Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Εχω ένα λαπτοπ της Dell (inspiron 5110) και πρόσφατα πέρασα τα windows 10 με καθαρή εγκατάσταση και με το serial των 7. Πριν είχε τα windows 7. Παρατηρώ οτι ένώ το έχω στο ρέυμα, η μπαταρία δεν πάει πάνω απο 7%. Κοιτάω και ποιες εφαρμογές εξαντλούν την μπαταρία περισσότερο και έχει πρώτη με 85% το σημειωματάριο! μετά έχει τον chrome με 4%. διάβασα στο ινερνετ οτι η μετάβαση απο 7 σε 10 στα λαπτοπ μπορεί να προξενήσει αυτό το πρόβλημα (είτε θέμα drivers της μπαταρίας, είτε χειρότερα θέμα bios το οποίο χρειάζεται αναβάθμιση). Αν βγάλω το ρεύμα μπαίνει σε εξοικονόμηση γιατι είναι στο 7%. πρόσφατα πέρασα και ram 8gb απο 3gb που είχε, έβγαλα την μπαταρία και την ξαναέβαλα. Επειδή δεν χειρίζομαι εγώ το λάπτοπ αλλά η σύζυγος, τώρα έπεσε στην αντίληψή μου και δεν ξέρω πριν την αλλαγή ram τι γινόταν αν και δεν νομίζω οτι έχει σχέση. Τι λέτε να φταίει και τι να δοκιμάσω αρχικά σαν βήματα? Ευχαριστώ!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενημερωτικά, με το 5110 τα 10αρια δεν έχουν drivers οπότε παίζουν με ότι βρουν, είχα προσπαθήσει  και στο δικό μου αλλα δυστυχώς η ελλειψη drivers το άφηνε πολλά θέματα.

Πιθανότατα δεν λειτουργεί το προγραμματάκι της dell για να ρυθμίζεις την φόρτιση και την μπαταρία.

Δες απο την παροχή ενέργειας, στο συγκεκριμένο πλάνο που έχει μπει, τι ρυθμίσεις δίνει για την φόρτιση της μπαταρίας.

Δημοσ.

να σημειώσω ότι το τροφοδοτικό πολλές φορές δεν αναγνωρίζει στην  εκκίνηση το λαπτοπ (λεει οτι δεν έχει συνδεθεί original τροφοδοτικό της dell) αλλα δούλευε κανονικά (πατάς f1 και προχωράει κανονικά). μαλλον έχει κοπεί στο τροφοδοτικό κάποιο καλώδιο data (το εχουν πολλά dell το πρόβλημα αυτό). δεν ξέρω αν έχει σχέση. το έχει 1-2 χρόνια το πρόβλημα αυτό αλλα δουλεύε κανονικά σε ρεύμα και φόρτιζε τη μπαταρία.

Δημοσ.

αυτό έπρεπε να το αναφέρεις πρώτο.

Με τέτοιο θέμα λογικά δεν θα στο φορτίσει, το διαβάζει ως μη γνήσιο. είχα και εγώ το αντίστοιχο πρόβλημα και επρεπε να πάρω άλλο.

Δοκίμασε να κατεβάσεις το throttlestop (έχει μια επιλογή που ουσιαστικά παρακάμπτει αυτό το πρόβλημα ) αλλά δεν το θυμάμαι. Εφόσον στο βγάζει ως μη γνήσιο, ο επεξεργαστής και το υπόλοιπο σύστημα γενικότερα λειτουργεί με τη λιγότερη δυνατή συχνότητα οπότε και δεν τρέχει γρήγορα ο φορητός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και με τα wondows 7 το έβγαζε το μήνυμα άλλα κανονικά φόρτιζε την μπαταρία, είτε το είχα ανοικτό είτε κλειστό και συνδεδεμένο στο ρεύμα

η εφαρμογή που αναφέρεις γράφει αυτό και δεν ξέρω αν πρέεπι να την χρησιμοποιήσω <<When using ThrottleStop, it is strongly recommended to monitor power consumption at the wall with a Kill-a-Watt meter or similar device and make sure that you don't exceed the power capabilities of your power adapter. Use of ThrottleStop to bypass these throttling schemes is at your own risk and can result in permanent damage to your power adapter or computer or both which may not be covered by your warranty.>>

έκανα αυτά που λεει εδώ https://www.dell.com/community/Vostro/Laptop-Battery-stopped-charging-after-a-windows-10-update/m-p/7269889/highlight/true#M3146
αλλά τίποτα, μου εγκατέστησε ξανα τους drivers και η μπαταρία πάλι στο 7% παραμένει με συνδεδεμένο το τροφοδοτικό. καμιά άλλη ιδέα

έκανα αυτά που λεει εδώ https://www.dell.com/community/Vostro/Laptop-Battery-stopped-charging-after-a-windows-10-update/m-p/7269889/highlight/true#M3146
αλλά τίποτα, μου εγκατέστησε ξανα τους drivers και η μπαταρία πάλι στο 7% παραμένει με συνδεδεμένο το τροφοδοτικό. καμιά άλλη ιδέα

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

επειδή καταλήγω οτι το πρόβλημα είναι μάλλον φορτιστή και διάβασα και αυτό https://www.adslgr.com/forum/threads/977309-Φορτιστης-DELL-Προβλημα όπου λένε οτι σου κάνει άλλο πρόβλημα (δεν κάνει throttling ο επεξεργαστής πέρα από το χαμηλότερο στάδιό του) αν πάρω έναν συμβατό π.χ https://www.e-shop.gr/lamtech-notebook-replacement-adapter-90w-dell-195v462a-p-PER.576016 θα δουλέψει σωστά λέτε? Η θα τον βλέπει σαν μη συμβατό πάλι? Εδώ και καιρό με το windows 7 μου έβγαζε στο boot <<ac power adaptor type cannot be determined >> και με f1 boot-αρε και φόρτιζε (όχι πάντα αλλα τις πιο πολλές φορές). με τα 10αρια τπτ.

Δημοσ.

Μπα μη φοβασαι το Throttlestop ειναι ο μονος δωρεαν τροπος -οπως τα εκανε η DELL: αν
δεν ξαναπαρεις φορτιστη- να εχεις καταρχην σε κανονικη ταχυτητα τον επεξεργαστη...!😑

Και φορτιστη παρε μονο αν η μπαταρια ειναι σε κατασταση που να εχει νοημα,
γιατι αν ειναι να σου κραταει λιγο μετα ε προς τι να την φορτιζεις αρχικα...?🤣

Δημοσ.

καλημέρα. αυτός που λέει οτι είναι συμβατός θα φορτίζει? https://www.e-shop.gr/lamtech-notebook-replacement-adapter-90w-dell-195v462a-p-PER.576016

Η μπορεί να πετάει πάλι μηνύματα  στο boot <<ac power adaptor type cannot be determined >>

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα. έβαλα το cpu-z και μου έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα στην εικόνα. Δουλεύει σε χαμηλή συχνότητα άρα μάλλον έχει θέμα με το τροφοδοτικό. όταν έβγαλα τον φορτιστή ac έκανε μια κορυφή στα 1300mhz αλλά επειδή η μπαταρία είναι στο 7% κατευθείαν με κατέβασε πάλι και ζήτησε φορτιστή να συνδέσω.

n5110-inspiron-cpu-z.jpg

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

καλημέρα. το περίεργο είναι οτι κάποιες φορές φαίνεται να το αναγνωρίζει και η μπαταρία φορτίζει κανονικά και με το cpu-z δείχνει να εργάζεται στην ονομαστική συχνότητα. Οταν βγάζει το μήνυμα σφάλματος όμως στην εκκινηση απο το bios η συχνότητα cpu πέφτει στα 800mhz

Δημοσ.

Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, άλλαξε τροφοδοτικό. Στην ανάγκη δανείσου έναν παρόμοιο φορτιστή από κάποιον φίλο σου για να σιγουρευτείς ότι είναι αυτός ο λόγος.

Δημοσ.

άλλαξε φορτιστή .. αν εκείνο το  καλώδιο με το serial data  ακουμπήσει με τα + 19V παίζει να σου δημιουργήσει και άλλα προβλήματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...