Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lumini είπε

κοιτα ειδικα στις μεγαλες πολεις θα γινει οτι στο εξωτερικο, τα ενοικια θα ειναι τοσο ακριβα που μονο με συγκατοικο θα μπορεις να τα βγαζεις περα. Εσυ εχεις την απαιτηση να βγαζεις 800 και να ζεις και μονος σου? ξεχασε το περασαν αυτες οι εποχες μια για παντα, στο δωματιάκι σου θα μενεις για 200-250 ευρω, με κοινη κουζινα και μπανιο.

Εγώ βγάζω πολλαπλάσιο  του 800.  Δε με ενοχλεί και 1500 να πάει το ενοίκιο αρκεί να φορολογηθεις αντίστοιχα.  Μετά όταν θα δίνω 15% φόρο θα μπορώ να αγοράσω την περιουσία σου σε 2-3 χρόνια. 

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Και γιατί να μην έχεις σταθερό ενοικιαστή στο διαμέρισμά σου; Και στα δύο λεφτά θα παίρνεις.

Κοινως αρπαχτη.  Σε ενα μηνα μπορει να βγαλεις το 3πλασιο του ενοικιου ενω με σταθερο οχι. Βεβαια υπαρχει ο κινδυνος στην πρωτη περιπτωση να μενει ανοικιαστο για καιρο.

Δημοσ.

Στην Ελλαδα παντως δεν ισχυει το "νομικο προηγουμενο".  Αυτο πρακτικα σημαινει πως οποιος αλλος ακολουθησει την ιδια οδο μπορει να επισημανει στο δικαστηριο την συγκεκριμενη αποφαση, το δικαστηριο θα τη λαβει υποψιν του αλλα μπορει καλλιστα να βγαλει μια εντελως διαφορετικη αποφαση. Καθως καθε περιπτωση κρινεται και αξιολογειται διαφορετικα.

Και δεν σχολιαζω καθολου οτι καθενας που θα θελει να βασιστει πανω σε αυτην την αποφαση δεν θα γλυτωσει ουτε χρονο οπως ουτε και χρημα. Οποτε καλο ειναι να μην χαιρονται καποιοι ουτε για την μια αλλα ουτε και για την αλλη εκδοχη.

Και επι της ουσιας, προβληματικος κατοικος ειναι και εκεινος που μενει ενα ΣΚ σε ενα διαμερισμα αλλα και εκεινος που μενει με προστασια συμβολαιου για μια 3ετια. Και ειναι μαλλον πιο ευκολο να αποβληθει ο πρωτος παρα ο δευτερος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Lumini είπε

κοιτα ειδικα στις μεγαλες πολεις θα γινει οτι στο εξωτερικο, τα ενοικια θα ειναι τοσο ακριβα που μονο με συγκατοικο θα μπορεις να τα βγαζεις περα. Εσυ εχεις την απαιτηση να βγαζεις 800 και να ζεις και μονος σου? ξεχασε το περασαν αυτες οι εποχες μια για παντα, στο δωματιάκι σου θα μενεις για 200-250 ευρω, με κοινη κουζινα και μπανιο.

Γι αυτό λέμε οτι πρέπει να ρυθμιστεί πανευρωπαϊκά (για να μην πω παγκοσμίως) το όλο σύστημα χθες. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν πρέπει να επιβραβεύται, η βραχυχρόνια μίσθωση να μην γίνεται η κότα με τα χρυσά αυγά εις βάρος της κοινωνίας ώστε να μην καταλήγουν πολλοί μετανάστες στην ίδια τους την πόλη...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Αυτού του τυπου η ενοικίαση δεν πρόκειται να παει πισω με καμια δικαστική απόφαση (εκτος εξαιρέσεων) και μόνο με δικαστικές αποφάσεις για καθε περίπτωση, τι νομίζουν καποιοι οτι θα γυρίσουμε 30 χρονια πισω στο ενοικιοστάσιο του αντρεα :)

Δημοσ.

Δεν έχουν καταλάβει κάτι οι μεν και οι δε:

- οι μεν ενοικιαστές, είτε έχουν οικογένεια, είτε όχι:
Φιλαράκι τα βάζεις τώρα με αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία (ή λεφτά για να την αποκτήσουν) , δεν είστε το ίδιο πάρε το χαμπάρι. Εσύ δουλεύεις για τις υποχρεώσεις σου, για τυχόν παιδιά κλπ και αυτοί είναι εισοδηματίες και πάντα θα ζούνε καλύτερα από εσένα (πιθανότατα ζούσαν και πριν καλύτερα) και δε θα τους νοιάζει αν ζεις ή πεθαίνεις. Λεφτάκια να βγάζουν γιατί πάνω απ'ολα στην ελλαδάρα είναι να περνάμε εμείς καλά και να πουλάμε μούρη στους κύκλους μας για να νιώθουμε κάποιοι. Και όπως προείπα, δεν είστε το ίδιο, δεν έχεις ακίνητο να το κάνεις rbnb, και να έχεις ζεις σε αυτό γιατί κάπου πρέπει να ζήσεις, και να μην ζεις δεν έχεις 10χιλ να βάλεις για ανακαίνιση κλπ κλπ

- οι δε εντερπρενερς
Φιλαράκι μάντεψε πόσοι είναι οι ενοικιαστές και πόσοι οι ιδιοκτήτες. Ναι έτσι είναι, είστε λιγότεροι. Ετοιμάσου για παράπονα, δικαιολογημένα και μη,  και όπως και να το κάνουμε συγκρούεσαι με ένα μεγαλύτερο κοινωνικό σύνολο με το οποίο δεν έχετε τα ίδια συμφέροντα. Τι περιμένεις να σου πουν? Μπράβο αγορίνα μαγκίτη που βγάζεις γκαφρά και εγώ ανέχομαι τον κάθε κινεζογερμανοαγγλο μέρα νύχτα 10 μήνες το χρόνο? Ε νταξ..ξύπνα.. Επίσης το να έχεις 1-2 διαμερίσματα που σου άφησε η γιαγιά και ο μπάρμπας σου δε σε κάνει businessman ή businesswoman σε ένα βράδυ. Ετοιμάσου για δωμάτια αχούρια στάβλους με οτι ναναι, καλές και κακές κριτικές και ότι συνεπάγεται αυτή η δουλειά.

Προς γενικώς όλους, επειδή έχω δει αυτή τη "δουλειά" και σε φίλους που έτυχε να έχουν ένα διαμέρισμα σε καλή περιοχή ή σπιτάκι παλιό σε νησί και σε πιο large φάσεις που ο άλλος είχε και υπαλλήλους να κάνουν checkins, καθαριότητα, booking κλπ: το rbnb ήρθε για να καλύψει μια ανάγκη, αυτή της γρήγορης και φτηνής διαμονής με μίνιμαλ παροχές, σε μια χώρα με πολύ τουρισμό. Δε θα φύγει, ήρθε για να μείνει. Αυτό σημαίνει οτι θα κινηθεί περισσότερο χρήμα στην αγορά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κάποιος κόσμος θα ωφεληθεί από αυτό.
Ο φτωχός θα παραμείνει φτωχός βέβαια και οι θέσεις εργασίας θα είναι κάκιστες γιατί ο έλληνας πάντα ήταν κακός εργοδότης όπως πάντα κατηγορεί το δημόσιο, τους κομμουνιστές, τη νεα τάξη πραγμάτων, το παλιό πασοκ κλπ κλπ όλα εκτός από τον εαυτό του.

Όποιος/α μπορεί να φύγει από αυτή την χώρα παρτάκηδων, του εύχομαι καλό κατευόδιο και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι κατά της απόφασης. Ή κάτι το απαγορεύεις σε όλους ή σε κανέναν. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό για να κάνει την ιδιοκτησία του Airbnb και το δικαστήριο να το απαγορεύει γιατί ενοχλούνται οι γείτονες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, medidia είπε

Είμαι κατά της απόφασης. Ή κάτι το απαγορεύεις σε όλους ή σε κανέναν. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό για να κάνει την ιδιοκτησία του Airbnb και το δικαστήριο να το απαγορεύει γιατί ενοχλούνται οι γείτονες.

Διαβασε κα εσυ την απόφαση

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gdimi είπε

Φιλαράκι τα βάζεις τώρα με αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία (ή λεφτά για να την αποκτήσουν) , δεν είστε το ίδιο πάρε το χαμπάρι. Εσύ δουλεύεις για τις υποχρεώσεις σου, για τυχόν παιδιά κλπ και αυτοί είναι εισοδηματίες και πάντα θα ζούνε καλύτερα από εσένα (πιθανότατα ζούσαν και πριν καλύτερα) και δε θα τους νοιάζει αν ζεις ή πεθαίνεις. Λεφτάκια να βγάζουν γιατί πάνω απ'ολα στην ελλαδάρα είναι να περνάμε εμείς καλά και να πουλάμε μούρη στους κύκλους μας για να νιώθουμε κάποιοι. Και όπως προείπα, δεν είστε το ίδιο, δεν έχεις ακίνητο να το κάνεις rbnb, και να έχεις ζεις σε αυτό γιατί κάπου πρέπει να ζήσεις, και να μην ζεις δεν έχεις 10χιλ να βάλεις για ανακαίνιση κλπ κλπ

- οι δε εντερπρενερς
Φιλαράκι μάντεψε πόσοι είναι οι ενοικιαστές και πόσοι οι ιδιοκτήτες. Ναι έτσι είναι, είστε λιγότεροι. Ετοιμάσου για παράπονα, δικαιολογημένα και μη,  και όπως και να το κάνουμε συγκρούεσαι με ένα μεγαλύτερο κοινωνικό σύνολο με το οποίο δεν έχετε τα ίδια συμφέροντα. Τι περιμένεις να σου πουν? Μπράβο αγορίνα μαγκίτη που βγάζεις γκαφρά και εγώ ανέχομαι τον κάθε κινεζογερμανοαγγλο μέρα νύχτα 10 μήνες το χρόνο? Ε νταξ..ξύπνα.. Επίσης το να έχεις 1-2 διαμερίσματα που σου άφησε η γιαγιά και ο μπάρμπας σου δε σε κάνει businessman ή businesswoman σε ένα βράδυ. Ετοιμάσου για δωμάτια αχούρια στάβλους με οτι ναναι, καλές και κακές κριτικές και ότι συνεπάγεται αυτή η δουλειά.

Μην ξεχνάς αυτούς που είναι υπέρ του BnB στην πολυκατοικία που εκμεταλλεύονται και κατά του BnB στην πολυκατοικία που μένουν οι ίδιοι :D

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Μην ξεχνάς αυτούς που είναι υπέρ του BnB στην πολυκατοικία που εκμεταλλεύονται και κατά του BnB στην πολυκατοικία που μένουν οι ίδιοι :D

Plot twist ,να είναι και ταρίφας ενάντια στο UBER 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lumini είπε

ναι φυσικα ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι. Εγω στο σπιτι μου εχω ηδη βαλει αρκετους απο facebook, εννοείτε ΜΑΥΡΑ

Απλα θελω να γινει κατανοητο απο ολους εδω μεσα οτι η βραχυχρονια ηρθε για να μεινει. Ο κοσμακις που ειχε ενα σπιτακι αδειο, εριξε λεφτα να το ανακαινισει για να το βαλει airbnb και σε αλλα site. 

Παντα υπηρχε βραχυχρονια μισθωση ομως τωρα μεσω του ιντερνετ και τον applications εγιναν ολα πολυ ευκολοτερα.

Ξερω οτι εσας στην αθηνα σας μπηκε το αγγουρι που δεν μπορειτε να νοικιάσετε , αλλα τι να κανουμε; Στο πατρικο σας στο χωριο, εκει σιγουρα δεν το βγαλαν ακομα airbnb.

Lumini εσυ δεν εισαι ο ts που ρωταγες τελικα ποιος κλεβει ποιον και τα εβαλες με υδραυλικους και ηλεκτρολογους γιατι παιρνουν πολλα και δε κοβουν αποδειξη?? Και καθομουν σαν @#$ και τα εβαζα με τον κοσμο για παρτη σου 😁. Τελικα ποιος κλεβει ποιον δε θα το μαθουμε ποτε

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Lumini εσυ δεν εισαι ο ts που ρωταγες τελικα ποιος κλεβει ποιον και τα εβαλες με υδραυλικους και ηλεκτρολογους γιατι παιρνουν πολλα και δε κοβουν αποδειξη?? Και καθομουν σαν @#$ και τα εβαζα με τον κοσμο για παρτη σου 😁. Τελικα ποιος κλεβει ποιον δε θα το μαθουμε ποτε

αλλο η περιουσια μου, που την κανω ΟΤΙ μου γουσταρει και αλλο ο μισθοτος που παιρνει 3,60 σε σχεση με τον ελ.επ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lumini είπε

αλλο η περιουσια μου, που την κανω ΟΤΙ μου γουσταρει και αλλο ο μισθοτος που παιρνει 3,60 σε σχεση με τον ελ.επ.

Και ο ελ. επ κανει οτι θελει την εργασια του με αυτη τη λογικη. Το θεμα ειναι να υπαρχουν νομοι, να εφαρμοζονται και να ειναι δικαιοι. Γενικα πρεπει να καταλαβουμε οτι δε κανουμε οτι θελουμε ακομα και στο σπιτι μας, οταν δε ζουμε στο δασος αλλα σε οργανωμενες πολεις.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, gdimi είπε

- οι δε εντερπρενερς

Προς γενικώς όλους, επειδή έχω δει αυτή τη "δουλειά" και σε φίλους που έτυχε να έχουν ένα διαμέρισμα σε καλή περιοχή ή σπιτάκι παλιό σε νησί και σε πιο large φάσεις που ο άλλος είχε και υπαλλήλους να κάνουν checkins, καθαριότητα, booking κλπ: το rbnb ήρθε για να καλύψει μια ανάγκη, αυτή της γρήγορης και φτηνής διαμονής με μίνιμαλ παροχές, σε μια χώρα με πολύ τουρισμό. Δε θα φύγει, ήρθε για να μείνει. Αυτό σημαίνει οτι θα κινηθεί περισσότερο χρήμα στην αγορά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κάποιος κόσμος θα ωφεληθεί από αυτό.
Ο φτωχός θα παραμείνει φτωχός βέβαια και οι θέσεις εργασίας θα είναι κάκιστες γιατί ο έλληνας πάντα ήταν κακός εργοδότης όπως πάντα κατηγορεί το δημόσιο, τους κομμουνιστές, τη νεα τάξη πραγμάτων, το παλιό πασοκ κλπ κλπ όλα εκτός από τον εαυτό του.

Όποιος/α μπορεί να φύγει από αυτή την χώρα παρτάκηδων, του εύχομαι καλό κατευόδιο και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του

Τρικυμία εν κρανιω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...