iptamenos_ollandos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 καλησπερα σε ολους, θελω να κανω μια ερωτηση για οποιον ξερει, ενδιαφερομαι να βαλω και δευτερο ρουτερ στο σπιτι μιας και για το gaming δεν με καλυπτει το ενα (κολαω ασχημα...συνδεονται 4-5 συσκευες και λιωνουν στο youtube κλπ) ψαχνω κατι που να μην εχει σταθερο κατα κυριο λογο οποτε ποια εταιρεια πιστευετε αξιζει?? η forthnet που εχω ειναι για κλαματα... ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
2MikronS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Αυτο λυνεται με καποιου ειδους QOS- Bandwidth management σε οποιο παροχο και να πας.
iptamenos_ollandos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, 2MikronS είπε Αυτο λυνεται με καποιου ειδους QOS- Bandwidth management σε οποιο παροχο και να πας. καλημερα, τι ειναι το QOS- Bandwidth management?? δεν εχω ιδεα απο ολα αυτα να σου πω την αληθεια...
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 17 hours ago, iptamenos_ollandos said: καλησπερα σε ολους, θελω να κανω μια ερωτηση για οποιον ξερει, ενδιαφερομαι να βαλω και δευτερο ρουτερ στο σπιτι μιας και για το gaming δεν με καλυπτει το ενα (κολαω ασχημα...συνδεονται 4-5 συσκευες και λιωνουν στο youtube κλπ) ψαχνω κατι που να μην εχει σταθερο κατα κυριο λογο οποτε ποια εταιρεια πιστευετε αξιζει?? η forthnet που εχω ειναι για κλαματα... ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας Παμε ενα ενα α.για να βαλεις δευτερο ρουτερ στο σπιτι πρεπει να εχεις δευτερο ζευγαρι απο κατανεμητη/χωνευτη μεχρι πανω αλλιως πρεπει να τραβηξεις καλωδιο. β.το συμπερασμα η forthnet ειναι για κλαματα πως βγαινει?εχεις low sync?αν εσυ περιμενεις με 4-5 συσκευες να εχουν Utube και να παιζεις και gaming ναι δεν γινεται αλλο τοσο οταν δεν γνωριζεις για qos. γ.τι γραμμη εχεις?αν η γραμμη ειναι 4-5 mbit πχ λογω αποστασης τοτε και σε αλλο παροχο να πας θα εχεις τα ιδια αφου θα παρεις παλι απο το ιδιο αστικο κεντρο και χαλκο του οτε.οποτε εκει μπορει να αξιζει για vdsl. d.gaming με Wifi επισης το ξεχνας ειδικα στα 2,4 ghz. αλλο τοσο αν μπαινουν και αλλες συσκευες και κατεβαζουν με wifi. εφοσον μιλαμε για adsl σταθερο θα σου δωσουν και απλα μην το χρησιμοποιεις. δινεις πολυ λιγα στοιχεια .
iptamenos_ollandos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, poulinos είπε Παμε ενα ενα α.για να βαλεις δευτερο ρουτερ στο σπιτι πρεπει να εχεις δευτερο ζευγαρι απο κατανεμητη/χωνευτη μεχρι πανω αλλιως πρεπει να τραβηξεις καλωδιο. β.το συμπερασμα η forthnet ειναι για κλαματα πως βγαινει?εχεις low sync?αν εσυ περιμενεις με 4-5 συσκευες να εχουν Utube και να παιζεις και gaming ναι δεν γινεται αλλο τοσο οταν δεν γνωριζεις για qos. γ.τι γραμμη εχεις?αν η γραμμη ειναι 4-5 mbit πχ λογω αποστασης τοτε και σε αλλο παροχο να πας θα εχεις τα ιδια αφου θα παρεις παλι απο το ιδιο αστικο κεντρο και χαλκο του οτε.οποτε εκει μπορει να αξιζει για vdsl. d.gaming με Wifi επισης το ξεχνας ειδικα στα 2,4 ghz. αλλο τοσο αν μπαινουν και αλλες συσκευες και κατεβαζουν με wifi. εφοσον μιλαμε για adsl σταθερο θα σου δωσουν και απλα μην το χρησιμοποιεις. δινεις πολυ λιγα στοιχεια . καλημερα φιλε μου, κατσε να σου απαντησω σε αυτα που λες (οσα ξερω και εγω βεβαια) α) Δεν ξερω τι εννοεις με το δευτερο ζευγαρι απο κατανεμητη/χωνευτη ειμαι τελειως ασχετος οποτε δεν εχω ιδεα... β) εχω βγαλει το συμπαρασμα αυτο καθως μου συμβαινει και χωρις να ειναι κανενας αλλος στο wifi συνδεδεμενος, οταν ειμαι μονος στο σπιτι και παιζω τα ping μενουν ψηλα χωρις κανενα λογο και χωρις να υπαρχει αλλη συσκευη συνδεδεμενη γ) πως μπορω να μαθω τι γραμμη εχω?? γιατι ουτε αυτο το ξερω δ) γι αυτο θελω να βαλω ενα ρουτερ ακομα ετσι ωστε να μην υπαρχει αλλη συσκευη συνδεδεμενη να ειναι μονο ο υπολογιστης καταλαβαινεις πως ειμαι τελειως ασχετος γιατι τα 2 απο τα 4 δεν ξερω να στα απαντησω...
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 28 minutes ago, iptamenos_ollandos said: καλημερα φιλε μου, κατσε να σου απαντησω σε αυτα που λες (οσα ξερω και εγω βεβαια) α) Δεν ξερω τι εννοεις με το δευτερο ζευγαρι απο κατανεμητη/χωνευτη ειμαι τελειως ασχετος οποτε δεν εχω ιδεα... β) εχω βγαλει το συμπαρασμα αυτο καθως μου συμβαινει και χωρις να ειναι κανενας αλλος στο wifi συνδεδεμενος, οταν ειμαι μονος στο σπιτι και παιζω τα ping μενουν ψηλα χωρις κανενα λογο και χωρις να υπαρχει αλλη συσκευη συνδεδεμενη γ) πως μπορω να μαθω τι γραμμη εχω?? γιατι ουτε αυτο το ξερω δ) γι αυτο θελω να βαλω ενα ρουτερ ακομα ετσι ωστε να μην υπαρχει αλλη συσκευη συνδεδεμενη να ειναι μονο ο υπολογιστης καταλαβαινεις πως ειμαι τελειως ασχετος γιατι τα 2 απο τα 4 δεν ξερω να στα απαντησω... α. αυτο πρεπει να στο πει καποιος που πιανουν τα χερια του για να το δει ΄και θα πρεπει να ανοιξει το κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι στο σαλονι. β.θελουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ που αναφερει attenuation,margin,data rate.επισης εχεις φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα καθως και σε συναγερμο αν υπαρχει?τι εννοεις επισης μεγαλο Ping?εχεις ζητησει απο τον παροχο να σου βαλει Fast path για μικροτερο Ping?εισαι με καλωδιο ethernet ή Wifi? γ. αν εχεις adsl αν εχεις vdsl και ποσο συγχρονιζει. δ.δεν ειναι κακη ιδεα αλλα προυποθετει το α δηλαδη αν εχεις καλωδιωση οπως και το γ.αν εχεις adsl και παιζει χαλια πρεπει να δεις για vdsl>αν εχεις δυνατοτητα για vdsl τοτε δεν θες δευτερη γραμμη.
iptamenos_ollandos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, poulinos είπε α. αυτο πρεπει να στο πει καποιος που πιανουν τα χερια του για να το δει ΄και θα πρεπει να ανοιξει το κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι στο σαλονι. β.θελουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ που αναφερει attenuation,margin,data rate.επισης εχεις φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα καθως και σε συναγερμο αν υπαρχει?τι εννοεις επισης μεγαλο Ping?εχεις ζητησει απο τον παροχο να σου βαλει Fast path για μικροτερο Ping?εισαι με καλωδιο ethernet ή Wifi? γ. αν εχεις adsl αν εχεις vdsl και ποσο συγχρονιζει. δ.δεν ειναι κακη ιδεα αλλα προυποθετει το α δηλαδη αν εχεις καλωδιωση οπως και το γ.αν εχεις adsl και παιζει χαλια πρεπει να δεις για vdsl>αν εχεις δυνατοτητα για vdsl τοτε δεν θες δευτερη γραμμη. α) αααα θα το κοιταξω τοτε αυτο με το πριζακι λογικα εννοεις αυτο που ειναι ηδη το ενα ρουτερ πανω β) μπηκα στο ρουτερ μεσα κοιταξα ολες τις επιλογες αλλα δεν βρηκα πουθενα αυτα που μου λες (attenuation,margin,data rate) αυτο με τα φιλτρα τι εννοεις?? συναγερμο δεν εχω οχι μιλησα με τον παροχο του ειπα για fast path μου ειπε δεν θα αλλαξει κατι.... με wifi παιζω αλλα ξερω γνωστους μου που παιζουν με wifi αλλα δεν εχουν τοσο υψηλο ping οπως εγω.. γ) adsl εχω υπαρχει καποιος τροπος να δω πως συγχρονιζει?? δ) μιλησα με την βονταφον και ειχα κοιταξει για το 50αρι αλλα δεν το δεχεται ακομα η περιοχη μου καταφερα να βρω αυτο λεει καμια απο τις πληροφοιες που μου ζητας?? 😕
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, iptamenos_ollandos said: α) αααα θα το κοιταξω τοτε αυτο με το πριζακι λογικα εννοεις αυτο που ειναι ηδη το ενα ρουτερ πανω β) μπηκα στο ρουτερ μεσα κοιταξα ολες τις επιλογες αλλα δεν βρηκα πουθενα αυτα που μου λες (attenuation,margin,data rate) αυτο με τα φιλτρα τι εννοεις?? συναγερμο δεν εχω οχι μιλησα με τον παροχο του ειπα για fast path μου ειπε δεν θα αλλαξει κατι.... με wifi παιζω αλλα ξερω γνωστους μου που παιζουν με wifi αλλα δεν εχουν τοσο υψηλο ping οπως εγω.. γ) adsl εχω υπαρχει καποιος τροπος να δω πως συγχρονιζει?? δ) μιλησα με την βονταφον και ειχα κοιταξει για το 50αρι αλλα δεν το δεχεται ακομα η περιοχη μου καταφερα να βρω αυτο λεει καμια απο τις πληροφοιες που μου ζητας?? 😕 α.το πριζακι πρεπει να το ανοιξεις και να ξερεις τι πρεπει να δεις αλλιως δεν θα καταλαβεις τιποτα. εισαι ηδη σε Fast path οπως βλεπω οποτε απο αυτο εισαι οκ.β.ασχετα πως παιζουν οι φιλοι σου πρεπει να δεις αν α1.σε επηρεαζει οτι μπαινεις με Wireless. α2.σε επηρεαζουν οι αλλοι που μπαινουν. Ο απλος τροπος.μπες μονο εσυ και δες αν εχεις θεμα με το Gaming. γ.για την αποσταση που εισαι δεν παιζεις και τελεια.παρτους τηλεφωνο και πες να σε κατεβασουν στο 9 MARGIN ΑΛΛΑ παλι με Fast path γιατι τωρα χανεις ταχυτητα. πρεπει να δουμε που ειναι το προβλημα για να δουμε μετα αν λυνεται ή ζητας και δευτερη γραμμη.
iptamenos_ollandos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, poulinos είπε α.το πριζακι πρεπει να το ανοιξεις και να ξερεις τι πρεπει να δεις αλλιως δεν θα καταλαβεις τιποτα. εισαι ηδη σε Fast path οπως βλεπω οποτε απο αυτο εισαι οκ.β.ασχετα πως παιζουν οι φιλοι σου πρεπει να δεις αν α1.σε επηρεαζει οτι μπαινεις με Wireless. α2.σε επηρεαζουν οι αλλοι που μπαινουν. Ο απλος τροπος.μπες μονο εσυ και δες αν εχεις θεμα με το Gaming. γ.για την αποσταση που εισαι δεν παιζεις και τελεια.παρτους τηλεφωνο και πες να σε κατεβασουν στο 9 MARGIN ΑΛΛΑ παλι με Fast path γιατι τωρα χανεις ταχυτητα. πρεπει να δουμε που ειναι το προβλημα για να δουμε μετα αν λυνεται ή ζητας και δευτερη γραμμη. α) οποτε στην ουσια δεν θα βγαλω ακρη αμα το ανοιξω εγω και γενικα κανενας εδω στο σπιτι... α2) επαιξα ενα γκειμ τωρα μονος μου χωρις να ειναι αλλος και το Ping μου ειναι στα 80-90ms δεν θα επρεπε να ειναι λιγο πιο κατω?? γ) ειμαι σχετικα διπλα στο ρουτερ το δωματιο μου δεν ειναι μακρια...οποτε τους παιρνω τηλεφωνο και τους λεω να μου κανουν αυτο που μου ειπες
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 23 minutes ago, iptamenos_ollandos said: α) οποτε στην ουσια δεν θα βγαλω ακρη αμα το ανοιξω εγω και γενικα κανενας εδω στο σπιτι... α2) επαιξα ενα γκειμ τωρα μονος μου χωρις να ειναι αλλος και το Ping μου ειναι στα 80-90ms δεν θα επρεπε να ειναι λιγο πιο κατω?? γ) ειμαι σχετικα διπλα στο ρουτερ το δωματιο μου δεν ειναι μακρια...οποτε τους παιρνω τηλεφωνο και τους λεω να μου κανουν αυτο που μου ειπες α.ναι αμα δεν ξερεις τι βλεπεις και που παει ... 2.το Ping σου εχει να κανει με το φορτο του Server την ωρα ,το που βρισκεται ο Server κτλ.δεν σημαινει δηλαδη οτι θα καταφερεις να πας πιο χαμηλα. 3.με το γ θα κερδισεις σε ταχυτητα στο συγχρονισμο.δεν σημαινει οτι θα αλλαξει κατι στο Ping.επισης αν δεν δοκιμασεις με καλωδιο δεν μπορεις να ξερεις αν σε επηρεαζει στο Ping.και το να κανεις δοκιμες με ping κτλ δεν ειναι παντα το πιο ευκολο.αλλα το 80 90 δεν ειναι παραξενο.αν τωρα αυτο γινεται 200-300 οταν μπαινουν οι αλλοι ή σου κανει Spikes τοτε ναι θελει ειτε qos για να εχεις προτεραιοτητα ή αν το πιταρουν τοσο πας σε αλλη γραμμη.
iptamenos_ollandos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, poulinos είπε α.ναι αμα δεν ξερεις τι βλεπεις και που παει ... 2.το Ping σου εχει να κανει με το φορτο του Server την ωρα ,το που βρισκεται ο Server κτλ.δεν σημαινει δηλαδη οτι θα καταφερεις να πας πιο χαμηλα. 3.με το γ θα κερδισεις σε ταχυτητα στο συγχρονισμο.δεν σημαινει οτι θα αλλαξει κατι στο Ping.επισης αν δεν δοκιμασεις με καλωδιο δεν μπορεις να ξερεις αν σε επηρεαζει στο Ping.και το να κανεις δοκιμες με ping κτλ δεν ειναι παντα το πιο ευκολο.αλλα το 80 90 δεν ειναι παραξενο.αν τωρα αυτο γινεται 200-300 οταν μπαινουν οι αλλοι ή σου κανει Spikes τοτε ναι θελει ειτε qos για να εχεις προτεραιοτητα ή αν το πιταρουν τοσο πας σε αλλη γραμμη. 2) ο σερβερ πανω κατω το ιδιο φορτωμα εχει δεν αλλαζει κατα πολυ γι αυτο πιστευω οτι φταιει το ιντερνετ 3) κανονικα θα επρεπε να μπορω να παιξω με 60-70ms ουτε στα ονειρα μου ομως... σκεψου τωρα το απογευμα που επαιζα υπηρχαν αλλα 2 κινητα στο ιντερνετ και εκανε σκαμπανεβασματα χτυπαγε 300αρια ms...
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 On 10/12/2019 at 19:13, iptamenos_ollandos said: 2) ο σερβερ πανω κατω το ιδιο φορτωμα εχει δεν αλλαζει κατα πολυ γι αυτο πιστευω οτι φταιει το ιντερνετ 3) κανονικα θα επρεπε να μπορω να παιξω με 60-70ms ουτε στα ονειρα μου ομως... σκεψου τωρα το απογευμα που επαιζα υπηρχαν αλλα 2 κινητα στο ιντερνετ και εκανε σκαμπανεβασματα χτυπαγε 300αρια ms... ta 80-90 δεν ειναι παραλογα ping.απο εκει και περα πρεπει να δεις απο φιλους αν εχουν καλυτερο Ping σε αλλους παροχους που ειναι ομως στην ιδια περιοχη με εσενα. αν μπουν κινητα και ανοιξουν Utube χωρις qos εννοειται θα φτασεις 300ms ping .ζητα 6 η 9 margin ταυτοχρονα με Fast path ομως για να κερδισεις σε ταχυτητα ωστε να αντεξει λιγο καλυτερα το φορτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα