Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε καλα εννοειται αυτο.

Εδω ακομα και το ιδιο το Amazon δεν εχει ολα τα νεα Iphone αμεσα διαθεσιμα.

Θυμαμαι τον προηγουμενο μηνα ειχα αναφερει οτι για το XS max ελεγε διαθεσιμοτητα 2 με 3μηνες.

Ουτε οι μεγαλες αλυσιδες που τα εχουν ακριβοτερα εχουν διαθεσιμοτητα για ολα τα μοντελα και ολα τα χρωματα.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/12/2019 στις 2:59 ΜΜ, Fulgore είπε

Κατσε ρε συ μισο λεπτο.Δεν μιλαμε για αμεσα διαθεσιμα κινητα.

Εγω τωρα που ανοιξα το skroutz βλεπω ποσα καταστηματα να λενε EU(κοινως Ευρωπαικο μοντελο).

Μην ξεχναμε οτι παιζει τεραστιο ρολο στην εγγυηση η χωρα προορισμου.

Για Dubai ενα Iphone εχει μολις 1χρονο εγγυηση,σε σχεση με τα Ευρωπαικα που εχουν 2.

Να ρωτήσω κάτι, και αλλά όμως μαγαζιά που είναι ευρωπαϊκά τα iPhone ένα χρόνο εγγύηση δίνουν , γιατί γίνεται αυτό ;, εγώ πέρσι αγόρασα το 7 ευρωπαϊκό και είχε 1 χρόνο εγγύηση; Ξέρεις τι παίζει ; Έτσι τουλάχιστον μου είπαν ότι έχει ένα χρόνο εγγύηση , και όντως το έγραφε και στις ρυθμίσεις του κινητού. Και το δεύτερο είναι ότι από ότι κατάλαβα υπάρχουν 3 εκδόσεις , Αμερική , Κίνα , και όλα τα υπόλοιπα  ( EU) δουλεύουν όλα άψογα , ασχέτως από ποια χώρα το πήρες , αρκεί να είναι ξεκλείδωτο , αλλά με την εγγύηση τι γίνεται , για δώσε τα φώτα σου αν ξέρεις 

Επεξ/σία από MASTER9800
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MASTER9800 είπε

Να ρωτήσω κάτι, και αλλά όμως μαγαζιά που είναι ευρωπαϊκά τα iPhone ένα χρόνο εγγύηση δίνουν , γιατί γίνεται αυτό ;, εγώ πέρσι αγόρασα το 7 ευρωπαϊκό και είχε 1 χρόνο εγγύηση; Ξέρεις τι παίζει ; 

Παμε αλλη μια φορα.Ολα τα Ευρωπαικα Iphone εχουν 2χρονια εγγυηση. Ο πρωτος χρονος ειναι η παγκοσμια εγγυηση που παρεχει η ιδια η Apple και ο 2ρος χρονος ειναι η εγγυηση που καλυπτει ο ιδιος ο πωλητης.

Ρωτηστε την ιδια την Infoquest που αναλαμβανει επισημα αυτη τα iphone στην χωρα μας να σας πουν τι εγγυηση εχουν τα iphone αν δεν το πιστευετε.

Τωρα αν τα καταστηματα λενε μονο ενα χρονο και δεν αναγνωριζουν τον 2ρο,ειναι παρανομα,απλα τα πραγματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Παμε αλλη μια φορα.Ολα τα Ευρωπαικα Iphone εχουν 2χρονια εγγυηση. Ο πρωτος χρονος ειναι η παγκοσμια εγγυηση που παρεχει η ιδια η Apple και ο 2ρος χρονος ειναι η εγγυηση που καλυπτει ο ιδιος ο πωλητης.

Ρωτηστε την ιδια την Infoquest που αναλαμβανει επισημα αυτη τα iphone στην χωρα μας να σας πουν τι εγγυηση εχουν τα iphone αν δεν το πιστευετε.

Τωρα αν τα καταστηματα λενε μονο ενα χρονο και δεν αναγνωριζουν τον 2ρο,ειναι παρανομα,απλα τα πραγματα.

Δηλαδή ένα χρόνο θα είσαι σίγουρα καλυμμένος λόγω της Apple , μετά όμως υπάρχει θέμα ανάλογα από που το πήρες ε ; , χαχα εγώ παράγγειλα πρόσφατα το 11 από το tokinito.gr και μου είπαν είναι έκδοση global ( που είναι μέσα και το ευρωπαϊκό , ) δεν είναι αμερικανικό κλπ ) αλλά γράφει 1 χρόνο εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπία της Apple, για Ελλάδα πχ για δες λίγο , την global έκδοση θέλω έτσι ; 

5E2F0C09-144F-4FFA-894C-4D265A298384.jpeg

Δημοσ.

Αν αυτες ειναι οι εκδοσεις που κυκλοφορουν στην Ευρωπη ναι.

Γενικα θες να ειναι το κινητο Ευρωπαικο γιατι τον 2ρο χρονο εγγυησης.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν αυτες ειναι οι εκδοσεις που κυκλοφορουν στην Ευρωπη ναι.

Γενικα θες να ειναι το κινητο Ευρωπαικο γιατι τον 2ρο χρονο εγγυησης.

Ααα σωστά διότι μπορεί να είναι global η έκδοση και να είσαι κομπλέ , αλλά πχ μπορεί να είναι από Τουρκία η κάποια άλλη χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη , όποτε ναι μεν global αλλά χαιρετά την εγγύηση χαχα ( αν και να πω την αλήθεια το πιο σημαντικό είναι να είναι το κινητό καινούργιο και σφραγισμένο , εγγύηση και ένας χρόνος μου αρκεί , προφανώς το κατάστημα από το οποίο το παράγγειλα για να λέει 1 χρόνο , σημαίνει ότι είναι global έκδοση , που προορίζεται κανονικά για την χώρα μας Δηλαδή θα υποστηρίζεται κλπ αλλά δεν είναι από ευρωπαϊκή χώρα ,  αν και μου φενεται πως πολλά μαγαζιά , ακόμα και αν τα παίρνουν από Ευρώπη δεν σου λένε για το δεύτερο χρόνο εγγύησης , διότι το ακούω συχνά αυτό. 

Δημοσ.

Οχι το καταστημα λεει 1χρονο γιατι παλιοτερα τα iphone ειχαν οντως 1χρονο.Τα τελευταια χρονια ειναι που συγκεκριμενα στην Ευρωπη δινεται 2ρος χρονος εγγυησης.

Στην Αμερικη πχ 1χρονο εχουν τα iphone.

Προφανως τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα αποφευγουν να αναφερουν τον 2ρο χρονο εγγυησης.

Μολις παρεις την συσκευη,πριν την ανοιξεις παρε ενα τηλεφωνο την Infoquest και πες τους το imei να σου πουν αν το κινητο ειναι Ευρωπαικο ή οχι(και αρα αν εχει 2χρονια).

Αν σου πουν οτι το κινητο ειναι απο αλλου,και αρα εχει 1χρονο,γυρνα το πισω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οχι το καταστημα λεει 1χρονο γιατι παλιοτερα τα iphone ειχαν οντως 1χρονο.Τα τελευταια χρονια ειναι που συγκεκριμενα στην Ευρωπη δινεται 2ρος χρονος εγγυησης.

Στην Αμερικη πχ 1χρονο εχουν τα iphone.

Προφανως τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα αποφευγουν να αναφερουν τον 2ρο χρονο εγγυησης.

Μολις παρεις την συσκευη,πριν την ανοιξεις παρε ενα τηλεφωνο την Infoquest και πες τους το imei να σου πουν αν το κινητο ειναι Ευρωπαικο ή οχι(και αρα αν εχει 2χρονια).

Αν σου πουν οτι το κινητο ειναι απο αλλου,και αρα εχει 1χρονο,γυρνα το πισω.

Σωστός , μόνο imei φτάνει ε ; 

Δημοσ.

Λογικα ναι,εκτος αν σου ζητησουν κατι αλλο.

Βεβαια απο οσο θυμαμαι tokinito ως τωρα Ευρωπαικες συσκευες φερνει,αλλα ας εισαι 100% σιγουρος.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Λογικα ναι,εκτος αν σου ζητησουν κατι αλλο.

Βεβαια απο οσο θυμαμαι tokinito ως τωρα Ευρωπαικες συσκευες φερνει,αλλα ας εισαι 100% σιγουρος.

Έγινε φίλε μου ευχαριστώ , για την απορία που μου έλυσες , βλέπω είσαι καιρό εδώ , κάτι 24.500 βλέπω πάνω χαχα , βοηθάς πολύ κοσμάκη

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία εάν το κινητό είναι ευρωπαϊκό ή όχι, από την στιγμή που αγοράστηκε εντός ευρωπαϊκής ένωσης και υπάρχει απόδειξη αγοράς, ο δεύτερος χρόνος ισχύει κανονικά. Εάν το αγοράσεις εκτός Ευρωπαϊκής π.χ Αμερική , ο δεύτερος χρόνος δεν ισχύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2020 στις 12:20 ΠΜ, Fulgore είπε

Πήρα από "Μεγάλη Ελληνική Αλυσίδα" το 11 pro Max και δεν έχει εγγύηση 2 χρόνια, αλλά 1 όπως γράφει και η απόδειξη. Δες την εικόνα. Πως πας στα 2 αφού δεν αναγνωρίζει ο ίδιος ο πωλητής το δεύτερο έτος εγγύησης?

Απόδειξη ακολουθεί:

11promax plaisio.JPG

Επεξ/σία από hyperlost
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, hyperlost said:

Πήρα από "Μεγάλη Ελληνική Αλυσίδα" το 11 pro Max και δεν έχει εγγύηση 2 χρόνια, αλλά 1 όπως γράφει και η απόδειξη. Δες την εικόνα. Πως πας στα 2 αφού δεν αναγνωρίζει ο ίδιος ο πωλητής το δεύτερο έτος εγγύησης?

Απόδειξη ακολουθεί:

11promax plaisio.JPG

Εγγύηση αντιπροσωπίας, προφανώς εννοεί την εμπορική εγγύηση, η οποία είναι 1 χρόνος και παρέχεται απ’ την Apple. Ο δεύτερος χρόνος είναι η νομική εγγύηση, που παρέχεται απ’ τον πωλητή, εφόσον αποδειχθεί απ’ τον αγοραστή ότι το ελάττωμα υπήρχε κατά την παράδοση. Ο πωλητής δεν καλείται να αναγνωρίσει ή όχι την νομική εγγύηση. Ακολουθεί, είτε το γράφει στην απόδειξη είτε όχι, τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους και της ΕΕ. 

https://www.google.gr/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/greece/indexamp_el.htm

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
4 ώρες πριν, hyperlost είπε

Απόδειξη ακολουθεί:

11promax plaisio.JPG

Δες τι γραφει το Πλαισιο απο το οποιο το αγορασες 

https://www.plaisio.gr/apple-iphone-11-pro-max-64gb-4g-smartphone-midnight-green_3308820

Κοινως εχει 2χρονια εγγυηση αν το αγορασεις με αποδειξη(με ΦΠΑ κοινως)και εχει εμπορικη εγγυηση αν το αγορασεις με τιμολογιο,δηλαδη στην περιπτωση της Apple 1χρονο μιας και τοσο δινει κανονικα.

Εγγύηση 24 μηνών (1o έτος εγγύηση Apple & 2ο έτος* εγγύηση Πλαίσιο).

*Ισχύει μόνο για πωλήσεις προς καταναλωτές/φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν απόδειξη λιανικών συναλλαγών.

Δημοσ.
1 hour ago, Fulgore said:

Δες τι γραφει το Πλαισιο απο το οποιο το αγορασες 

https://www.plaisio.gr/apple-iphone-11-pro-max-64gb-4g-smartphone-midnight-green_3308820

Κοινως εχει 2χρονια εγγυηση αν το αγορασεις με αποδειξη(με ΦΠΑ κοινως)και εχει εμπορικη εγγυηση αν το αγορασεις με τιμολογιο,δηλαδη στην περιπτωση της Apple 1χρονο μιας και τοσο δινει κανονικα.

Εγγύηση 24 μηνών (1o έτος εγγύηση Apple & 2ο έτος* εγγύηση Πλαίσιο).

*Ισχύει μόνο για πωλήσεις προς καταναλωτές/φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν απόδειξη λιανικών συναλλαγών.

Σωστός. Ο φίλος γράφει για απόδειξη αλλά προφανώς (γκαβομάρα εγώ) είναι τιμολόγιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...