lalakiasmepikla Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε περιοχή στην Αθήνα με αρκετό ύψος. Έκανα αίτηση για συνδεση adsl στην κοσμοτε λοιπόν και αφού περνάνε 2 μήνες για να με πάρουν για ραντεβού τεχνικού, πηγαίνω σε ένα κατάστημα και μαθαίνω πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου στην περιοχή αυτή τη στιγμή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσα σε 3 μήνες (αν και έμαθα από ειδικό ότι νέες γραμμές δεν φτιάχνουν πριν τον Πάσχα). Το σπίτι δεν πιάνει ούτε καλή σύνδεση κινητής, με το ζόρι και εξαναγκασμό και αν θα πιάσει 4g για λίγα λεπτά πριν αποσυνδεθεί οπότε ούτε η επιλογή για simplefi ή γενικα αξιοποιηση 4g δεν μου φαίνεται για λύση. Μου πρότειναν μερικοί για κεραια με την οποία να πιάνω μακρινά WiFi, αλλά επειδή δεν γνωρίζω πολύ από αυτά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα λειτουργήσει. Είμαι απεγνωσμένος για μια σύνδεση Internet όση και να είναι η ταχύτητα. Έχω ξεχάσει ήδη την online gaming και μεγάλα downloads για την ώρα. Όποιος μπορεί ας προτείνει μια λύση, ευχαριστώ
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Ναι με μία εξωτερική κεραία πχ ubiquity θα μπορούσες να πιάνεις wifi access points σε μεγάλες αποστάσεις αλλά θα πρέπει να ξέρεις και κάποιες πληροφορίες για το access point που θα πηγαίνεις να συνδεθείς. πχ κωδικούς. αν έχεις κανέναν γνωστό σε κοντινή απόσταση που να σε βοηθήσει έτσι, μπορείς να κάνεις κάτι. Οι κεραίες αυτές ξεκινάνε απο 60€ και φτάνουν ψηλά. Απλά να ξέρεις πως ίσως παιδευτείς λίγο με την ρύθμιση.
GRat Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μην ξεχνάς οτι θα πρέπει να έχεις έγκριση και απο τον ιδιοκτήτη του δικτύου που θα συνδεθείς.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Αν δεν βρεις γειτονα να σου δωσει ιντερνετ, για να παρεις ειναι πιο ευκολο να μετακομίσεις παρα να σου δώσουν εκει που εισαι, στο λεω για να μην εχεις αυταπάτες
jimmyl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Στις 9/12/2019 στις 2:40 ΜΜ, lalakiasmepikla είπε Έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε περιοχή στην Αθήνα με αρκετό ύψος. Έκανα αίτηση για συνδεση adsl στην κοσμοτε λοιπόν και αφού περνάνε 2 μήνες για να με πάρουν για ραντεβού τεχνικού, πηγαίνω σε ένα κατάστημα και μαθαίνω πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου στην περιοχή αυτή τη στιγμή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσα σε 3 μήνες (αν και έμαθα από ειδικό ότι νέες γραμμές δεν φτιάχνουν πριν τον Πάσχα). Το σπίτι δεν πιάνει ούτε καλή σύνδεση κινητής, με το ζόρι και εξαναγκασμό και αν θα πιάσει 4g για λίγα λεπτά πριν αποσυνδεθεί οπότε ούτε η επιλογή για simplefi ή γενικα αξιοποιηση 4g δεν μου φαίνεται για λύση. Μου πρότειναν μερικοί για κεραια με την οποία να πιάνω μακρινά WiFi, αλλά επειδή δεν γνωρίζω πολύ από αυτά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα λειτουργήσει. Είμαι απεγνωσμένος για μια σύνδεση Internet όση και να είναι η ταχύτητα. Έχω ξεχάσει ήδη την online gaming και μεγάλα downloads για την ώρα. Όποιος μπορεί ας προτείνει μια λύση, ευχαριστώ Επέκταση Υπαρχουν τοπικοι παροχοι ασυρματου internet (WISP) που δινουν πολυ καλες ταχυτητες download / upload , κανε μια αναζητηση να δεις ποιος μπορει να καλυπτει την περιοχη σου , ορισμενοι μαλιστα δινουν και Voip τηλεφωνια , απο τιμες δεν γνωριζω αλλα δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις
lalakiasmepikla Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 9/12/2019 στις 3:45 ΜΜ, zx1234r είπε Ναι με μία εξωτερική κεραία πχ ubiquity θα μπορούσες να πιάνεις wifi access points σε μεγάλες αποστάσεις αλλά θα πρέπει να ξέρεις και κάποιες πληροφορίες για το access point που θα πηγαίνεις να συνδεθείς. πχ κωδικούς. αν έχεις κανέναν γνωστό σε κοντινή απόσταση που να σε βοηθήσει έτσι, μπορείς να κάνεις κάτι. Οι κεραίες αυτές ξεκινάνε απο 60€ και φτάνουν ψηλά. Απλά να ξέρεις πως ίσως παιδευτείς λίγο με την ρύθμιση.υπαρχ Μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο με δίκτυο 4g από την στιγμή που έχω αγοράσει sim με gb από παροχο; ή δεν θα λειτουργήσει;
zx1234r Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 10/12/2019 στις 3:43 ΜΜ, lalakiasmepikla είπε Μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο με δίκτυο 4g από την στιγμή που έχω αγοράσει sim με gb από παροχο; ή δεν θα λειτουργήσει; Στο αρχικό ποστ σου, είχες πει οτι δεν πιάνεις καλό σήμα κινητού. Πιθανολογώ πως και οι ταχύτητες δεν θα είναι καλές εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα