Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Μωρέ θα σου δώσω τα λεφτά μπροστά. Αμα μείνω παραπάνω ή σου τσουρνέψω πράγματα αξίας από μέσα, μετά μην κλαίγεσαι.

ναι φυσικα ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι. Εγω στο σπιτι μου εχω ηδη βαλει αρκετους απο facebook, εννοείτε ΜΑΥΡΑ

Απλα θελω να γινει κατανοητο απο ολους εδω μεσα οτι η βραχυχρονια ηρθε για να μεινει. Ο κοσμακις που ειχε ενα σπιτακι αδειο, εριξε λεφτα να το ανακαινισει για να το βαλει airbnb και σε αλλα site. 

Παντα υπηρχε βραχυχρονια μισθωση ομως τωρα μεσω του ιντερνετ και τον applications εγιναν ολα πολυ ευκολοτερα.

Ξερω οτι εσας στην αθηνα σας μπηκε το αγγουρι που δεν μπορειτε να νοικιάσετε , αλλα τι να κανουμε; Στο πατρικο σας στο χωριο, εκει σιγουρα δεν το βγαλαν ακομα airbnb.

Επεξ/σία από Lumini
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Σώνει και καλά δηλαδή αυτός που νοικιάζει ένα Airbnb πρέπει να είναι ή κανένας heavyμεταλάς που θα ακούει στη διαπασών όλη νύχτα, ή κανένα ζευγάρι που θα εκφράζεται ερωτικά επίσης όλη νύχτα, ή τέλος πάντων κάποιος περίεργος που ήρθε να διαταράξει την ομαλή καθημερινότητα των υπολοίπων; Αυτά που περιγράφετε προκαλούνται συνήθως από Έλληνες ενοικιαστές. Πληροφοριακά, οι περισσότεροι που νοικιάζουν Airbnb με βάση την εμπειρία μου, είναι ξένοι και guess what: 9,9/10 είναι άκρως πολιτισμένοι, σε αντίθεση με εμάς.

Εγώ νοικιάζω ένα διαμέρισμα Αθήνα και πραγματικά παρακαλαω να έχω ξένους. Από τους Έλληνες είμαι πλήρως απογοητευμένος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Lumini είπε

Ναι θα το βρουν και πάλι θα Μ κλασουν τα @@. Στην Ελλάδα είσαι!!!!

Επειδή είσαι στην Ελλάδα...στη χώρα της αρπακόλλας, γι αυτό σου γράφω οτι αν θέλουν μπορούν να ρυθμίσουν την κατάσταση και υπάρχουν τρόποι...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Lumini είπε

Στην Ελλάδα είσαι. Εγώ στο υπογράφω αν μπει έστω και ένας φόρος παραπάνω από τον ΕΝΦΙΑ και το 15% που δίνω ήδη για το Airbnb μου τότε θα το έχω μόνο Facebook και σε άλλα site για αλλοδαπούς τουρίστες. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

Τα λεφτά μπροστά αλλιώς δε σε βάζω στο σπίτι μου

Kαι αν θέλουν απόδειξη τι θα δώσεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι αν θέλουν απόδειξη τι θα δώσεις;

κανεις δε θελει, και ουτε εγω ποτε ζητησα οταν εμεινα σε τετοια σπιτια. Παντα με το πρόσχημα οτι ο πελατης παιρνει καλυτερη τιμη (που φυσικα δεν παιζει)

Να εισαι σιγουρος οτι η οικονομια ειναι σα το νερο, παντα βρίσκει τροπο να κυλίσει και να μπει στο αυλακι.

8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Επειδή είσαι στην Ελλάδα...στη χώρα της αρπακόλλας, γι αυτό σου γράφω οτι αν θέλουν μπορούν να ρυθμίσουν την κατάσταση και υπάρχουν τρόποι...

δε μπορουν και να θελουν, θα κατσουν οι δημοσιοι υπαλληλοι να τσεκαρουν δεδαδες χιλιαδες σπιτια ή καταγγελιες? ουτε καν...

Επεξ/σία από Lumini
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, efo355 είπε

Εγώ νοικιάζω ένα διαμέρισμα Αθήνα και πραγματικά παρακαλαω να έχω ξένους. Από τους Έλληνες είμαι πλήρως απογοητευμένος. 

Πολύ λογικό.

Αφού οι Έλληνες είναι από τους φτωχότερους του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Lumini είπε

κανεις δε θελει, και ουτε εγω ποτε ζητησα οταν εμεινα σε τετοια σπιτια. Παντα με το πρόσχημα οτι ο πελατης παιρνει καλυτερη τιμη (που φυσικα δεν παιζει)

Να εισαι σιγουρος οτι η οικονομια ειναι σα το νερο, παντα βρίσκει τροπο να κυλίσει και να μπει στο αυλακι.

δε μπορουν και να θελουν, θα κατσουν οι δημοσιοι υπαλληλοι να τσεκαρουν δεδαδες χιλιαδες σπιτια ή καταγγελιες? ουτε καν...

Αυτά μπορούν να γίνονται και αυτοματοποιημένα (ως ένα βαθμό)...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Οτάν τα ενοίκια ηταν χώμα και έμεναν 15 Ρόμα,Πακιστανοί, η οτι άλλο θέλετε σε ενα διαμέρισμα τηρούνταν κανονισμοί υγιεινής η ξέραμε ποιός μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία η σίγουρα δεν έκαναν καθόλου θόρυβο. Όταν λόγω αυτής της κατάστασης τα ενοίκια είχαν πιάσει πάτο κανείς δεν μιλούσε για στρέβλωση της αγοράς. Σε όλα τα κέντρα πρωτευουσών της Ευρώπης οι τιμές στον θεό και εμείς πάτο με πολυκατοικίες γκέτο. Σας άρεσε και ήταν ηθικό και καλό επειδή συμφέρε.

Τώρα ενοχλεί επειδή δεν συμφερεί αυτή είναι η αλήθεια. Ας αφήσουμε τις ηθικολογίες και ας δούμε την πραγματικότητα. 

Δεν ήταν όμως όλες οι πολυκατοικίες όπως περιγράφεις, αυτά μόνο σε κάποιες περιοχές στο κέντρο. Τα ενοίκια είναι ακόμα χαμηλά εκεί, στα υπόλοιπα μέρη αυξάνονται όμως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικοί ελληναράδες.. μια Αθήνα με 5,5 εκατομμύρια κατοίκους και πόσους χιλιάδες δικαστές.. που κρίνουν τα πάντα και έχουν πάντα δίκιο..

Ξεχνάτε το πιο βασικό και αρχικό παράγοντα: Π Ε Ι Ν Α Μ Ε εδώ δεν έχουμε και ένα στρώμα να κοιμηθούμε.. αυτός είναι ο λόγος του airbnb και είναι μια χαρά. Τα συμβόλαια έχουν διαδικασία και έξοδα. Είναι πιο σταθερός τρόπος αλλά όχι πάντα ο καταλληλότερος. Οπότε προσαρμοζόμαστε σε κάτι τόσο απλό. Δεν έχει να λέει άμα ο γέρος απ΄τον τρίτο όροφο ρωτάει ''τι λέει το σπίτι ξενοδοχείο το έκανες;'' Γιατί τι έχουν τα ξενοδοχεία μπάρμπα! Τα μέτρα προστασίας και πρόληψης είναι φυσιολογικά. Εδώ άλλοι έχουν πόσα ακίνητα από γονείς σε τέκνα και πάει λέγοντας και ζουν στις πόλεις απ' αυτά ενώ είναι άνεργοι γιατί έχουν/έχετε πολλά. Εισοδήματα από ενοίκια κτλπ. Το airbnb κάνει μια χαρά και συμφέρει τους επισκέπτες. Οι ενοικιαστές εξαρτάται από τις τιμές και τους φόρους/ξοδέματα. Δεν είναι τίποτα να βάλω έναν πυροσβεστήρα.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, qrstuv είπε

Εδώ άλλοι έχουν πόσα ακίνητα από γονείς σε τέκνα και πάει λέγοντας και ζουν στις πόλεις απ' αυτά ενώ είναι άνεργοι γιατί έχουν/έχετε πολλά. Εισοδήματα από ενοίκια κτλπ. 

Αν κάποιος έχει πχ 7 σπίτια και ζει από αυτά ενώ βλέπει όλη μέρα τηλεόραση, εμάς τί μας κόφτει? Δεν το πιάνω πολύ το τελευταίο που λες... 

Δεν πληρώνει τους φόρους του? Δεν πληρώνει τα ΕΝΦΙΑ του? (ναι αυτά που ο άλλος θα έσκιζε σε ένα βράδυ). Απ'τη στιγμή που τα πληρώνει, δεν ζει εις βάρος μας άρα τί μας πειράζει αν όλη μέρα βλέπει τηλεόραση? 

Δεν έχει κάποια σχέση το ένα θέμα (airbnb) με το άλλο που αναφέρεις. 

Δημοσ.
19 minutes ago, giorgoskouro said:

Δεν ήταν όμως όλες οι πολυκατοικίες όπως περιγράφεις, αυτά μόνο σε κάποιες περιοχές στο κέντρο. Τα ενοίκια είναι ακόμα χαμηλά εκεί, στα υπόλοιπα μέρη αυξάνονται όμως. 

Προσωπικά στην δική μου πολυκατοικία το από κάτω διαμέρισμα που έμεναν αρχικά 15 Πακιστανοί και ύστερα νοικιάστηκε σε ρομά πλεόν ανακαινίστηκε και νοικιάζεται airbnb. Φυσικά και κανείς δεν γκρίνιαξε. Αναβάθμιση είναι.

Τώρα αν σε μια πολυκατοικία  με κοινόχρηστη πισινά θέλει κάποιος να νοικιάζει βραχυχρόνια θα είναι υποβάθμιση για την πολυκατοικία και ίσως κινηθούν νομικά.

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και σίγουρα δεν θα γίνει νόμος η φαντασίωση ορισμένων να απαγορευτεί γενικά η βραχυχρόνια μίσθωση διαμερίσματων σε πολυκατοικίες. Πόσο μάλλον αφού όπως εξηγώ για πολυκατοικίες αλλά και ολόκληρες γειτονιές είναι αναβαθμιση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, polaki είπε

Αν κάποιος έχει πχ 7 σπίτια και ζει από αυτά ενώ βλέπει όλη μέρα τηλεόραση, εμάς τί μας κόφτει? Δεν το πιάνω πολύ το τελευταίο που λες... 

Δεν πληρώνει τους φόρους του? Δεν πληρώνει τα ΕΝΦΙΑ του? (ναι αυτά που ο άλλος θα έσκιζε σε ένα βράδυ). Απ'τη στιγμή που τα πληρώνει, δεν ζει εις βάρος μας άρα τί μας πειράζει αν όλη μέρα βλέπει τηλεόραση? 

Δεν έχει κάποια σχέση το ένα θέμα (airbnb) με το άλλο που αναφέρεις. 

Σε χάνω, είναι πολύ καθαρό αυτό που λέω, ξανα σκέψου το.

