Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Με το 500αρι θα το σηκώσει απλά πρέπει να την κάνεις undervolt ώστε να μην ξεπερνάει τα 200watt γιατί θα στα τινάξει το psu και φυσικά θα πρέπει να δρομολογήσεις και ένα 650 psu για να την αξιοποιήσεις φουλ. 

Θεωρητικά χωρίς undervolt θα είναι στα 450W, τo τροφοδοτικό του έχει linear efficiency και κάποιο περιθώριο πάνω από τα ονομαστικά watt (αν μιλάμε για CX με νέο topology). Πρακτικά βέβαια και εγώ θα το άλλαζα, δεν θα ήθελα να ξέρω ότι το δουλεύω στο όριο και ότι το καλοκαίρι θα λιώνει στη ζέστη.

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με Overclocked τον Core i9 9900K στα 5GHz και όλο το σύστημα φτάνει στα 370W, με τον Ryzen 3600 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300-320W άρα μια χαρά θα είναι με το 500W τροφοδοτικό και ούτε undervolt χρειάζεται να κάνει ούτε τίποτα.

https://www.techspot.com/review/1870-amd-radeon-rx-5700/

Power2.png

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Με Overclocked τον Core i9 9900K στα 5GHz και όλο το σύστημα φτάνει στα 370W, με τον Ryzen 3600 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300-320W άρα μια χαρά θα είναι με το 500W τροφοδοτικό και ούτε undervolt χρειάζεται να κάνει ούτε τίποτα.

https://www.techspot.com/review/1870-amd-radeon-rx-5700/

Power2.png

Τα υπόλοιπα parts δεν καταναλώνουν ρεύμα? Πχ αν έχει aio + 5 φαν rgb leds σκληροί δίσκοι κλπ λέει ότι έχει ένα 500αρι που μπορεί να είναι 7 χρόνων degraded δεν παίζει? Σε bech στην 5700ΧΤ έχω δει σε μια reference να τράβηξε 370 σχεδόν μόνο η gpu... 

Καλά είναι τα θεωρητικά Bench από site κλπ παίρνεις μια ιδέα αλλά αν έχεις σκοπό να κάνεις κάποια αλλαγή η να κάνεις έξτρα oc ένα 650 gold σου λύνει τα χέρια και έχεις το κεφάλι ήσυχο. Δεν χρειάζεται ένα psu να δουλεύει στο 100% είναι σαν να έχεις τον επεξεργαστή με ρεύμα 1.45 24/7

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Τα υπόλοιπα parts δεν καταναλώνουν ρεύμα? Πχ αν έχει aio + 5 φαν rgb leds σκληροί δίσκοι κλπ λέει ότι έχει ένα 500αρι που μπορεί να είναι 7 χρόνων degraded δεν παίζει? Σε bech στην 5700ΧΤ έχω δει σε μια reference να τράβηξε 370 σχεδόν μόνο η gpu... 

Total System Power είναι τα 370W όχι μόνο η GPU.

370W η 5700ΧΤ μόνο με Liquid Nitrogen 😋

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν ξέρω τι μετράει αυτό που έβαλες αλλά σε όλα τα Review όλες οι 5700XT είναι κάτω από 250W ακόμα και OC.

https://www.techspot.com/review/1896-msi-radeon-5700-xt-evoke/

spacer.png

Σε gaming το θέμα είναι ότι μήπως οι μετρήσεις είναι average watt? Γιατί στο pubg εγώ προσωπικά έχει τύχει να δω ένα spike στα 250watt επίσης σε διάφορα site επειδή αναφέρθηκες πριν στον ι9 πολλοί λένε αν δεν κάνεις oc 550w bronze + και μετά για oc 650+ gold μετά κάποια παιχνίδια δεν κάνουν full usage τους επεξεργαστές πχ ο 3600 που έχω με το oc στην υπογραφή πάει μαξ 55-60 watt στο pubg σε κάποιο άλλο που θα θέλει παραπάνω usage θα ανέβει και ανάλογα η κατανάλωση, για κάποιο λόγο οι κατασκευαστές λένε τουλάχιστον Χ Watts. 

Αλλά μην ξεχνάμε πως μπορεί να βάλει μαξ 1.074 να χάσει ελάχιστο performance και να παίζει στα 180 watts αλλά όταν χρειαστεί να κάνει oc ώστε να πάρει το έξτρα στα fps θα πρέπει να δώσει ρεύμα. Και στην προκειμένη περίπτωση 1440p monitor 144hz θέλει δύναμη όχι undervolt - underclock. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όταν αναφέρθηκα στα 450W χρησιμοποίησα τον calculator της Seasonic, υπολόγισα σύστημα με ενα M2 ένα sata7200, 4X 120mm fans, overclocked 5700ΧΤ (όχι reference, έχει μεγάλη διαφορά), gaming keyboard / mouse, έβαλα το voltage και το clock speed του 3600 με PBO. Επίσης ο Steven όπως λέει και ο Light1ng μπορεί να δείνει average τιμές και όχι peak και μπορεί να έχει platinum τροφοδοτικό με low ripples, εξωτερική θερμοκρασία 18 βαθμών όπως συνηθίζει (η εξωτερική θερμοκρασία παίζει μεγάλο ρόλο στο power consumption), να είναι open bench χωρίς κουτί με fan και γενικά optimal συνθήκες. Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον ότι δείχνει μόνο 370watt με τον 9900@5.

Σε κάθε περίπτωση το τροφοδοτικό φτάνει αλλά το καλοκαίρι θα δουλεύει max το fan του και οι θερμοκρασίες αν και θα είναι λογικά κάτω από το όριο για degrade θα είναι τόσο ψηλές που εμένα θα με άγχωναν και θα κοιτούσα συνέχεια αν το φίλτρο είναι καθαρό γιατί αν υπάρχει σκόνη και κάυσωνας μετά είναι πολύ πιθανό η ψύξη να μην είναι αρκετή.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ όταν αναφέρθηκα στα 450W χρησιμοποίησα τον calculator της Seasonic, υπολόγισα σύστημα με ενα M2 ένα sata7200, 4X 120mm fans, overclocked 5700ΧΤ (όχι reference, έχει μεγάλη διαφορά), gaming keyboard / mouse, έβαλα το voltage και το clock speed του 3600 με PBO. Επίσης ο Steven όπως λέει και ο Light1ng μπορεί να δείνει average τιμές και όχι peak και μπορεί να έχει platinum τροφοδοτικό με low ripples, εξωτερική θερμοκρασία 18 βαθμών όπως συνηθίζει και γενικά optimal συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση το τροφοδοτικό φτάνει αλλά το καλοκαίρι θα δουλεύει max το fan του και οι θερμοκρασίες αν και θα είναι λογικά κάτω από το όριο για degrade θα είναι τόσο ψηλές που εμένα θα με άγχωναν και θα κοιτούσα συνέχεια αν το φίλτρο είναι καθαρό γιατί αν υπάρχει σκόνη και κάυσωνας μετά είναι πολύ πιθανό η ψύξη να μην είναι αρκετή.

Με βάση το δικό μου και το site εδώ https://outervision.com/power-supply-calculator

Spoiler

Screenshot_20191211-102948.png.0af3a00bad9b2b3956a53a0f3c1e1067.png

Spoiler

Screenshot_20191211-103003.png.b44bab7ba28b2e9dded1202acfc5a942.pngScreenshot_20191211-103106.png.314e86a1fdd8410346b399f201ea3bb6.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LIGHT1NG είπε

Με βάση το δικό μου και το site εδώ https://outervision.com/power-supply-calculator

10k SATA (θα πρέπει να βάλεις και τον SAS controller τότε στις PCI-E), SATA SSD και M2, DVD RW, 7 fans τα 4 200mm χωρίς να μετρήσουμε του AIO, αυτό μπορεί να είναι το σύστημα σου αλλά δεν νομίζω ότι είναι του OP....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Από bench του @jimpsar

896715066_Annotation2019-12-10010356.jpg.ac4ae60e4669044a9de5900b8926ba37.jpg

Είναι με το powerplay mod που ανοίγει τα mv και το plimit πάει στο 90%.

Είναι καθαρά για watercooling καταστάσεις απλά είναι ενδεικτικο τι μπορεί να κάνει και που μπορεί να φτάσει η κάρτα. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, elpenor είπε

10k SATA (θα πρέπει να βάλεις και τον SAS controller τότε στις PCI-E), SATA SSD και M2, DVD RW, 7 fans τα 4 200mm χωρίς να μετρήσουμε του AIO, αυτό μπορεί να είναι το σύστημα σου αλλά δεν νομίζω ότι είναι του OP....

Τα φαν δεν ανέβασαν πάρα πολύ τα watt 7 είναι μαζί με τα 2 από το ΑΙΟ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι παιδια το cx 500 της corsair εχω μιας και ξεχασα να παρεθεσω εχω και 3 δισκους πανω εναν ssd toshiba tr 250gb για windows και 2 WD 2 και 4 TR.σε power consumption test που εκανα expert μου βγαζε καταναλωση καπου στα 450 με 470 watt.Γ αυτο λεω κ γω να ανεβω στα 650 τουλαχιστον.το θεμα ειναι εχετε κανα app σαν αυτα πανω για να μ παρει τα δεδομενα απο το pc και να μου βγαλει benchmark?γτ στa watt usage sites τα μοντελα πχ απο τον ssd και τους HDD Δεν μου τους ειχε.για να μπορω και γω να ξερω ακριβως τι καιει και τι θα χρειαζομαι να δωσω στο ρευμα μην γινει καμια εμπλοκη

EDIT:επισης να παρεθεσω μια εικονα στο περιπου ενος power consumption test που εκανα τωρα.(δε θυμαμαι ακριβως τους σκληρους δισκους και επισης δεν εχω βαλει pump ψυξης γτ δεν ξερω ποιο μοντελο ειναι...PLUS απο υδροψυξη εχει τον 280 masterliquid ενω εγω εχω τον 340 και δεν μου τον βγαζει...παραθετω εικονα απο κατω με το power usage μου

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από panteraGGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...