Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, korgan79 είπε

Ευχαριστώ πολύ

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να γίνει . Άτομα που φύγανε από την εταιρεία ύστερα από συνεννόηση με τον διευθυντή κάποιοι κατάφεραν να την πάρουν , με καλό τρόπο . Άλλοι με πολλές βλακιες που κάνανε στην δουλειά τους , πράγμα που δεν θέλω να κάνω , δεν με εκφράζει.

Ράδιο αρβύλα! Αν το αφεντικό ήταν τόσο "σούπερ" στο να δίνει χρήματα, τότε δεν θ' άξιζε να φύγεις από κει και θα τον άρμεγες κανονικά. Μόνο μετά από απόλυση παίρνεις αποζημίωση απόλυσης. Εκτός κι αν έχεις γνωστούς εδώ ή εκεί και στήσεις τεχνητά μια απόλυση ώστε να τσεπώσεις την αποζημίωση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Εκτός κι αν έχεις γνωστούς εδώ ή εκεί και στήσεις τεχνητά μια απόλυση ώστε να τσεπώσεις την αποζημίωση.

ή να μπει δήθεν έξοδο στην εταιρεία , τα λεφτά να επιστραφούν και ο υπάλληλος να πάρει επίδομα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Εγώ έφυγα από τη δουλειά μου μετά από 5 χρόνια έχοντας πολύ καλές σχέσεις. Η μόνη αποζημίωση που πήρα ήταν αυτή της άδειας που δε πρόλαβα να χρησιμοποιήσω. Τώρα, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, δε μπορώ να το καταλάβω. Και άλλη δουλειά βρήκες και αποζημίωση να πάρεις φεύγοντας; 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ή να μπει δήθεν έξοδο στην εταιρεία , τα λεφτά να επιστραφούν και ο υπάλληλος να πάρει επίδομα 

Επίδομα πώς θα πάρει από τη στιγμή που θα προσληφθεί αλλού;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Επίδομα πώς θα πάρει από τη στιγμή που θα προσληφθεί αλλού;

γενικά μιλάω όχι για τον ts 

δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο να σου κάνει ο άλλος απόλυση, στην τελική αν είχε μείνει τόσο ευχαριστημένος ας σου έδινε ένα μπόνους 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korgan79 είπε

Είναι γύρω στα 4 χιλιαρικα δεν θέλω να το χάσω .

Να τα χάσεις? Όταν σου δίνουν αυτά τα 4 χιλιάρικα χάνεις άλλα πράγματα. Οπότε δεν είναι δικά σου για να τα χάσεις είναι αποζημίωση γιατί σε διώχνουν και ξαφνικά μένεις ξεκρέμαστος και άνεργος χωρίς να το περιμένεις.

Είμαι πάντα υπέρ να διεκδικείς όσα περισσότερα μπορείς από το αφεντικό σου, αλλά αυτό είναι κουτοπονηριά και θα σου πρότεινα να την αφήσεις πίσω σου διότι δεν θα σε βοηθήσει στο να πετύχεις. Από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις δική σου δουλειά είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Όπως προείπα δεν ειναι στις αρχές μου να χαλάω τις σχέσεις μου με την εταιρεία ΑΛΛΑ μάλλον κάποιοι καταλαβαίνουν ότι να ναι και μετά απαντάνε. Λοιπόν ξεκάθαρα αυτό που συζητάμε είναι το τι κατά πόσο κάποιος έχει βρεθεί σε τετοια περίπτωση και πειρε την αποζημίωση και τελείωσε εκεί . Υπάρχουν ατομα εδώ που δουλεύω που το έχουν κάνει γιατί ναι είναι η εταιρεία large . Τελείωσε το θέμα . Τώρα κάτι χαρακτηροσμοι κουτοπόνηρος δεν είναι πιστεύω σωστό να λέγονται . 

Δημοσ.

Όπως προείπα δεν ειναι στις αρχές μου να χαλάω τις σχέσεις μου με την εταιρεία ΑΛΛΑ μάλλον κάποιοι καταλαβαίνουν ότι να ναι και μετά απαντάνε. Λοιπόν ξεκάθαρα αυτό που συζητάμε είναι το τι κατά πόσο κάποιος έχει βρεθεί σε τετοια περίπτωση και πειρε την αποζημίωση και τελείωσε εκεί . Υπάρχουν ατομα εδώ που δουλεύω που το έχουν κάνει γιατί ναι είναι η εταιρεία large . Τελείωσε το θέμα . Τώρα κάτι χαρακτηροσμοι κουτοπόνηρος δεν είναι πιστεύω σωστό να λέγονται . 

Τότε ρώτησε αυτούς TS ή ζητησέ τα. Στον υπόλοιπο επαγγελματικό κόσμο που ζούμε εμείς με κανονικές εταιρίες αυτά τα κάνουν οι κουτοπόνηροι ή αυτοί που τους έχουν εκμεταλλευτεί και δεν τους νοιάζει η όποια σχέση με την εταιρία.

Εμείς μια χαρά καταλαβαίνουμε, εσύ δεν γνωρίζεις τι είναι η αποζημίωση απόλυσης. Όπως σου είπα και πριν δεν χάνεις 4 χιλιάρικα γιατί δεν ζημιώθηκες με απόλυση.

Είναι σαν να βάζεις φωτιά το μαγαζί σου για να πάρεις την αποζημίωση της πυρασφάλειας ενώ πρώτα έχεις πάρει ότι σημαντικό είχε μέσα. Αν αυτό δεν είναι κουτοπονηριά τότε πες μας εσύ τι είναι.

• Like 11
Δημοσ.

Ε ωραία, γιατί δε βρίσκεις ένα παλιό να σου πει πως το έκανε, αφού είσαι βέβαιος ότι μιλάμε για αποζημίωση απόλυσης (και όχι κάτι άλλο); Ή απλά πήγαινε και συζήτα το με το διευθυντή. Καλές σχέσεις έχετε, large είναι, πες ότι έχεις δυσκολίες και πάρε τα εφόσον είναι εύκολο.

Πάντως επειδή το πήραν αυτοί με κάποιο τρόπο, εσύ γιατί ψάχνεις να το πάρεις; Εφόσον λες ότι έχεις αρχές γιατί σκέφτεσαι κάτι που είναι ανήθικο;

Γλυκά τα λεφτά, αλλά το να κοιμάσαι ήσυχος, είναι πιο γλυκό... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Σωστά είναι πολυ καλύτερο να κοιμάσαι ήσυχος . Ο μόνος ξέρω προσωπικά  που απολύθηκε δυστυχώς το έκανε με άσχημο τρόπο . Δεν είναι σωστό αυτό. Η μόνη λύση είναι η συζήτηση με την διοίκηση. 

Ευχαριστώ για τις απόψεις 

Δημοσ.

Αν η εταιρεια εχει καποιο προγραμμα εθελουσιων/απολυσεων και αν εχεις καλες σχεσεις με τον αρμοδιο διευθυντη,ναι αυτο ισως μπορει να γινει.

Γενικα η απαντηση ειναι οχι,δεν γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ ψήνομαι να βρω μια πιτσιρίκα για 1-2 μήνες, όχι τίποτα τρελό. Αλλά μου έχουν πει πως υπάρχει τρόπος η γυναίκα μου να πληρώσει το νοίκι μας για αυτούς τους μήνες..

Είναι γύρω στα 1,2 χιλιαρικα δεν θέλω να το χάσω .

Με ποιον τρόπο να το κερδίσω αυτό . Έχει κάποιος αντιμετώπιση κάτι αναλογο να με βοήθησε στον τρόπο που θα το χειριστώ;

Sorry, off-topic (ή μήπως όχι;)  🤔

Επεξ/σία από GooFysGR
ΟΦ ΤΟΠΙΚ.
Δημοσ.

Εμείς μια χαρά καταλαβαίνουμε, εσύ δεν γνωρίζεις τι είναι η αποζημίωση απόλυσης. Όπως σου είπα και πριν δεν χάνεις 4 χιλιάρικα γιατί δεν ζημιώθηκες με απόλυση.

Το τι είναι ηθικό είναι κάτι που θέλει ώρες συζήτησης και στην τελική όλες οι εταιρείες δεν έχουν δεν είναι το ίδιο . Η κουτοπονηρια είναι κάτι που Που εσύ το βλέπεις ετσι . Γιατί σε πολλές εταιρείες το να λυθεί μια συνεργασία δεν σημαίνει απόλυτα ότι την ζημιωνεις . Την στιγμή που θα προσλάβει έναν καινούριο τζάμπα όπως συμβαίνει πάντα σε μας . Γλίτωσε τα 4 σε χρόνο dt .

Μιλάμε για εργοδοσία Βαλκανίων και όχι Ευρώπης  

ποιος είναι κουτοπόνηρος το λενε οι εκατοντάδες περιπτώσεις που ζουν με άθλιες συνθήκες εργασίας .

Δημοσ.

ΕΣΥ θα αποζημιώσεις την εταιρεία με το κόστος για να βρει αντικαταστάτη + χρόνο εκπαίδευσης + χρόνο μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο παραγωγικότητας;

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...