottleneck" εχει να κανει καθαρα με την δυναμικη ισορροπια CPU-VGA. δλδ, οταν λεμε οτι ενα συστημα εχει bottleneck, σημαινει οτι ενα απο τα 2 μερη, λειτουργει στο 100%, ενω το αλλο σε αρκετα μικροτερο ποσοστο. στα λεω απλα για να τα καταλαβεις. αυτο δεν σημαινει οτι θα εχεις καποιο προβλημα. απλα δεν θα δουλευουν στο ΜΑΧ των δυνατοτητων. οταν με το καλο, αναβαθμισεις και την πλατφορμα σου (επεξεργαστη-μητρικη) τοτε θα καταλαβεις την διαφορα..! Π.Χ.. αν τωρα παιζεις ενα παιχνιδι, με τον 6300 η 590 θα σου βγαλει 60FPS, ενω αργοτερα με εναν νεο επεξεργαστη, θα βγαζει 100FPS..!! δεν υπαρχει κανενα αλλο προβλημα...! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με καλύπτει πλήρως σε όλα μου τα ερωτήματα! Η αγορά της 590 θα γίνει με το σκεπτικό ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνει αναβάθμιση κ σε mοbo-cpu και δν θέλω να πάρω μια υποδεέστερη για την εποχή κάρτα. Αλλιώς θα έπαιρνα την ίδια που είχα κ χάλασε. Οπότε έστω και ακριβώς ίδια να παιζει με την r9 280x που είχα, πάλι είμαι ευχαριστημένος, μέχρι να κάνω την ολική αναβάθμιση. Από κατανάλωση έχω 630W psu, μπορώ να την δουλέψω. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από DarkNemessis
cabdik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 57 λεπτά πριν, DarkNemessis είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με καλύπτει πλήρως σε όλα μου τα ερωτήματα! Η αγορά της 590 θα γίνει με το σκεπτικό ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνει αναβάθμιση κ σε mοbo-cpu και δν θέλω να πάρω μια υποδεέστερη για την εποχή κάρτα. Αλλιώς θα έπαιρνα την ίδια που είχα κ χάλασε. Οπότε έστω και ακριβώς ίδια να παιζει με την r9 280x που είχα, πάλι είμαι ευχαριστημένος, μέχρι να κάνω την ολική αναβάθμιση. Από κατανάλωση έχω 630W psu, μπορώ να την δουλέψω. αν δεις στην υπογραφη μου, εχω την 570 με τον 8320 εδω και 2+ χρονια. σε 1080Ρ μονιτορ, παιζω πολλα απο τα συγχρονα παιχνιδια, ανετα. δεν ειμαι βεβαια του Online Gaming, οπου υπαρχουν και υψηλοτερες απαιτησεις. οι απαιτησεις του καθενος μας ειναι διαφορετικες, και για καποιον που παιζει σε 4Κ μονιτορ, online Games, ακομα και οι κορυφαιοι επεξεργαστες και καρτες, μπορει να μην ειναι αρκετα.......!!!!! βαζοντας στο Calculator που εχεις στο λινκ, στο πρωτο σου ποστ, τον 8350 αντι του 6300, κοιτα να δεις τι συμβαινει..........!! ποσο μεγαλη διαφορα εχει.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα