Shadows Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Με τα χρήματα, τον χρόνο και τις εργατοώρες του άλλου δεν παίζουμε. Κτηνίατρος είναι, ούτε φιλοζωος απαραίτητα (οι οποίοι βέβαια κατά κύριο λόγο είναι φιλοζωοι του καναπέ αλλά ας μην κραξω), πόσο μάλλον εθελοντές στο ίδιο τους το επάγγελμα. TS αν θες να δώσεις χρήματα, χρόνο και είσαι πρόθυμος να περάσεις μερικά άγχη ασχολησου. Αλλιώς κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε να το ξεχάσεις. Κωμικη συμβουλη το λιγοτερο.O ts ζητησε βοηθεια,οχι αφορμη να το αφησει να πεθανει. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από Shadows 1
tasanton Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 3 συμβουλές αν δεν αναλαμβάνει κτηνίατρος, έστω να κάνει μια ένεση: - κρατά τη όσο πιο ζεστά μπορείς, με κουβέρτα και όχι σε ρεύμα. Ιδανικά μέσα. - πάρε ειδική τροφή απο pet για άρρωστα/ταλαιπωρημένα ζώα. Μάρκα Hills η Royal Canin, αλλα τα ειδικά. Ρωτα τους, ξέρουν. - Φρεσκο νερό καθημερινά, όχι γάλα γιατί προκαλεί διάρροιες. Επίσης παρατήρησε αν και που τα κάνει. 1
Thaninho Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Πάντα είχα απορία πως ένα τόσο ευκίνητο ζώο όπως η γάτα μπορεί να το χτυπήσει αυτοκίνητο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Thaninho είπε Πάντα είχα απορία πως ένα τόσο ευκίνητο ζώο όπως η γάτα μπορεί να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Τις ζαλίζουν τα φώτα,τις κυνηγάνε επίτηδες ψυχασθενείς οδηγοι 1
giorgoskouro Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, guzel είπε Από τα 3 κτηνιατρεία που κάλεσα ήταν ο μόνος εκεί που τελικά την πήγα που μου είπε φερτην. Το πιο κοντινό κτηνιατρείο μου είπε ότι δεν μπορεί γιατί έφευγε Αθήνα, ωστόσο στον γυρισμό το κτηνιατρείο ήταν ανοιχτό .. Μου είναι δύσκολο να ξαναβάλω την γατα στο αμάξι και να ψάχνω κτηνίατρο. Στο ίδιο αμάξι βάζω μωρό και γενικά είναι πολύ ψυχοφθόρο. Να την πάω κάπου να την φροντίσουν και να την κρατήσουν ναι , αλλά να πηγαίνω και να γυρίζω πάλι πίσω λες και είναι γάτα μου δεν γίνεται... Δεν υπάρχει κανένα θέμα να μπει ένα μωρό σε ένα αμάξι στο οποίο κάποια άλλη στιγμή ήταν μια γάτα σε ένα κουτί μέσα σε αυτό. Αν εννοείς βέβαια να βρίσκεται η γατα μαζί με μωρό έχεις απόλυτο δίκιο μην το ρισκάρεις. Σε αυτό το θέμα πρέπει να δράσεις σαν το ζωο να είναι δικό σου δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είσαι υποχρέωμενος να κάνεις κατι που φοβάσαι η δεν μπορείς ούτε θα καθορισω εγώ τι θα κάνεις, απλά σου λέω την άποψη μου. 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Με τα χρήματα, τον χρόνο και τις εργατοώρες του άλλου δεν παίζουμε. Κτηνίατρος είναι, ούτε φιλοζωος απαραίτητα (οι οποίοι βέβαια κατά κύριο λόγο είναι φιλοζωοι του καναπέ αλλά ας μην κραξω), πόσο μάλλον εθελοντές στο ίδιο τους το επάγγελμα. TS αν θες να δώσεις χρήματα, χρόνο και είσαι πρόθυμος να περάσεις μερικά άγχη ασχολησου. Αλλιώς κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε να το ξεχάσεις. Δεν νομίζω να έγραψα πουθενά ότι θα πρέπει να παιξουμε με τον κτηνίατρο, ούτε να τα αναλαμβάνει όλα δωρεάν. Αν αυτό άφησα να εννοηθει τότε διευκρινίζω καλύτερα. Εννοώ λοιπόν πως δυστυχώς εχουν πέσει στην αντίληψη μου περιπτώσεις με άτομα να πηγαίνουν ζώα σε κτηνιατρο και ενώ ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν αλλά ο κτηνίατρος λάμβανε ως αυτονόητο ότι ο άλλος δεν θα πληρώσει επειδη βρήκε το ζώο στον δρόμο, είχε προηγηθεί βέβαια η πρόχειρη αντιμετώπιση του περιστατικου. Ορισμένοι κτηνίατροι θα μπορούσαν να ήταν πιο καθαροί και ακριβείς προς αυτόν που φέρνει ένα ζώο πάρα να μην λένε τίποτα να λενε γενικώς ότι εγώ έκανα αυτό και αυτό και να αφήνουν τον άλλον να νομίζει ότι είναι οκ το ζώο η ότι θα γίνει καλά. Μια καθαρή αντιμετώπιση που γνωρίζω είναι πχ ένας κτηνίατρος που είπε στον ανθρωπο με ένα γατακι τραυματισμενο "το ζώο έχει προβλήματα εγώ αυτά που μπορώ να κάνω είναι το τάδε και το τάδε, εδώ στο χαρτί τα αναφέρω αναλυτικά, και τι εντόπισε στο ζωο τα έγραψε σε ένα χαρτί και του είπε να αποτανθεί σε άλλον κτηνίατρο να έχει και την γνωμάτευση του προηγούμενου βοηθητικά για διερεύνηση και θεραπεία". 1 ώρα πριν, Thaninho είπε Πάντα είχα απορία πως ένα τόσο ευκίνητο ζώο όπως η γάτα μπορεί να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Στις περισσότερες περιπτώσεις η γατα τρέχει διότι κάποιος την κυνηγάει, κολοπαιδο, σκύλος, τρελός με αμάξι, η γατα σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να βγει σε δρόμο στον οποίον κινούνται αυτοκίνητα με ταχύτητα και δεν έχει οπτικό πεδίο. Δεν βλέπει το αμάξι και την χτυπάει. Άλλη περίπτωση γάτα ειναι κρυμμένη κάτω από αμάξι παρκαρισμένο, ξαφνικά μπαινει ο οδηγός βάζει μπρος, η γατα τρομάζει και βγαίνει τρέχοντας προς την μεριά του δρόμου που την ίδια ωρα έρχεται αυτοκίνητο με ταχύτητα , δεν έχει οπτικό πεδίο και χτυπάει την γάτα. 3 1
G.bar Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Η μια απο τις γάτες μας ανεκαθεν νόμιζε οτι είναι ακροβάτης και της αρεσε η ισορροποια στο καγκελο του μπαλκονιου, απο οπου και εκανε ελευθερη πτωση 2 φορες. Την πρωτη εσπασε το γονατο και ηταν ετοιμοθανατη μια εβδομαδα και τη δευτερη εσπασε τη λεκανη και 2 εβδομαδες ετρωγε με συριγγα γιατι δεν ανοιγε ουτε το στομα της. Οταν την πηγαμε στον επι χρόνια γιατρό μας, δεν της εκανε ουτε μια ενεση. Μια αντιβιωση μονο μας εδωσε. Απο τη στιγμη λεει που δεν εχει σπασει το σαγονι της και δεν εχει εσωτερικη αιμοραγια, θα συνελθει μονη της. Αυτη τη στιγμή, ενα χρονο μετά, τρεχει στο σαλονι και κυνηγαει τον σκυλο. Βεβαια δεν θα ξαναβγεινστο μπαλκονι για την υπολοιπη ζωη της αλλα καλυτερα για ολους μας. Θελω να καταληξω οτι οι γατες αντεχουν, και αντεχουν πολυ.Βαλ´της μια κουβερτα να ειναι ζεστη και αν μπορεις και ενα μπουκαλι ζεστο νερο μεσα στην κουβερτα για να λειτουργει σαν θερμοφορα, και αλλαζε το οποτε μπορεις παλι με ζεστο. 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Thaninho είπε Πάντα είχα απορία πως ένα τόσο ευκίνητο ζώο όπως η γάτα μπορεί να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές γάτα μπροστά αλλά έχω φρενάρει, έχω δει επίσης και γάτες λιωμένες στον δρόμο, είναι μάλλον απρόσεκτες στα αυτοκίνητα.
