Προς το περιεχόμενο

IPS / TN? 144 / 75? 1k / 2k?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, telisjok είπε

Το αναφερω ακραδαντα οτι δε με ενδιαφερει καθολου future proofing. Θελω το best VFM για τωρα για αυτη τη στιγμη για αυτο το setup και τιποτα παραπανω! Το σκεφτηκα πολυ αυτο που προτεινεις αλλα δεν με ενδιαφερει διοτι τα 1440p σε 27" θελουν GTX 1080 και πανω κατι το οποιο δεν εχω και γιαυτο αποκλειω απευθειας αυτο το ενδεχομενο.

https://www.skroutz.gr/s/16030383/AOC-C27G1.html

εδω εισαι τοτε

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Πω με εβαλες σε τρελο διλημμα τωρα καθως ειχα καταληξει σε αυτο.. https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html

Φαινεται πολυ καλο αυτο που εστειλες αλλα τα VA παρουσιαζουν ghosting και δεν εχουν το ιδιο καλες επιδοσεις οσο τα ΤΝ (σημειωνω!! οσον αφορα το performance μονο και οχι την ποιτητα εικονας και χρωματων!). Ετσι δεν ειναι;

Επεξ/σία από telisjok
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, telisjok είπε

Μια απο τις 2 AOC θα παρω. Επισης ειδα καπου για display port και να προσεξω τι ver θα παρω. Ξερεις κατι για αυτο θεμα;

Ουσιαστικα πουλαει το 144 hz ως δηθεν ανωτερη τεχνολογια ( ο  κουκος αηδονι) ενω στα απαιτητικα παιιχνιδια που θα  πεφτουν κατω  απο 60 καρε δεν θα καταλαβεις μεγαλες διαφορες

Με ενα 75αρι γινεται μια χαρα η δουλεια.

Χωρις 2k , Freesync και τουλαχιστον 27αρι για  τι gaming monitor μιλαμε;

Οθόνες Υπολογιστών 27

Επεξ/σία από Amstrad6128
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Amstrad6128 είπε

Ουσιαστικα πουλαει το 144 hz ως  ανωτερη τεχνολογια ενω στα απαιτητικα παιιχνιδια που θα  πεφτουν κατω  απο 60 καρε δεν θα καταλαβεις μεγαλες διαφορες

Με ενα 75αρι γινεται μια χαρα η δουλεια.

Χωρις 2k , Freesync και τουλαχιστον 27αρι για  τι gaming monitor μιλαμε;

Οθόνες Υπολογιστών 27

Χωρις 2Κ επειδη ξεκαθαρισα οτι το rig μου δεν σηκωνει 2Κ. i7 7700K-GTX 1070
https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html#specs Η συγκεκριμενη ειναι 144Hz και υποστηριζει Freesync οποτε μιλαμε για gaming monitor. Το setup μου τρεχει το BF V σε 90-100fps (μπορει και παραπανω με καποιο ελαχιστον OC) οποτε το 75Ηz μονιτορ θα ηταν overkill και θα ειχα καπελο απο το μονιτορ ενω το hardware μπορει να δωσει παραπανω.

Επεξ/σία από telisjok
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, telisjok είπε

Χωρις 2Κ επειδη ξεκαθαρισα οτι το rig μου δεν σηκωνει 2Κ. i7 7700K-GTX 1070
https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html#specs Η συγκεκριμενη ειναι 144Hz και υποστηριζει Freesync οποτε μιλαμε για gaming monitor. Το setup μου τρεχει το BF V σε 90-100fps (μπορει και παραπανω με καποιο ελαχιστον OC) οποτε το 75Ηz μονιτορ θα ηταν overkill και θα ειχα καπελο απο το μονιτορ ενω το hardware μπορει να δωσει παραπανω.

Tο καλο μονιιτορ το παιρνεις για μια 10ετια του τεστιν 2 η 3 καρτες θα αλλαχτουν. 

Τα ΑOC ως εταιρια ειναι μαρκα με εκαψες προσωπικη  αποψη που τα εχω δοκιμασει , χωρια η εξηπυπηρετηση της  αντιπροσωπειας που ειναι για τα  μπαζα.

Στα απαιτητικα παιχνδια με αυτη την καρτα  που  εχεις ζητημα αν θα κρατας τα 60 καρε οποτε τα 144hz πανε περιπατο το Freesync-Gsync κανουν παντα την διαφορα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Amstrad6128 είπε

Tο καλο μονιιτορ το παιρνεις για μια 10ετια του τεστιν 2 η 3 καρτες θα αλλαχτουν. 

Τα ΑOC ως εταιρια ειναι μαρκα με εκαψες προσωπικη  αποψη που τα εχω δοκιμασει , χωρια η εξηπυπηρετηση της  αντιπροσωπειας που ειναι για τα  μπαζα.

Στα απαιτητικα παιχνδια με αυτη την καρτα  που  εχεις ζητημα αν θα κρατας τα 60 καρε οποτε τα 144hz πανε περιπατο το Freesync-Gsync κανουν παντα την διαφορα.

Διαφωνω καθετα με αυτο που λες. Δες στον παρακατω συνδεσμο, δειχνει benchmarking tests για το συγκεκριμενο setup που εχω εγω. i7 7700k με GTX 1070.

https://www.gpucheck.com/gpu/nvidia-geforce-gtx-1070/intel-core-i7-7700k-4-20ghz/

Στο BF V σε 1080p τα average FPS ειναι λιγο παρπαανω απο 100. Σε 2Κ τα average FPS ειναι σχεδον 80.

Η AOC σαν εταιρεια το μονο κακο που εχει ειναι το support. Το support της LG ειναι εξισου για τα σκουπιδια. Αυτο δε μου λεε κατι εμενα και δε μου αλλαζει τη γνωμη οσον αφορα ενα καλο μονιτορ. Τα reviews που βλεπω για αυτες τις low budget οθονες, οσον αφορα τις AOC, ειναι στα υψη. Τα 2 πολυ συγκεκριμενα μονιτορ της AOC που κοιταω ειναι ολα 5/5 σε reviews σε οτι site και youtube videos εχω δει και εχω ψαξει.

Οποτε τα 144Hz το μονο που ΔΕΝ πανε, ειναι περιπατο. Θα εκτιμουσα την απαντηση σου εαν ενεπνεε σιγουρια αλλα απο την αρχη αμφισβητησα αυτο που εγραψες διοτι το να παραθετεις κατι τετοιο χωρις κανενα απολυτως απτό και λογικο επιχειρημα δε μου γεμισε καθολου το ματι.

PS. Υπαρχει παντα χωρος για λιγο OC οποτε τα FPS απο το benchmarking μπορουν να ανεβουν μεχρι και 5-10% καθιστοντας ενα 144Hz monitor πιο σιγουρη και καλη επιλογη.

Επεξ/σία από telisjok
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mp44christos είπε

οτι πιο βλακεία εχω δει στο youtube. συγκρίνει ενα πανελ 4κ των 500ευρο με ενα 1080π των 200

και παρολα αυτα το va δειχνει καλυτερο

Δημοσ.

αφου ψαχνεις μονιτορ για παιχνιδια και μονο ...δεν πεφτεις κατω απο τα 144hz ...δεν υπαρχει επαφη μετα 75αρια οτι πανελ και να ειναι ..αυτα για τα πανελ ειναι γενικοτητες και καθε περιπτωση ξεχωριστη , επισης μην αποκλειεις καθολου τα VA  γιατι ειναι τα νεα tn και οτι εχουν γεμισει οι εταιριες ολες με 1002  παραλλαγες με VA πανελ gaming monitor το line up  τους δεν ειναι τυχαιο ...

μεσες ακρες εχω περιπου το ιδιο συστημα με σενα σε δυναμη και ειχα ips 75 και τωρα 144 VA ...δεν υπαρχει καμια επαφη ....βεβαια στα 144αρια θελει 120+ fps για παρεις σημαντικο πλεονεκτημα.και να καταλαβεις περι τινος προκειται 

Στην θεση σου μονο για gaming θα επαιρνα κανενα δοκιμασμενο tn 144αρι, αλλα το ιδανικο για μενα σε gaming ειναι 27'' 144hz τουλαχιστον  και curve ..οπου σε fps και race sim κυριως εχει ποιο ευχαριστη αισθηση να μη πω βοηθαει κιολας και αυτος ο συνδιασμος υπαρχει και προσιτος νομιζω μονο σε VA ,οποτε μη τα βαζεις στην ακρη με βαση οτι ακουσες αν μπορεις απο μπατζετ και βρεις αυτον τον συνδιασμο ειναι ο κορυφαιος για μενα και δεν υπαρχει περιπτωση να μην ευχαριστηθεις απο την επιλογη εκτος αν πεσεις σε προβληματικο .

εμπειρια δικια μου ..τo ips δεν εχει καλυτερη εικονα ποιοτικα ..εχει ποιο ''ζωντανη'' αλλα αυτο το πραγμα την κανει και ποιο κουραστικη σε παιχνιδια ενω τα va σου δινουν την δυνατοτητα να οτι ρυθμισει θελεις μπορεις να βγαλεις οτι εικονα θελεις ..στα ips οσο και να πειραξεις το καλιμπραρισμοα στην ουσια εισαι σε ενα πολυ πολυ μικρο range ..που στην τελικη δεν κανει σπουδαια διαφορα και δεν μπορεις να το φερεις στα μετρα σου ...

επειδη την ειχα κοιταξει ενα διαστημα και μου αρεσε και ταιριαζει στα spec σου δες λιγο ψαξε για αυτην

https://www.skroutz.gr/s/13514460/HP-27x.html#reviews

Δημοσ.

Εγώ αγόρασα μία Dell S2719DGF σαν τρίτη οθόνη μόνο για να παίζουν τα ανίψια μου, στην αρχή με απογοήτευσε το λάθος gamma και το περιορισμένο χρωματικό εύρος (δίπλα σε ακριβές οθόνες για photo editing) αλλά όσο πέρναγε ο καιρός άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη και ότι μου αρέσει το gamma της στα games (το είχα διορθώσει με custom profile και το γύρισα πίσω στο default). Δεν θα το περίμενα ποτέ ότι θα το πω αυτό αλλά αυτή τη στιγμή δύσκολα θα την άλλαζα με άλλη οθόνη, την προτιμώ από τα πολύ πιο ακριβά SVA/IPS με τα πιο έντονα χρώματα, HDR και καλύτερες γωνίες όρασης. Επειδή όμως μάλλον είμαι ο μοναδικός με τέτοια άποψη καλύτερα να κρατήσεις από αυτό το σχόλιο μόνο ότι στον καθένα αρέσει άλλη οθόνη και αν δεν δοκιμάσεις πολλές δύσκολα να καταλάβεις από τα reviews τι θα σου αρέσει για καθημερινή χρήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μια πολυ καλη λύση ειναι η 27αρα της lg ,1080 p panel ips και 144 hz με g- syng .Εγω αλλαξα πρόσφατα απο την 24 αρα της asus με tn panel +144 hz και ειναι η μέρα με την νύχτα .

Το g-sync σε συνδιασμο οτι το pc μου στους τιτλους που παιζω εβγαζε απο 90 εως 250 fps,στους τιτλους που δεν κραταει απο μονο του τα 144 fps εκει υπαρχει και η μεγαλητερη διαφορα .

https://www.lg.com/us/monitors/lg-27gl63t-b

Επεξ/σία από Maliasg
+link
Δημοσ.
51 minutes ago, Maliasg said:

Παιδιά μια πολυ καλη λύση ειναι η 27αρα της lg ,1080 p panel ips και 144 hz με g- syng .Εγω αλλαξα πρόσφατα απο την 24 αρα της asus με tn panel +144 hz και ειναι η μέρα με την νύχτα .

Το g-sync σε συνδιασμο οτι το pc μου στους τιτλους που παιζω εβγαζε απο 90 εως 250 fps,στους τιτλους που δεν κραταει απο μονο του τα 144 fps εκει υπαρχει και η μεγαλητερη διαφορα .

https://www.lg.com/us/monitors/lg-27gl63t-b

Το gsync εχει παιθανει. Μονο αν εχεις καρτα 7ΧΧ 9ΧΧ.

Είστε με τα καλα σας οτι μια 1070 δεν αντέχει 144 φπσ ?

Παρε παιδι μου ενα ΤΝ με 144χζ και θα εισε κομπλε. Οι VA αν και εχουν καλη εικονα ειναι πολυ αργες για fps.

Εναλλακτικά περιμενε για την 24g2u

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mp44christos είπε

Το gsync εχει παιθανει. Μονο αν εχεις καρτα 7ΧΧ 9ΧΧ.

Είστε με τα καλα σας οτι μια 1070 δεν αντέχει 144 φπσ ?

Παρε παιδι μου ενα ΤΝ με 144χζ και θα εισε κομπλε. Οι VA αν και εχουν καλη εικονα ειναι πολυ αργες για fps.

Εναλλακτικά περιμενε για την 24g2u

Ποιος σου είπε οτι έχω 1070? φιλε δεν ξερω αμα διαβασες το σχολιο αλλα λέω οτι την έχω πάρει μαλλον απαντας σε αλλο σχολιο.

Επισης για να γίνω κατανοητός εννοω οτι πχ στο cs σηκωνω 250 + fps και δεν υπαρχει καμια αναγκη για g sync δεν υπαρχει tearing καθολου.στο pubg ομως που παιζω απο 90 εως 140 με το ζορι με το g sync ειδα τεραστια διαφορα δεν υπαρχει tearing πλεον.ειχα tn της  asus και απλα δεν συγκρινετε με την lg .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/12/2019 στις 10:28 ΜΜ, GRat είπε

Σε 1080 27'' για να βλέπεις pixel πρέπει να κάτσεις στα 20cm απο την οθόνη. Πήγαινε δες τις οθόνες που έχεις στην λίστα σου σε κάποιο κατάστημα που τις έχει να αποφασίσεις.

Αυτό ^. Αυτά είναι παπαριές για 27" οτι θες 1440p. Είχα την 34UC79G, ουσιαστικά 1080p 27αρα, δεν με προβλημάτισαν τα pixels της. Τώρα πρόσφατα αγόρασα και το monitor της υπογραφής, το οποίο ουσιαστικά είναι 1440p 27αρι. Πάλι, 0 διαφορά. Δοκίμασα και games με resolution scale σε 1080p, πραγματικά μονο με screenshot δίπλα δίπλα θα καταλάβεις διαφορά. Είναι μεν πιο sharp το 1440p αλλά δεν έχει τις τρελές διαφορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...