Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, tommy^ said:

Προσωπικα θεωρω οτι αν αξιζει κατι φαινεται και σε βαθος χρονου, δηλαδη ναι, να σκασω 15k να το παρω αλλα να με βγαλει και μια π.χ. 7ετια!

Αλλιως αν ειναι να δινω καθε 3 χρονια 15k τοτε σιγουρα δε θα τα αξιζει!

Πιστεύω ότι την 7ετία θα την έχεις. Θέλει όμως και καλή απόδοση κατά τη διάρκειά της για να αξίζει. Στην πράξη, αυτό που θα σου δώσει είναι (κυρίως) ταχύτητα. Πρέπει λοιπόν να μπορείς να πουλήσεις αυτήν την ταχύτητα για να αξίζει η επένδυση ή η ταχύτητα αυτή να σου μειώνει άλλα κόστη (π.χ. μείωση υπερωριών εργαζομένων). 

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psyber είπε

Σε μάχες που γίνονται μέσα στο φόρουμ , pc vs Mac ή Android vs iOS, πάντα θεωρούσα και έλεγα ότι μπορεί τα προϊόντα της apple να είναι ακριβά κοστολογημενα, αλλά παρέχουν μια συνήθως άριστη ποιότητα κατασκευής και μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης που διαρκεί και στο πέρασμα του χρόνου, πράγμα που δεν μπορώ να ισχυριστώ για το σχεδόν τριετίας xiaomi μου.

Αλλά η κατάσταση αυτη, με τόσο ακριβή οθόνη και 1000 ευρώ μόνο για τη βάση, με κάνει να θέλω εμφατικά να σηκώσω τα 2 μου μεσαία δάχτυλα και να πω κάπως άκομψα πράγματα. Ξεκάθαρη ελιτίστικη τάση που εκμεταλλεύεται την τάση καταναλωτών να δίνουν με θρησκευτική ευλάβεια τον οβολό τους. Και για τους φίλους που λένε ότι είναι ξεκάθαρα επαγγελματικά εργαλεία, δε νομίζω ότι δεν υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές με πορτοκάλια, τουλάχιστον όσο αφορά στην οθόνη. Μακρυά και άντε γεια!!!!

Ότι να ναι. Όταν μιλάμε για μηχανήματα που αφορούν την παραγωγικότητα μιας εταιρειας, ενός επαγγελματία κτλ δεν έχει να κάνει ούτε με μούρη ούτε με ελιτισμό. 
Ενα αντίστοιχο PC για Windows με ποσά νομίσεις θα το στήσεις; Με κανένα χιλιάρικο; Τα ίδια λεφτά βγαίνουν, μην σου πω και περισσότερα. 
Αλλος δουλεύει με macOS άλλος με Windows άλλος με Linux. 
Έχεις εικόνα ποσό κοστίζει μόνο μια μέση οθόνη που χρειάζεται ένας φωτογράφος ας πούμε; Και ΟΧΙ, δεν θα αγοράσει την αλά καρτ της xiaomi. 

Πολλοι ανακάλυψαν την Apple με το iPhone και το Ίντερνετ με το Facebook. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ts0ts0s είπε

Αν η φιλοσοφια σου ειναι να φλεξαρεις γενικα,μαλλον μαλακας εισαι στη ζωη.(οχι εσυ προσωπικα)

Αυτο που οποιος εχει apple σημαινει οτι φλεξαρει κ ολας με ξεπερναει,δε ξερω απο που εχει προκυψει.

Οποιοσδηποτε φανατιζεται με μαρκα και "φλεξαρει" ενα υλικο αγαθο τοτε ναι καραγκιοζακος ειναι.

Sorry απαντούσα στον άνθρωπο που περνάει όλη την ώρα του φλεξάροντας ότι έχει MacBook του 2013.

37 λεπτά πριν, stafaf είπε

Σε νήμα για το Mac Pro κάποιοι γράφουνε για hacintosh. 

Είναι βαθειά τα μεσάνυχτα παιδιά, πολύ βαθειά. 

Αν είχες αρκετά βαθιά μεσάνυχτα για να κολλήσεις τόσο στο OS, που να υποχρεώνεσαι να πάρεις τόσο ακριβό μηχάνημα με τόσο κακό vfm για να πεις ότι κάνεις την δουλειά σου, δεν σου φταίει κανείς. 

Το Mac pro, αν δεν έχεις ανάγκη κάποιο από τα προγράμματα της Apple είναι απλά άχρηστο. Μόνο το Final Cut δηλαδή γιατί το Logic τρέχει και σε ένα iMac μια χαρά.

Με τα 7 χιλιάρικα που θα κάνει το base model στην Ελλάδα, φτιάχνεις τούμπανο PC με Threadripper 3970X και πατάς κάτω οτιδήποτε άλλο. Δεν χωράνε fanboyσμοί στον επαγγελματικό τομέα, είμαι fanboy της τσέπης μου και αν είναι να φύγουν 7 χιλιάρικα, ας φύγουν κάπου που θα πιάσουν τόπο. 

29 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ένας που θα καταλάβει την χρήση αυτού του μηχανήματος και ταυτόχρονα να το χαρακτηρίσει από την εξωτερική του εμφάνιση θα βρεθεί???

Όταν το μηχάνημα αυτό κάνει την απόσβεση του μέσα σε δύο τρία πρότζεκτ, τι σημασία έχει αν εμένα μου είναι ακριβό και άσκοπο το pro????

Θα δώσεις πάνω από 15 χιλιάρικα που αρχίζει να γίνεται appealing σαν μηχάνημα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Sorry απαντούσα στον άνθρωπο που περνάει όλη την ώρα του φλεξάροντας ότι έχει MacBook του 2013.

Αν είχες αρκετά βαθιά μεσάνυχτα για να κολλήσεις τόσο στο OS, που να υποχρεώνεσαι να πάρεις τόσο ακριβό μηχάνημα με τόσο κακό vfm για να πεις ότι κάνεις την δουλειά σου, δεν σου φταίει κανείς. 

Το Mac pro, αν δεν έχεις ανάγκη κάποιο από τα προγράμματα της Apple είναι απλά άχρηστο. Μόνο το Final Cut δηλαδή γιατί το Logic τρέχει και σε ένα iMac μια χαρά.

Με τα 7 χιλιάρικα που θα κάνει το base model στην Ελλάδα, φτιάχνεις τούμπανο PC με Threadripper 3970X και πατάς κάτω οτιδήποτε άλλο. Δεν χωράνε fanboyσμοί στον επαγγελματικό τομέα, είμαι fanboy της τσέπης μου και αν είναι να φύγουν 7 χιλιάρικα, ας φύγουν κάπου που θα πιάσουν τόπο. 

Θα δώσεις πάνω από 15 χιλιάρικα που αρχίζει να γίνεται appealing σαν μηχάνημα; 

Μου θυμίζεις άτομα ,συνεργάτες, που λέγανε ότι δεν χρειάζονται server για την επιχείρηση τους αφού κάνουν την δουλειά τους και με ένα απλό PC...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Ότι να ναι. Όταν μιλάμε για μηχανήματα που αφορούν την παραγωγικότητα μιας εταιρειας, ενός επαγγελματία κτλ δεν έχει να κάνει ούτε με μούρη ούτε με ελιτισμό. 
Ενα αντίστοιχο PC για Windows με ποσά νομίσεις θα το στήσεις; Με κανένα χιλιάρικο; Τα ίδια λεφτά βγαίνουν, μην σου πω και περισσότερα. 
Αλλος δουλεύει με macOS άλλος με Windows άλλος με Linux. 
Έχεις εικόνα ποσό κοστίζει μόνο μια μέση οθόνη που χρειάζεται ένας φωτογράφος ας πούμε; Και ΟΧΙ, δεν θα αγοράσει την αλά καρτ της xiaomi. 

Πολλοι ανακάλυψαν την Apple με το iPhone και το Ίντερνετ με το Facebook. 

καπου αναφέρει το ποσο και ειναι περιπου 1000 δολαρια κατω και με καλυτερες επιοδσεις! Απλά απαντάω σε αυτο που ειπες, δεν παίρνω θεση για το αν ειναι ακριβο/φτηνο κλπ

Επεξ/σία από Spect~
Δημοσ.

παντως για το 16 inch Macbook pro τα προβλήματα άρχισαν να βγαίνουν , ευτυχώς που υπάρχουν και οι beta testers κατανωλωτές , πέρα απο αυτά που αναφέρει το Verge υπάρχει και πρόβλημα στίς Thunderbolt 3 εισόδους απο υπερθέρμανση αν το συνδέσεις με external gpu που τελικά δέν συνίσταται να το κάνει κανείς

https://www.theverge.com/2019/12/5/20997727/apple-macbook-pro-16-inch-complaints-speaker-popping-sound-display-ghosting-keyboard

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Μου θυμίζεις άτομα ,συνεργάτες, που λέγανε ότι δεν χρειάζονται server για την επιχείρηση τους αφού κάνουν την δουλειά τους και με ένα απλό PC...

Δεν σου είπα τίποτα τέτοιο. Σου είπα ότι με λιγότερα λεφτά μπορείς να κάνεις πολύ πιο δυνατό μηχάνημα αν απλά σταματήσεις να χρησιμοποιείς Mac και πας σε windows, σε περίπτωση που δεν χρειάζεσαι Final Cut ή Logic. Ο Threadripper κάνει παπάδες, μιλάμε για chip πρωταθλητή, πατάει κάτω πολλά configs του Mac Pro και εσύ θα προτιμήσεις να μείνεις σε Mac, με χειρότερο hardware ή με πολλαπλάσιο κόστος για να φτάσεις τις επιδόσεις του Threadripper. 

Όπως είπα πριν, Fanboy της τσέπης μου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos_12345 είπε

Δεν σου είπα τίποτα τέτοιο. Σου είπα ότι με λιγότερα λεφτά μπορείς να κάνεις πολύ πιο δυνατό μηχάνημα αν απλά σταματήσεις να χρησιμοποιείς Mac και πας σε windows, σε περίπτωση που δεν χρειάζεσαι Final Cut ή Logic. Ο Threadripper κάνει παπάδες, μιλάμε για chip πρωταθλητή, πατάει κάτω πολλά configs του Mac Pro και εσύ θα προτιμήσεις να μείνεις σε Mac, με χειρότερο hardware ή με πολλαπλάσιο κόστος για να φτάσεις τις επιδόσεις του Threadripper. 

Αντιμετώπισα ίδιο πρόβλημα όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί πρέπει να χρησιμοποιούν server os και όχι xp... βλέπεις δεν καταλάβαιναν τα καλά του server όχι μόνο στο os αλλά και στο hw και μου μιλάγανε για mhz, gb και ωραιότατα κουτιά...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσα δεν φτανει η αλεπου... Αντε να πουμε που πηρε ο καθενας ενα  post-jobbs iphone και νομιζει οτι ξερει τι πα να πει μακιντοςςς 

Η βαση της οθονης, ειναι φτιαγμενη για σοβαρες δουλειες, οχι για να βλεπετε εξ χαμστερ, οποτε κοιταχτε αλλου, η τιμη ειναι για να σας προστατεψει απ το να παρετε κατι που δεν χρειαζεστε

Να μην παρετε απλ, να βάλετε φραγκα στη ακρη να πάρετε καγκουροεξατμιση λεντοταινια, αεροτομη και οσα περισσεψουν να να φάτε στα μπουζούκια. Και μετά ελάτε να μας πείτε που θα χαλασουμε τα λεφτα μας εμεις οι ψαγμένοι ανησυχοι δημιουργικοι και αυτοδημιουργητοι εντρεπρενερζ που τυχαινει να προτιμάμε Απλ

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αντιμετώπισα ίδιο πρόβλημα όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί πρέπει να χρησιμοποιούν server os και όχι xp... βλέπεις δεν καταλάβαιναν τα καλά του server όχι μόνο στο os αλλά και στο hw και μου μιλάγανε για mhz, gb και ωραιότατα κουτιά...

Πάλι μιλάς για άσχετα πράγματα όμως. Γιατί Mac και όχι windows; Γιατί Mac και όχι Linux αν θες. Αν είναι θέμα προτίμησης, γούστο σου καπέλο σου, κακό στην τσέπη σου κάνεις αλλά δική σου είναι, ότι θες την κάνεις. Αν δεν χρησιμοποιείς κάτι συγκεκριμένο στο Mac, είναι πολύ κλειστόμυαλο να κρέμεται η δουλειά σου από μια εταιρία που αύριο μπορεί να κόψει κάτι στο οποίο βασίζεσαι για να βγάλεις το ψωμί σου.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, dancer είπε

επειδη αναφερθηκες στη μερσεντες δινει 30 χρονια εγγυηση στην εργοστασιακη βαφη, νομιζω οτι εχει μια διαφορα τα 2000ευρω που δινεις στην μερσεντες σε σχεση με τα χιλιαρικα που πετας χωρις αιτια σε κατι που γραφει pro

θα σε απογοητεύσω αλλά η εγγύηση για το χρώμα είναι 2 έτη. Για σκουριά δίνει 30 και ισχύουν πολλοί περιορισμοί. Κάνε μια έρευνα να δεις ποσό στοιχίζει σαν υλικό το καλύτερο χρωμα που σου πουλάνε 2000+ θα απογοήτευτεις. Επίσης μην κολλάς στο όνομα. Όπου Mercedes βάλε το οποίο πολυτελείας αυτοκίνητο. Α και να μην ξεχάσω δεν ξέρω αν το κάνει ακόμη αλλά η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία χρέωνε έξτρα αν δεν ήθελες σηματάκι με τον μοντέλο του αυτοκινήτου, Ναι σωστά αν ήθελες να μην γράφει μοντέλο πλήρωνες η πληρώνεις να μην το γράφει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Πάλι μιλάς για άσχετα πράγματα όμως. Γιατί Mac και όχι windows; Γιατί Mac και όχι Linux αν θες. Αν είναι θέμα προτίμησης, γούστο σου καπέλο σου, κακό στην τσέπη σου κάνεις αλλά δική σου είναι, ότι θες την κάνεις. Αν δεν χρησιμοποιείς κάτι συγκεκριμένο στο Mac, είναι πολύ κλειστόμυαλο να κρέμεται η δουλειά σου από μια εταιρία που αύριο μπορεί να κόψει κάτι στο οποίο βασίζεσαι για να βγάλεις το ψωμί σου.

Όπως τότε δεν κατάφερα με τα λόγια να τους πίσω για τις διαφορές μεταξύ των windows xp και των server 2003 πάρα μόνο όταν το είδαν σε μια άλλη εταιρεία... Έτσι και τώρα δεν θα το συνεχίσω... απλά πήγαινε δες πως και ποτε βγάζουν την δουλειά οι mac και πως και πότε οι windows χρήστες σε μια εταιρεία...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το ποστ σου θα πρέπει να το διαβάσουν οι άνθρωποι που χρειάζονται ένα mac pro. 

Ασε τα στοιχεία σου πρόχειρα να τους φτιάξεις ένα "τούμπανο pc" που "πατάει κάτω" ο,τιδήποτε άλλο. 

Το vfm το κρίνει και το αξιολογεί αυτός που χρειάζεται τέτοιο μηχάνημα και όχι κάποιος που ίσως βάζει στο κινητό του 10€/μήνα για να τη βγάλει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Spect~ είπε

καπου αναφέρει το ποσο και ειναι περιπου 1000 δολαρια κατω και με καλυτερες επιοδσεις! Απλά απαντάω σε αυτο που ειπες, δεν παίρνω θεση για το αν ειναι ακριβο/φτηνο κλπ

Το είδα σήμερα ναι, σαφώς και δεν αναφέρομαι ότι είναι το καλύτερο κτλ σε επιδόσεις. 
Μια εταιρεία ή ένας χρήστης που θέλει να κάνει την δουλειά του δεν θα κάτσει να κάνει hackintosh. 

Εγώ ας πούνε κάνω τα πάντα χρόνια με Linux. Μπορώ κάλλιστα να γελάσω με όποιον πληρώνει 100€ για Windows. Αλλά δεν είναι σωστό, από την στιγμή που ο άλλος αποδίδει με το λειτουργικό που τον βολεύει. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν στους εργαζόμενες macbook με το κιλό (οκ για εξωτερικό μιλάμε κυρίως) και εταιρείες που δίνουν Windows. Όπως και να έχει ένα pc ή mac των 5000€ δεν απευθύνεται σε οικιακό χρήστη που θέλει να χρησιμοποεί το web αντε και κανένα illustrator. 

50 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Για όνομα θεού πώς κάποιος είναι παραγωγικός στο χάος που ονομάζεται Windows?? Μόνο για games είναι τιποτα άλλο. (Σου λέω την δίκη μου οπτική πάνω στο γιατί mac και όχι Windows, την στιγμή που παίζουν στα ίδια λεφτά.) Καλά μην μιλήσουμε για τα τραγικά updates από τα 10αρια. Αν νομίζεις ότι το να φωνάζει μια εταιρεία κάθε τρεις και λίγο τεχνικό γιατί η Microsoft ξύπνησε στραβά δεν επηρεάζει «το ψωμί» όπως λες τότε τι να πω. 

57 λεπτά πριν, ethereum είπε

παντως για το 16 inch Macbook pro τα προβλήματα άρχισαν να βγαίνουν , ευτυχώς που υπάρχουν και οι beta testers κατανωλωτές , πέρα απο αυτά που αναφέρει το Verge υπάρχει και πρόβλημα στίς Thunderbolt 3 εισόδους απο υπερθέρμανση αν το συνδέσεις με external gpu που τελικά δέν συνίσταται να το κάνει κανείς

https://www.theverge.com/2019/12/5/20997727/apple-macbook-pro-16-inch-complaints-speaker-popping-sound-display-ghosting-keyboard

Άλλο το MacBook Pro, άλλος ο mac. Είπαμε, choose the product, not the brand. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Το είδα σήμερα ναι, σαφώς και δεν αναφέρομαι ότι είναι το καλύτερο κτλ σε επιδόσεις. 
Μια εταιρεία ή ένας χρήστης που θέλει να κάνει την δουλειά του δεν θα κάτσει να κάνει hackintosh. 

Εγώ ας πούνε κάνω τα πάντα χρόνια με Linux. Μπορώ κάλλιστα να γελάσω με όποιον πληρώνει 100€ για Windows. Αλλά δεν είναι σωστό, από την στιγμή που ο άλλος αποδίδει με το λειτουργικό που τον βολεύει. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν στους εργαζόμενες macbook με το κιλό (οκ για εξωτερικό μιλάμε κυρίως) και εταιρείες που δίνουν Windows. Όπως και να έχει ένα pc ή mac των 5000€ δεν απευθύνεται σε οικιακό χρήστη που θέλει να χρησιμοποεί το web αντε και κανένα illustrator. 

Για όνομα θεού πώς κάποιος είναι παραγωγικός στο χάος που ονομάζεται Windows?? Μόνο για games είναι τιποτα άλλο. 

Πως μπορεί να είναι παραγ…. 😂😂😂🤣. Μερικοί μοιάζει να έχετε μείνει σε εποχές xp, η απλά προπαγανδίζετε . Διαλέξτε. 

Εννοείται πως εκεί έξω η συντριπτική πλειοψηφία δουλεύει με windows , φθηνά ή ακριβά μηχανάκια αναλόγως απαιτήσεων, αναβαθμίζει, συνδέεται, έχει συμβατότητες , εχει touch οθόνες, πενάκια, έχει surface κ τύπου surface από OEMS για όλα τα βαλάντια κ έχει ισοπεδώσει την Apple σε μερίδια ,hardware, innovation. Μορμόνοι βγείτε από τον φράχτη, παρατήστε την τσουγκράνα , έξω έχει αυτοκίνητα κ αεροπλάνα! 🤣🤣🤣😂 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...