Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, randomcat είπε Πάλι καλά που υπάρχει το AirBnb για να μπορούμε να βγάζουμε κέρδος από την ιδιοκτησία μας και χωρίς να δίνουμε μία στο κράτος. To AirBnb είναι δύναμη για τους ιδιοκτήτες, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Έτσι για να ισοφαρίσουμε τα ενοίκια που μας βάζει να πληρώνουμε το κράτος (βλ. ΕΝΦΙΑ) ακόμα και για το δικό μας σπίτι! Το AirBnb είναι δύναμη και για τους ταξιδιώτες. Πάλι καλά που υπάρχει και αυτό και μπορούμε και γυρίζουμε την Ελλάδα και τον κόσμο και να διαμένουμε πολύ φτηνά σε αξιοπρεπή διαμερίσματα που έχουν αξιολογήσεις χρηστών. Να πάνε να πνιγούν οι ξενοδόχοι. Ξυδάκι και σε αυτούς και σε όσους γκρινιάζουν για το Β&Β. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Όσοι κλαίγεστε για το ότι δεν μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι φτηνά, ψάξτε αλλού για τις αιτίες. Ψάξτε αλλού για τους λόγους που οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να έχουν μια δωρεάν δική τους στέγη, κάτι που ήταν αυτονόητο για τους Νεάντερταλ και που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και σήμερα. Ο φταίχτης για τον συγκεντρωμένο πλούτο (βλ. 1%) και την αδυναμία σας να έχετε δικό σας σπίτι δεν είναι το AirBnb. Το AirBnb είναι η απάντηση στο κράτος-νταβατζή που τολμάει να μας πει τι θα κάνουμε με την περιουσία μας. Είναι η απάντηση στους ξενοδόχους επιχειρηματίες που βαράνε στο ψαχνό εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου να γυρίσει τον κόσμο, να γα*****, και να κάνει διακοπές, την έλλειψη στέγης για να τα κάνει όλα αυτά, και με την απαγόρευση του ελεύθερου camping. Ξυδάκι λοιπόν. Μουχαχα άλλο ένα εξυπνοπουλι, πάνε τώρα να πάρεις το γάλα 1.40 , τη βενζίνη 1,70 το φροντιστήριο των παιδιών σου 700 , το νεράκι 50 ευρώ και 200 Ναι 200 διακόσια ολογράφως Megabyte internet στα 24,90. Και μη γκρινιάζεις όταν σε 30 χρόνια πάρεις 369 ευρώ σύνταξη. You have no power over here.. Εφορία edition.... Απόγονος του Περικλή από τα Lidl.
primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Lumini είπε Εγω τα τελευταια χρονια μονο πληρωνω για το σπιτι......ξερεις τι θα πει ενφια και 15%? επειδη οσοι ειχαμε ενα σπιτακι και ειπαμε να βγαλουμε 5 φραγκα, γιναμε ξαφνικα λεφταδες ελ.επ? Οταν θες να το χρησιμοποιησεις σαν "ξενοδοχειακη μοναδα" θα επομιστεις και τις υποχρεωσεις των ξενοδοχων. Αλλιως μενεις με τη προνομιακη αντιμετωπιση απο το κρατος της μακροχρονιας μισθωσης που επιδοτηται με το να μην σε θεωρει επιχειρηματια και σε φορολογει αντιστοιχα. 4
randomcat Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε Μουχαχα άλλο ένα εξυπνοπουλι, πάνε τώρα να πάρεις το γάλα 1.40 , τη βενζίνη 1,70 το φροντιστήριο των παιδιών σου 700 , το νεράκι 50 ευρώ και 200 Ναι 200 διακόσια ολογράφως Megabyte internet στα 24,90. Και μη γκρινιάζεις όταν σε 30 χρόνια πάρεις 369 ευρώ σύνταξη. You have no power over here.. Εφορία edition.... Απόγονος του Περικλή από τα Lidl. Εγώ μια χαρά θα τα αρπάξω και ακόμα και μηδενική να γίνει η σύνταξη δεν με επηρεάζει. Η κατάσταση που περιγράφεις θα επέλθει είτε υπάρχουν πολίτες εξυπνοπούλια είτε όχι, από τη στιγμή που ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια.
TsoliasGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) H το χρησιμοποιείς για τουριστικό κατάλυμα η όχι.Αν θες να είσαι τουριστικό κατάλυμα φυσικά να πλερώσεις όσο και τα ξενοδοχεία.Επι ίσοις όροις.Και φυσικά δεν έχω πρόβλημα να πληρώνουν πιο λίγο το ξενοδοχεία. Αν δε σαρέσει κάντο μακροχρόνια μίσθωση ή κρατα το κλειστό.Η μείνε εσύ.Η κάντο δωρεάν παραχώρηση.Η πούλα το.Η κατεδάφισε το. Γιατί εγώ να πλερώνω πιο πολύ φόρο απο σένα ενώ έχουμε την ίδια απασχόληση;Πιο πολύ φόρο μιλάω αναλογικά.Με ποσοστά επι των εσόδων. Για να φτάσουμε να μιλάμε επι των κερδών που θα έπρεπε να είναι, θα περάσουν αιώνες στην Ελλάδα. Γιατί το δίκαιο που δεν έγινε ακόμα πράξη είναι φορολογία επι του καθαρού κέρδους 10% απο το πρώτο ευρώ αλλα ειναι άλλο θέμα αυτό. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από TsoliasGR 1
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, primeragt said: Οταν θες να το χρησιμοποιησεις σαν "ξενοδοχειακη μοναδα" θα επομιστεις και τις υποχρεωσεις των ξενοδοχων. Αλλιως μενεις με τη προνομιακη αντιμετωπιση απο το κρατος της μακροχρονιας μισθωσης που επιδοτηται με το να μην σε θεωρει επιχειρηματια και σε φορολογει αντιστοιχα. Δεν ειμαι επιχειρηματίας. σου λεω οτι αν μπει τετοιος φορος, το σπιτι μου δε θα επιστρεψει στις μακροχρονιες μισθωσεις. Θα παει στην μαυρη αγορα και το κρατος απο μενα θα παρει μονο τα @@ μου. Πολλοι ιδιοκτητες ειδαμε επιτελους ασπρη μερα με τα σπιτια μας, και δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω μακροχρονια στον ελληναρα με τα 800 ευρο μισθο. Γιατι μετα θα μου κανει τον δυσκολο στις πληρωμες. 1 hour ago, TsoliasGR said: H το χρησιμοποιείς για τουριστικό κατάλυμα η όχι.Αν θες να είσαι τουριστικό κατάλυμα φυσικά να πλερώσεις όσο και τα ξενοδοχεία.Επι ίσοις όροις. Αν δε σαρέσει κάντο μακροχρόνια μίσθωση ή κρατα το κλειστό.Η μείνε εσύ.Η κάντο δωρεάν παραχώρηση.Η πούλα το.Η κατεδάφισε το. Γιατί εγώ να πλερώνω πιο πολύ φόρο απο σένα ενώ έχουμε την ίδια απασχόληση;Πιο πολύ φόρο μιλάω αναλογικά.Με ποσοστά επι των εσόδων. Για να φτάσουμε να μιλάμε επι των κερδών που θα έπρεπε να είναι, θα περάσουν αιώνες στην Ελλάδα. Γιατί το δίκαιο που δεν έγινε ακόμα πράξη είναι φορολογία επι του καθαρού κέρδους 10% απο το πρώτο ευρώ αλλα ειναι άλλο θέμα αυτό. Να πεσει ο φορος των ξενοδοχείων. 1 2
primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, Lumini said: Δεν ειμαι επιχειρηματίας. σου λεω οτι αν μπει τετοιος φορος, το σπιτι μου δε θα επιστρεψει στις μακροχρονιες μισθωσεις. Θα παει στην μαυρη αγορα και το κρατος απο μενα θα παρει μονο τα @@ μου. Πολλοι ιδιοκτητες ειδαμε επιτελους ασπρη μερα με τα σπιτια μας, και δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω μακροχρονια στον ελληναρα με τα 800 ευρο μισθο. Γιατι μετα θα μου κανει τον δυσκολο στις πληρωμες. Χεστηκα τι θα το κανεις δεν ψαχνω σπιτι ουτε εχω αναγκη ενος, ευτυχως. Αλλα δεν γινετε να ζητας προνομια και καθολου υποχρεωσεις. Και το κρατος αν θελει μια χαρα μπορει να σε τσιμπισει και μαυρο αν το δινεις αρκει να θελει. Οποτε μη μπερδευεις την απροθυμια για ελεγχο με την αδυναμια ελεγχου.
TsoliasGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, Lumini said: Δεν ειμαι επιχειρηματίας. σου λεω οτι αν μπει τετοιος φορος, το σπιτι μου δε θα επιστρεψει στις μακροχρονιες μισθωσεις. Θα παει στην μαυρη αγορα και το κρατος απο μενα θα παρει μονο τα @@ μου. Πολλοι ιδιοκτητες ειδαμε επιτελους ασπρη μερα με τα σπιτια μας, και δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω μακροχρονια στον ελληναρα με τα 800 ευρο μισθο. Γιατι μετα θα μου κανει τον δυσκολο στις πληρωμες. Γουστάρεις να έχεις μαύρα λεφτά και να μην πληρώνεις μια.Κλασσικός Ελληναράς. Δεν είμαι αντίθετος να το κάνεις βραχυχρόνια μίσθωση.Να πληρώνεις όσο όλοι του κλάδου λέω.Όπως ζητάγαν και οι ταρίφες με την uber.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, Lumini said: Δεν ειμαι επιχειρηματίας. σου λεω οτι αν μπει τετοιος φορος, το σπιτι μου δε θα επιστρεψει στις μακροχρονιες μισθωσεις. Θα παει στην μαυρη αγορα και το κρατος απο μενα θα παρει μονο τα @@ μου. Πολλοι ιδιοκτητες ειδαμε επιτελους ασπρη μερα με τα σπιτια μας, και δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω μακροχρονια στον ελληναρα με τα 800 ευρο μισθο. Γιατι μετα θα μου κανει τον δυσκολο στις πληρωμες. Το σπιτι το έχτισες με δικά σου λεφτά ή κληρονομιά;
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 56 minutes ago, TsoliasGR said: Ξυδάκι σε τί;Δεν κατάλαβα; Γουστάρεις να έχεις μαύρα λεφτά και να μην πληρώνεις μια.Κλασσικός Ελληναράς. Δεν είμαι αντίθετος να το κάνεις βραχυχρόνια μίσθωση.Να πληρώνεις όσο όλοι του κλάδου λέω.Όπως ζητάγαν και οι ταρίφες με την uber. 57 minutes ago, primeragt said: Χεστηκα τι θα το κανεις δεν ψαχνω σπιτι ουτε εχω αναγκη ενος, ευτυχως. Αλλα δεν γινετε να ζητας προνομια και καθολου υποχρεωσεις. Και το κρατος αν θελει μια χαρα μπορει να σε τσιμπισει και μαυρο αν το δινεις αρκει να θελει. Οποτε μη μπερδευεις την απροθυμια για ελεγχο με την αδυναμια ελεγχου. ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!!!!!! ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΚΡΙΒΗ ΔΕΗ!!!!! ΚΑΙ 15% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ??? ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? 1
TsoliasGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Lumini είπε ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!!!!!! ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΚΡΙΒΗ ΔΕΗ!!!!! ΚΑΙ 15% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ??? ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? Γιατί τα ξενοδοχεία δεν πληρώνουν το ίδιο;Εγώ δεν πληρώνω ενφια για το δικό μου ακίνητο που δεν είναι βραχυχρόνια μίσθωση;Εξοχικό είναι στο χωρίο αλλά πληρώνω ενφια και εγώ. Άλλο πράγμα είναι ο φόρος ιδιοκτησίας και άλλο είναι η φορολογία εισοδήματος.Και ακριβή ΔΕΗ πάλι όλοι πληρώνουμε. Προφανώς δεν είναι δίκαιο να πληρώνουμε τόσο μεγάλους φόρους αλλά πρέπει να εναρμονιστούν.Και μετά να κατέβουν. 4
primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Lumini είπε ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!!!!!! ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΚΡΙΒΗ ΔΕΗ!!!!! ΚΑΙ 15% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ??? ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? Εσυ τι δεν καταλαβαινεις. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, αλλα θες να κανεις επαγγελματικη χρηση (παροχη υπηρεσιων) αλλα να μην θεωρησαι ελ. επαγγελματιας. Τη μακροχρονια μισθωση το κρατος την επιδοτει για να υπαρχει κοινωνικη συνοχη καθως δεν γινετε να ειναι ολοι ιδιοκτητες και ετσι δεν φορολογει σαν επαγγελμα το εισοδημα απο τα ενοικια αλλα με ενα αυτοτελες ποσοστο επι του ενοικιου. Απο την αλλη εσυ θες να κρατησεις αυτη την επιδοτηση αλλα να κανεις επαγγελματικη χρηση παρεχοντας ξενοδοχειακες υπηρεσιες χωρις να πληρωνεις τα υπολοιπα. ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ λεγετε. 8 7
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, TsoliasGR είπε Γιατί τα ξενοδοχεία δεν πληρώνουν το ίδιο;Εγώ δεν πληρώνω ενφια για το δικό μου ακίνητο που δεν είναι βραχυχρόνια μίσθωση;Εξοχικό είναι στο χωρίο αλλά πληρώνω ενφια και εγώ. Άλλο πράγμα είναι ο φόρος ιδιοκτησίας και άλλο είναι η φορολογία εισοδήματος.Και ακριβή ΔΕΗ πάλι όλοι πληρώνουμε. Προφανώς δεν είναι δίκαιο να πληρώνουμε τόσο μεγάλους φόρους αλλά πρέπει να εναρμονιστούν.Και μετά να κατέβουν. ρεαλιστικα, δε θεωρω οτι η κυβερνηση αυτη θα κανει κατι τοσο χαζο οπως να φορολογησει εμενα που εχω ενα μικρο σπιτακι. Ισως να το κανει σε οσους εχουν 4 σπιτια και βαλε. Αλλωστε ειναι κυβερνηση που ματωνει να φερει ξενα κεφαλαια. Και τα λεφτα δεν ερχοντε οταν βαζεις φορους. Μόλις τώρα, primeragt είπε Εσυ τι δεν καταλαβαινεις. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, αλλα θες να κανεις επαγγελματικη χρηση (παροχη υπηρεσιων) αλλα να μην θεωρησαι ελ. επαγγελματιας. Τη μακροχρονια μισθωση το κρατος την επιδοτει για να υπαρχει κοινωνικη συνοχη καθως δεν γινετε να ειναι ολοι ιδιοκτητες και ετσι δεν φορολογει σαν επαγγελμα το εισοδημα απο τα ενοικια αλλα με ενα αυτοτελες ποσοστο επι του ενοικιου. Απο την αλλη εσυ θες να κρατησεις αυτη την επιδοτηση αλλα να κανεις επαγγελματικη χρηση παρεχοντας ξενοδοχειακες υπηρεσιες χωρις να πληρωνεις τα υπολοιπα. ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ λεγετε. αν το κανουν, θα ειναι για οσους εχουν πολλα σπιτια. Οχι για μενα που εχω 1. 1
primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Lumini είπε ρεαλιστικα, δε θεωρω οτι η κυβερνηση αυτη θα κανει κατι τοσο χαζο οπως να φορολογησει εμενα που εχω ενα μικρο σπιτακι. Ισως να το κανει σε οσους εχουν 4 σπιτια και βαλε. Αλλωστε ειναι κυβερνηση που ματωνει να φερει ξενα κεφαλαια. Και τα λεφτα δεν ερχοντε οταν βαζεις φορους. αν το κανουν, θα ειναι για οσους εχουν πολλα σπιτια. Οχι για μενα που εχω 1. Αν το κανουν θα ειναι για ολους. Ολιγον εγγυος δεν υπαρχει. 1
TsoliasGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Αν εχεις μόνο ένα να πληρώσεις για το ένα, γιατί εσύ να μην πληρώσεις για κανένα;
Lumini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, primeragt είπε Αν το κανουν θα ειναι για ολους. Ολιγον εγγυος δεν υπαρχει. 4 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε Αν εχεις μόνο ένα να πληρώσεις για το ένα, γιατί εσύ να μην πληρώσεις για κανένα; εδω δεν τολμησε να κανει αλλαγες η προηγουμενη κυβερνηση, με ολους τους ιδεοληπτικους αριστερους, θα κανει τωρα η δεξια?? δε νομιζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις