Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά συγχαρητήρια φίλε μου για την πράξη σου. Είναι δυνατά ζώα οι γάτες, με λίγη φροντίδα πιστεύω να τα καταφέρει. Αρχικά , βρίσκεσαι Αθήνα; Αν ναι, ίσως να έχω άτομο να σε παραπέμψω (από εκεί που υιοθέτησα και εγω την δικια μου). Μου κάνει εντύπωση παντως πως δεν ενδιαφέρθηκε φιλοζωική ...

edit: Βαλ'της και μια παλια κουβέρτα για να είναι ζεστά..!

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε αν πατήσει αμάξι την γάτα θα την κανει λιώμα. Μέχρι και άνθρωπος πεθαίνει. Τώρα επειδή δεν έχει νόημα να λέμε πως έγινε το ατύχημα, δεν ξέρω και πόσο καλός ήταν αυτός ο κτηνίατρος. Ακτινογραφία στην γάτα έβγαλε; Είναι βεβαιωμένο ότι δεν έχει σπάσει κόκαλα; Θα έλεγα να πας σε άλλον κτηνίατρο αν όχι  άμεσα τότε το συντομότερο δυνατό. Τώρα ενέσεις για να μην πονάει...., χαίρω πολύ χαιροπουλος. Η ουσία ειναι ότι το ζώο έχει πρόβλημα και κινδυνεύει η ζωή του ζώου. Η προσπάθεια πάντα μετραει, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις με ατυχήματα και αμάξια δεν προσφέρεις κάτι στο ζώο με κούτες και φαγητό, χρειάζεται κτηνιατρική βοήθεια. 

Επεξ/σία από giorgoskouro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Αρχικά συγχαρητήρια φίλε μου για την πράξη σου. Είναι δυνατά ζώα οι γάτες, με λίγη φροντίδα πιστεύω να τα καταφέρει. Αρχικά , βρίσκεσαι Αθήνα; Αν ναι, ίσως να έχω άτομο να σε παραπέμψω (από εκεί που υιοθέτησα και εγω την δικια μου). Μου κάνει εντύπωση παντως πως δεν ενδιαφέρθηκε φιλοζωική ...

edit: Βαλ'της και μια παλια κουβέρτα για να είναι ζεστά..!

Δυστυχώς Ηράκλειο Κρήτης όπου οι φιλοζωικές πετάνε το μπαλάκι πάνω σου.

spacer.png

11 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Φίλε αν πατήσει αμάξι την γάτα θα την κανει λιώμα. Μέχρι και άνθρωπος πεθαίνει. Τώρα επειδή δεν έχει νόημα να λέμε πως έγινε το ατύχημα, δεν ξέρω και πόσο καλός ήταν αυτός ο κτηνίατρος. Ακτινογραφία στην γάτα έβγαλε; Είναι βεβαιωμένο ότι δεν έχει σπάσει κόκαλα; Θα έλεγα να πας σε άλλον κτηνίατρο αν όχι  άμεσα τότε το συντομότερο δυνατό. Τώρα ενέσεις για να μην πονάει...., χαίρω πολύ χαιροπουλος. Η ουσία ειναι ότι το ζώο έχει πρόβλημα και κινδυνεύει η ζωή του ζώου. Η προσπάθεια πάντα μετραει, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις με ατυχήματα και αμάξια δεν προσφέρεις κάτι στο ζώο με κούτες και φαγητό, χρειάζεται κτηνιατρική βοήθεια. 

Όχι δεν της έκανε ακτινογραφία, όπως την είδε μου είπε ότι δεν έχει σπάσει κάτι και δεν βλέπει εσωτερική αιμορραγία. Εγώ θεώρησα ότι θα την κράταγε ...

21 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Φίλε αν πατήσει αμάξι την γάτα θα την κανει λιώμα. Μέχρι και άνθρωπος πεθαίνει. 

Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, η γάτα έβγαλε αίμα και αρκετά κόπρανα ενώ ήταν στο δρόμο για ώρες χωρίς να κινούταν .. και όμως έζησε. Το θέμα είναι να αντέξει τις επόμενες ημέρες 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς αρκετοί κτηνίατροι αν τους πας τραυματισμενο αδέσποτο δεν ασχολούνται ενδελεχώς επειδή θεωρούν ότι δεν θα πληρωθούν κάτι και πετάνε το μπαλάκι έμμεσα παρέχοντας μια πρώτη βοήθεια και δεν εξετάζουν περαιτέρω την κατάσταση. Γνωστός μου την ειχε πατήσει έτσι με γάτα που είχε σώσει από τον δρόμο από επίθεση σκύλου αλλά ο κτηνίατρος αντιμετώπισε το θέμα με προχειρότητα και το ζώο ίσως θα μπορούσε να είχε σωθεί. Πήγαινε σε άλλον κτηνίατρο το συντομότερο. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι κοντά σου κι αν μπορείς, αλλά τέλος πάντων σε αυτή τη λίστα είναι υποτίθεται προτεινόμενοι από μέλη που είναι ευχαριστημένοι, δες του Ηρακλείου (ελπίζω να μην είναι ο ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ που πήγες ήδη). Δεν έχω καμία σχέση, βόρεια είμαι, απλά ήταν το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ. Το ζώο πολύ απλά μπορεί να αργοπεθαίνει, δεν ΄χει σημασία που έχει αντέξει μία μέρα...ακόμα και ζώο να τρώει του κερατα έχω δει και να πεθαίνει το άλλο πρωί, πόσο μάλλον να μην τρώει. 

ΥΓ. Μην δίνεις γάλα/-κτοκομικά (και γενικά και συγκεκριμένα)

Δημοσ.

Αν δεν δώσεις λεφτά, δύσκολα να ασχοληθεί κτηνίατρος.

Το πιθανότερο είναι να αργοπεθαίνει, σίγουρα να γίνει καλά μόνη της δεν πρόκειται.

Θέλει κτηνίατρο που να ασχοληθεί μαζί της=λεφτά.

Από φιλοζωικές μην περιμένεις τίποτα, είναι τόσα πολλά που τι να κάνουν οι άνθρωποι;

Και αυτό που κάνουν από το προσωπικό τους υστέρημα, πολύ είναι.

Ο Δήμος το πολύ μια ευθανασία να του κάνει ΑΝ ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο.

Στα αδέσποτα μην περιμένετε ποτέ βοήθεια από κανέναν, θέλει τρομερή τύχη και απίστευτα φιλότιμους ανθρώπους

για να βοηθήσουν πέρα από συμβουλές ή λίγο από τον χρόνο τους. 'Οχι από κακία ή αδιαφορία, αλλά επειδή μπορεί να φροντίζουν άλλα 10 ήδη με δικά τους χρήματα.

Τα πάντα είναι τα χρήματα, βρήκες ένα χτυπημένο, λεφτά θέλει.

Αν μπορείς, σώστην ή έστω κάνε μια προσπάθεια. Υποχρεωμένος δεν είσαι, αλλά αν μπορείς, κάντο.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, scullyist είπε

Δεν ξέρω αν είναι κοντά σου κι αν μπορείς, αλλά τέλος πάντων σε αυτή τη λίστα είναι υποτίθεται προτεινόμενοι από μέλη που είναι ευχαριστημένοι, δες του Ηρακλείου (ελπίζω να μην είναι ο ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ που πήγες ήδη). Δεν έχω καμία σχέση, βόρεια είμαι, απλά ήταν το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ. Το ζώο πολύ απλά μπορεί να αργοπεθαίνει, δεν ΄χει σημασία που έχει αντέξει μία μέρα...ακόμα και ζώο να τρώει του κερατα έχω δει και να πεθαίνει το άλλο πρωί, πόσο μάλλον να μην τρώει. 

ΥΓ. Μην δίνεις γάλα/-κτοκομικά (και γενικά και συγκεκριμένα)

Από τα 3 κτηνιατρεία που κάλεσα ήταν ο μόνος εκεί που τελικά την πήγα που μου είπε φερτην. Το πιο κοντινό κτηνιατρείο μου είπε ότι δεν μπορεί γιατί έφευγε Αθήνα, ωστόσο στον γυρισμό  το κτηνιατρείο ήταν ανοιχτό ..

Μου είναι δύσκολο να ξαναβάλω την γατα στο αμάξι και να ψάχνω κτηνίατρο. Στο ίδιο αμάξι βάζω μωρό και γενικά είναι πολύ ψυχοφθόρο. Να την πάω κάπου να την φροντίσουν και να την κρατήσουν ναι , αλλά να πηγαίνω και να γυρίζω πάλι πίσω λες και είναι γάτα μου δεν γίνεται... 

Δημοσ.

Μια φορα τους ειχα παει χτυπημενο σκυλο - τελος παντων στο τελος με τα πολλα λεει να πληρωθω και εγω για τον κόπο μου εκανα αυτο το αλλο κτλ κοστιζει - εδωσα 50 ευρω αλλα χαρα στην υπομονη σου να τρεχεις να γυρευεις . Ποια περιοχη ; ισως υπαρχει καμια να συγκινηθεί και να βοηθησει 

Δημοσ.

Πάντα είναι τρομερά ψυχοφθόρες αυτές οι διαδικασίες και όσοι ασχολούνται με αδέσποτα είναι μονίμως με ένα βλέμμα άστα να πάνε.

Για κανέναν δεν είναι ευχάριστο αυτό, όλοι δουλεύουμε, όλοι έχουμε υποχρεώσεις και είμαστε κουρασμένοι.

Δυστυχώς μαγική λύση δεν υπάρχει. Το παίρνω τηλέφωνο κάπου και φροντίστε το, δεν υπάρχει.

Το αφήνεις και πεθαίνει ή αν δεν μπορείς, ταλαιπωρείσαι προσωπικά.

Και ο γιατρός φυσικά και πρέπει να πληρωθεί, αν δεν πληρωνόταν για τα αδέσποτα θα πέθαινε ο ίδιος στον δρόμο και θα είχε ουρές με 100άδες γατιά και σκυλιά απ'έξω.

