Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πάει λοιπόν ο πεθερός μου και κάνει φορητότητα γραμμής από OTE σε Wind. Αγοράζει σύμβόλαιο ADSL+ αλλά δεν δικαιούται δωρεάν εξοπλισμό (router). Ενεργοποιείται η γραμμή, επιστρέφουμε το Speedport router του ΟΤΕ (για να μην χρεωθούμε). Και η γραμμή τώρα ...κάθεται διότι δεν έχουμε router. Αλλά δεν παίζει και το τηλέφωνο χωρίς router (με το Speedport έπαιζε, μπορούσε να λάβει κλήσεις αλλά όχι να κάνει λόγ φραγής).

Ερώτηση: τα routers που δίνει η Wind δεν έχουν υποδοχή τηλεφώνου. Όμως έχουμε ευρυζωνική τηλεφωνία. Πώς διάολο θα παίξει το τηλέφωνο αν αγοράσουμε ένα από αυτά; Δοκίμασα με ένα splitter από την πρίζα στον τοίχο αλλά τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Λοιπόν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μόνο για το πρόγραμμα που μου έστειλες, αφορά οπτική ίνα και by default υποστηρίζει ευρυζωνική τηλεφωνία. Για την περίπτωσή μου, από τη Wind μου λένε να πάρω οποιοδήποτε 24άρι router γιατί πλέον η γραμμή δεν είναι ευρυζωνική (δηλαδή ενώ στον ΟΤΕ ήταν, με τη φορητότητα λένε ότι γυρνάει σε απλή PSTN). 

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αυτά τα λεγόμενα; Δεν έχω και ένα απλό router να δοκιμάσω. Αν μάλιστα αγοράσω από αυτούς, ανοιχτεί η συσκευασία και δεν μου κάνει, δεν επιστρέφεται. Απίθανα πράγματα...

Επεξ/σία από tasanton
Δημοσ.

Παιδιά διευκρινίζω:

Συμβόλαιο Wind Double Play Plus ADSL 24 (όχι voip). Δεν δίνει δωρεάν εξοπλισμό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Απλά δεν είναι ξεκάθαρο τί γίνεται σε γραμμή που ήταν voip στον ΟΤΕ και μεταφέρθηκε στη Wind. Αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι πλέον pstn και οποιοδήποτε router κάνει. Όμως αν το αγοράσω από αυτούς και ΔΕΝ κάνει, δεν επιστρέφεται !! Και θέλω να το αγοράσω από αυτούς για να έχει έτοιμες τις ρυθμίσεις και να μην ψάχνω κωδικούς και άλλα πράγματα.

Δεν υπάρχει κανείς με το σενάριο αυτό να μου επιβεβαιώσει τα περί γραμμής (voip -> pstn) και router;

Με ένα σπλιτεράκι που δοκίμασα, δεν πήρε τόνο το τηλέφωνο από την κεντρική πρίζα. Άρα εικάζω ότι χρειάζομαι voip router οπωσδήποτε (για να κουμπώσει το τηλέφωνο πάνω του) ή υπάρχει θέμα με την καλωδίωση στο σπίτι. Δεν θεωρώ λογικό να πάρω ένα απλό router και να ξαναδοκιμάσω με το splitter, δεν αλλάζει κάτι (το τηλέφωνο πάλι στο splitter πάει, υπάρχει ή όχι router).

Η τηλεφωνική υποστήριξη της Wind είναι γτπ και ο ΟΤΕ νίπτει τας χείρας του (ελέω φορητότητας).

Δημοσ.

Το pstn δίκτυο δεν απαιτεί ρουτερ για να παίξει το τηλέφωνο

Αν βαζεις συσκευή επανω και εχεις μονο εισερχόμενες και σημα κέντρου (και οχι απερχομενες) τοτε δωστο σε βλάβη δεν εχει ολοκληρωθεί σωστα η φορητοτητα

Δημοσ.

Απορώ γιατί δεν πιστεύεις την εταιρεία;

Με σύνδεση από αστικό κέντρο (ADSL δεν δίνει κανένας από νέα υπαίθρια καμπίνα), όλοι οι πάροχοι (εκτός του ΟΤΕ) δίνουν PSTN τηλεφωνία και όχι VoIP.

Παράλληλα η Wind σε ADSL συνδέσεις δεν δίνει εξοπλισμό με χρησιδάνειο, οπότε είτε αγοράζεις έναν δικό σου από το εμπόριο, είτε τον δικό της. Αν η τηλεφωνία ήταν VoIP, να είσαι 1000% βέβαιος ότι θα σου έδιναν κάποιο router με χρησιδάνειο για να δουλέψει η τηλεφωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Απορώ γιατί δεν πιστεύεις την εταιρεία;

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι την πιστεύω την εταιρεία.

Μέχρι προχθές το τηλέφωνο έπαιζε μια χαρά ως voip στον ΟΤΕ. Από χθες που "γύρισε" στη Wind, δεν παίζει. Εννοώ ως pstn που ισχυρίζονται ότι είναι. Δεν χρειάζομαι καν router για να το δω αυτό.

Θα πάω από κατάστημα να βγάλω άκρη, στο τηλεφωνικό κέντρο δεν...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια.

Επεξ/σία από tasanton
Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει το internet, το τηλέφωνο με νοιάζει σε αυτή τη γραμμή. Θα έρθει λέει τεχνικός αύριο να το δει...

Ψιλο-μπάχαλο: η Wind λέει ότι η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί, ο ΟΤΕ ότι τους ανήκει ακόμα.

Δημοσ.

Ήρθε και ο τεχνικός της Wind λοιπόν, ο οποίος διαπίστωσε το εξής:

- Καταρχάς όντως η γραμμή δεν έχει τάση.

- Η γραμμή που έρχεται από το ΚΑΦΑΟ στο σπίτι ΔΕΝ είναι αυτή που έχει η Wind και λέει ότι έχει ενεργοποιηθεί.

Δηλαδή για τον ίδιο αριθμό, μια γραμμή φαίνεται ενεργοποιημένη στη Wind αλλά όχι αυτή που έρχεται στο σπίτι. Πρόβλημα του ΟΤΕ και θα το λύσουν μεταξύ τους σε 2-3 εργάσιμες ελπίζω.

(Αν γράφω την ορολογία σωστά).

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...