Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό σκέφτηκα κι εγώ, έμαθα σε 3' πάρα πολλά για τα δέρματα που ούτε φανταζόμουν 

Εγώ έχω ένα δερμάτινο πορτοφόλι που μου είχαν κάνει δώρο το 90s, μιλάμε γυαλιστερό ωραίο σκούρο δέρμα και έχει και μια μυρωδιά, δεν έχω ιδέα για τύπο δέρματος και ποιότητα. Άλλο πάλι πορτοφόλι μάρκας Parker που μου έκαναν δώρο όταν έγινα 18, δεν ξερω αν σξναι δερμάτινο αλλά φαίνεται περισσότερο σαν πλαστικού τα και είναι πολύ σκληρότερο σε σχέση με το παλαιότερο πορτοφόλι. Γενικά είναι πολύ ωραιο το δέρμα και αφήνει άλλη αίσθηση, βέβαια αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι τα ζώα που σκοτώνονται.... δεν θέλω να πάω το thread στα φιλοζωικα εδώ θα μου πεις κάθε μέρα τρώω κρέας, αλλά εν τέλη προτιμώ να μην αγοράζω δερμάτινα είδη ένδυσης και άλλα αξεσουάρ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε

Γενικά είναι πολύ ωραιο το δέρμα και αφήνει άλλη αίσθηση, βέβαια αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι τα ζώα που σκοτώνονται.... 

Δε νομίζω ότι σκοτώνονται πολλά ζώα για το δέρμα τους. Εκτός αν μιλάμε για βιομηχανία γούνας, που εκεί είναι άλλο θέμα. Αλλά μοσχάρια, πρόβατα κτλ σκοτώνονται για τροφή συνήθως, οπότε χρησιμοποιείται και το δέρμα τους.

• Like 4
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Δε νομίζω ότι σκοτώνονται πολλά ζώα για το δέρμα τους. Εκτός αν μιλάμε για βιομηχανία γούνας, που εκεί είναι άλλο θέμα. Αλλά μοσχάρια, πρόβατα κτλ σκοτώνονται για τροφή συνήθως, οπότε χρησιμοποιείται και το δέρμα τους.

Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό για τις γούνες, άλλο πράγμα το ενα και το αλλο. Όταν ήμουν φοιτητής προ 10 ετιας και βαλε είχα δει ένα video μιας οργάνωσης η οποία κατέγραφε τον βασανισμό σκύλων μέχρι θανάτου και την αφαίρεση του δέρματος τους, τα ζώα δεν είχαν πεθάνει καν και τα εγδερναν ζωντανά. Η οργάνωση πρέπει να λεγόταν ΡΕΤΑ, το θέαμα ήταν φρικιαστικότατο, και εγώ ήμουν βλακας που καθησα και το είδα μέχρι τέλους, αλλά βλέπεις η γνωστή περιεργια περί του να μάθεις και να δεις τι συμβαίνει πραγματικά σε κάποια θέματα...... 

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

@stormrain και λοιποί γνώστες, ξεθάβω και με αφορμή την κουβέντα περί Full Grain, ήθελα να ρωτήσω για τα εξής:

https://www.timberland.com/en-us/p/men/footwear-10039/mens-maple-grove-leather-chukka-TB0A297Q358?width=M

Μόνο τα συγκεκριμένα η Timberland χαρακτηρίζει ως Full Grain, τα άλλα χρώματα λέει ότι είναι Nubuck.

Παίζει να είναι όντως Full Grain σε τέτοια τιμή (στην Ελλάδα παίζουν 120€-150€);

• Moderators
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, phanispal είπε

@stormrain και λοιποί γνώστες, ξεθάβω και με αφορμή την κουβέντα περί Full Grain, ήθελα να ρωτήσω για τα εξής:

https://www.timberland.com/en-us/p/men/footwear-10039/mens-maple-grove-leather-chukka-TB0A297Q358?width=M

Μόνο τα συγκεκριμένα η Timberland χαρακτηρίζει ως Full Grain, τα άλλα χρώματα λέει ότι είναι Nubuck.

Παίζει να είναι όντως Full Grain σε τέτοια τιμή (στην Ελλάδα παίζουν 120€-150€);

Δεν είμαι πολυ σχετικος με τα παπούτσια, αν ήταν τσαντα θα σου ελεγα με την μια. Απ'ο,τι βλέπω ομως, η αρχική τιμή είναι 125 ντολαρς που ειναι κοντα στα 120 ευρω αν δεν απατώμαι, οποτε σαν τιμη ειναι παρεμφερής με της Ελλάδας. Οποτε ναι, γιατί όχι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...