Προς το περιεχόμενο

S/W gia scanner pou na kanei to keimeno se word ?!?

Lord_Narayana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Psaxnw software gia scanner pou na scanarei eikona me pliktrologimeno keimeno kai na to stelnei sto word ... ws keimeno ! Eiha dokimasei to Finereader 6 alla den itan kai toso ikanopoiitiko. Ehete na proteinete kati? Pleaz dwste kai swste !

Δημοσ.

To Fine Reader einai koryfh!

Aporw poy les oti ta apotelesmata den htan ikanopoihtika se plhktrologhmeno keimeno.

Egw me to sygkekrimeno programma ekana 8aymata.

Teleies ergasies me skanarismena keimena apo egkyklopaideies kai periodika.

To Fine Reader doylepse apsoga!

Mhpws sou ksefygan kapoies ru8miseis? 'H h poiothta tou skanarismatos den htan kalh?

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τον σαρωτή μου (HP ScanJet 4400c) ερχόταν μαζί το ReadIRIS. Συμπαθές. Αφού διάβασα στο forum για το Finereader, δοκίμασα το Finereader 6 - απλά συμπαθητικό. Όταν όμως έβαλα το Finereader 7, κατάλαβα ότι είχα φτάσει στο απόλυτο: το καλύτερο πρόγραμμα OCR που έχω δοκιμάσει. Συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Το Finereader είναι κορυφή αλλά όχι τέλειο. Του ξεφεύγουν πολλά λάθη στα ελληνικά κείμενα. Π.χ. πολύ συχνά το "σύμφωνα" το κάνει "συμφωνά", το "Μακεδονικός" πάντα "Μακεδόνικος", σχεδόν ποτέ δεν βάζει τον δεύτερο τόνο σε λέξη, π.χ. αντί να δώσει "άνθρωπέ μου" δίνει "άνθρωπε μου" και άλλα τέτοια.

Επίσης παιδεύεται πολύ σε ορισμένες όχι και τόσο σπάνιες γραμματοσειρές, με ορισμένα γράμματα όπως το ω (το κάνει π.χ. "οο" ή "ιρ"), ή την πλάγια γραφή, όπου το "του" πολύ συχνά το αναγνωρίζει ως "τον". Οπότε αν κάποιος εμπιστεύεται το πρόγραμμα και δεν ελέγχει εξονυχιστικά τα αποτέλέσματά του, θα έχει σίγουρα πολλά λάθη.

Αυτές είναι παρατηρήσεις μου ύστερα από εντατική χρήση του προγράμματος, ήδη από την έκδοση 4.

Αυτό βέβαια οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο ενσωματωμένο λεξικό της ελληνικής γλώσσας που έχει και που χρειάζεται βελτίωση. Και δυστυχώς αυτή τη βελτίωση δεν την έχω δει στις εκδόσεις 6 και 7.

Πάντως, μπροστά στη γενικότερη ευκολία και αποτελεσματικότητά του, αυτά είναι μάλλον μικροπταίσματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...