SPANK Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα Έχω μια κεραία η οποία εκπέμπει και συνδέεται με 2 αλλες ας πούμε συσκευές , η συγκεκριμένη κεραία μπορώ να την ορίσω να εκπέμπει απο το κανάλι 1 εως 10 ( δεν έχει auto ) το θέμα ειναι οτι σε κάποιο χώρο μπορεί να εκπέμπουν και αλλα κανάλια στην ίδια συχνότητα / τες ακόμη και αν την πάω απο το 1 εως και το 10. Ή ερώτηση μου ειναι η εξής υπάρχει τρόπος να απομονώσω την συγκεκριμένη κεραία απο το να εμπλέκεται με τα αλλα wifi που υπάρχουν στον χώρο και να λειτουργεί ανεξάρτητα μόνη της σε οποιο κανάλι και να την ορίσω χωρίς να επηρεάζεται απο τα εξωτερικά wifi στα ίδια κανάλια ?
Geocheats2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 wifi analyzer εφαρμογή scanαρεις τον χώρο σου και επιλεγείς το κανάλι που έχει την μικρότερη κίνηση
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Τα κανάλια του 2,4ghz είναι 13 και χωρίζονται μεταξύ τους με 5mhz διαφορά. Υπάρχει όμως και το κανάλι 14 που είναι το τελευταίο και χωρίζεται απο το 13ο με 12 mhz. Αυτό δεν έχει καθόλου παρεμβολές πουθενά στον κόσμο και αυτό γιατί είναι παράνομο. Στο 5ghz wifi τα κανάλια είναι αρκετά περισσότερα και αναγκαστικά πρέπει να σκανάρεις γύρω γύρω για να βρεις ελεύθερα. Στην πόλη όμως είναι λίγο δύσκολο.
SPANK Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Η συγκεκριμένη κεραία που αναφέρομαι ειναι σίγουρα και μονο 2.4 ghz τα κανάλια για να τα σετάρω απο πίσω απο την κεραία τα έχει ως εξής ( δείτε εικόνα ) . Για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα θα γίνω λίγο πιο αναλυτικός σε τι αναφέρομαι μιας και το συγκεκριμένο σύστημα ειναι για τους αγώνες του ταεκβοντο που χρησιμοποιείται για να καταγράφονται οι πόντοι οταν κλωτσάει ο ενας αθλητής στον αλλον στον θώρακα ή την κάσκα και παίρνει και του ανάλογους πόντους. Υπάρχει λοιπόν η κεραία το receiver το οποίο συνδέεται ασύρματα ( αν δείτε στην εικόνα ) με 2 απο τα γκρί transmitter ( που ειναι για 2 θώρακες ( 1 για κάθε αθλητή που φοράει ) και 2 απο τα άσπρα transmitter ( που ειναι για τις κάσκες που φοράνε οι αθλητές ( 1 για κάθε αθλητή ) , επιπλέον ταυτόχρονα με αυτα η κεραία συνδέσει και 3 απο τα άσπρα joystic που κρατάνε οι κριτές στα χέρια τους και βάζουν τους εξτρά πόντου αν χρειαστεί ( στις κάσκες και τους θώρακες οι πόντου μπαίνουν αυτόματα οταν πιάσει το lvl / δύναμη που χρειάζεται ). Όλη αυτη η εικονα με ολο το σύστημα ειναι για 1 τερέν που παίζουν αθλητές , ομως το θέμα ειναι οτι συνήθως εχει 7 και 8 τετοια τερέν να παίζουν ταυτόχρονα και εκει δημιουργείται το θέμα με τις παρεμβολές τις οποίες κυρίως εχω σε μεγάλα στάδια με πολλα wifi Αυτη λοιπόν η κεραία οπως θα δείτε και απο την μικρή εικόνα οπως και τα transmitter και τα joystic πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο κανάλι για να παίξουν ( όπως βλέπετε εχει απο 0 εως E ) , ολα λειτουργούν σωστά επειδή τα στήνω στους αγώνες 5 6 χρόνια τώρα , δηλαδη εχω 8 τερέν η 9 θα βάλω πχ το 1 τερέν ολα στο κανάλι 1 οποτε έχουμε το τερέν 1 μετα ολα στο κανάλι 2 οποτε το αλλο τερέν παίζει στο κανάλι 2 κτλπ , και γίνεται έτσι για να παίζει το κάθε τερέν μονο του αλλιώς θα βαράει στο τερέν 2 και θα μπαίνουν οι πόντοι στο 1. Το πρόβλημα λοιπόν και κυρίως σε μεγάλα στάδια και εκει ψάχνω λύσεις ειναι οτι τα περισσότερα κανάλια των κεραίών σε οποια και να τα βάλω πέφτουν πάνω στα αλλα κανάλια των wifi και των bt που παίζουν στο γήπεδο σε οτιδήποτε εκπέμπει καθώς εκτος απο τις εγκατάστάσεις των γηπέδων και οτι εκπέμπουν ειναι και ο κόσμος κτλπ , υπάρχουν λοιπόν ορισμένες φορές παρεμβολές και επηρεάζουν τα δικά μου τα ηλεκτρονικά και δημιουργούνται θέματα με αποσυγχρονισμό του συστήματος ειτε να μην λειτουργούν σωστά κτλπ. Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις τι μπορώ να κάνω υπάρχει τρόπος να απομονώσω τα 8 και 9 τερέν που ίσως εχω ταυτόχρονα απο τις παρεμβολές των αλλων wifi που υπάρχουν στον χώρο ?
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Ωχ δεν είχα καταλάβει πως η περίπτωση είναι επαγγελματική. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Μήπως κάποιος καλύτερος εξοπλισμός να έχει καλύτερη εμβέλεια και ένταση?
SPANK Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, zx1234r είπε Ωχ δεν είχα καταλάβει πως η περίπτωση είναι επαγγελματική. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Μήπως κάποιος καλύτερος εξοπλισμός να έχει καλύτερη εμβέλεια και ένταση? Για την ώρα δεν εχει βγάλει η εταιρία κατι καλύτερο για να αποτρέψουν τετοιες περιπτώσεις , εχω ενα έγγραφο με τα κλασικά κλείστε τα αλλα wifi , μιλήστε με τους τεχνικούς του γηπέδου να κλείσουν καποια μεγάλα wifi που εκπέμπει το γήπεδο κτλπ , αλλα το θέμα ειναι απο εκει και πέρα τι άλλοι ... τρόποι υπάρχουν
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, SPANK είπε Για την ώρα δεν εχει βγάλει η εταιρία κατι καλύτερο για να αποτρέψουν τετοιες περιπτώσεις , εχω ενα έγγραφο με τα κλασικά κλείστε τα αλλα wifi , μιλήστε με τους τεχνικούς του γηπέδου να κλείσουν καποια μεγάλα wifi που εκπέμπει το γήπεδο κτλπ , αλλα το θέμα ειναι απο εκει και πέρα τι άλλοι ... τρόποι υπάρχουν Αν μιλούσαμε για έναν ελεγχόμενο χώρο όπως το σπίτι θα ήταν ευκολο. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση καταλαβαίνω την δυσκολία του εγχειρήματος. Δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Μήπως αν έσπαγες το σετ στα δύο? Δηλαδή για τα τερέν 1-4 να παίζει ένα σετ εξοπλισμού και ένα δεύτερο σετ εξοπλισμού να παίζει για τα τερέν 5-9 πχ.
SPANK Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, zx1234r είπε Αν μιλούσαμε για έναν ελεγχόμενο χώρο όπως το σπίτι θα ήταν ευκολο. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση καταλαβαίνω την δυσκολία του εγχειρήματος. Δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Μήπως αν έσπαγες το σετ στα δύο? Δηλαδή για τα τερέν 1-4 να παίζει ένα σετ εξοπλισμού και ένα δεύτερο σετ εξοπλισμού να παίζει για τα τερέν 5-9 πχ. 1 σετ εξοπλισμού οπως βλέπεις στην φώτο περιλαμβάνει το κάθε τερέν , το θέμα ειναι οτι το κάθε τερέν παίζει και σε διαφορετικό κανάλι καταρχάς για να μην πέφτουν το ενα πάνω στο αλλο απο την στιγμή που μιλάμε για 7 8 ταυτόχρονα , εκει δεν υπάρχει πρόβλημα , το πρόβλημα ειναι οτι μεσα στο γήπεδο εκπέμπουν στα πιθανόν ίδια κανάλια ενα σωρό wifi και bt οποτε σε ορισμένες περιπτώσεις παρεμβάλουν σε ορισμένα τερέν
zx1234r Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, SPANK είπε 1 σετ εξοπλισμού οπως βλέπεις στην φώτο περιλαμβάνει το κάθε τερέν , το θέμα ειναι οτι το κάθε τερέν παίζει και σε διαφορετικό κανάλι καταρχάς για να μην πέφτουν το ενα πάνω στο αλλο απο την στιγμή που μιλάμε για 7 8 ταυτόχρονα , εκει δεν υπάρχει πρόβλημα , το πρόβλημα ειναι οτι μεσα στο γήπεδο εκπέμπουν στα πιθανόν ίδια κανάλια ενα σωρό wifi και bt οποτε σε ορισμένες περιπτώσεις παρεμβάλουν σε ορισμένα τερέν Α κατάλαβα. Σορυ είναι λίγο εκτος του πεδίου μου. Θα το ψάξω όμως έτσι από περιεργεια.
jkoukos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Είναι η φύση λειτουργίας των διαφορετικών πρωτοκόλλων επικοινωνίας (WiFi, ZigBee, Bluetooth) που αναγκαστικά κάνουν χρήση της ίδιας μπάντας (2,4GHz). Δεν μπορείς να απομονώσεις ένα (οποιοδήποτε) κανάλι και να πεις ότι θα το δουλεύεις μόνο εσύ. Είναι αδύνατον.
SPANK Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Είναι η φύση λειτουργίας των διαφορετικών πρωτοκόλλων επικοινωνίας (WiFi, ZigBee, Bluetooth) που αναγκαστικά κάνουν χρήση της ίδιας μπάντας (2,4GHz). Δεν μπορείς να απομονώσεις ένα (οποιοδήποτε) κανάλι και να πεις ότι θα το δουλεύεις μόνο εσύ. Είναι αδύνατον. Τώρα που λες ZegBee νομίζω σε αυτο συγκεκριμένα λειτουργούν
jkoukos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Σε μικρές εγκαταστάσεις/αγώνες, μπορείς π.χ. να έχεις διαχωρισμό, κάνοντας χρήση 1 ή το πολύ 2 WiFi σε συγκεκριμένα κανάλια και σε άλλα να ορίσεις τις συσκευές σου για λειοτυργία. Όμως σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπου ίσως γίνεται χρήση περισσότερων ΑΡ για πλήρη και σωστή κάλυψη, αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός δικών σου ενεργών συσκευών, δεν σου δίνουν καθόλου περιθώρια να αποφύγεις τις παρεμβολές. Μόνο αν τα ΑΡ δουλεύουν στους 5GHz, αλλά στην περίπτωση αυτή αποκλείεις την πλειοψηφία αυτών που μπορούν να συνδεθούν πάνω τους. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις ενεργές συσκευές Bluetooth, όπου εκεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος και περιορισμού, εκτός της καθολικής απαγόρευσης της χρήσης του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα