Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω μετακομίσει εδω και μια βδομαδα με τον συγκάτοικο, σε μια νέα πολυκατοικία σε ένα σχετικά μεγάλο σπιτι (80τμ). Παρατηρήσαμε οτι κάποιο ένοικοι χρησιμοποιούν το λέβητα της οικοδομής και ενδιαφερθήκαμε και εμείς, μιας και τα ατομικά σώματα και το κλιματιστικό δεν κάνουν και τη καλύτερη δουλεία. Η πολυκατοικία είναι μικρή και 2 διαμερίσματα χρησιμοποιούν λέβητα, κάθε μήνα βάζουν ενα χ ποσο το οποίο το πληρώνουν απο μισό, τους πρότεινα να βάζω και γω ενα y ποσό οσο μπορω καθε μηνα και ο μετρητης του λεβητα να επιτρέπει να κάψω μονο τα λίτρα που έβαλα. Όμως μου λένε επιδεικτικά πως αυτο δεν γινεται και πως πρεπει αυτο το ποσο που θα συμφωνήσουν αυτοί οτι θα βαλουν θα πρεπει να πληρωθεί. Για παράδειγμα, συμφωνουν οτι το μηνα δεκεμβρη θελουν να βαλουν 600 ευρω πετρελαιο, εγω αναγκαστικά πρέπει να πληρώσω 200 ευρω (δλδ το 1/3 της τιμης αναγκαστικα) και όχι οσο εγω θελω, πχ  μπορω να δωσω μονο 100 ευρω και να κάψω μονο τα λιτρα που πληρωσα. Μου φάνηκε πολυ περιεργο αυτο και θέλω τη γνώμη σας, Τι λέτε εσεις γι αυτό και αμα έχετε να προτείνετε κάτι θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ πολυ!

Δημοσ.

Έτσι όπως σου το λένε, μοιάζει λογικό αν δεν υπάρχει αυτονομία στη θέρμανση...

Αν υπάρχει αυτονομία, ζητούν ξεκάθαρα παράλογα πράγματα.

Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσα να φανταστώ είναι πως λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης (νέοι ένοικοι) θέλουν να σας αναγκάσουν να πληρώσετε όσο κι εκείνοι, φοβούμενοι μήπως κάψετε παραπάνω από 100... και "φάτε" έτσι μέρος από το μερίδιό τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον δεν έχετε αυτόνομη θέρμανση θα πληρώσετε την παραγγελία του πετρελαίου και την θέρμανση γενικότερα βάσει χιλιοστών αυτά δεν τα αποφασίζουν όπως θέλουν οι άλλοι αλλά τα βρίσκεις από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Τώρα αν η θέρμανση είναι ημιαυτονομη με ωρομετρητές και θερμοστάτη σε κάθε διαμέρισμα απλά σου λένε μπούρδες, όλα υπολογίζονται βάσει κατανάλωσης του καθενός. 

Edit 

Tωρα ξαναδιάβασα το post σου αυτό που λες να πληρώνεις δηλαδή όσα μπορείς και να μην αφήνει να συνεχίσεις την θέρμανση ο μετρητης απλά δεν υπάρχει. 

Επεξ/σία από giorgoskouro
Δημοσ.

Και πως θα σταματήσει ο μετρητής να σου δίνει εσένα θέρμανση όταν τελειώσουν τα 100 ευρώ και εσύ δεν κλείνεις τη θέρμανση;;;;;

Νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει τόσο καλά σκεπτόμενος μετρητής.Άρα καταρχήν βάζει ίσο μερίδιο όπως οι υπόλοιποι και στο επόμενο γέμισμα ο καθένας θα πληρώσει ανάλογα με την κατανάλωσή του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Και πως θα σταματήσει ο μετρητής να σου δίνει εσένα θέρμανση όταν τελειώσουν τα 100 ευρώ και εσύ δεν κλείνεις τη θέρμανση;;;;;

Νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει τόσο καλά σκεπτόμενος μετρητής.Άρα καταρχήν βάζει ίσο μερίδιο όπως οι υπόλοιποι και στο επόμενο γέμισμα ο καθένας θα πληρώσει ανάλογα με την κατανάλωσή του.

Συμφωνώ ότι το σκεπτικό του είναι λάθος αλλά και το 1/3 να πληρώσει (200€) πάλι ο μετρητής δεν θα σταματήσει μόλις ξοδέψει τα 200€...

Δημοσ.

δεν κατάλαβα μιλάμε για κεντρική θέρμανση ή για ατομική?

αυτό που λένε είναι σωστό χοντρικά αν μιλάμε για κεντρική θέρμανση και τρια διαμερίσματα ιδίων τετραγωνικών και τα υπόλοιπα διαμερίσματα είναι απομονωμένα.

Δημοσ.

Στην αυτόνομη θέρμανση υπάρχουν ωρομετρητές και πληρώνεις ότι καταναλώνεις,αφού όμως πρώτα δημιουργηθεί το αποθεματικό.

Όταν φύγεις θα πάρεις ότι σου αναλογεί από το αποθεματικό αν δεν κατανάλωσες το μερίδιό σου.

Οι μετρητές δεν έχουν διακόπτη,μπορεί να γίνει χειροκίνητα η διακοπή αν κάποιος γνωρίζει και παρακολουθεί το μετρητή σου αλλά πρέπει έπίσης να υπολογίσει πόσες ώρες αναλογούν στα χρήματα που πλήρωσες,καλύτερα δηλαδή να λύσει το Κυπριακό και τα Ελληνο-Τουρκικά μαζί.

Δημοσ.

Κι όμως το έχω συναντήσει κ εγώ σε μικρές πολυκατοικίες που συνήθιζαν να είναι οικογενειακές. Ένας λέβητας για ολα τα διαμερίσματα Και ο θερμοστάτης συνήθως στο διαμέρισμα των «γονιών» ή το πιο κρύο. 

αναβε και έκλεινε ο ένας. Δεν είχαν μετρητές κλπ παρά μόνο βανες που ανοίγοκλείνουν την παροχή ζεστού νερού προς τα σώματα. 

εαν είσαι σε τέτοια περίπτωση σε συμφέρει μόνο υπό καποιες προϋποθέσεις. Είναι ίδια τετραγωνικά τα διαμερίσματα;

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κι όμως το έχω συναντήσει κ εγώ σε μικρές πολυκατοικίες που συνήθιζαν να είναι οικογενειακές. Ένας λέβητας για ολα τα διαμερίσματα Και ο θερμοστάτης συνήθως στο διαμέρισμα των «γονιών» ή το πιο κρύο. 

αναβε και έκλεινε ο ένας. Δεν είχαν μετρητές κλπ παρά μόνο βανες που ανοίγοκλείνουν την παροχή ζεστού νερού προς τα σώματα. 

εαν είσαι σε τέτοια περίπτωση σε συμφέρει μόνο υπό καποιες προϋποθέσεις. Είναι ίδια τετραγωνικά τα διαμερίσματα;

Όντως έτσι το έχω εγώ τρία διαμερίσματα (δικό μου και των παιδιών μου) χωρίς μετρητές και τέτοια και το διακόπτη ανοιγοκλεισίματος τον έχω εγώ που πληρώνω και το πετρέλαιο.

Όταν αρχίσουν να πληρώνουν θα τους παραχωρήσω το διακόπτη.:P

Δημοσ.

Οι "οικογενειακές" (ή μικρές) πολυκατοικίες είναι δίκοπο μαχαίρι για το νεοεισερχόμενο.

Μπορεί να είναι τόσο σωστοί σε όλα που ίσως και να αισθανθείς ότι σε έχουν σα μέλος της οικογένειας (με την καλή έννοια πάντα ;)) και ακόμα και να ωφεληθείς. Στο στυλ "ρε παιδί εσύ λείπεις όλη μέρα ενώ εμείς δεν βγαίνουμε έξω και άρα λογικά πρέπει να πληρώσεις πολύ λιγότερο αφού κάνεις μικρότερη κατανάλωση"

Μπορεί όμως να τα έχουνε βρει μεταξύ τους, ακόμα και αν ο ένας "κλέβει" τον άλλο χωρίς να το πάρει χαμπάρι, και τώρα ο "νέος" να έρχεται να ταράξει τα στάσιμα νερά. Ειδικά αν ζητήσει κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν συνηθίσει (μετρητές, χιλιοστά θέρμανσης, καταστατικό) μπορεί να είναι κόκκινο πανί.

• Like 1
Δημοσ.

Μένω σε οικοδομή με 6 σπίτια, ίδια τετράγωνικα όλα πάνω κάτω. Θέλουμε να βάλουμε πετρέλαιο. Αλλά δεν γνωρίζουμε πως υπολογίζουμε τις ώρες του καθενός κ το κόστος που κατανάλωσε ο καθένας. Γνωρίζει κάποιος να Μ πει την διαδικασία? Υπάρχουν μετρητές για κάθε σπίτι κάτω στον λέβητα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοηθεια, δεν περιμενα τετοια συμμετοχη γι αυτο το θεμα. Παντως ετσι πως το κοβω αμα θελω να χρησιμοποιησω καλοριφερ πρεπει να δινω οσα δινουν και οι υπολοιποι, γιατι μου ειπαν δεν γινεται αλλιως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, beatshooter είπε

Μένω σε οικοδομή με 6 σπίτια, ίδια τετράγωνικα όλα πάνω κάτω. Θέλουμε να βάλουμε πετρέλαιο. Αλλά δεν γνωρίζουμε πως υπολογίζουμε τις ώρες του καθενός κ το κόστος που κατανάλωσε ο καθένας. Γνωρίζει κάποιος να Μ πει την διαδικασία? Υπάρχουν μετρητές για κάθε σπίτι κάτω στον λέβητα.

Η κάθε μονάδα που γράφει ο μετρητης σας αντιστοιχει σε κάποιες ώρες ή σε οηκο για το κάθε διαμέρισμα, αν δεν γνωρίζετε ρωτήστε αυτόν που σας έβαλε την θέρμανση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...