Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πούμε ότι προχωράω σε dual boot σύστημα στον υπολογιστή μου. Σε ένα σκληρό ή partition να έχω μια εγκατάσταση(windows 10) για καθημερινή χρήση(σερφάρισμα οπουδήποτε, παιχνίδια, ταινίες κτλ.).  Ενώ σε μια άλλη προστατευμένη(κρυπτογραφημένη), μιας και μπορεί να περισσέψει σκληρός, να υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα προγράμματα. Δηλαδή τα Windows 10 όσο πιο "γυμνά" και με ασφαλή settings γίνεται και κάποια στοιχειώδη προγράμματα(libre office ή MS office, 7zip, adobe acrobat reader κτλ.). Με είσοδο μόνο στα site που χρειάζεται για να κάνω διάφορες δουλειές(τράπεζες, εφορία, gmail κτλ).

Αν στην ασφαλή εγκατάσταση δεν δώσω κανένα πάτημα σε hackers(π.χ. κατέβασμα περίεργου λογισμικού, είσοδος σε ευάλωτα sites με κώδικα που εκμεταλλεύεται intel exploits π.χ. κτλ.) πόσο εύκολο είναι να την παραβιάσουν;(Προφανώς και τα legit sites γίνονται hijacked, απλά είναι σπανιότερο). Αν βάλω Linux θα έχω καλύτερα αποτελέσματα ή πλέον μιλάμε για επίπεδο γνώσεων που καθιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας άχρηστα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Αν βάλω Linux θα έχω καλύτερα αποτελέσματα ή πλέον μιλάμε για επίπεδο γνώσεων που καθιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας άχρηστα;

Προσωπική άποψη

Οι απειλές υπήρχαν και θα υπάρχουν Απλα στο linux οι χρήστες είναι σε πολύ μικρότερο ποσοστό από αυτούς των windows Οι εισβολείς ασχολούνται περισσότερο με τους πολλούς γιατί έχουν περισσοτερους στόχους Χωρίς να σημαίνει ότι το linux είναι απόλυτα ασφαλές απλα είναι πιο δύσκολο ακόμα  μιας και τα προγράμματα -  εφαρμογές είναι ακόμα ελεγχόμενα  κατά κάποιο τρόπο Και στο linux υπάρχουν θέματα  και έχουν βγει antivarius για linux  δες εδώ Τώρα  αν υποθέσουμε ότι τρέχεις προγράμματα των windows  μέσω wine τότε γίνεσαι ακόμα πιο ευαλωτος Όλα έχουν τα ρίσκα τους και όλα θέλουν προσοχή 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...