Στον καθένα πέφτει ένα λαχείο και κάνει ό,τι βαστάει η καρδιά και η τσέπη του, τώρα να κατέβω στον δικό μας τον ακάλυπτο μπορώ να μαζέψω 30 γάτες που έχουν προβλήματα και που τις ξέρω μία μία προσωπικά. Με την σειρά να τις πάρω να τις πάω για στείρωση μόνο, θέλω μια περιουσία. Δεν μιλάμε για σοβαρά προβλήματα υγείας που θέλω ένα κάρο λεφτά.

Ξαναλέω, είναι τόσα πολλά που ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτό που έχει μπροστά του, όσο φιλόζωος και να είναι κάποιος, δεν μπορεί να γίνεται υπεύθυνος για ΟΛΑ όσα του φέρνουν ή τον παίρνουν τηλέφωνο, είναι απλά αδύνατο. Και άντε πες την κράτησε ο κτηνίατρος 1 μέρα, 2, έδωσες 50/100 ευρώ. Μετά τι; Έγινε καλά; Πίσω στον δρόμο;

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Μια φορα τους ειχα παει χτυπημενο σκυλο - τελος παντων στο τελος με τα πολλα λεει να πληρωθω και εγω για τον κόπο μου εκανα αυτο το αλλο κτλ κοστιζει - εδωσα 50 ευρω αλλα χαρα στην υπομονη σου να τρεχεις να γυρευεις . Ποια περιοχη ; ισως υπαρχει καμια να συγκινηθεί και να βοηθησει 

Ηράκλειο. Ο κτηνίατρος μου ειπε: "μη το ψάχνεις, δεν λειτουργεί το σύστημα! Αν ήταν σκύλος ίσως κάτι γινόταν".

Νιώθω άσχημα γιατί λέω ασχολήθηκα και τελικά ίσως τόσες ημέρες υποφέρει και τώρα που λέτε ότι αργοπεθαίνει νιώθω ακόμα πιο άσχημα...

Δημοσ.

Αν ήσουν Αθήνα ίσως να έβρισκες πιο εύκολα λύση. Ένα από τα καλά που έχει αυτή η πόλη είναι πως οι κάτοικοι της είναι πολύ φιλόζωοι.... Σε κάθε τετράγωνο έχει  και από ένα πιατάκι με νερό και φαγητό, τουλάχιστον εδω που μένω.. Και γιατρούς και άτομα ξέρω που νοιάζονται και ασχολούνται! Σκέψου εγώ την υιοθέτησα και η νουνά της (αυτή που μας την έδωσε :P ) έχει πληρώσει μέχρι τώρα όλα τα εμβόλια, την στείρωση και το τσιπάκι. 

...
Αν πονάει το γατάκι θα το καταλάβεις. Θα κλαίει.
Και η δικιά μου για 2-3 μέρες μετά από την στείρωση, δεν έτρωγε καθόλου. Μόνο νερό έπινε και πολύ λίγο κονσέρβα τόνου, αν της την τάιζα εγώ όμως με κουταλάκι. Μόνη της δεν έτρωγε. 
Αν μπορείς πάρε ένα πάτε σολομοί η κάτι παρόμοιο που είναι σαν κρεμά. Αυτό μπορεί να το φάει... Και κράτα το ζεστό όσο μπορείς...
Να ξέρεις γενικώς οι γάτες κοιμούνται πολύ..! Το 70% της ζωής τους...
...
Anyway, σίγουρα πρέπει να το δει γιατρός , ελπίζω να την γλιτώσει.... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgoskouro είπε

1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε

Δυστυχώς αρκετοί κτηνίατροι αν τους πας τραυματισμενο αδέσποτο δεν ασχολούνται ενδελεχώς επειδή θεωρούν ότι δεν θα πληρωθούν κάτι και πετάνε το μπαλάκι έμμεσα παρέχοντας μια πρώτη βοήθεια και δεν εξετάζουν περαιτέρω την κατάσταση. Γνωστός μου την ειχε πατήσει έτσι με γάτα που είχε σώσει από τον δρόμο από επίθεση σκύλου αλλά ο κτηνίατρος αντιμετώπισε το θέμα με προχειρότητα και το ζώο ίσως θα μπορούσε να είχε σωθεί. Πήγαινε σε άλλον κτηνίατρο το συντομότερο. 

Με τα χρήματα, τον χρόνο και τις εργατοώρες του άλλου δεν παίζουμε. Κτηνίατρος είναι, ούτε φιλοζωος απαραίτητα (οι οποίοι βέβαια κατά κύριο λόγο είναι φιλοζωοι του καναπέ αλλά ας μην κραξω), πόσο μάλλον εθελοντές στο ίδιο τους το επάγγελμα. 

TS αν θες να δώσεις χρήματα, χρόνο και είσαι πρόθυμος να περάσεις μερικά άγχη ασχολησου. Αλλιώς κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε να το ξεχάσεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...