Για να σε βοηθήσω θα σου πω οτι δεν βλέπουμε όλοι όλη τη μέρα τηλεόραση ούτε έχουμε όλοι μια και μοναδική σταθερή δουλειά, σε έναν και μοναδικό τόπο, Τα πράγματα είναι σχετικά. Όπως για παράδειγμα ένας/μία αναπληρωτής στην εκπαίδευση που του έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τουριστικά τον χώρο του. Πολύ καθαρό και κατανοητό. Και ευχάριστο, χαριτωμένο από το να έχεις ενοικιαστές που σου είναι κόμπλεξ όλη σου την ζωή.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Lumini είπε

ναι φυσικα ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι. Εγω στο σπιτι μου εχω ηδη βαλει αρκετους απο facebook, εννοείτε ΜΑΥΡΑ

Επειδή σε βλέπω ότι είσαι πολύ μαγκιά θέλω να δω που θα πάει η μαγκιά σου αν σου νοικιάσει το σπίτι κανένας έμπορος ναρκωτικών για προσωρινή αποθήκευση του πράγματος και σου σκάσει η Δίωξη μέσα. Άντε απέδειξε εσύ ο μάγκας που δεν παίρνει αποδείξεις και όλα μαύρα ότι δεν είστε συνέταιροι. Θα πας κατηγορούμενος όπως και να χει.

Και κανένας καταζητούμενος που έχει αποδράσει από φυλακή, νταβατζής που εκδίδει κοπέλες σε διάφορα σπίτια για να μην τον εντοπίζουν και διάφορα άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Lumini είπε

Απλα θελω να γινει κατανοητο απο ολους εδω μεσα οτι η βραχυχρονια ηρθε για να μεινει. Ο κοσμακις που ειχε ενα σπιτακι αδειο, εριξε λεφτα να το ανακαινισει για να το βαλει airbnb και σε αλλα site. 

Παντα υπηρχε βραχυχρονια μισθωση ομως τωρα μεσω του ιντερνετ και τον applications εγιναν ολα πολυ ευκολοτερα.

Ξερω οτι εσας στην αθηνα σας μπηκε το αγγουρι που δεν μπορειτε να νοικιάσετε , αλλα τι να κανουμε; Στο πατρικο σας στο χωριο, εκει σιγουρα δεν το βγαλαν ακομα airbnb.

Μπράβο μαζί σου,  εγώ απλά θέλω να πληρώνουμε τον ίδιο φόρο και στα @@ μου. Μετά όπως λέτε το νερό θα μπει στο αυλάκι.  Δε νοείται να πληρώνω μια γκαρσονιέρα το χρόνο σε ΑΜΕΣΟ φόρο και οι υπόλοιποι κέρματα. Μετά να δούμε σε πόσο χρόνο θα το κάνεις κουγκί όπως είπα. Και να δούμε σε ποιο χωριό θα βρεθείς για ραπανάκια. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xacti είπε

Επειδή σε βλέπω ότι είσαι πολύ μαγκιά θέλω να δω που θα πάει η μαγκιά σου αν σου νοικιάσει το σπίτι κανένας έμπορος ναρκωτικών για προσωρινή αποθήκευση του πράγματος και σου σκάσει η Δίωξη μέσα. Άντε απέδειξε εσύ ο μάγκας που δεν παίρνει αποδείξεις και όλα μαύρα ότι δεν είστε συνέταιροι. Θα πας κατηγορούμενος όπως και να χει.

Και κανένας καταζητούμενος που έχει αποδράσει από φυλακή, νταβατζής που εκδίδει κοπέλες σε διάφορα σπίτια για να μην τον εντοπίζουν και διάφορα άλλα.

ναι φυσικα βρήκες μια περιπτωση 0.0001% να συμβει κατι τετοιο. Εδω το κρατος ειπε τελος το καπνισμα και τα μαγαζια ακομα βγαζουν τασακια...

1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε

Μπράβο μαζί σου,  εγώ απλά θέλω να πληρώνουμε τον ίδιο φόρο και στα @@ μου. Μετά όπως λέτε το νερό θα μπει στο αυλάκι.  Δε νοείται να πληρώνω μια γκαρσονιέρα το χρόνο σε ΑΜΕΣΟ φόρο και οι υπόλοιποι κέρματα. Μετά να δούμε σε πόσο χρόνο θα το κάνεις πουγκί όπως είπα. 

κυριε εισται ξενοδοχος? δε σας καταλαβα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...