Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξυπνησαμε το πρωι και ο πατερας μου ειχε ενα χρεος 60χιλιαρικα στο ΙΚΑ απο το πουθενα και εντωμεταξυ του εχουν δεσμευσει καποιο ποσο στην τραπεζα του με αριθμο δικαιολογιας ''τυπου 97'' , αρχη εναρξης 8/6/2018 και ημερομηνια ληξης 1/12/9999! Το αστειο στην υποθεση ειναι οτι πατερας μου ποτε δεν ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και βρεθηκε να χρωσταει. Τελικα μετα απο τρεξιμο σε διαφορους φορεις και τηλεφωνα που δεν σηκωνοντουσαν ποτε βγαλαμε πως εγινε το λαθος. Ο πατερας μου ηταν ασφαλισμενος 30χρονια στο ΤΣΑ και ειχε ενα χρεος. Οταν το 2006-07 πουλησε το φορτηγο του ξεπληρωσε και το χρεος, του δωσανε το χαρτι οτι δεν χρωσταει τιποτα απο το ΤΣΑ. ολα καλα μεχρι εδω. Μετα απο 10+ χρονια αυτο το χρεος ετρεχε απο λαθος των υπαλληλων του ΤΣΑ και ξαφνικα αυξηθηκε στα 60χιλιαρικα οπου απο περυσι, το ΙΚΑ δεσμευει και παιρνει το ποσο απο τον πατερα μου. Μετα απο συγνωμες του ΙΚΑ και το Κεαο στον πατερα μου, του ειπαν οτι δεσμευσαν και πηραν 2 φορες λεφτα απο τον λογαριασμο του , αλλα στο ebanking του δειχνει οτι ξεκινησε πριν 1,5 χρονο σχεδον. Πηγε στην Αλφαμπανκ και απο εκει δεν τον δινουν καμια πληροφορια ποσες φορες εχει τραβηξει το ΚΕΑΟ λεφτα απο τον λογαριασμο του και ποσα τον εχουν παρει συνολο. Υπαρχει καποια δυνατοτηα να το δω? Στο Ebanking δειχνει οτι τραβηξαν μια φορα λεφτα αλλα στο τηλεφωνο απο το ΚΕΑΟ μας ειπαν πως τραβηξαν δυο φορες. Αρα κατι παει λαθος! 

Δημοσ.

Πρώτα απο όλα να ψάξει ο πατέρας σου να βρει δικηγόρο και ταυτοχρονα να πάει εφόσον έχει αναγνωριστεί το λάθος απο την πλευρά του δημοσιου να ζητήσει απο το δημόσιο απο αυτόν που σας είπε οτι έχουν τραβηχτεί 2 φορές χρήματα τις ημερομηνίες και τα ποσά.

Εάν κάνουν κόνξες εγώ θα επέλεγα για αρχή πριν βάλω τον δικηγόρο να τους πώ οτι εάν έχω τις πληροφορίες αυτές και λυθεί το θέμα παίρνοντας τα χρήματα μου πίσω δεν θα προβώ σε καμια νομική ενέργεια.

Και με τις ημερομηνίες και τα ποσά θα πήγαινα στην τράπεζα και θα ζήταγα αναλυτική κίνηση λογαριασμού για τις ημερομηνίες αυτές.Δέν έχει δικαίωμα να στο αρνηθεί εφόσον είσαι δικαιούχος σε καμία περίπτωση αλλιώς πορείς να κάνεις μύνηση.Αλλα θα πρέπει εφόσον αρνούνται να σου δώσουν αναλυτική κίνηση λογαριασμού να στο δώσουν γραπτώς.Εαν δεν στο δίνουν γραπτώς η λύση ακούει στο όνομα αστυνομία και καταγραφή συμβάντος.Αλλά συμβουλέψου και κάποιον εξειδικευμενο νομικό.

Το πάν όμως είναι να έχεις όλες τις αποδείξεις στα χέρια σου έστω και παρακαλετά ΠΡΙΝ κανεις νομική κίνηση,

Κια ξανά.Συμβουλέψου κάποιον δικηγορο εξειδικευμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, teodoulke είπε

Ξυπνησαμε το πρωι και ο πατερας μου ειχε ενα χρεος 60χιλιαρικα στο ΙΚΑ απο το πουθενα και εντωμεταξυ του εχουν δεσμευσει καποιο ποσο στην τραπεζα του με αριθμο δικαιολογιας ''τυπου 97'' , αρχη εναρξης 8/6/2018 και ημερομηνια ληξης 1/12/9999! Το αστειο στην υποθεση ειναι οτι πατερας μου ποτε δεν ηταν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και βρεθηκε να χρωσταει. Τελικα μετα απο τρεξιμο σε διαφορους φορεις και τηλεφωνα που δεν σηκωνοντουσαν ποτε βγαλαμε πως εγινε το λαθος. Ο πατερας μου ηταν ασφαλισμενος 30χρονια στο ΤΣΑ και ειχε ενα χρεος. Οταν το 2006-07 πουλησε το φορτηγο του ξεπληρωσε και το χρεος, του δωσανε το χαρτι οτι δεν χρωσταει τιποτα απο το ΤΣΑ. ολα καλα μεχρι εδω. Μετα απο 10+ χρονια αυτο το χρεος ετρεχε απο λαθος των υπαλληλων του ΤΣΑ και ξαφνικα αυξηθηκε στα 60χιλιαρικα οπου απο περυσι, το ΙΚΑ δεσμευει και παιρνει το ποσο απο τον πατερα μου. Μετα απο συγνωμες του ΙΚΑ και το Κεαο στον πατερα μου, του ειπαν οτι δεσμευσαν και πηραν 2 φορες λεφτα απο τον λογαριασμο του , αλλα στο ebanking του δειχνει οτι ξεκινησε πριν 1,5 χρονο σχεδον. Πηγε στην Αλφαμπανκ και απο εκει δεν τον δινουν καμια πληροφορια ποσες φορες εχει τραβηξει το ΚΕΑΟ λεφτα απο τον λογαριασμο του και ποσα τον εχουν παρει συνολο. Υπαρχει καποια δυνατοτηα να το δω? Στο Ebanking δειχνει οτι τραβηξαν μια φορα λεφτα αλλα στο τηλεφωνο απο το ΚΕΑΟ μας ειπαν πως τραβηξαν δυο φορες. Αρα κατι παει λαθος! 

σιγα μη καθετε ο υπαλληλος της τραπεζας να κοιταει τις εκατονταδες συναλλαγες που μπορει να εκανες στο λογαριασμο σου και την καρτα σου.

Θα παει ο πατερας σου να ζητησει απο την τραπεζα το ιστορικο του λογαριασμου για καποια χρονια πισω. Ζητανε καποια χρηματα για αυτο. Στο ebanking νομιζω ειναι μεχρι 1 χρονο πισω οποτε δε μπορεις να κανεις τη δουλεια σου.

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Εαν δεν στο δίνουν γραπτώς η λύση ακούει στο όνομα αστυνομία και καταγραφή συμβάντος

Η μονομερής καταγραφή συμβάντος πάντως δεν έχει καμία νομική υπόσταση

Δημοσ.

Εάν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του οικείου αστυνομικού τμήματος η/και της ΓΑΔΑ οπου υπάγεται η αμεσος δράση (100) είναι επίσημο έγγραφο και έχει νομική υπόσταση.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε ακροαματικές διαδικασίες και έχει γίνει δεκτή η καταγραφή του συμβάντος ως επίσημο έγγραφο άρα και νόμιμο και οτι μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την υποβολή της μύνησης απο το σώμα ουκ ολίγες φορές.

Το να συμβουλευτεί έναν εξειδικευμένο νομικό όμως είναι μονόδρομος.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, teodoulke είπε

Δεν ήταν το ΙΚΑ, αλλά κάποιος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ.

Ψάξε ποιος έκανε το λάθος και κινυγησε το

Δημοσ.

Ξεκίνα από Τράπεζα κάνε μία αίτηση και ζήτα αναλυτική κίνηση λογοριασμού 1,2 χρόνια πίσω μέχρι εκεί που νομίζεις ότι μπορεί να έχουν αφαιρέσει χρήματα.Στην αίτηση βάλε για δικαστική χρήση.

Σου το δίνουν σε κάποιες μέρες με το σχετικό αντίτιμο βέβαια.Εμένα που μου χρειάστηκε για άλλο λόγο λόγο (δικαστική χρήση) και μου το έδωσαν σε 15 αν θυμάμαι καλά μέρες με το αντίτιμο των 12 ευρώ πριν από τα τελευταία μέτρα.Δηλαδή δεν ξέρω αν έχουν ανεβάσει την τιμή.

Αναφέρομαι για την Εθνική δεν ξέρω για τις άλλες.

Για να μην κάθεσαι και διαβάζεις σελίδες όπως εγώ αν χρησιμοποιείς κάρτα για αγορές, ρώτησέ τους αν μπορείς να στοχοποιήσεις την αίτηση να μην αναγράφει ποσά από αγορές με κάρτα αλλά υπόλοιπες κινήσεις  του λογαριασμού.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

Εάν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του οικείου αστυνομικού τμήματος η/και της ΓΑΔΑ οπου υπάγεται η αμεσος δράση (100) είναι επίσημο έγγραφο και έχει νομική υπόσταση.

Ξαναγράφω πάλι μπας και καταλάβεις. 

Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ καταγραφή συμβάντος δεν έχει καμία νομική υπόσταση

Δημοσ.

Ακριβώς.Παλαιότερα η Αστυνομία έγραφε κατεβατά ανάλογα με το τι έκανε κέφι ο καθένας και μερικοί έχουν μείνει σε εκείνο το πλαίσιο.

Επειδή με αυτό είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα διότι όπως το λες ήταν η άποψη του ενός χωρίς αντίλογο πλέον οι καταγραφές είναι στρεότυπες (π.χ. προσήλθε ο τάδε για διαφορά  με την τάδε Τράπεζα.Του συνεστήθη να προβεί σε περαιτέρω νόμιμες ενέργειες ή να μεταβεί σε Εισαγγελέα Υπηρεσίας κ.λ.π.) οι οποίες καταγραφές πλέον δεν βοηθούν πουθενά γιατί δεν προκύπτει για ποιο λόγο έγιναν.

Εάν έχει στα χέρια αντίγραφο αίτησης προς την Τράπεζα που ζητά κάποια στοιχεία και έγγραφη άρνηση αυτής  να του τα δώσει τότε μπορεί να προχωρήσει παραπέρα.

Δημοσ.

Σόρυ για το offtopic, αλλά είναι τρομακτικό να ξυπνάς μία ημέρα και να χρωστάς απο το πουθενά 60.000€.........κάτι δόσεις χρωστάω σε μία πιστωτική και τρομάζω μέχρι να την ξεπληρώσω....Καλό κουράγιο παιδιά! Και εγώ με δικηγόρο θα ξεκινούσα, το ποσό είναι μεγάλο.

• Like 5
Δημοσ.
10 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

Πρώτα απο όλα να ψάξει ο πατέρας σου να βρει δικηγόρο ...

Και με τις ημερομηνίες και τα ποσά θα πήγαινα στην τράπεζα και θα ζήταγα αναλυτική κίνηση λογαριασμού για τις ημερομηνίες αυτές.Δέν έχει δικαίωμα να στο αρνηθεί ... Εαν δεν στο δίνουν γραπτώς η λύση ακούει στο όνομα αστυνομία και καταγραφή συμβάντος.Αλλά συμβουλέψου και κάποιον εξειδικευμενο νομικό.

Το πάν όμως είναι να έχεις όλες τις αποδείξεις στα χέρια σου έστω και παρακαλετά ΠΡΙΝ κανεις νομική κίνηση,

Κια ξανά.Συμβουλέψου κάποιον δικηγορο εξειδικευμένο.

Εξειδικευμένο, και αν φτάσεις ως εκεί, ρώτησέ τον εάν μπορείς να διεκδικήσεις και κάποια αποζημίωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ακριβώς.Παλαιότερα η Αστυνομία έγραφε κατεβατά ανάλογα με το τι έκανε κέφι ο καθένας και μερικοί έχουν μείνει σε εκείνο το πλαίσιο.

Επειδή με αυτό είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα διότι όπως το λες ήταν η άποψη του ενός χωρίς αντίλογο πλέον οι καταγραφές είναι στρεότυπες (π.χ. προσήλθε ο τάδε για διαφορά  με την τάδε Τράπεζα.Του συνεστήθη να προβεί σε περαιτέρω νόμιμες ενέργειες ή να μεταβεί σε Εισαγγελέα Υπηρεσίας κ.λ.π.) οι οποίες καταγραφές πλέον δεν βοηθούν πουθενά γιατί δεν προκύπτει για ποιο λόγο έγιναν.

Εάν έχει στα χέρια αντίγραφο αίτησης προς την Τράπεζα που ζητά κάποια στοιχεία και έγγραφη άρνηση αυτής  να του τα δώσει τότε μπορεί να προχωρήσει παραπέρα.

Εδώ όμως δεν προκειται για μονομερή καταγραφή απο την μια πλευρά όμως αλλά για διαπίστωση που γίνεται απο τον ένστολο μιας και θα γίνει και παρουσία του η άρνηση επίδοσης έγγραφης αρνητικής απάντησης εκ μέρους του τραπεζικού ιδρύματος οπότε έχει άλλη βαρύτητα και πέραν τούτου συναρτήση των άλλων αποδεικτικών στοιχείων αποτελεί πολλαπλασιαστή εάν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο.Δεν είπα σε καμία περίπτωση να μείνει ΜΟΝΟ με το αντίγραφο της καταγραφής στο βιβλίο συμβάντων αλλά να πάρει ΚΑΙ αυτό εάν απαιτηθεί...Εάν ο αρμόδιος υπάλληλος αρνηθεί την έγγραφη χορήγηση αρνητικής απάντησης.

Είχαμε πιάσει το σενάριο οπού η τράπεζα αρνείται να δώσει έγγραφη απάντηση και για τον λόγο αυτό το αρμόδιο όργανο έπρεπε να κληθεί να διαπιστώσει την άρνηση της τράπεζας να δώσει έγγραφη απάντηση.Δεν μπορεί βέβαια να μην δώσει αλλά μιλάμε για ακραία περίπτωση.

Και φυσικά ένας εξειδικευμένος νομικός συμβουλος θα είναι ο πλέον αρμόδιος να σε καθοδηγήσει.Είναι κατ εμέ το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν δεν θέλετε να έχετε τρεχάματα αργότερα.

Επεξ/σία από TsoliasGR
Δημοσ.

Οι ένστολοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρευρίσκονται σε τέτοιες διαφορές ούτε να τρέχουν στα δικαστήρια γιατί το κάνει κέφι ο καθένας και φυσικά κανένας ένστολος δεν θα το κάνει.Άλλη είναι η δουλειά τους.

Εντάξει θα μου πεις πια είναι;;;;;;; Μάλλον να κυνηγάνε και να ξυλοφορτώνουν πιτσιρικάδες στα Εξάρχεια.:P

Δημοσ.

Εδώ έχεις λάθος.Ο ένστολος έχει υποχρέωση να καταγράψει αυτό που διαπιστώνει.Είτε είναι αντιδικία είτε ειναι τροχονομική παράβαση είτε ότι σκατά είναι, να το εππιλύει εφόσον δέχεται επίλυση και σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να το περνάει βιβλίο συμβάντων οπου μετά ο πολίτης μπορεί να ζητήσει αντίγραφο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...