Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα σε tablet (με το καλημέρα!)

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Εχτές έφτασε στα χέρια μου το Lenovo M8, το οποίο πήρα από Amazon.de και τρέχει Android 9. Έκανα αναβαθμίσεις, πέρασα Nova Launcher Prime, μερικές εφαρμογές, κλπ. Αλλά ακόμα δε το πήρα και μου 'ρχεται να το σπάσω. :)

Να αναφέρω εδώ πως η επιλογή ενός Android tablet ήταν υποχρεωτική, καθώς χρειάζομαι ένα και μόνο ρημάδι πρόγραμμα που δεν υπάρχει σε iPad OS. Αλλιώς iPad θα 'χα πάρει, να ξεμπερδεύω, μιας και έχω MacBook Pro, iPhone και σε λίγο και Apple Watch.

Αλλά πάμε στα προβλήματα, μήπως η συμβίωσή μου μαζί του γίνει ευκολότερη.

1) Οι ειδοποιήσεις έρχονται όποτε θέλουν. Μου στέλνει κάποιος μήνυμα στο Messenger, χτυπάει το κινητό κανονικά. Μετά από 2-3 λεπτά, θυμάται να χτυπήσει και το tablet. Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Νιώθω λες και το tablet ελέγχει ανά διαστήματα για ειδοποιήσεις, αντί να push-άρονται σε αυτό, όπως συμβαίνει με το κινητό.

2) Γιατί το ξεκλείδωμα με πρόσωπο είναι τόσο αργό και αποτυγχάνει 8 στις 10 φορές; Πραγματικά, θέλει 3-4 δευτερόλεπτα να ξεκλειδώσει, ενώ συνήθως δεν τα καταφέρνει. Καμία σχέση με το κινητό. Οκ, προφανώς και δεν απαιτώ επιδόσεις Face ID από το tablet των 150 ευρώ, αλλά όχι και να αποτυγχάνει 8/10 φορές, ενώ έχω καλό φωτισμό, το κοιτάω κατάματα, κλπ!

3) Πως μπορώ να κάνω τις εφαρμογές να καταλάβουν ότι είναι tablet και όχι κινητό; Έβαλα Viber και το βλέπει ως primary device (σβήνοντας τον αριθμό απ' το κινητό μου!). Με λίγο ψάξιμο, είδα ότι το Viber θεωρεί τα κινητά αναγκαστικά primary devices. Έλα όμως που δεν είναι κινητό. Υπάρχει λύση, ή απλά δε μπορώ να έχω το Viber του κινητού και στο tablet, παρά μόνο στους υπολογιστές; Το ίδιο κάνει και το WhatsApp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω. Αλλά τα (1) και (3) μου κάνουν περισσότερα θέμα κάποιας ρύθμισης, ή ιδιομορφίας του λειτουργικού, παρά του tablet.

24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το πρόγραμμα για το οποίο το ήθελες ήταν το viber?

Αφού το θες για ένα και μόνο λογο μην το φορτώνεις πολύ.

Χαχαχ όχι. Το Serial Bluetooth Terminal είναι, του Kai Morich. Το οποίο ευτυχώς παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απλά είπα, ότι μιας και το πήρα, ας το χρησιμοποιήσω και "κανονικά" κιόλας.

Έχεις MacBook Pro, iPhone και Apple Watch και πήγες και πήρες android tablet με MediaTek επεξεργαστή και 2GB RAM..

Και μόνο που σηκώνει Nova Launcher καλά είσαι, με λίγα ευρώ παραπάνω θα μπορούσες να έχεις πάρει ένα αξιοπρεπέστατο Samsung Galaxy Tab A να κάνεις την δουλεία σου.

• Like 1

VIber στο tablet σαν secondary  πρακτικά κάνεις ότι θα έκανες αν το εγκαθιστούσες σε Pc (scan το qr code κτλ)

Όσο για τα notifications, δεν χρησιμοποιώ messenger όποτε δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι ειδικά για αυτό αλλά γενικά τα android επιλεγούν να εξοικονομούν μπαταριά και δεδομένα από default οπότε τσέκαρε

1. Ρυθμίσεις-> Μπαταρία-> Βελτιστοποίηση μπαταρίας  (μπορεί να είναι στις τρεις τσελίστες πάνω δεξιά ) -> βρες το messenger ή όποιο άλλο app θες να έχει άμεσες ειδοποιήσεις και βάλτο στο Να μην γίνεται βελτιστοποίηση

2. Ρυθμίσεις-> Wi-fi -> Διαμόρφωση Wi-fi (λογικά το γρανάζι πάνω δεξια) -> Διατήρηση wifi στην αδράνεια να είναι στο Πάντα

Aν χρησιμοποιείς data Ρυθμίσεις -> Χρήση Δεδομένων -> Χρηση δεδομ. κινητής τηλ. -> Βρες το messenger και βάλε να χρησιμοποιεί δεδομένα παρασκηνίου (αν θες μπορεις να το θέσεις και να χρησιμοποιεί απεριόριστα αλλά δεν νομίζω να είναι απαραίτητο)

Τις ρυθμίσεις αυτές της βρίσκεις εκεί ακριβώς σε συσκευή Android 7.0 αν έχεις άλλο μπορεί να έχει αλλάξει λίγο η θέση. Αν δεν τα βρίσκεις με ένα απλό ψάξιμο τύπου keep wifi on during sleep/backround data usage/dont optimize battery και το version του Android σου θα τα έχεις.

Αν κάποιες φορές σου αργούν πάλι οι ειδοποιήσεις λογικά είχε μπει το tablet σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας επειδή είχε χαμηλή μπαταρία. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις και αυτό από τις ρυθμίσεις της μπαταρίας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...