Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Έχω καμιά 60αριά παλιές βιντεοκασσέτες VHS και θέλω κυρίως να δω το περιεχόμενό τους αλλά γιατί όχι και να μπορώ να το αντιγράψω σε DVD. Δοκίμασα να συνδέσω το video στην τηλεόραση μέσω ενός καλωδίου που απ' την μια μεριά έμπαινε στο scart του video και απ' την άλλη συνδεόταν με 3 βύσματα σε κάποιους υποδοχείς της τηλεόρασης (κόκκινο, κίτρινο, λευκό) που έχουμε αλλά δεν έδειχνε εικόνα. Απ' οτι κατάλαβα η τηλεόραση επειδή είναι καινούργια δέχεται και δείχνει μόνο ψηφιακό σήμα ενώ το video δίνει αναλογικό. Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κάποιον αποκωδικοποιητή/δέκτη mpeg4 ο οποίος να έχει υποδοχή scart ούτως ώστε να δώσω σήμα στον δέκτη από το video και μετά μέσω του rf out να το μεταφέρω στην τηλεόραση. Πιστεύετε θα κάνω την δουλειά μου;
hp8 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε και απ' την άλλη συνδεόταν με 3 βύσματα σε κάποιους υποδοχείς της τηλεόρασης (κόκκινο, κίτρινο, λευκό) που έχουμε αλλά δεν έδειχνε εικόνα. κόκκινο - άσπρο = ήχος / κίτρινο = βίντεο Λογικά πρέπει να λειτουργησουν αφού η tv έχει αυτές τις υποδοχές video in και audio in Δεν γράφεις αν έλεγξες τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και αν επέλεξες πηγή εισόδου το βίντεο η εξωτερική συσκευή ( κάπως έτσι πρέπει να είναι ) Εννοώ ότι μπορεί να είσαι με την επιλογή κεραίας Βάλε μια φωτο με το πίσω μέρος σύνδεσης της τηλεόρασης
Doubt Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Έχω καμιά 60αριά παλιές βιντεοκασσέτες VHS και θέλω κυρίως να δω το περιεχόμενό τους αλλά γιατί όχι και να μπορώ να το αντιγράψω σε DVD. Δοκίμασα να συνδέσω το video στην τηλεόραση μέσω ενός καλωδίου που απ' την μια μεριά έμπαινε στο scart του video και απ' την άλλη συνδεόταν με 3 βύσματα σε κάποιους υποδοχείς της τηλεόρασης (κόκκινο, κίτρινο, λευκό) που έχουμε αλλά δεν έδειχνε εικόνα. Απ' οτι κατάλαβα η τηλεόραση επειδή είναι καινούργια δέχεται και δείχνει μόνο ψηφιακό σήμα ενώ το video δίνει αναλογικό. Πριν κάνεις οτιδήποτε, είσαι βέβαιος πως το βίντεο σου παίζει τις κασέτες;; Πότε έβαλες μέσα κασέτα τελευταία φορά;; 14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κάποιον αποκωδικοποιητή/δέκτη mpeg4 ο οποίος να έχει υποδοχή scart ούτως ώστε να δώσω σήμα στον δέκτη από το video και μετά μέσω του rf out να το μεταφέρω στην τηλεόραση. Πιστεύετε θα κάνω την δουλειά μου; Δε νομίζω να γίνεται αυτό. Το scart του αποκωδικοποιητή είναι έξοδος και δίνει εικόνα στην τηλεόραση. Για να γίνει αυτό που λες θα έπρεπε ο αποκωδικοποιητής να έχει δυνατότητα επιλογής εισόδου, π.χ κουμπάκι AV ας πούμε και να βγάλει το σήμα αυτό από την έξοδο της κεραίας. Πέρα από αυτό, με 20-30 ευρώ, αγοράζεις μια παλιά TV με scart και κάνεις τη δουλειά σου. Το πως θα κάνεις τις κασέτες DVD, αυτό είναι εντελώς άλλο θέμα (πρακτικά δεν γίνεται).
bbbb Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Εφόσον το βίντεο είναι λειτουργικό ακόμη και οι κασέτες δεν έχουν χαλάσει λόγω της φθοράς του χρόνου, με κανα 20-30€ παίρνεις αναλογική usb capture card και μεταφέρεις το υλικό στο pc και από εκεί σε dvd. Προφανώς και βρίσκεις και με 5 ευρώ usb capture card αλλά το πιθανότερο είναι να έχει κάκιστη ποιότητα στην ήδη κακή ποιότητα των vhs
Doubt Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, bbbb είπε Εφόσον το βίντεο είναι λειτουργικό ακόμη και οι κασέτες δεν έχουν χαλάσει λόγω της φθοράς του χρόνου, με κανα 20-30€ παίρνεις αναλογική usb capture card και μεταφέρεις το υλικό στο pc και από εκεί σε dvd. Προφανώς και βρίσκεις και με 5 ευρώ usb capture card αλλά το πιθανότερο είναι να έχει κάκιστη ποιότητα στην ήδη κακή ποιότητα των vhs Σωστό. https://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards.html?keyphrase=capture+usb&o=capture+card+usb&order_by=pricevat&order_dir=asc 1 1
bbbb Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Αυτά τα easycap πάντως είναι για πέταμα. Προσωπικά το μόνο που μου έκανε δουλειά είναι ένας usb video grabber της konig
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, hp8 είπε κόκκινο - άσπρο = ήχος / κίτρινο = βίντεο Λογικά πρέπει να λειτουργησουν αφού η tv έχει αυτές τις υποδοχές video in και audio in Δεν γράφεις αν έλεγξες τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και αν επέλεξες πηγή εισόδου το βίντεο η εξωτερική συσκευή ( κάπως έτσι πρέπει να είναι ) Εννοώ ότι μπορεί να είσαι με την επιλογή κεραίας Βάλε μια φωτο με το πίσω μέρος σύνδεσης της τηλεόρασης Η τηλεόραση τα έχει, βεβαίως και κοίταξα την πηγή εισόδου να λαμβάνει σήμα από εκεί, αλλά όταν βάζω το βίντεο να παίξει δεν φαίνεται απολύτως τίποτα η εικόνα είναι εντελώς μαύρη και η τηλεόραση γράφει οτι δεν υπάρχει σήμα. 7 ώρες πριν, Doubt είπε Πριν κάνεις οτιδήποτε, είσαι βέβαιος πως το βίντεο σου παίζει τις κασέτες;; Πότε έβαλες μέσα κασέτα τελευταία φορά;; Δε νομίζω να γίνεται αυτό. Το scart του αποκωδικοποιητή είναι έξοδος και δίνει εικόνα στην τηλεόραση. Για να γίνει αυτό που λες θα έπρεπε ο αποκωδικοποιητής να έχει δυνατότητα επιλογής εισόδου, π.χ κουμπάκι AV ας πούμε και να βγάλει το σήμα αυτό από την έξοδο της κεραίας. Πέρα από αυτό, με 20-30 ευρώ, αγοράζεις μια παλιά TV με scart και κάνεις τη δουλειά σου. Το πως θα κάνεις τις κασέτες DVD, αυτό είναι εντελώς άλλο θέμα (πρακτικά δεν γίνεται). Τελευταία φορά που έπαιξα κασέτα στο βίντεο δεν θυμάμαι πότε ήταν..... πέρασαν μπόλικα χρόνια, πάντως θυμάμαι σίγουρα οτι λειτουργούσαν. Έχω μάλιστα δύο βίντεο, το δεύτερο με κάποια τεχνικά θέματα, αλλά εικόνα έδειχνε, δεν έπαιζε σε κανένα η τηλεόραση. Για το θέμα scart και αποκωδικοποιητή έχεις δίκιο, όντως το scart που έχουν δίνει σήμα στην τηλεόραση και δεν παίρνει σήμα από πουθενά. Μέχρι πριν 2 έτη είχαμε 2 αποκωδικοποιητές και 2 παλιές crt τηλεοράσεις, μέσα σε ένα έτος κάηκαν και οι δύο μας crt και ο ένας αποκωδικοποιητής, ενώ ο άλλος έπεσε κάτω και έσπασε.... 7 ώρες πριν, bbbb είπε Εφόσον το βίντεο είναι λειτουργικό ακόμη και οι κασέτες δεν έχουν χαλάσει λόγω της φθοράς του χρόνου, με κανα 20-30€ παίρνεις αναλογική usb capture card και μεταφέρεις το υλικό στο pc και από εκεί σε dvd. Προφανώς και βρίσκεις και με 5 ευρώ usb capture card αλλά το πιθανότερο είναι να έχει κάκιστη ποιότητα στην ήδη κακή ποιότητα των vhs Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα