telisjok Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπέρα σε όλους! Αρχικα να σημειωσω οτι γραφω αυτο το κειμενο απο το κινητο μου οποτε συγχωρέστε με για λέξεις που δεν εχουν τονους! Εδω και 2 εβδομαδες περιπου ψαχνω ποια θα ηταν η ιδανικοτερη οθονη να αγορασω για να παιζω κατα βαση fps games (BF V κατα βαση) εχοντας τα εξης κριτηρια: Motherboard: Asus Rog Strix Gaming Z270f Cpu: i7 7700K Gpu: Asus rog strix 1070 Ram: 16GΒ Budget για οθονη μεχρι 200 με 230 ευρο. Με βαση αυτα λοιπον γνωρίζω (προσεγγιστικα) οτι τα μεγιστα fps που θα μπορω να πιασω στο BF V σε max graphics settings δεν ειναι πανω απο 100 σε 1080p οποτε εχω αποκλεισει τα 144Hz monitors αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν θα πρεπε.. Εχω ψαξει για το τι διαφορες εχουν τα πανελ IPS, VA και TN μεταξυ τους και γνωριζω τα συν και τα πλην του καθενος. Παρολαυτα δεν μπορω να καταληξω καθως τα IPS πχ προσφερουν καλυτερη εικόνα αλλα υστερουν στις επιδοσεις και χρονο απόκρισης που προσφέρουν τα ΤΝ τα οποια ομως υστερουν σε ποιοτητα εικόνας. Με βάση αυτα λοιπον δεν μπορω να καταληξω. Δεν ξερω αν θα πρεπε να παω σε 2Κ και οχι σε 1080. Δεν ξερω αν θα πρεπε να παω σε 144Hz και οχι 75Hz. Δεν ξερω αν θα πρεπε να συμβιβαστω με το quality ενός IPS πανελ το οποιο ομως θα υστερει σε επιδοσεις και χρόνους απόκρισης η αν θα πρεπε να επιλεξω TN για μέγιστες επιδοσεις. Για ενα πραγμα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αποκλειω τα VA καθως εχουν τις χειροτερες επιδοσεις σε αυτο το budget. Εχω δει κανα δυο της acer στα 170 με 190 ευρο IPS 75Ηz 1080 και ενα AOC στα 230 TN 144Hz 1080 και συγκλινω προς αυτα. Να σημειωσω επισης οτι με ενδιαφερει αγορα οθονης για το συγκεκριμενο μονο hardware setup και οχι για τυχον μελλοντικες αναβαθμισεις και και και... Θελω το ιδανικοτερο για αυτο το setup τωρα! Κλεινοντας, με ενδιαφερουν μονο 27" monitor και οχι μικροτερα η μεγαλυτερα. Τι προτεινετε;; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από telisjok
Zewer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Εγώ για το PC σου θα αγόραζα ένα μόνιτορ 1080p144Hz ή κάποια μεγάλη 2Κ 60-75Ηz σε περίπτωση που κάνεις και δουλειά. Για την πρώτη περίπτωση, έχω σταμπάρει το AOC 24GU2. Αυτό το βίντεο το βρήκα αρκετά κατατοπιστικό. Φαίνεται αρκετά καλό μόνιτορ ειδικά για τα λεφτά του αφου συνδιάζει 144Ηz, IPS και προσαρμόσιμη βάση. Επίσης έχω δει αυτό το dell το οποίο όμως είναι ΤΝ και διάβασα μεικτές αξιολογήσεις(παρουσιάζει ghosting σε λειτουργίες χαμηλού χρόνου απόκρισης). 1
telisjok Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Zewer είπε Καλησπέρα. Εγώ για το PC σου θα αγόραζα ένα μόνιτορ 1080p144Hz ή κάποια μεγάλη 2Κ 60-75Ηz σε περίπτωση που κάνεις και δουλειά. Για την πρώτη περίπτωση, έχω σταμπάρει το AOC 24GU2. Αυτό το βίντεο το βρήκα αρκετά κατατοπιστικό. Φαίνεται αρκετά καλό μόνιτορ ειδικά για τα λεφτά του αφου συνδιάζει 144Ηz, IPS και προσαρμόσιμη βάση. Επίσης έχω δει αυτό το dell το οποίο όμως είναι ΤΝ και διάβασα μεικτές αξιολογήσεις(παρουσιάζει ghosting σε λειτουργίες χαμηλού χρόνου απόκρισης). Ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου! Τα εχω δει και τα δυο τα συγκεκριμενα! Ξεχασα να αναφερω οτι εχω καταληξει στο οτι με ενδιαφερουν μονο 27" μονιτορ το οποιο το σημειωσα μολις τωρα στο αρχικου μου ποστ!
