Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Αρχιπεριπτωσάρα που αμφιβάλω αν δημιουργεί "νομικό προηγούμενο" όπως γράφτηκε. Νομίζω ότι στα Πρωτοδικεία, που το ξαναγράφω, δεν είναι Ποινικά δικαστήρια, αλλά ασχολούνται με θέματα ιδιωτικής/αστικής φύσεως κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά γιατί έχει και διαφορετικές παραμέτρους. Φυσικά αν σε παρόμοια περίπτωση ξαναβγεί η ίδια απόφαση δεν σημαίνει ότι στηρίχτηκε σε αυτή εδώ.
lightsout Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, korakios είπε Από τη στιγμή που θα έκανες ακριβώς το ίδιο αν είχες τη δυνατότητα ,καλύτερα μη μιλάς . Οταν με το καλό (στο εύχομαι) να έχεις 2 ακίνητα και νοικιάσεις το δεύτερο πες μας σε τιμή θα το νοικιάζεις για ηθικούς λόγους από τη στιγμή που δε θα το βάλεις σε Airbnb (πάλι για ηθικούς λόγους) Η κλάψα του ακριβού ενοικίου είναι ότι χειρότερο ακούω . Για την αυξημένη πιθανότητα φασαρίας ναι δεκτό . Προσωπικά, δεύτερο διαμέρισμα που έχω στην κατοχή μου, στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα στο οποίο μένω, το έκανα δωρεάν παραχώρηση σε φίλο μου. Να σημειωθεί ότι η πολυκατοικία βρίσκεται σε απόσταση 3 λεπτών από στάση του ηλεκτρικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξία του ακινήτου. Δεν είμαστε όλοι τα ίδια, επομένως μην κρίνετε εξ΄ιδίων τα αλλότρια. 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 minute ago, Xacti said: Νομίζω ότι στα Πρωτοδικεία, που το ξαναγράφω, δεν είναι Ποινικά δικαστήρια, αλλά ασχολούνται με θέματα ιδιωτικής/αστικής φύσεως κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά γιατί έχει και διαφορετικές παραμέτρους. Φυσικά αν σε παρόμοια περίπτωση ξαναβγεί η ίδια απόφαση δεν σημαίνει ότι στηρίχτηκε σε αυτή εδώ. Δεν το έγραψα σαν απάντηση σε προηγούμενο σχόλιο σου or something, γενικά σχολίασα. Κοινώς δεν ήταν μια "απλή/κοινή" περίπτωση.
afragorn Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, korakios είπε Από τη στιγμή που θα έκανες ακριβώς το ίδιο αν είχες τη δυνατότητα ,καλύτερα μη μιλάς . Οταν με το καλό (στο εύχομαι) να έχεις 2 ακίνητα και νοικιάσεις το δεύτερο πες μας σε τιμή θα το νοικιάζεις για ηθικούς λόγους από τη στιγμή που δε θα το βάλεις σε Airbnb (πάλι για ηθικούς λόγους) Η κλάψα του ακριβού ενοικίου είναι ότι χειρότερο ακούω . Για την αυξημένη πιθανότητα φασαρίας ναι δεκτό . Θα εκπλαγείς εάν σου πω πως υπάρχουν ιδιοκτήτες (λίγοι) που ούτε θέλουν να το βάλουν στο airb&b, ούτε εκμεταλλεύονται τη κατάσταση ζητώντας 600 Ευρώ για 50τ.μ.; Μη νομίζεις δηλαδή πως κάποιοι δε μπορούν να είναι πιο... αλτρουιστές από εσένα, εμένα ή τον παραδίπλα. 1
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Το πρωτοδοκειο ειναι η 1η βαθμιδα. Μετα εχει εφετειο και Αρειο Παγο. Μεχρι να φτασει Αρειο Παγο ...
christakos07 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, george1807 είπε Εγώ ασχολούμαι και όπως έχω συζητήσει με ένα παιδί πιο πάνω ναι το θέλω. Από την άλλη δεν θέλω την καραμέλα το airbnb είναι κακό και μας κλείνει τα σπίτια, έρχονται αλήτες και μας γκρεμίζουν τις πολυκατοικίες μας κλπ Ο χρυσός γιατί αξίζει όσο αξίζει. Όσο και αν δεν θες να το πιστέψεις αξίζει τόσο γιατί κάποιος προτίθεται να δώσει τόσο. Είναι βασικά οικονομικά. Γιατί τα σπίτια να μην νοικιάζονται με 50€ το μήνα; Γιατί η apple πουλάει τα κινητά της πιο ακριβά σε σχέση με τη samsung πχ; Γιατί έχει κάνει τον κόσμο μέσω marketing κλπ να θέλουν να δώσουν τόσα. Είναι 15% στο μεικτό εισόδημα έως 12000€ και μετά πάει στο 25% και 35% ανάλογα το ύψος του εισοδήματος. Έχεις προμήθειες των υπηρεσίων που χρησιμοποιείς βλ booking 15% και φορολογήσε για λεφτά που δεν περνάνε ποτέ από το χέρι σου. Μετά έχεις έμμεσους φόρους όπως ΦΠΑ σε ότι ξοδεύεις για το κατάλυμα σου όπως καθαριστικά, επισκευές, κλινοσκεπάσματα κλπ Μετά έχεις φόρους από ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ και ΕΝΦΙΑ Πόση θα έπρεπε να είναι για εσένα η φορολογία; Η όποια προμήθεια της πλατφόρμας δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Χρεώνεται εξτρά. Ο ΦΠΑ είναι φόρος που υπάρχει για όλους. Φορολόγηση με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, με τις ισχύουσες κλίμακες, με πληρωμή επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και όποιες εκπτώσεις έχουν. Απλά πράματα. 2
giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, lightsout είπε Προσωπικά, δεύτερο διαμέρισμα που έχω στην κατοχή μου, στην ίδια πολυκατοικία με το διαμέρισμα στο οποίο μένω, το έκανα δωρεάν παραχώρηση σε φίλο μου. Να σημειωθεί ότι η πολυκατοικία βρίσκεται σε απόσταση 3 λεπτών από στάση του ηλεκτρικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξία του ακινήτου. Δεν είμαστε όλοι τα ίδια, επομένως μην κρίνετε εξ΄ιδίων τα αλλότρια. Σε εμένα δεν λέει κάτι αυτό. Εσύ προφανώς η και οι γονείς σου μπορείτε να ζήσετε από αλλά εισοδήματα η εργασία ή σύνταξη και δεν έχεις ανάγκη να νοικιασεις. Σε άλλους το ενοίκιο είναι συμπληρωματικά η και αποκλειστικό εισόδημα επιβίωσης. Το ακίνητο έχει έξοδα συντηρησης ενφια κοινόχρηστα. Δεν γίνεται να το αφήνεις να κάθεται ούτε να το δίνεις τζάμπα, μετά από χρόνια θα χρειαστεί κι ανακαίνιση για να μπορεί να νοικιαστει αυτά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Τα νοίκια έχουν πάει πράγματι στον θεο σε αυτό συμφωνώ, αλλά κάποια στιγμή ήταν θέμα κοινής λογικής ότι θα γινόταν αυτό η κατάσταση είχε φτάσει σε εξευτελιστικα επίπεδα. Να πω κιόλας μια γνώμη δεν φταίει μόνο το airbnb για το φαινόμενο αυτό, πολλά ακίνητα έχουν αποσυρθεί η είναι κενά για διάφορους λόγους έτσι έχει μειωθεί και ο αριθμός διαθέσιμων ακινήτων πέραν από την αύξηση ενοικιων στα υπάρχοντα και δυσκολεύουν τον υποψήφιο ενοικιαστή στην ευρεση στέγης.
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 δεν ειναι μονο το airbnb, χωρις πλακα τωρα, φιλη πουλαει διαμερισμα στα ΒΠ, την πηρε μεσιτρια και το σαββατο της πηγε πουλμανακι με κινεζους και σε 2 ωρες ειχαν συμφωνησει σε ολα χωρις παζαρια χωρις τιποτα. Περα απο αυτα το νοικι δεν ειναι μονο συναρτηση του εισοδηματος. Το νοικι ειναι και συναρτηση του κοστους χρηματος. Αν δηλαδη θες καποιον να επενδυσει σε ενα σπιτι να ειναι ανακαινισμενο, να ειναι ενεργειακα αποδοτικο, να εχει καινουργιες συσκευες κοκ αυτο το χρημα εχει ενα κοστος που πρεπει ο αλλος να το παρει πισω. Δε μπορεις να περιμενεις πχ ενα σπιτι αξιας με 100,000 με κοστος αυτων των 100,000 στην τραπεζικη αγορα να βγαινει γυρω στα 600 ευρω το μηνα να απαιτεις ο αλλος να στο νοικιασει με 300 το μηνα ( να πληρωνει δηλαδη απο την τσεπη του για να εχεις εσυ σπιτι). Αν θες φτηνο νοικιαζεις το εκ κληρονομιας παρατημενο ακινητο με τις συσκευες και διακοσμο δεκαετιας 90. 2
lightsout Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giorgoskouro είπε Σε εμένα δεν λέει κάτι αυτό. Εσύ προφανώς η και οι γονείς σου μπορείτε να ζήσετε από αλλά εισοδήματα η εργασία ή σύνταξη και δεν έχεις ανάγκη να νοικιασεις. Σε άλλους το ενοίκιο είναι συμπληρωματικά η και αποκλειστικό εισόδημα επιβίωσης. Το ακίνητο έχει έξοδα συντηρησης ενφια κοινόχρηστα. Δεν γίνεται να το αφήνεις να κάθεται ούτε να το δίνεις τζάμπα, μετά από χρόνια θα χρειαστεί κι ανακαίνιση για να μπορεί να νοικιαστει αυτά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Τα νοίκια έχουν πάει πράγματι στον θεο σε αυτό συμφωνώ, αλλά κάποια στιγμή ήταν θέμα κοινής λογικής ότι θα γινόταν αυτό η κατάσταση είχε φτάσει σε εξευτελιστικα επίπεδα. Να πω κιόλας μια γνώμη δεν φταίει μόνο το airbnb για το φαινόμενο αυτό, πολλά ακίνητα έχουν αποσυρθεί η είναι κενά για διάφορους λόγους έτσι έχει μειωθεί και ο αριθμός διαθέσιμων ακινήτων πέραν από την αύξηση ενοικιων στα υπάρχοντα και δυσκολεύουν τον υποψήφιο ενοικιαστή στην ευρεση στέγης. Καταρχάς είμαι παντρεμένος με δική μου οικογένεια. Προφανώς ένα ενοίκιο θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στο εισόδημα μας και ασφαλώς το χρειαζόμαστε, αλλά δεν πρόκειται να χάσω την ανθρωπιά μου για 400-500 ευρώ, ούτε θα βγάλω από την μύγα ξύγκι. Συμφωνώ μαζί σου για έξοδα συντήρησης, ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα. Στην περίπτωση μου, τα επιβαρύνεται το άτομο που μένει στο ακίνητο - αυτή είναι η συμφωνία μας.
phanispal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε [...]η κατάσταση είχε φτάσει σε εξευτελιστικα επίπεδα[...] Τι λε ρε παιδί μου, για πες, για πες...
chdeal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Xacti είπε Aδερφέ αυτά που γράφεις είναι αρλούμπες. Το Πρωτοδικείο έκρινε τελεσίδικα και αποφάσισε την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων. Υπήρχε ήδη προσωρινή διαταγή. Τι "κανονική δίκη" και "κανονικο δικαστήριο" λες? Το πρωτοδικείο δεν είναι ποινικό δικαστήριο. Κάπου τα έχεις μπερδέψει https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/asfalistika-metra
agnostos13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το βασικό (πανευρωπαϊκό) πρόβλημα είναι οτι οι πλατφόρμες τύπου Airbnb με την ευνοϊκή (για την ώρα) φορολογία δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο ως προς τους εγχώριους ξενοδόχους όσο και προς τους εγχώριους ενοικιαστές. Έτσι με πολύ λιγότερες απαιτήσεις (και κόστη) από ότι θα ήταν υποχρεωμένοι να καλύψουν εφόσον είχαν ξενοδοχείο ή rooms to let εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ, χτυπάνε τις τιμές διαμονής ενώ την ίδια ώρα ρίχνουν πόρτα στους μακροχρόνιους ενοικιαστές γιατί με τα λεφτά που διαθέτει ο Έλληνας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Ιτάλο, ο Ιταλός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Γερμανό, ο Γερμανός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ελβετό και πάει λέγοντας... Η λύση στα παραπάνω; 1ον εξίσωση των απαιτήσεων λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων με την βραχυχρόνια μίσθωση. 2ον τουριστικός φόρος εφόσον το διαμέρισμα-οίκημα διατίθεται για αυτόν το σκοπό και όχι ως κατοικία. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από agnostos13 2
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, chdeal είπε https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/asfalistika-metra εδώ δεν υπάρχει κύρια δίκη. Αυτό που έβαλες είναι για ασφαλιστικά μέτρα που μπορεί να ζητήσει κάποιος εφόσον υπάρχει και ποινικό δικαστήριο. π.χ ο σύζυγος χτυπάει τη σύζυγο και μέχρι να γίνει η ποινική δίκη η σύζυγος αιτείται και ασφαλιστικά μέτρα π.χ να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα.
george1807 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, christakos07 είπε Η όποια προμήθεια της πλατφόρμας δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Χρεώνεται εξτρά. Ο ΦΠΑ είναι φόρος που υπάρχει για όλους. Φορολόγηση με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, με τις ισχύουσες κλίμακες, με πληρωμή επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και όποιες εκπτώσεις έχουν. Απλά πράματα. Κάνεις λάθος. Συμπεριλαμβάνεται. Ο ΦΠΑ εκπίπτεται. 1 ώρα πριν, afragorn είπε Όπως βλέπω ασχολείστε με το αντικείμενο οπότε δε πρόκειται να καταλάβετε. Καλή συνέχεια! Γιατί να μην καταλάβω; Μπορώ να κάνω διάλογο και να καταλάβω τα λάθη μου όσο περίεργο και αν φαίνεται στο μέσο έλληνα. Και εγώ έχω ψάξει να νοικιάσω οπότε γνωρίζω και τις δύο μεριές. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Έχεις μπερδέψει τ' αυγά και τα πασχάλια και μιλάς για ισοτιμίες και αξία χρυσού. Ξαναλέω με πιο ρεαλιστικά νούμερα: σε πολυκατοικία με ίδια διαμερίσματα που ανήκουν ας πούμε σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, για το ένα ζητάει ο ιδιοκτήτης του 300€, για το ολόιδιο διπλανό ο άλλος ζητάει 450€. Και τα δύο έχουν ενοικιαστές μέσα. Δεν έχει λογική να λες ότι το ένα αξίζει για 300€ και το άλλο για 450€ μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν ενοικιαστές. Τι σχέση έχουν πάλι ολ' αυτά; Και τα ίδια και χειρότερα να κάνω εγώ, τι έχει να λέει αυτό; Ναι, ό,τι πεις. Εσύ τα έχεις μπερδέψει. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν σου φταίω κάπου. Μάθε τα βασικά περί οικονομικών και απλά πράγματα για την αγορά. Αν επιθυμείς πάλι, συνέχιζε να ζεις στη φούσκα σου. Ο γείτονας ήταν πιο καλός στις πωλήσεις από εσένα και εκτίμησε πιο πολύ την περιουσία του. Με τη σειρά τους οι ενοικιαστές είδαν κάτι και θεωρούσαν πως αυτή η τιμή αξίζει για αυτό που ψάχνουν. Όλα τα αγαθά και μη αξίζουν όσα είναι διατεθειμένος ο ενδιαφερόμενος να δώσει. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από george1807
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 34 minutes ago, christakos07 said: Η όποια προμήθεια της πλατφόρμας δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Χρεώνεται εξτρά. Ο ΦΠΑ είναι φόρος που υπάρχει για όλους. Φορολόγηση με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, με τις ισχύουσες κλίμακες, με πληρωμή επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και όποιες εκπτώσεις έχουν. Απλά πράματα. Υποθέτω κρατώντας ίδιες τις τιμές ενοικίασης με αυτές που έχουν τώρα έτσι? 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις