Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 minutes ago, agnostos13 said:

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί το 15% είναι άσχημο όταν οι άλλοι πληρώνουν 22 και 29% και επιπλέον προκαταβολές ΕΦΚΑ κλπ.

ισως γιατι εχεις θεμα με τα μαθηματικα

Μισθωτος με εισοδημα €31,000 (για να μπει στο 29%) απο μισθους. Φορος που αναλογει €6,621.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Ελευθερος επαγγελματιας με εισοδημα €31,000. Φορος που αναλογει €6,511.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Αεργος με εισοδημα €31,000 απο ενοικια. Φορος που αναλογει €7,291.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Που  βλεπετετην επιδοτηση πειτε μου. Και μου πειτε για ασφαλεια, γιατι στο παραδειγμα παραπανω οι 2 πρωτοι πληρωνουν ΚΑΙ λιγοτερο φορο και εχουν και ασφαλεια. Ο Τριτος και παραπανω φορο πληρωνει και αναφαλιστος ειναι

Δημοσ.
12 minutes ago, fredd0 said:

Μισθωτος με εισοδημα €31,000 (για να μπει στο 29%) απο μισθους. Φορος που αναλογει €6,621.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Ελευθερος επαγγελματιας με εισοδημα €31,000. Φορος που αναλογει €6,511.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Αεργος με εισοδημα €31,000 απο ενοικια. Φορος που αναλογει €7,291.00 ( με την εισφορα αλληλεγγυης και την εκπτωση φορου μεσα)

Που  βλεπετετην επιδοτηση πειτε μου. Και μου πειτε για ασφαλεια, γιατι στο παραδειγμα παραπανω οι 2 πρωτοι πληρωνουν ΚΑΙ λιγοτερο φορο και εχουν και ασφαλεια. Ο Τριτος και παραπανω φορο πληρωνει και αναφαλιστος ειναι

Kαι πόσο είναι η φορολογία απο μακροχρόνια μίσθωση πασά μου;

Δημοσ.

Ρε παιδιά πραγματικά τώρα που ειπώθηκε, αυτό με τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους έχει παραγίνει. Κάνουν μία δουλειά και μετά σου λεν αν θες απόδειξη άλλο 24%. Το κράτος σφυρίζει αδίαφορα...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Kαι πόσο είναι η φορολογία απο μακροχρόνια μίσθωση πασά μου;

δε βγαζει κανενα νοημα η ερωτηση σου. 15% ειναι για τα πρωτα €12,000 , 35% απο €12,000 μεχρι €35,000 και 45% απο €35,001 και πανω. Τα εσοδα απο ενοικια φορολογουνται με την ιδια κλιμακα ειτε προερχονται απο βραχυ ειτε απο μακροχρονια μισθωση

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
12 minutes ago, fredd0 said:

Που βλεπετετην επιδοτηση πειτε μου. Και μου πειτε για ασφαλεια, γιατι στο παραδειγμα παραπανω οι 2 πρωτοι πληρωνουν ΚΑΙ λιγοτερο φορο και εχουν και ασφαλεια. Ο Τριτος και παραπανω φορο πληρωνει και αναφαλιστος ειναι

Είμαι περίεργος να δω πως έβγαλες το 7291

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Στις υπηρεσίες και στα προϊόντα  ενός ελεύθερου επαγγελματία μπαίνει και ΦΠΑ κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στους μισθωτούς. Σκέψου να ανάγκαζε στους μισθωτούς να απόδοσουν ΦΠΑ με την καταβολή του μηνιάτικου τους πόσο θα μειωνόντουσαν τα έσοδα τους.

Επεξ/σία από medidia
Δημοσ.
Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Είμαι περίεργος να δω πως έβγαλες το 7291

φορος ενοικιου 15% για τις πρωτες 12000 (αρα 1800) και 35% για τις επομενες 31,000-12,000 = 19,000 (αρα 6650). 6650+1800= 8450

εισφορα αλληλεγυης , 2.2% για τα εισοδημα απο 12,000 μεχρι 20,000 (αρα 176 ευρω) 5% για εισοδημα απο 20,001 μεχρι 30000 (αρα 499,95) και 6.5% για εισοδημα απο 30,001 μεχρι 31,000 (64,94) Συνολο 740,89

8450+740,89= 9190,89

μειον 1900 εκπτωση φορου λογω αποδειξεων (υποθετω οτι ολοι την περνουν) = 7290,89

η μπορεις απλα να χρησιμοποιησεις ενα Online calculator για να επιβεβαιωσεις οτι δε κανω λαθος . Πχ https://www.money-money.gr/ergaleia/ypologismos_foroy_2019

7 λεπτά πριν, medidia είπε

Στις υπηρεσίες και στα προϊόντα  ενός ελεύθερου επαγγελματία μπαίνει και ΦΠΑ κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στους μισθωτούς. Σκέψου να ανάγκαζε στους μισθωτούς να απόδοσουν ΦΠΑ με την καταβολή του μηνιάτικου τους πόσο θα μειωνόντουσαν τα έσοδα τους.

ο φπα πληρωνεται απο τον καταναλωτη και αποδιδεται στο κρατος. Δε πληρωνεις φπα ο ΕΕ, εσυ που αγοραζεις την υπηρεσια του πληρωνεις φπα. Ο ΕΕ τον εισπρατει απο εσενα και δινει αυτο το ποσο στο κρατος.

Εδω μιλαμε για καθαρο εισοδημα, μετα απο εισφορες. Μη λεμε σαχλαμαρες πλιζ. Ποσα καθαρα μπηκαν στην τσεπη του καθενα απο τους 3ς.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Για κανε και μια πραξη με ΜΗ αεργο εισοδηματια και τα ατνιστοιχα παραλληλά εισοδηματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, primeragt είπε

Για κανε και μια πραξη με ΜΗ αεργο εισοδηματια και τα ατνιστοιχα παραλληλά εισοδηματα.

τι σημαινει ΜΗ ΑΕΡΓΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑ. Απο που εχει εισοδηματα.

σου εβαλα ενα απλο παραδειγμα, ενας που ζει απο μισθωτη εργασια, ενας που ζει απο ελευθερο επαγγελμα και ενας που ζει απο νοικια. Εσυ λες οτι αυτος που ζει απο νοικια επιδοτειται απο το κρατος και αλλα κουλα. Εγω απλα σου εδειξα οτι δεν , περισσοτερο φορο απ ολους πληρωνει. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Αν και ο τρίτος πλήρωνε ασφάλεια τότε το ποσό αυτό θα αφαιρούνταν από το φορολογητέο και θα πλήρωνε λιγότερο φόρο. (Περίπτωση πρώτου και δεύτερου που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές)

Οπότε αν το εισόδημα από μισθώματα  είναι ικανοποιητικό τότε γιατί να μη αυτασφαλίζεται κάποιος και παραάλληλα να έχει τα ωφέλη χαμηλότερης φορολογίας ....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

τι σημαινει ΜΗ ΑΕΡΓΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑ. Απο που εχει εισοδηματα.

σου εβαλα ενα απλο παραδειγμα, ενας που ζει απο μισθωτη εργασια, ενας που ζει απο ελευθερο επαγγελμα και ενας που ζει απο νοικια. Εσυ λες οτι αυτος που ζει απο νοικια επιδοτειται απο το κρατος και αλλα κουλα. Εγω απλα σου εδειξα οτι δεν , περισσοτερο φορο απ ολους πληρωνει. 

Βαλε εναν που και δουλευει και εχει και νοικια οπως το 90% και βαλε των ιδιοκτητων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Αν και ο τρίτος πλήρωνε ασφάλεια τότε το ποσό αυτό θα αφαιρούνταν από το φορολογητέο και θα πλήρωνε λιγότερο φόρο. (Περίπτωση πρώτου και δεύτερου που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές)

Οπότε αν το εισόδημα από μισθώματα  είναι ικανοποιητικό τότε γιατί να μη αυτασφαλίζεται κάποιος και παραάλληλα να έχει τα ωφέλη χαμηλότερης φορολογίας ....

αν πληρωνε ασφαλεια θα ειχε χαμηλοτερο εισοδημα. Θενκς φορ σεριγκ.

και μη ξεχναμε οτι ο ΕΕ για να βγαλει το καθαρο εισοδημα αφαιρει τα εξοδα του. Και ο μισθωτος δε παιζει ουτε σε χιλια χρονια να του πει το αφεντικο Μπαμπη, χαλασε ο υπολογιστης, αντε αγορασε αλλον απο την τσεπη σου. Στο σπιτι που νοικιαζεις αμα χαλασει ο ηλιακος ποιος τον πληρωνει? ΕΚπιπτει το ποσο απο τα νοικια που εισεπραξε για την εφορια?

4 λεπτά πριν, primeragt είπε

Βαλε εναν που και δουλευει και εχει και νοικια οπως το 90% και βαλε των ιδιοκτητων.

ρε φιλε, στροφαρεις;

λες το εισοδημα απο νοικια επιδοτειται. Σου απεδειξα οτι δεν επιδοτειται

Τωρα επειδη προφανως με τα μαθηματικα δε τα πας καλα, ενας που δουλευει παραλληλα (αρα εξαντλει την εκπτωση φορου με το εισοδημα του απο την οποια εργασια του) θα πληρωσει αναλογικα ακομα υψηλοτερο φορο στο νοικι ... σκεψου τολιγο πριν ποσταρεις

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

αν πληρωνε ασφαλεια θα ειχε χαμηλοτερο εισοδημα. Θενκς φορ σεριγκ.

και μη ξεχναμε οτι ο ΕΕ για να βγαλει το καθαρο εισοδημα αφαιρει τα εξοδα του. Και ο μισθωτος δε παιζει ουτε σε χιλια χρονια να του πει το αφεντικο Μπαμπη, χαλασε ο υπολογιστης, αντε αγορασε αλλον απο την τσεπη σου. Στο σπιτι που νοικιαζεις αμα χαλασει ο ηλιακος πιος τον πληρωνει?

Εγώ τον πληρώνω,  ο ιδιοκτήτης ....

Αλλά όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες που τους θυμήθηκες παραπάνω  (Θενκς φορ σεριγκ),    .....That’s the way the cookie crumbles

5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Και ο μισθωτος δε παιζει ουτε σε χιλια χρονια να του πει το αφεντικο Μπαμπη, χαλασε ο υπολογιστης, αντε αγορασε αλλον απο την τσεπη σου

Γίνε μισθωτός τότε ......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουραστηκαν απο την σκληρη δουλεια οι ιδιοκτητες ακινητων και θα συγκριθουν και με μισθωτους  :D

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...