Narayan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Thaninho είπε Πάντα είχα απορία πως ένα τόσο ευκίνητο ζώο όπως η γάτα μπορεί να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση το πως ένα νοήμων ζώο όπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει να κοιτά και προς τις δύο κατεύθυνσεις πριν διασχίσει το οδόστρωμα. 🙄 Μία φορά μου έτυχε να πεταχτούν δύο γατιά ταυτόχρονα στα 5 μέτρα μπροστά μου, πλακωνόντουσαν στο ξύλο μεταξύ τους και προφανώς έχασαν την συναίσθηση του χώρου που βρίσκονταν. Ευτυχώς στα στενά οδηγώ σιγά ακριβώς επειδή μπορεί να πεταχτεί ζώο ή άνθρωπος στο δρόμο και φρέναρα αμέσως. Είχε πλάκα πάντως πως με το που κατάλαβαν τα φώτα πάνω τους, κοίταξαν και οι δύο με ύφος "OH SHIIII--" και αμέσως πήραν δρόμο προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Conan2046 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μπορεί να συμβεί πάντως, εμένα μου έχει τύχει εκεί που τρέχω γατάκι που είναι αμέριμνο στην άκρη του δρόμου να πετιέται ξαφνικά μπροστά μου και να κοκαλώνω. Έψαχνα να το δω λιωμένο κάτω από το αμάξι αλλά ευτυχώς τελικά και εγώ είχα προλάβει να φρενάρω και αυτό να πεταχτεί και να εξαφανιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των οδηγών αν μπορεί κάνει προσπάθεια να τα αποφύγει. 1
banned_acc Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μάλλον πέθανε Χτυπάω την κούτα και δεν ανταποκρίνεται. Παίζει να κοιμάται βαθιά; κριμα πραγματικά 29
lary7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Το γατί έφυγε, ίσως να είχε κάποια εσωτερική αιμορραγία. Έκανες ότι μπορούσες, μην ξεχνάς πως είναι αδέσποτο και δυστυχώς η θνησιμότητα στα αδέσποτα είναι μεγάλη. Βρες κανένα απόμερο μέρος και άνοιξε μια τρύπα να την βάλεις γιατί τα σκουπίδια δεν είναι λύση. Μπράβο σου πάντως για το ότι ενδιαφέρθηκές ενώ κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να είσαι πιο τυχερός και να βοηθήσεις ενα γατί που θα γίνει φιλαράκι σας. 14
Narayan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, guzel είπε Μάλλον πέθανε Χτυπάω την κούτα και δεν ανταποκρίνεται. Παίζει να κοιμάται βαθιά; κριμα πραγματικά Τουλάχιστον έκανες στις τελευταίες στιγμές της να νιώσει ζεστασιά και ασφάλεια, και μόνο για αυτό μπράβο. 16
afragorn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Τσέκαρε το με τα χέρια σου (με γάντια αν δε νιώθεις άνετα) ότι όντως δε χτυπάει η καρδιά του και κάνε αυτό που είπε και ο lary. Μπράβο σου γιατί προσπάθησες να το βοηθήσεις και του προσέφερες μία ζεστασιά στις τελευταίες του ώρες.
makis269 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Κρίμα για το γατάκι ,και ενα μεγάλο μπράβο για την απέραντη καλοσύνη σου , πραγματικά αυτό ειναι το πιο μεγάλο χάρισμα του ανθρώπου , να εισαι καλά και να ξέρεις οτι έκανες οτι μπορούσες. 5
DOR1K1N Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μπραβο σου.. Το εχω κανει αρκετες φορες και εγω,δεν το εχω μετανοιωσει και ας εχω στεναχωρηθει πολλακις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις