Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Έχω μεταβεί σε Cosmote 50 VDSL από KV εδώ και κάποιους μήνες και δυστυχώς μου εχουν δώσει το Speedport Plus το οποία σε κάθε κακοκαιρία καίει τις θύρες FON (παρ' ότι είναι πάνω σε UPS με προστασία τάσης) με αποτέλεσμα να μην έχω τηλέφωνο (ενώ το ίντερνετ δουλευεί κανονικά). Μου έχουν κάνει συνολικά 4 αλλαγές ρουτερ γι' αυτό τον λόγο !! Εκτός αυτού, αντιμετωπίζω και ένα σωρό προβλήματα με το συγκεκριμένο (battery drain σε κινητά, αποσυνδέσεις και random restarts κτλ) οπότε θα πάω σε κάτι πιο αξιόλογο για να ησυχάσω (ένα FRITΖ 7490 στην δουλειά δουλεύει ρολόι εδώ και 3 χρόνια).

Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι το ρούτερ είναι στην πρίζα τηλεφώνου του σαλονιού, ενώ η τηλεφωνική συσκευή είναι σε πρίζα τηλεφώνου στην κρεβατοκάμαρα. Με το speedport δεν υπάρχει πρόβλημα και το τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα παίζει κανονικά. Θα ισχύει κάτι τέτοιο και με ένα FRITZ international version (7430 ή 7530) που σκέφτομαι πάρω ή θα πρέπει να τραβάω καλώδια (πράγμα αδύνατο) ?

Η τηλεφωνία είναι VOiP και ο λόγος που επιλέγω ένα από αυτά τα δύο μοντεμ/ρούτερ είναι γιατί τα πουλάει και η COSMOTE άρα αφενός θα μπορεί να τραβάει κατευθείαν τους κωδικούς τηλεφωνίας αλλά και θα μπορούν να κάνουν remote support.

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Αν και δεν είναι η καλύτερη συνδεσμολογία αυτή που έχεις, θα συνδέσεις το Fritz με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχεις τώρα το Speedport και θα παίξει η τηλεφωνία σε όλες τις πρίζες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αν και δεν είναι η καλύτερη συνδεσμολογία αυτή που έχεις, θα συνδέσεις το Fritz με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχεις τώρα το Speedport και θα παίξει η τηλεφωνία σε όλες τις πρίζες.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς το σπίτι είναι παλιό και δεν θέλω επί του παρόντος να τραβήξω καινούρια καλώδια.

Επεξ/σία από iparou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...