Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jiakometi είπε

Εγώ τον πληρώνω,  ο ιδιοκτήτης ....

Αλλά όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες που τους θυμήθηκες παραπάνω  (Θενκς φορ σεριγκ),    .....That’s the way the cookie crumbles

Γίνε μισθωτός τότε ......

Το δικηγορο του διαβολου κανω. γιατι διαβαζω απιστευτες αρλουμπες. Βγηκε ενας, ειπε ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΝΟΙΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛιΤΙΚΗ ΑΑΑΑΑΑΑ και αρχισε χορωδια.

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Το δικηγορο του διαβολου κανω. γιατι διαβαζω απιστευτες αρλουμπες. Βγηκε ενας, ειπε ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΝΟΙΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛιΤΙΚΗ ΑΑΑΑΑΑΑ και αρχισε χορωδια.

ΟΚ λοιπόν...... Συμφωνούμε. 

Η αλήθεια είναι ότι το επιδοτούσε για δεκαετίες.  Όσοι είχαν αξιόλογο εισόδημα μόνο από μισθώματα είχαν πολύ ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση. 

Δεν το επιδοτεί πιά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

ΟΚ λοιπόν...... Συμφωνούμε. 

Η αλήθεια είναι ότι το επιδοτούσε για δεκαετίες.  Όσοι είχαν αξιόλογο εισόδημα μόνο από μισθώματα είχαν πολύ ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση. 

Δεν το επιδοτεί πιά..

οποτε, μεγαλο μερος της ευθυνης για την αυξηση των ενοικιων εχει το κρατος. Αφου αρχισε να φορολογει και την ακινητη περιουσια και τα εσοδα απο αυτη, λογικα, τα νοικια ανεβηκαν

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.

ειναι λίγο τραγικο που επιτρέπεται η μισθωση χωρις συμβόλαιο ειδικά σε πολυκατοικίες. εγω αν ειχα bnb πανω η κατω μου θα είχα κάνει τη ζωη του τουρίστα μαρτύριο μέχρι να πέσει η βαθμολογία του ακινήτου στον πάτο της πλατφόρμας. σε μονοκατοικια ας κάνει οτι θέλει αλλα οταν εισαι πορτα-πορτα με τον άλλον ειναι άθλιο. Έχει προκαλέσει πολλα θέματα παντως το bnb και κυριως οικονομικα. Κερδίζουν περισσοτερα λεφτα αυτοι που κέρδιζαν ουτως ή άλλως και χάνουν ολοι οι υπόλοιποι. Ας βάλει ενα οριο 30 ημερών τουλάχιστον εφοσον ειναι πολυκατοικία.  

• Like 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ειναι λίγο τραγικο που επιτρέπεται η μισθωση χωρις συμβόλαιο ειδικά σε πολυκατοικίες. εγω αν ειχα bnb πανω η κατω μου θα είχα κάνει τη ζωη του τουρίστα μαρτύριο μέχρι να πέσει η βαθμολογία του ακινήτου στον πάτο της πλατφόρμας. σε μονοκατοικια ας κάνει οτι θέλει αλλα οταν εισαι πορτα-πορτα με τον άλλον ειναι άθλιο. Έχει προκαλέσει πολλα θέματα παντως το bnb και κυριως οικονομικα. Κερδίζουν περισσοτερα λεφτα αυτοι που κέρδιζαν ουτως ή άλλως και χάνουν ολοι οι υπόλοιποι. Ας βάλει ενα οριο 30 ημερών τουλάχιστον εφοσον ειναι πολυκατοικία.  

και ξαναλεμε, ηρθε για να μεινει η βραχυχρονια. και 30 μερες οριο να βαλει το κρατος, θα νοικιαζετε μαυρα μεσω facebook. Εσενα σε πειραξε ο τουριστας? που στο κατω κατω τις περισοτερες ωρες θα ειναι εκτος σπιτου

αν ειχες δηλαδη γυφτους ή πακιστανους θα ηταν καλύτερα?

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

εμένα μου φαίνεται η φάση είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Βρήκαν μερικοί ευκαιρία να τσεπώσουν κανα φράγκο με το airbnb και έχουν σκυλιάσει οι υπόλοιποι, έχουν σκυλιάσει κι όσοι ψάχνουν σπίτι να μείνουν και δε βρίσκουν ή βρίσκουν σε υψηλή τιμή.

Μερικοί ελπίζουν να απαγορευτεί τελείως το airbnb, να μένουν ξενοίκιαστα τα σπίτια ώστε να μπορούν να τα νοικιάσουν σε χαμηλή τιμή. καθένας κοιτάει το συμφέρον του καθαρά και όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.

Επίσης διακρίνω ένα μίσος - ζήλια προς όλους αυτούς που έχουν κάποια ιδιοκτησία και νοικιάζουν.

Το αστείο είναι πως όλοι αυτοί αν ήταν στη θέση του ιδιοκτήτη θα κάνανε ακριβώς τα ίδια

Γενικά το θέμα είναι πολύπλευρο και πάει αλυσίδα.

Τώρα που έγινε η αρχή πάντως και να απαγορέψουν το airbnb θα βρεθούν άλλοι τρόποι πλάγιοι.

• Like 6
  • Confused 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Βρήκαν μερικοί ευκαιρία να τσεπώσουν κανα φράγκο με το airbnb και έχουν σκυλιάσει οι υπόλοιποι, έχουν σκυλιάσει κι όσοι ψάχνουν σπίτι να μείνουν και δε βρίσκουν ή βρίσκουν σε υψηλή τιμή.

Μερικοί ελπίζουν να απαγορευτεί τελείως το airbnb, να μένουν ξενοίκιαστα τα σπίτια ώστε να μπορούν να τα νοικιάσουν σε χαμηλή τιμή. καθένας κοιτάει το συμφέρον του καθαρά και όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.

Επίσης διακρίνω ένα μίσος - ζήλια προς όλους αυτούς που έχουν κάποια ιδιοκτησία και νοικιάζουν.

Το αστείο είναι πως όλοι αυτοί αν ήταν στη θέση του ιδιοκτήτη θα κάνανε ακριβώς τα ίδια

Τώρα που έγινε η αρχή πάντως και να απαγορέψουν το airbnb θα βρεθούν άλλοι τρόποι πλάγιοι.

Οτι να ναι φιλε μου...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

πρεπει να μπεις facebook να δεις τι γραφουν κατω απο τις αγγελιες στα γκρουπ. Μιλαμε για ΜΙΣΟΣ...λες και τους χρωστάμε να τους δωσουμε τα σπιτια μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fredd0 είπε

ισως γιατι εχεις θεμα με τα μαθηματικα

Μισθωτος με εισοδημα €31,000 (για να μπει στο 29%) απο μισθους. Φορος που αναλογει €6,621.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Ελευθερος επαγγελματιας με εισοδημα €31,000. Φορος που αναλογει €6,511.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Αεργος με εισοδημα €31,000 απο ενοικια. Φορος που αναλογει €7,291.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Που  βλεπετετην επιδοτηση πειτε μου. Και μου πειτε για ασφαλεια, γιατι στο παραδειγμα παραπανω οι 2 πρωτοι πληρωνουν ΚΑΙ λιγοτερο φορο και εχουν και ασφαλεια. Ο Τριτος και παραπανω φορο πληρωνει και αναφαλιστος ειναι

ας τα βάλουμε κάτω με τα σημερινά δεδομένα (2019), ενδεικτικά:

εισόδημα   5000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 1100, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 0, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 0
εισόδημα 10000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 2200, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 300, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 0
εισόδημα 15000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 3366, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 1466, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 1016
εισόδημα 20000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 4576, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 2676, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 2876
εισόδημα 25000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 6276, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 4376, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 4876
εισόδημα 30000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 7976, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 6076, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 6876
εισόδημα 31000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 8411, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 6511, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 7291
εισόδημα 35000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 10151, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 8251, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 8951
εισόδημα 40000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 12326, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 10426, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 11526

Όπως βλέπουμε στον παραπάνω πίνακα μέχρι και τα 15000 τα εισοδήματα από ενοίκια είναι ευνοημένα φορολογικά έναντι των υπολοίπων κατηγοριών.
Από τα 20000 και πάνω βλέπουμε οτί τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται υψηλότερα από ότι τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις αλλά παραμένουν ευνοϊκότερα από το εισόδημα από ελεύθερα επαγγέλματα.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο οτί επιδοτούνται έμμεσα από την κρατική φορολόγηση!

Και για να προλάβω τους πονηρούς που θα μου γράψουν οτί από το 2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με 9% εισαγωγική κλίμακα (έως 10000) να θυμίσω οτί ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει και προκαταβολή φόρου και τέλος επιτηδεύματος και ΕΦΚΑ και εισφορά στο αντίστοιχο επιμελητήριο...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

η πλειοψηφία των ανθρώπων εδω μέσα ειναι <40 οπότε το μόνο πραγμα που έχτισαν είναι το lego tree house τα χριστούγενα που πήγαιναν 2α δημοτικου και το μονο σπίτι που πλήρωσαν το πλαστικό σπίτι του σκύλου τους. Μήν κάνετε λες και σας κλέβουν τον ιδρώτα, ειναι αστείο τουλάχιστον. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgoskouro είπε

Τρικυμία εν κρανιω. 

μου έκανες τη μούρη κρέας με τα επιχειρήματά σου. Να φανταστώ είσαι ιδιοκτήτης και θίχτηκες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

η πλειοψηφία των ανθρώπων εδω μέσα ειναι <40 οπότε το μόνο πραγμα που έχτισαν είναι το lego tree house τα χριστούγενα που πήγαιναν 2α δημοτικου και το μονο σπίτι που πλήρωσαν το πλαστικό σπίτι του σκύλου τους. Μήν κάνετε λες και σας κλέβουν τον ιδρώτα, ειναι αστείο τουλάχιστον. 

εσυ θα κανεις κριτικη σε μας? εσυ που εγραψες ". εγω αν ειχα bnb πανω η κατω μου θα είχα κάνει τη ζωη του τουρίστα μαρτύριο μέχρι να πέσει η βαθμολογία του ακινήτου στον πάτο της πλατφόρμας"

τετοια συμπεριφορα δεν εχουν ουτε οι χειροτεροι χωριατες. Αλλα αποτι φαινετε αυτη ειναι η παιδεια σου. Να κανεις κακο στους τουριστες, ΠΟΥ? στην ελλαδα που ΖΕΙ απο τον τουρισμο. Πραγματικα πρεπει να ζεις σε σκυλοσπιτο, γιατι ανθρωπος δεν κανει τετοια πραγματα.

Επεξ/σία από Lumini
  • Like 1
Δημοσ.

Μία είναι η λύση:

Καθολική απαγόρευση του AirBnB και κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας. Αποκλειστική εργασία στις φάμπρικες για την αναβίωση της βιομηχανικής παραγωγής, έτσι ώστε η Ελλάδα να ζει από τον δευτερογενή τομέα και όχι από τον τουρισμό.

Και λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sensai είπε

γιατί τόσο μίσος για Airbnb εδώ μέσα; σαν ταρίφες είστε που κράζουν τα uber.. 

Μήπως επειδή το airbnb είναι ένας από τους 3 κυριότερους λόγους που τα ενοίκια ανεβαίνουν τόσο γρήγορα;

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, agnostos13 είπε

ας τα βάλουμε κάτω με τα σημερινά δεδομένα (2019), ενδεικτικά:

εισόδημα   5000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 1100, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 0, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 0
εισόδημα 10000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 2200, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 300, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 0
εισόδημα 15000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 3366, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 1466, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 1016
εισόδημα 20000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 4576, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 2676, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 2876
εισόδημα 25000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 6276, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 4376, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 4876
εισόδημα 30000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 7976, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 6076, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 6876
εισόδημα 31000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 8411, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 6511, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 7291
εισόδημα 35000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 10151, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 8251, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 8951
εισόδημα 40000->φόρος ελεύθερου επαγγελματία: 12326, φόρος μισθωτού/συνταξιούχου: 10426, φόρος εισοδήματος από ενοίκια: 11526

Όπως βλέπουμε στον παραπάνω πίνακα μέχρι και τα 15000 τα εισοδήματα από ενοίκια είναι ευνοημένα φορολογικά έναντι των υπολοίπων κατηγοριών.
Από τα 20000 και πάνω βλέπουμε οτί τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται υψηλότερα από ότι τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις αλλά παραμένουν ευνοϊκότερα από το εισόδημα από ελεύθερα επαγγέλματα.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο οτί επιδοτούνται έμμεσα από την κρατική φορολόγηση!

Και για να προλάβω τους πονηρούς που θα μου γράψουν οτί από το 2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με 9% εισαγωγική κλίμακα (έως 10000) να θυμίσω οτί ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει και προκαταβολή φόρου και τέλος επιτηδεύματος και ΕΦΚΑ και εισφορά στο αντίστοιχο επιμελητήριο...

Τα ενοίκια φορολογουνται αυτοτελος από το πρώτο ευρώ δεν έχει αφορολογητα και τετοιαυ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...