filippossks Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Γεια σας παιδεία, έχω ένα θεματακι και είπα να ρωτήσω μήπως μπορέσει να βοηθήσει κάποιος. Λοιπόν αγόρασε προχθές ένα φιλαράκι την 1650 που δεν χρειάζεται 6πινο από το τροφοδοτικό και την τοποθέτησα σε σύστημα με i7 8ram μια mobo παίζει να είναι και turbox, τέλος πάντων όταν πάει να bootαρει κολλάει στο logo turbox και μετά από λίγο κάνει restart και ξανά κολλάει στο turbox με κάποια pixel να φαίνονται σαν χαλασμένα. Η καρτα είναι συνδεδεμένη από hdmi σε dvi d πανό στην οθόνη, και πριν είχε μια amd hd 7750 με 6pin connector. Το θέμα είναι ότι με την παλιά ανοίγει κανονικά το pc, το έκανα σε κάποια φάση φορμάτ χωρίς καμία κάρτα πάνω και μετά όταν πήγα να βάλω την 1650 έκανε πάλι το ίδιο ενώ με την 7750 άνοιγε κανονικά υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα; Έχουν περάσει και οι 7μερες doa και δεν ξέρει τι να κάνει.
dim_mnia Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 αν είχες κάποιο άλλο monitor να δοκίμαζες... πχ κατευθείαν hdmi (πχ μια tv?)
TheMechanic1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απο τη στιγμή που λες ότι κολλάει στο boot, βγάζει artifacts κτλ δύσκολα να έχει θέμα με συνδέσεις, καλώδια, οθόνες κτλ. Κατά πάσα πιθανότητα έχει θέμα η κάρτα. Αυτό που θα βοηθούσε σίγουρα να σιγουρευτείς θα ήταν να την δοκιμάσεις και σε 2ο PC αν υπάρχει διαθέσιμο. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από TheMechanic1
filippossks Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δοκίμασα και σε οθόνη hdmi με hdmi το ίδιο έκανε. Θα την έβαζα κατευθείαν στον δικό μου αλλά έχει μόνο vga η οθόνη και θέλω μετατροπέα εκεί, αλλά θα βρω κάπου αλλού. Ρώτησα πιο πολύ γιατί έβλεπα σε κάτι ξένα forum ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις το ρεύμα για pcie από το bios λέγανε αλλά δεν έβρισκα καμία τέτοια ρύθμιση και έλεγα μήπως ήταν κάνα τέτοιο απλο.
elpenor Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ σε κάθε τέτοια περίπτωση υποψιάζομαι πάντα το τροφοδοτικό πρώτα.
filippossks Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Εγώ σε κάθε τέτοια περίπτωση υποψιάζομαι πάντα το τροφοδοτικό πρώτα. Ρε σύ και εγώ το σκέφτηκα στην αρχή γιατί είναι και turbox καταλάβατε κλάψαμε, αλλά με την 7750 που χρειάζεται και έξτρα τροφοδοσία με 6πινο από το τροφοδοτικό ανοίγει μια χαρά
TheMechanic1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε μια άλλη κάρτα ίσως. Αλλά σε 1650??? Σίγουρα το turbox δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά πάλι. Και με τα συμπτώματα που αναφέρεις (δεν κάνει boot, βγάζει artifacts), δύσκολο το βλέπω. Αν υπάρχει άλλο PC όμως δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από TheMechanic1
elpenor Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, filippossks είπε Ρε σύ και εγώ το σκέφτηκα στην αρχή γιατί είναι και turbox καταλάβατε κλάψαμε, αλλά με την 7750 που χρειάζεται και έξτρα τροφοδοσία με 6πινο από το τροφοδοτικό ανοίγει μια χαρά Εγώ όταν αναβάθμισα πέρσι δύο pc αναγκάστηκα να αλλάξω και στα δύο κορυφαία παλιά τροφοδοτικά τα οποία έδιναν ρεύμα σε κάρτες αρκετά μεγαλύτερης ισχύος από τις καινούργιες. Ούτε η IGPU του 2400g δεν έτρεχε με το παλιό τροφοδοτικό όταν πέρναγα τους drivers ενώ ο 2400g σαν επεξεργαστής ήταν μια χαρά (με +6 βαθμούς από ότι ανακάλυψα μόλις άλλαξα το PSU). Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
filippossks Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Κάνουμε μια παύση παιδιά, θα την δοκιμάσω στο δικό μου με το που σχολασω απλός θα με βάλει σε κόπο γιατί θα πρέπει να του πάρω και την οθόνη. Ξέρει κανείς αν έχω θέμα γιατί απ' όσο θυμάμαι το τροφοδοτικό μου 450w με ένα i3 8ram και έναν hdd πανό.
elpenor Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, filippossks είπε Κάνουμε μια παύση παιδιά, θα την δοκιμάσω στο δικό μου με το που σχολασω απλός θα με βάλει σε κόπο γιατί θα πρέπει να του πάρω και την οθόνη. Ξέρει κανείς αν έχω θέμα γιατί απ' όσο θυμάμαι το τροφοδοτικό μου 450w με ένα i3 8ram και έναν hdd πανό. Σαν watt είναι αρκετά αν και οριακά, δεν είναι ανάγκη να τρέξεις κάτι βαρύ να το ζεστάνεις απλά να δεις αν δουλεύει θέλεις.
SaFiS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Το πιο πιθανό είναι ότι το Mobo είναι μάπα, ειδικά αφού λες ότι είναι Tublo-X και δεν δίνει τα απαιτούμενα watt μέσω της PCI-Χ θύρας ώστε να ξεκινήσει η κάρτα. Κατά 99% πάτε για άλλη κάρτα με εξωτερική τροφοδοσία όπως η παλιά...
3DJIN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 η μητρικη εχει uefi ειναι καμια με legacy bios?
filippossks Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Παιδιά δεν έβγαλα άκρη, στο δικό μου δεν άνοιγε καν, αλλά και εμένα παλιά είναι η μητρική και είμαι και 450w τροφοδοτικό οπότε δεν ξέρω τι έχει γίνει θα την πάει αύριο από το κατάστημα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε η μητρικη εχει uefi ειναι καμια με legacy bios? Και η δικιά μου και η δικιά του με legacy bios ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα