Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dannie είπε

Τελικα η φιλια δεν ειναι κατι ευκολο γιατι αυτον που θεωρεις αδελφο σου και μπορει να του πεις το πιο κρυφα σου μυστικα μετα απο καιρο μπορει να μην σε καλυπτει.(ουτε εσυ αυτον/αυτην).Μπορεις και να ζησεις χωρις φιλους;;;;Ειναι φοβερο ολο αυτο αλλα οσο η ζωη προχωρα οι ανθρωποι αλλαζουν δρομους,στοχους και μπορει στην διαδρομη ο ενας να μην καλυπτει τον αλλον.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για εύκολες απαντήσεις σε πολυσύνθετα προβλήματα. Δεν υπάρχει ούτε "για πάντα" ούτε "απόλυτη εμπιστοσύνη". Από τον καθένα δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα παραπάνω από αυτό που μπορεί και είναι διατεθειμένος να δώσει ανά πάσα στιγμή. Ούτε σημαίνει ότι αν κάποια στιγμή δεν μπορεί ή δεν θέλει να δώσει αυτά που έδινε στο παρελθόν, πρέπει να τον ξεκόψεις τελείως. Ίσως να έχει αξία για σένα και αυτό το λιγότερο που μπορεί πλέον να δώσει. Κάποιοι γνωστοί/φίλοι είναι καλοί για κάθε μέρα, άλλοι για μια φορά το μήνα, άλλοι για μια φορά το χρόνο. Άλλοι είναι καλοί για χαβαλέ, άλλοι για πιο σοβαρά θέματα. Κάποιοι μπορεί να μη σε πάρουν τηλέφωνο για 3 χρόνια αλλά να σου σταθούν σε μια δύσκολη στιγμή, και άλλοι μπορεί να είναι μαζί σου όλη μέρα και όταν χρειαστείς κάτι να μην σε βοηθήσουν. Κάποιοι θα αφιερώσουν άπειρο χρόνο για σένα αλλά δεν θα σου δανείσουν ούτε ευρώ, άλλοι θα σου δανείσουν ή ακόμα και θα σου χαρίσουν φτάνει να μην τους τρως πολύ χρόνο. Όλα είναι διαβαθμίσεις του γκρι, δεν υπάρχει μαύρο/άσπρο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον εαυτό σου και την ευτυχία σου δε θα τα προσέξει κανείς, μα κανείς, άλλος πέρα από εσένα τον ίδιο. Μη περιμένεις να νοιαστούν τρίτοι, ακόμα και τα αδέρφια σου, εάν δε νοιαστείς εσύ πρώτα. Ίσως μόνο οι γονείς σου, αλλά αυτοί κάποια στιγμή θα «φύγουν» και θα μείνεις μόνος σου. Να τα έχεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου και μετά να είσαι χαλαρός στις σχέσεις σου. Δώσε σε άλλους αυτά που εσύ θες να δώσεις και μη ζητάς αντάλλαγμα γιατί θα απογοητευτείς.

Και φίλοι, ελάχιστοι θα σταθούν στα δύσκολα αλλά θα σταθούν όσο μπορεί ο καθένας. Αν περιμένεις να σου δώσουν αυτά που «εσύ θα έδινες», ξεκινάς ήδη με λάθος σκεπτικό!

Δες τα λίγο πιο "ψυχρά" τα πράγματα. Αυτή είναι η συμβουλή μου.

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 1
Δημοσ.

χαλαρά τα βλέπω τα πράγματα. Δεν άνοιξα το θέμα για να κλαφτώ ούτε έχω πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Απλά κάτι που παρατηρώ συνέχεια έγραψα για συζήτηση.

χαλιέμαι λίγο που σε όλες τις σχέσεις όταν έχεις τον άλλον -η μπροστά σου όλα είναι καλά αλλά από πίσω σου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

δε το παίζω σωστός και αδικημένος σε καμία περίπτωση γιατί έχω κάνει κι εγώ τα δικά μου.... και πολλά από τα οποία δε τα μετανιώνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Muhammad είπε

χαλαρά τα βλέπω τα πράγματα. Δεν άνοιξα το θέμα για να κλαφτώ ούτε έχω πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Απλά κάτι που παρατηρώ συνέχεια έγραψα για συζήτηση.

χαλιέμαι λίγο που σε όλες τις σχέσεις όταν έχεις τον άλλον -η μπροστά σου όλα είναι καλά αλλά από πίσω σου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

δε το παίζω σωστός και αδικημένος σε καμία περίπτωση γιατί έχω κάνει κι εγώ τα δικά μου.... και πολλά από τα οποία δε τα μετανιώνω

Προσπαθησε να βοηθας τους διπλα σου, ολα αυτα γυριζουν πισω σε εσενα. Κανονας απαραβατος.

παντα μα παντα, ερχεται το πληρωμα του χρονου, αργα η γρηγορα.

εχω φαει πολυ σκατο και μερικα δε φευγουν απο πανω μου, βοηθωντας οσους και οποιους μπορω αφηνω το σκατο στην ακρη και η ζωη συνεχιζεται.

και ενα τελευταιο, καλυτερα να σε φοβουνται παρα να σε λυπουνται

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Όταν τους σέβεσαι σε γ.... Όταν τους γ..... σε σέβονται, εγώ αυτό ξέρω.
Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε αυτο που λες οτι ο καθενας για την πάρτη του ειναι το λιγοτερο. 

Ξέρεις τι ειναι να έχεις βοηθησει κοσμο να ξεστραβωθει και στην 1η ευκαιρια να μαθαινεις οτι σου την έφεραν; κακο ζουλάπι ο ανθρωπος. Ξεχωρισε μερικά άτομα που θα έχεις διπλα σου και ως εκει. Τα ακουμε καθημερινα δικαστηρια , φασαριες , πρωην μεγάλες αγαπες που ρεζιλευονται στα δικαστηρια κτλπ ειναι γενικο το φαινομενο δεν φταιει κάποιος συγκεκριμενα. Απλα κάποιοι ανθρωποι δεν ειχαν δεν έχουν και δεν θα αποκτησουν ποτέ ενα επιπεδο στη ζωή τους. Δυστυχως. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...