Προς το περιεχόμενο

Excel Help

geodrako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα.

¨Εχω σπάσει το κεφάλι μου, οπότε θέλω μια βοήθεια αν κάποιος ξέρει.
Έχω έναν πίνακα excel ο οποίος είναι 8 στήλες επί 150.000 σειρές. Μία από τις στήλες περιέχει μέσα τον κωδικό πελάτη ο οποίος μπορει να εμφανίζεται και πάνω από μία φορά σε κάθε στήλη. Επομένως θέλω μία συνάρτηση κάτι ώστε από τις 150.000 σειρές να μου κρατήσει μόνο τις σειρές που περιέχουν κάποια συγκεκριμένα νούμερα (κωδικό πελάτη) τα οποία είναι μέσα από μία άλλη στήλη 450 κωδικών πελάτη αντίστοιχα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, asmilon είπε

Δεν σε εξυπηρετει να χρησιμοποιησεις φιλτρα ωστε να επιλεξεις τον κωδικο πελατη που ψαχνεις;

Όχι γιατί είναι πάρα πολλές οι τιμές που πρέπει να ψάξω. Το φίλτρο δέχεται μόνο μία τιμή στο ίσον.

Δημοσ.

Ο κωδικος πελατη βρισκεται μονο σε μια στηλη, πχ στην Α ή ειναι και στις 8 στηλες; Ειναι μοναδικος αυτος ο κωδικος (πχ ΑΑ123) ή μπορει με διαφορους κωδικους (πχ ΑΑ123, ΑΑ345, ΑΑ678) να εννοεις τον ιδιο πελατη;

Δημοσ.

Ειναι μοναδικός ανά πελάτη αλλά μπορεί να εμφανίζεται στη στήλη παραπάνω από μία φορές. Ανάλογα πόσες αγορές έχει κάνει ο πελάτης.

Δημοσ.

OK, τοτε το φιλτο πρεπει να σε βοηθησει να βρεις αυτο που ψαχνεις, πχ δες το παρακατω παραδειγμα:

image.png.c047d18b4414aec82ae93ded19deaf34.png

Ενεργοποιωντας το παραπανω φιλτρο θα δουμε τις πωλησεις του Jones, αντιστοιχα εσυ θα μπορεις να βλεπεις τις αγορες του πελατη σου.

Δημοσ.

Ναι αλλά το πρόβλημα έιναι ότι έχω πάνω από 1000 πελάτες και θέλω έναν πίνακα με συγκεκριμένους 600 από αυτούς. όχι και τους 1000.

Καταλαβες;

Δημοσ.

Οποτε θα προτεινα την παρακατω πατεντα:

Δημιουγησε δυο στηλες, μια στηλη που περιεχει την λιστα με τους 600 που θες να φιλτραρεις (οπως ειναι η στηλη Κ στο παραδειγμα) και αλλη μια που θα τσεκαρει αν ο πελατης ειναι μεσα στην λιστα που ψαχνεις (στηλη D στο παραδειγμα, κατα προτιμηση διπλα απο την στηλη που θες να ελεγξεις).

Βαλε την φορμουλα =COUNTIF(K:K;C2)>0 στο D2, οπου Κ:Κ η στηλη που εχεις τους 600 πελατες και C2 ο πρωτος πελατης που ψαχνεις. Εφαρμοζεις την φορμουλα σε ολη την στηλη και μετα φιλτραρεις ολους οσους βγαινουν TRUΕ στον ελεγχο που κανουμε. Εισαι ετοιμος.

image.png.cd8283b4ad0d50b0e5f949668e9d8dc7.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει, ΘΕΟΣ!!!!! ΜΟΥ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!!

☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️ Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδιά μπορεί να με βοηθήσει και εμένα κάποιος με ποια συνάρτηση/τροπο  πρέπει να κάνω  το παρακάτω;

Στιγμιότυπο οθόνης (10).png

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί υπάρχουν 2 στήλες με ticks (γιατί θα πρέπει κάθε τέτοια στήλη, να καταλαμβάνει άλλες 2 στήλες στο excel; Οπτικά, δεν φαίνεται ωραίο). Ένιγουεη, τα παρακάτω αναφέρονται μόνο σε μια.

Α. Θα πρέπει να συνδέσεις κάθε tick με το κελί του (Δεξί κλικ -> Μορφοποίηση -> Σύνδεση κελιού). Στα κελιά των ticks, θα εμφανίζεται TRUE or FALSE, αναλόγως της επιλογής. Βάζοντας λευκό χρώμα στα γράμματα των κελιών, δεν θα φαίνεται κάτι.

Β. Αφού γίνει αυτό, με μια συνάρτηση, ας πούμε:
=COUNTIF(B4:B34;"TRUE")*30

όπου 30 το ημερομίσθιο, θα σου βγάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 check box γιατι είναι 2 οι υπαλληλοι ,, το δούλεψα λίγο το αρχειο και το εκανα με την =IF το θέμα είναι ότι πρέπει  να κάνω διαφορετικό πίνακα καθε μήνα δεν μπορώ να σκεφτώ πως να το υλοποιησω διαφορετικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ZELDA είπε

Υπάρχουν 2 check box γιατι είναι 2 οι υπαλληλοι ,, το δούλεψα λίγο το αρχειο και το εκανα με την =IF το θέμα είναι ότι πρέπει  να κάνω διαφορετικό πίνακα καθε μήνα δεν μπορώ να σκεφτώ πως να το υλοποιησω διαφορετικα

Νομίζω περιπλέκεις στο μυαλό σου κάτι που, μάλλον, είναι αρκετά πιο απλό.

Ουσιαστικά χρειάζεσαι ένα table με raw data με τα δεδομένα που παραθέτεις (ούτε checkboxes ούτε τίποτα, απλά ναι/όχι ξέρω γω ή εργασία/ρεπό) και μετά με pivot table ή με ένα report με μερικές συναρτήσεις να βγάζεις τα αποτελέσματα που θες ανά ημέρα/μήνα/έτος ή ό,τι άλλη παράμετρο θες.

Επεξ/σία από eMike

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...