Προς το περιεχόμενο

Τρίξιμο subwoofer

gusmin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρα απευθύνσου σε τεχνικό, και άσε τους αυτογνώστες να κουδουνίζουν την κουδούνα που τους κουδούνιζε.

Είδες το σχηματικό διάγραμμα. Δεν θα βγάλεις άκρη. Εδώ μέσα οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονται από το χώρο των PC. Δεν νογάνε ντιπ ότι είναι άλλο πράμα τα εξαρτήματα που αλλάζονται από το χρήστη και άλλο πράμα τα εξαρτήματα που δεν αλλάζονται από το χρήστη.
Και να το προσπαθήσεις, άλλο θα σφίγγεις και άλλο θα τρίζει. Στείλ'το για service.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ηχείο το έβγαλα από τον ενισχυτή. Ήταν πολύ εύκολο μιας και δεν ήταν τίποτα στριμωγμέναμο απλά ξεβιδωσα 4 βίδες της σητας και άλλες 4 δικές του και βγήκε πανεύκολα. Με την άσχετη ματιά μου δεν έχει κάποιο σκίσιμο ή άλλο προφανές σημάδι. Όταν το έβαλα να παίξει είδα ότι το τρίξιμο προέρχεται εσωτερικά από το ηχείο αντί να βγάζει το γνωστό μπάσο ήχο κάνει σαν κρακ στον ήχο. Επίσης γράφει 35w, 3ohm. Δεν ξέρω να παραγγείλω να το αντικαταστήσω ή μήπως είναι τίποτε άλλο από την πλακέτα? Δεν ξέρω και κανένα τεχνικό κοντά μου (Κερατσίνι) μην πάω σε κανένα και με γδυσει. 

9 ώρες πριν, mitspetr είπε

Άρα απευθύνσου σε τεχνικό, και άσε τους αυτογνώστες να κουδουνίζουν την κουδούνα που τους κουδούνιζε.

Είδες το σχηματικό διάγραμμα. Δεν θα βγάλεις άκρη. Εδώ μέσα οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονται από το χώρο των PC. Δεν νογάνε ντιπ ότι είναι άλλο πράμα τα εξαρτήματα που αλλάζονται από το χρήστη και άλλο πράμα τα εξαρτήματα που δεν αλλάζονται από το χρήστη.
Και να το προσπαθήσεις, άλλο θα σφίγγεις και άλλο θα τρίζει. Στείλ'το για service.

Το θεμα με τους αυτογνώστες και κομπιουτεράδες ειναι οτι ολοι εμεις φιλτατε Μητσο-Πετρο/mitspetr εχουμε το αισθημα της κοινοτητας και του φορουμ με αυτοσκοπο την αλληλοβοηθεια αναμεταξυ μας , ενω καποιοι αλλοι εχουν σκοπο το μικροσυμφερον και την οδευση ιδεων και προσφορων σε μελη με τροπο μεσω PM.

Αυτος ειναι ο σκοπος που βλεπεις να λιθοβολουν τα μελη , επαγγελματιες-πωλητες και οποιον αλλον προσφερεται να βοηθισει με σκοπο το προσωπικο του κερδος.

μην τους κρατας κακια , συγχωρα τους εχουν αλλα ιδανικα.

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ , ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ  ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Sorry ως προς τα υπολοιπα μελη για το εντονο αλλα πρεπει καπου να φανει οτι υπαρχει μια ατυχη παρανυχιδα στο φορουμ που καποια μελη πλαισιωνοντε με σκοπο να οδηγηθουν σε καταστηματα για να γεμισουν λιγο παραπανω τα ταμια τους.

• Like 2
  • Thanks 1

45 λεπτά πριν, gusmin είπε

Το ηχείο το έβγαλα από τον ενισχυτή. Ήταν πολύ εύκολο μιας και δεν ήταν τίποτα στριμωγμέναμο απλά ξεβιδωσα 4 βίδες της σητας και άλλες 4 δικές του και βγήκε πανεύκολα. Με την άσχετη ματιά μου δεν έχει κάποιο σκίσιμο ή άλλο προφανές σημάδι. Όταν το έβαλα να παίξει είδα ότι το τρίξιμο προέρχεται εσωτερικά από το ηχείο αντί να βγάζει το γνωστό μπάσο ήχο κάνει σαν κρακ στον ήχο. Επίσης γράφει 35w, 3ohm. Δεν ξέρω να παραγγείλω να το αντικαταστήσω ή μήπως είναι τίποτε άλλο από την πλακέτα? Δεν ξέρω και κανένα τεχνικό κοντά μου (Κερατσίνι) μην πάω σε κανένα και με γδυσει. 

Όπως πρόβλεψα, δεν θα κατάφερνες και πολλά. Δυστυχώς θέλει τεχνικό ο οποίος θα έχει και το service manual που θα ξέρει τι να κάνει, εφ' όσον φτιάχνεται. Έτσι συμβαίνει με τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα μια κι έξω.
Δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις στο service. Μπορεί ο έλεγχος να είναι δωρεάν και να σου πουν ότι χρέωση θα έχει η επισκευή. Η καλή πρόθεση και η δήθεν αλληλουποστήριξη που προσφέρουν διάφοροι καφενόβιοι όπως είδες αρκεί μόνο για να σου πουν πως να κάνεις καϊμάκι στο μέτριο.
Δεν είναι ζαντολάστιχο που αλλάζεις μόνος σου. Μπορεί το πρόβλημα να προέρχεται και από τον ενισχυτή για κάποιο λόγο, μπορεί να έχει ξεκεντραριστεί το μεγάφωνο, μπορεί να είναι χίλιοι δυο λόγοι. Μόνο ένας τεχνικός θα σου πει τι φταίει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, gusmin είπε

Αφηνοντας τους αλλους να κονταροχτυπιουνται. Επειδη ξεκινησα σαν αυτοδιδακτος απο πιτσιρικας και επειτα ασχοληθηκα και απεκτησα σωστη γνωση για τις "εγχειρησεις" στα ηλεκτρονικα θα σου πω το εξης. Εφ'οσων ελυσες το sub δοκιμασε την ηχομπαρα χωρις το sub να δεις εαν ακουγεται κανονικα,επειτα συνδεσε το sub χωρις να το δεσεις στη μπαρα και δες εαν σαν ηχειο κανει καποιο τριξιμο και στην τελικη εαν θες παρε ενα ηχειακι ιδιο μεγεθος,watt (-+ 5) και ohm (-+ 1) και το δοκιμαζεις.

Επισης δοκιμασε με ελαφριες πιεσεις στο ηχειο να το ανεβοκατεβασεις(οπως κανει δλδ το ηχειο οταν δουλευει) να δεις εαν γρατσουναει καπου.Κανονικα θα πρεπει να ανεβοκατεβαινει και να μην ακουγεται τιποτα,εαν καταλαβεις να γρατσουναει σημαινει οτι το ηχειακι ειναι κοντα στο να πει το ποιημα.

Επεξ/σία από Gatilaras

2 ώρες πριν, Gatilaras είπε

Αφηνοντας τους αλλους να κονταροχτυπιουνται. Επειδη ξεκινησα σαν αυτοδιδακτος απο πιτσιρικας και επειτα ασχοληθηκα και απεκτησα σωστη γνωση για τις "εγχειρησεις" στα ηλεκτρονικα θα σου πω το εξης. Εφ'οσων ελυσες το sub δοκιμασε την ηχομπαρα χωρις το sub να δεις εαν ακουγεται κανονικα,επειτα συνδεσε το sub χωρις να το δεσεις στη μπαρα και δες εαν σαν ηχειο κανει καποιο τριξιμο και στην τελικη εαν θες παρε ενα ηχειακι ιδιο μεγεθος,watt (-+ 5) και ohm (-+ 1) και το δοκιμαζεις.

Επισης δοκιμασε με ελαφριες πιεσεις στο ηχειο να το ανεβοκατεβασεις(οπως κανει δλδ το ηχειο οταν δουλευει) να δεις εαν γρατσουναει καπου.Κανονικα θα πρεπει να ανεβοκατεβαινει και να μην ακουγεται τιποτα,εαν καταλαβεις να γρατσουναει σημαινει οτι το ηχειακι ειναι κοντα στο να πει το ποιημα.

Την δοκίμασα την ηχομπάρα χωρίς το sub και παίζει όπως πρέπει. Επίσης δοκίμασα μόνο του το sub και κάνει το ίδιο πρόβλημα. Θα δοκιμάσω και αυτό που λες με την πίεση να δω. Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2019 στις 10:48 ΠΜ, dmyl είπε

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ , ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ  ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Sorry ως προς τα υπολοιπα μελη για το εντονο αλλα πρεπει καπου να φανει οτι υπαρχει μια ατυχη παρανυχιδα στο φορουμ που καποια μελη πλαισιωνοντε με σκοπο να οδηγηθουν σε καταστηματα για να γεμισουν λιγο παραπανω τα ταμια τους.

Κρατησου απο την καρεκλα σου για αυτα που θα σου πω για να μην πεσεις :) 

ο συγκεκριμενος θλιβερος τυπακος ηθελε/θελει να γινει και Moderator στο Home cinema session του insomnia, μου ελεγε «θα βοηθαω για 6 μηνες και μετα θα ζητησω να γινω mod. Ολοι οι ασχετοι ειναι εδω». Σε συνδιασμο φυσικα με το promote καταστηματος με pm

τι να πεις απο κει και περα. Τα εχεις δει ολα πια...

Επεξ/σία από Zerg13

5 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Κρατησου απο την καρεκλα σου για αυτα που θα σου πω για να μην πεσεις :) 

ο συγκεκριμενος θλιβερος τυπακος ηθελε/θελει να γινει και Moderator στο Home cinema session του insomnia, μου ελεγε «θα βοηθαω για 6 μηνες και μετα θα ζητησω να γινω mod. Ολοι οι ασχετοι ειναι εδω».

τι να πεις απο κει και περα. Τα εχεις δει ολα ποια...

Χαλιφης στη θεση του χαλιφη. Αστεια πραγματα οταν μιλαμε για τεχνολογια και εμπειριες κ καποιοι ψαχνουν να φτιαξουν γεφυρες απο τα φορουμ προς τα μαγαζακια τους. Μπαναροσμα οχι τα μελη αλλα τα μαγαζια που στηριζουν τετοιες πολιτικες προωθησης. Και ενταξει να πεις οτι ο κοσμακης εξυπερετειται και ενθουσιαστηκε η οτιδηποτε αλλο καλο , αλλα εδω μιλαμε για παραπονεμενους πελατες με οργη  και προβληματα.

κριμας που λενε και στο χωριο μου (τη ψαροκωσταινα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...