Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια που λέτε για φιλοζωικές, αυτό τον καιρό θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλάκι, αδέσποτο, και τηλεφώνησα σε μια αγγελία από το dogsvoice. Η συγκεκριμένη μου είπε συνεργάζεται με μια φιλοζωική ενός δήμου και ένας εκεί φροντίζει 100 σκυλιά που στη συνέχεια τα δίνουν για υιοθεσία. Και όλα αυτά εθελοντικα. Τι να πρωτοφροντισεις με τόσα σκυλιά.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στους επόμενους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό και είναι άσχετοι με ζώα όπως είμαι εγω, να ξέρετε ότι είναι πολύ ψυχοφθόρο. Νιώθεις αναίτια τύψεις, κανείς χίλιες σκέψεις στο αν έκανες κάτι άλλο θα ζούσε και άλλα πολλά.. Γενικά νομίζεις ότι έγιναν όλα λαθος και φέρεις μερίδιο ευθύνης χωρίς να σου αναλογεί.

Μπορεί να ακούγεται αστείο σε ορισμένους, ίσως και εγώ αν το διάβαζα πριν να μου φαινόταν υπερβολικό αλλά από το πρωί είμαι χάλια.

Νομίζω ότι έπρεπε να πίεζα με κάθε μέσο τον κτηνίατρο να την κρατουσε στο κτηνιατρείο εκείνη την ημέρα... Πίστεψα ότι θα γινόταν καλά και όπως μου είχε πει "ίσως την επόμενη το πρωί να εφεύγε μόνη της από την κούτα..."

Για την ιστορία δεν κατάφερα να την θάψω, έκλεισα την κούτα και την πήγα στα σκουπιδια... Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που με έχει επηρεάσει τόσο... 

• Like 9
Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα..Τον ίδιο τρόπο σκέψης έχω κ εγώ.. Τι στα σκουπίδια τι στο χώμα αφού έφυγε μη σε τρώνε οι τύψεις.Εκανες ότι μπορούσες ενώ άλλοι θα κάνανε τα στραβά μάτια.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, guzel είπε

Στους επόμενους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό και είναι άσχετοι με ζώα όπως είμαι εγω, να ξέρετε ότι είναι πολύ ψυχοφθόρο. Νιώθεις αναίτια τύψεις, κανείς χίλιες σκέψεις στο αν έκανες κάτι άλλο θα ζούσε και άλλα πολλά.. Γενικά νομίζεις ότι έγιναν όλα λαθος και φέρεις μερίδιο ευθύνης χωρίς να σου αναλογεί.

Μπορεί να ακούγεται αστείο σε ορισμένους, ίσως και εγώ αν το διάβαζα πριν να μου φαινόταν υπερβολικό αλλά από το πρωί είμαι χάλια.

Νομίζω ότι έπρεπε να πίεζα με κάθε μέσο τον κτηνίατρο να την κρατουσε στο κτηνιατρείο εκείνη την ημέρα... Πίστεψα ότι θα γινόταν καλά και όπως μου είχε πει "ίσως την επόμενη το πρωί να εφεύγε μόνη της από την κούτα..."

Για την ιστορία δεν κατάφερα να την θάψω, έκλεισα την κούτα και την πήγα στα σκουπιδια... Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που με έχει επηρεάσει τόσο... 

Με συγκίνησε βαθιά το μήνυμα σου και θυμήθηκα στενάχωρα πράγματα...

καθώς πριν από πάρα πολύ καιρό είχα σώσει και εγώ ένα γάτο (ονόματι λάζαρος) που τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και του είχε σπάσει το σαγόνι (ευτυχώς όμως ο κτηνίατρος που τον πήγα τον έκανε καλά) οποίος έζησε 18 χρόνια και πέθανε από γεράματα στα χέρια του θείου και της θείας μου και υπόψη ήταν ο μοναδικός γάτος που κοιμόταν στην αγκαλιά μου και "γουργούριζε" ευχαριστημένος και ποτέ του δεν έβγαλε νύχια να με γρατσουνίσει ή να με δαγκώσει.

μπράβο σου φίλε μου να είσαι καλά και πάντα να κάνεις το καλό

προσωπικά έχω μεγαλώσει τρία σκυλιά (ένα κανίς , έναν βελγικό ποιμενικό και μια σκυλίτσα κανίς-γκριφόν που μάζεψα από το δρόμο κουτάβι) τα δύο πρώτα έζησαν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα με την σκυλίτσα δεν τα κατάφερα πέθανε επτά χρονών από καρκίνο στην μήτρα (αυτό μου κόστισε ψυχικά) και είπα δεν θα ξανά πάρω άλλο ζώο σπίτι μου μιας και δεν αντέχω να ξανά περάσω τα ίδια...

αλλά μάντεψε λογάριαζα δίχως τον ξενοδόχο

στην πολυκατοικία που μένω μια μέρα ήρθε ένας κύριος από την γειτονιά οποίος έχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με παρακάλεσε να πάρω έναν γάτο που είχε μαζέψει το παιδί του και φρόντιζαν έξω από το μαγαζί τους γιατί κινδυνεύει να τους το κλείσει φέρνοντας την αστυνομία και το υγειονομικό μια "παλαβή" κυρία

ο συγκεκριμένος γάτος (άγνωστης ράτσας) χρώματος γκρι με κοντή τρίχα (δεν μαδάει) σύμφωνα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του είναι στειρωμένος έχει κάνει όλα τα εμβόλια του

τρώει αρκετά και έχει αποκτήσει κοιλιά βλέπεις έχει ακριβά γούστα στο φαγητό

όντως κοιμάται πολύ ... όταν δεν τρώει

του έχω φτιάξει ειδικό χώρο εκτός πολυκατοικίας (απολύτως προστατευμένο) , εντός πολυκατοικίας με την συγκατάθεση του συνόλου των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και εντός του διαμερίσματος

καταλαβαίνει ότι δεν μου αρέσουν οι γάτες αλλά υπάρχει αλληλοσεβασμός αναμεταξύ μας και πλήρη συνενόηση

το όνομα που ακούει είναι "χοντρός"

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
7 ώρες πριν, guzel είπε

Μπράβο για την βοήθεια που προσέφερες, αλλά εγώ θα σταθώ στο bold. Δεν έχω καταλάβει από όλη την ιστορία, τον πλήρωσες τον κτηνίατρο; Αν όχι, γιατί να την κρατήσει; Αν το κάνουν αυτό που έκανες, άλλοι δέκα την ημέρα, πως θα ζήσει ο κτηνίατρος;

Ο κτηνίατρος δεν είναι εθελοντής ούτε φιλοζωική. Εγώ στη θέση του θα σου έλεγα ψυχρά, πληρώνεις, προσφέρω υπηρεσίες. Δεν πληρώνεις,  λυπάμαι, περάστε έξω. 

Και για να μη βιαστείτε να κατηγορήσετε, σε χωριό μεγάλωσα με πλήθος γατιών στο σπίτι. Αλλά όλα κι όλα, σεβασμός στη δουλειά και την επιστήμη του άλλου.

Δημοσ.

Εύχομαι εκεί που είναι το γατάκι να νιώθει την ζεστασιά που του έδωσες. Μπράβο φίλε μου για τις πράξεις σου, νιώθω πολύ μικρός μπροστά σου :-( 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Μπράβο για την βοήθεια που προσέφερες, αλλά εγώ θα σταθώ στο bold. Δεν έχω καταλάβει από όλη την ιστορία, τον πλήρωσες τον κτηνίατρο; Αν όχι, γιατί να την κρατήσει; Αν το κάνουν αυτό που έκανες, άλλοι δέκα την ημέρα, πως θα ζήσει ο κτηνίατρος;

Ο κτηνίατρος δεν είναι εθελοντής ούτε φιλοζωική. Εγώ στη θέση του θα σου έλεγα ψυχρά, πληρώνεις, προσφέρω υπηρεσίες. Δεν πληρώνεις,  λυπάμαι, περάστε έξω. 

Και για να μη βιαστείτε να κατηγορήσετε, σε χωριό μεγάλωσα με πλήθος γατιών στο σπίτι. Αλλά όλα κι όλα, σεβασμός στη δουλειά και την επιστήμη του άλλου.

Όχι δεν μου ζήτησε χρήματα , δεν μου είπε όμως οτι το γατάκι χρειάζοταν νοσηλεία αλλιώς θα πέθαινε. Κάτι θα έκανα, τουλάχιστον θα είχα την επιλογή και θα το κυνηγούσα.

Δε ρίχνω φταίξιμο στον γιατρό, οι συνάδελφοι του με την περιγραφή από το τηλέφωνο και μόνο δεν ήθελαν να εμπλακούν.. Εφόσον μου είπε ότι δεν έχει εσωτερική αιμορραγία , ότι ο πνεύμονας του είναι οκ και το ποδαράκι επίσης (ενώ φαινόταν σπασμένο) με επεισε και την πήρα πίσω.. Δεν υποψιαστικα βέβαια πως είναι δυνατόν όλα αυτά να τα είδε με το μάτι χωρίς εξετάσεις..

Όπως και να έχει το γατάκι εφυγε, δεν υπάρχει λόγος αναπαραγωγής της κατάστασης. Απλά θέλω να το αποβάλλω από μέσα μου γιατί με κρατάει πισω και δεν έχει νόημα..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 11/12/2019 στις 9:16 ΠΜ, Narayan είπε

Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση το πως ένα νοήμων ζώο όπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει να κοιτά και προς τις δύο κατεύθυνσεις πριν διασχίσει το οδόστρωμα. 🙄

Μία φορά μου έτυχε να πεταχτούν δύο γατιά ταυτόχρονα στα 5 μέτρα μπροστά μου, πλακωνόντουσαν στο ξύλο μεταξύ τους και προφανώς έχασαν την συναίσθηση του χώρου που βρίσκονταν. Ευτυχώς στα στενά οδηγώ σιγά ακριβώς επειδή μπορεί να πεταχτεί ζώο ή άνθρωπος στο δρόμο και φρέναρα αμέσως.

Είχε πλάκα πάντως πως με το που κατάλαβαν τα φώτα πάνω τους, κοίταξαν και οι δύο με ύφος "OH SHIIII--" και αμέσως πήραν δρόμο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

ρε φιλε με 130 στην εγνατια βραδυ πετιεται τελευται στιγμη γατα .. τι ν κανω? ειδα περιθωριο αντιδρασης 2 δευτερολεπτα..

κανεις δν θελει να χτυπαει καποιο ζωο , εστω κανενας φυσιολογικος.

δν μιλαμε για στενα που πας με 20-30  μονο η οπως το χει ο καθενας στο μυαλο του αλλα πιανουμε ολες τις περιπτωσεις 

αλλα μπραβο στον ΤΣ που ασχολήθηκε 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ikorolis είπε

αλλά μάντεψε λογάριαζα δίχως τον ξενοδόχο

στην πολυκατοικία που μένω μια μέρα ήρθε ένας κύριος από την γειτονιά οποίος έχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με παρακάλεσε να πάρω έναν γάτο που είχε μαζέψει το παιδί του και φρόντιζαν έξω από το μαγαζί τους γιατί κινδυνεύει να τους το κλείσει φέρνοντας την αστυνομία και το υγειονομικό μια "παλαβή" κυρία

ο συγκεκριμένος γάτος (άγνωστης ράτσας) χρώματος γκρι με κοντή τρίχα (δεν μαδάει) σύμφωνα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του είναι στειρωμένος έχει κάνει όλα τα εμβόλια του

τρώει αρκετά και έχει αποκτήσει κοιλιά βλέπεις έχει ακριβά γούστα στο φαγητό

όντως κοιμάται πολύ ... όταν δεν τρώει

του έχω φτιάξει ειδικό χώρο εκτός πολυκατοικίας (απολύτως προστατευμένο) , εντός πολυκατοικίας με την συγκατάθεση του συνόλου των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και εντός του 

Στα υγειονομικά καταστήματα δεν πρέπει να έχεις μέσα ζώα, έξω εκτός ιδιόκτητου χώρου, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε υποχρέωση να ελέγχεις τι γίνεται, μπορεί άνετα να πήγαινε ένα αδέσποτο ζώο στο πεζοδρόμιο. Πάντως πολύ θετικό ότι απέσπασες την συγκατάθεση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας για τον γάτο. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Στα υγειονομικά καταστήματα δεν πρέπει να έχεις μέσα ζώα, έξω εκτός ιδιόκτητου χώρου, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε υποχρέωση να ελέγχεις τι γίνεται, μπορεί άνετα να πήγαινε ένα αδέσποτο ζώο στο πεζοδρόμιο. Πάντως πολύ θετικό ότι απέσπασες την συγκατάθεση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας για τον γάτο. 

αρκετοί από τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας είναι φιλόζωοι και φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής

έτσι δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την έγκριση τους

Δημοσ.

Φιλε μου τουλαχιστον καποιος το αγαπησε το ζωντανο στο τελος της συντομης ζωης του.Μπραβο σου κ μονο για τη προσπαθεια,τοσες μερες δεν διαβαζα το θεμα γιατι δεν ηθελα να στεναχωρηθω...Ευχομαι να υπαρχουν και αλλοι σαν εσενα εκει εξω.

Δημοσ.

Θα παραλείψω τα υπόλοιπα εκτός θέματος σχόλια (μέχρι και συμβουλές για υιοθεσία διάβασα στα γρήγορα). Μπράβο για την ευαισθητοποίηση αλλά το ζώο χρειαζόταν άμεση βοήθεια.

Για μένα, αφού έγινε το αρχικό βήμα της συλλογής του χτυπημένου ζώου, δεν θα έπρεπε να εφησυχαστούμε. Λίγο φαγητό και μία ζεστή κουβέρτα δεν μπορούν να κλείσουν μία εσωτερική αιμοραγία απο κάποιο όργανο χτυπημένο απο σπασμένο οστό.

Επίσης το να παρατήσουμε ένα πτώμα ζώου διπλα στα σκουπίδια, μόνο περισσότερα προβλήματα προκαλεί. Αρουραίοι, κατσαρίδες, βροχή κτλ κτλ μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες απο την σάπια σάρκα. Για να μην πω για την βρώμα.

Καλούμε τον δήμο και το πάει για υγιειονομική ταφή σε συγκεκριμένο χώρο.

Ναι μπράβο σου TS που ευαισθητοποιήθηκες αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Την επόμενη φορά ζήτα βοήθεια απο κτηνίατρο που να θέλει και να μπορεί να ασχοληθεί.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 10/12/2019 στις 9:00 ΜΜ, guzel είπε

Πάτησαν μια γάτα πιο κάτω από το σπίτι μου, η οποία παρέμενε στον δρόμο επί δύο ωρες, έβγαζε αίμα από το στόμα και ανάπνεε βαριά. Αφού δεν έβγαλα άκρη με φιλοζωικές, κανείς δεν ασχολήθηκε την έβαλα σε μια κούτα και την πήγα σε ένα κοντινό κτηνιατρειο. Της έκανε δύο ενέσεις, μου είπε για να μην ποναει, και ότι να την γυρνούσα πίσω καθώς δε μπορούσε να την κρατήσει.

Από την επόμενη ημέρα σήκωνε το κεφάλι της και καθόταν στα πόδια της, ενώ αρχικά φαινοταν ότι είχε σπασμένο το ένα της ποδαράκι.

Το θέμα είναι ότι βλέπω ότι δεν τρώει, υποθέτω πίνει μόνο νερό καθώς λείπει ποσότητα από το δοχείο. Σήμερα που πήγα ήταν σαν ψοφια και τη σκουντησα και ξύπνησε...

Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να κάνω, την έχω βάλει σε μια πυλωτή σε μια κούτα 

Έκανες κάποιες κινήσεις που άλλοι δε θα έκαναν καν , αλλα ηταν ανούσιες δυστυχώς. 

Οταν ενα ζώο το χτυπάει αμάξι ΕΑΝ θελουμε να βοηθήσουμε το παίρνουμε ΕΠΙΤΟΠΟΥ για τον κτηνίατρο. Το οτι δυο ώρες το έβλεπες να παλεύει, συγγνώμη αλλα δεν με κάνει να σου πω μπράβο. 

Μετα, ειναι προφανές πως ο κτηνίατρος ηταν για κλωτσιές. Προφανώς ήταν ανεύθυνος, άχρηστος, ανιωθος και φοβήθηκε ιςως και μην δεν τον πληρώσεις. Ειναι πραγματικά γελοίο για έναν «επιστήμονα» να δώσει δυο παυσιπονες σε θύμα τροχαίου και να το στείλει πίσω.

Οποτε το ζώο έμεινε να βασανίζεται και να αργοπεθαίνει. Καλύτερα να γινόταν μια ευθανασία παρα αυτο.

Επισης..... τα αδέσποτα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Όσοι ασχολούμαστε είτε ατομικά είτε σε ομάδες, βάζουμε λεφτά απο την τσέπη μας και μονο. Όποτε σε τέτοιες περιπτώσεις μην περιμένετε απο άλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα. Έχουν βγάλει παρα πολλα, δεν παει αλλο. Μονο κάποιοι δήμοι έχουν προγράμματα πχ στείρωσης και ως εκει. Αν ο ιδιος δεν εισαι διατεθειμένος να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα δε γινεται τίποτα. Αν έχεις φυσικά.

Στις 11/12/2019 στις 8:23 ΠΜ, G.bar είπε

Η μια απο τις γάτες μας ανεκαθεν νόμιζε οτι είναι ακροβάτης και της αρεσε η ισορροποια στο καγκελο του μπαλκονιου, απο οπου και εκανε ελευθερη πτωση 2 φορες. Την πρωτη εσπασε  το γονατο και ηταν ετοιμοθανατη μια εβδομαδα και τη δευτερη εσπασε τη λεκανη και 2 εβδομαδες ετρωγε με συριγγα γιατι δεν ανοιγε ουτε το στομα της.
   Οταν την πηγαμε στον επι χρόνια γιατρό μας, δεν της εκανε ουτε μια ενεση. Μια αντιβιωση μονο μας εδωσε. Απο τη στιγμη λεει που δεν εχει σπασει το σαγονι της και δεν εχει εσωτερικη αιμοραγια, θα συνελθει μονη της. 
  Αυτη τη στιγμή, ενα χρονο μετά,  τρεχει στο σαλονι και κυνηγαει τον σκυλο. Βεβαια δεν θα ξαναβγεινστο μπαλκονι για την υπολοιπη ζωη της αλλα καλυτερα για ολους μας. 
   Θελω να καταληξω οτι οι γατες αντεχουν, και αντεχουν πολυ.Βαλ´της  μια κουβερτα να ειναι ζεστη και αν μπορεις και ενα μπουκαλι ζεστο νερο μεσα στην κουβερτα για να λειτουργει σαν θερμοφορα, και αλλαζε το οποτε μπορεις παλι με ζεστο. 

Θα μπορούσατε βέβαια να είχατε προφυλάξει το ζώο απο όλο αυτο αλλα οκ «αντέχουν οι γάτες». 

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Ενθαρρυντικό να υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι με ευαισθησίες. Ίσως δειλά-δειλά, κάτι να αλλάζει.

2 πράγματα επιγραμματικά κατά την ταπεινή μου άποψη.

1)Θέλει ψυχικά αποθέματα η ενασχόληση με τέτοια ζητήματα.

2)Καλώς ή κακώς, τα χρήματα είναι σημαντικά.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε

.

1)Θέλει ψυχικά αποθέματα η ενασχόληση με τέτοια ζητήματα.

2)Καλώς ή κακώς, τα χρήματα είναι σημαντικά.

Ισχυουν και τα δυο. Η ευχαρίστηση που παίρνεις βοηθώντας ενα ανυπεράσπιστο πλάσμα δεν περιγράφεται. Ομως επισης τα βλέπεις και να πονάνε, τα βλέπεις να μην τα καταφέρνουν. Θέλει γερό στομάχι. Και αρκετο χρήμα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...