Zewer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, telisjok είπε Ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου! Τα εχω δει και τα δυο τα συγκεκριμενα! Ξεχασα να αναφερω οτι εχω καταληξει στο οτι με ενδιαφερουν μονο 27" μονιτορ το οποιο το σημειωσα μολις τωρα στο αρχικου μου ποστ! Αν θέλεις 27" τότε κατά τη γνώμη μου το 2Κ είναι μονόδρομος. Με 1080p θα φαίνονται πίξελ και γενικά δεν θα είναι ωραία η εικόνα. Δυστηχώς δεν γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένω να σου προτείνω αλλά θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάποια benchmarks για να δείς αν η κάρτα σου θα μπορέσει να βγάλει 144Ηz σε 2Κ. Αλλιώς πάνε σε 2Κ 75Ηz με freesync για να έχεις πιο smooth gameplay. 1
GRat Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε 1080 27'' για να βλέπεις pixel πρέπει να κάτσεις στα 20cm απο την οθόνη. Πήγαινε δες τις οθόνες που έχεις στην λίστα σου σε κάποιο κατάστημα που τις έχει να αποφασίσεις. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από GRat 1
Amstrad6128 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, telisjok είπε Παιδια καλησπέρα σε όλους! Αρχικα να σημειωσω οτι γραφω αυτο το κειμενο απο το κινητο μου οποτε συγχωρέστε με για λέξεις που δεν εχουν τονους! Εδω και 2 εβδομαδες περιπου ψαχνω ποια θα ηταν η ιδανικοτερη οθονη να αγορασω για να παιζω κατα βαση fps games (BF V κατα βαση) εχοντας τα εξης κριτηρια: Motherboard: Asus Rog Strix Gaming Z270f Cpu: i7 7700K Gpu: Asus rog strix 1070 Ram: 16GΒ Budget για οθονη μεχρι 200 με 230 ευρο. Με βαση αυτα λοιπον γνωρίζω (προσεγγιστικα) οτι τα μεγιστα fps που θα μπορω να πιασω στο BF V σε max graphics settings δεν ειναι πανω απο 100 σε 1080p οποτε εχω αποκλεισει τα 144Hz monitors αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν θα πρεπε.. Εχω ψαξει για το τι διαφορες εχουν τα πανελ IPS, VA και TN μεταξυ τους και γνωριζω τα συν και τα πλην του καθενος. Παρολαυτα δεν μπορω να καταληξω καθως τα IPS πχ προσφερουν καλυτερη εικόνα αλλα υστερουν στις επιδοσεις και χρονο απόκρισης που προσφέρουν τα ΤΝ τα οποια ομως υστερουν σε ποιοτητα εικόνας. Με βάση αυτα λοιπον δεν μπορω να καταληξω. Δεν ξερω αν θα πρεπε να παω σε 2Κ και οχι σε 1080. Δεν ξερω αν θα πρεπε να παω σε 144Hz και οχι 75Hz. Δεν ξερω αν θα πρεπε να συμβιβαστω με το quality ενός IPS πανελ το οποιο ομως θα υστερει σε επιδοσεις και χρόνους απόκρισης η αν θα πρεπε να επιλεξω TN για μέγιστες επιδοσεις. Για ενα πραγμα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αποκλειω τα VA καθως εχουν τις χειροτερες επιδοσεις σε αυτο το budget. Εχω δει κανα δυο της acer στα 170 με 190 ευρο IPS 75Ηz 1080 και ενα AOC στα 230 TN 144Hz 1080 και συγκλινω προς αυτα. Να σημειωσω επισης οτι με ενδιαφερει αγορα οθονης για το συγκεκριμενο μονο hardware setup και οχι για τυχον μελλοντικες αναβαθμισεις και και και... Θελω το ιδανικοτερο για αυτο το setup τωρα! Κλεινοντας, με ενδιαφερουν μονο 27" monitor και οχι μικροτερα η μεγαλυτερα. Τι προτεινετε;; Τα ips εχουν χειροτερη ποιοτητα εικονας διοτι υστερουν σημαντικα σε contrast σε σχεση με τα VA-TN χωρια το response time. Δες το παρακατω βιντεο και εστιασε στο 11.45 λεπτο στο παινχιδι shadow of colossus. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από Amstrad6128 2
telisjok Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Amstrad6128 είπε Τα ips εχουν χειροτερη ποιοτητα εικονας διοτι υστερουν σημαντικα σε contrast σε σχεση με τα VA-TN χωρια το response time. Δες το παρακατω βιντεο και εστιασε στο 11.45 λεπτο στο παινχιδι shadow of colossus. Τελειο βιντεο. Μπορω να πω με βοηθησε αρκετα στο να σκεφτω το ενδεχομενο να αποκλεισω τελειως την επιλογη IPS.
mp44christos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, telisjok said: Τελειο βιντεο. Μπορω να πω με βοηθησε αρκετα στο να σκεφτω το ενδεχομενο να αποκλεισω τελειως την επιλογη IPS. οτι πιο βλακεία εχω δει στο youtube. συγκρίνει ενα πανελ 4κ των 500ευρο με ενα 1080π των 200. Και στα παιχνιδια PC το HDR δεν δουλευει με τους ιδιους ορους οπως σε κονσολες. Τωρα εσυ εφόσον παίζεις fps κάνεις μεγάλο λάθος να σκευάζεσαι με ορους ποσα πιάνω σε μαξ settings. Τα 144χζ δεν εχουν συναγωνισμό. Πεθαίνεις και φταίει οτι ο άλλος εχει 144χζ οθονη. 27'' ειναι πάρα πολλές για 1080π οτι και να σου λενε οι αλλοι. Σε έμενα μου πετάγονται τα ματια εξω. Όπως και το 4κ 27'' είναι πάλι υπερβολή. IPS vs VA vs TN: Δεν υπάρχει καλύτερο. Τι απαιτήσεις έχεις και τι θετικά θες να εχει και τι αρνητικά μπορείς να ανεχτείς σε κάνει να επιλέξεις πανελ. Για μια ανάλυση και οχι μπαρούφες VS vs IPS vs TN δες το λινκ στο ncx. Μην κοιτάς καν monitor που δεν προτείνει. Αν δεν εχει review στο foroum αυτο το προσπερνάς. http://bestmonitorsbyncx.createaforum.com/display-improvement-advice/ahva-ips-pls-vs-tn-vs-va/ Και εδω βίντεο που αποδεικνύει πόσο υπερτερεί ενας με 144+ χζ μόνιτορ. Quote Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από mp44christos 2
Amstrad6128 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mp44christos είπε οτι πιο βλακεία εχω δει στο youtube. συγκρίνει ενα πανελ 4κ των 500ευρο με ενα 1080π των 200. Και στα παιχνιδια PC το HDR δεν δουλευει με τους ιδιους ορους οπως σε κονσολες. Τωρα εσυ εφόσον παίζεις fps κάνεις μεγάλο λάθος να σκευάζεσαι με ορους ποσα πιάνω σε μαξ settings. Τα 144χζ δεν εχουν συναγωνισμό. Πεθαίνεις και φταίει οτι ο άλλος εχει 144χζ οθονη. 27'' ειναι πάρα πολλές για 1080π οτι και να σου λενε οι αλλοι. Σε έμενα μου πετάγονται τα ματια εξω. Όπως και το 4κ 27'' είναι πάλι υπερβολή. IPS vs VA vs TN: Δεν υπάρχει καλύτερο. Τι απαιτήσεις έχεις και τι θετικά θες να εχει και τι αρνητικά μπορείς να ανεχτείς σε κάνει να επιλέξεις πανελ. Για μια ανάλυση και οχι μπαρούφες VS vs IPS vs TN δες το λινκ στο ncx. Μην κοιτάς καν monitor που δεν προτείνει. Αν δεν εχει review στο foroum αυτο το προσπερνάς. http://bestmonitorsbyncx.createaforum.com/display-improvement-advice/ahva-ips-pls-vs-tn-vs-va/ Και εδω βίντεο που αποδεικνύει πόσο υπερτερεί ενας με 144+ χζ μόνιτορ. Η ποιοτητα εικονας καθοριζεται κυριως απο το contrast , τι να κανω τα φωτεινα χρωματα του ips οταν το μαυρο γινεται μπλε. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από Amstrad6128 1
mp44christos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Amstrad6128 said: Η ποιοτητα εικονας καθοριζεται κυριως απο το contrast , τι να κανω τα φωτεινα χρωματα του ips οταν το μαυρο γινεται μπλε. Δεν ειναι τοσο απλα τα πράγματα. Δεν υπάρχει καλη και καλη τεχνολογία και ανάμεσα σε πανελ ιδιας τεχνολογίας υπάρχουν τρομαχτικές διαφορές. Μπορεί να βρεις ΤΝ με καλύτερα χρώματα απο VAπχ. Οσο και να βλέπεις βιντεακια με φουλ φωτεινότητα στο σκοτάδι (που είναι λάθος) δεν αποδεικνύει τπτ. Οταν βλεπεις βιντεο σε 30 fps μια χαρα η VA πχ. Αν πας να παίξεις παιχνίδια θέλω να βγάλω τα μάτια μου με το trailing σε VA. Αν βλέπω βιντεο με παρεα και κοιτάω υπο γωνιά παρακαλώ να εχω ips. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από mp44christos 2
telisjok Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, mp44christos είπε Δεν ειναι τοσο απλα τα πράγματα. Δεν υπάρχει καλη και καλη τεχνολογία και ανάμεσα σε πανελ ιδιας τεχνολογίας υπάρχουν τρομαχτικές διαφορές. Μπορεί να βρεις ΤΝ με καλύτερα χρώματα απο VAπχ. Οσο και να βλέπεις βιντεακια με φουλ φωτεινότητα στο σκοτάδι (που είναι λάθος) δεν αποδεικνύει τπτ. Οταν βλεπεις βιντεο σε 30 fps μια χαρα η VA πχ. Αν πας να παίξεις παιχνίδια θέλω να βγάλω τα μάτια μου με το trailing σε VA. Αν βλέπω βιντεο με παρεα και κοιτάω υπο γωνιά παρακαλώ να εχω ips. Μονο για FPS gaming παιδια! Τιποτα αλλο! Στην οθονη θα κοιταω μονο εγω και απο γωνια θεασης μηδενικη! Φατσα καρτα που λεμε. Για βιντεακια με παρεες κλπ εχω 50αρα smart tv. Μονο για gaming με τους καλυτερους χρονους αποκρισης! Δεν με ενοχλει να υστερω λιγο σε χρωματα και γωνιες θεασης. Συμφωνω στο οτι τα 27" ειναι πολλα για 1080 και για μονιτορ το οποιο θα ειναι μπροστα στα μουτρα μου και γιαυτο χθες κοιτουσα το εξης μονιτορ στο οποιο με βλεπω και να καταληγω λογικα.. https://www.skroutz.gr/s/15309264/AOC-G2590FX.html?from=favorites_popup 24.5" TN 144Hz στα 1080p και GSync compatible. Γνωμες;;;
mp44christos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 1 minute ago, telisjok said: Μονο για FPS gaming παιδια! Τιποτα αλλο! Στην οθονη θα κοιταω μονο εγω και απο γωνια θεασης μηδενικη! Φατσα καρτα που λεμε. Για βιντεακια με παρεες κλπ εχω 50αρα smart tv. Μονο για gaming με τους καλυτερους χρονους αποκρισης! Δεν με ενοχλει να υστερω λιγο σε χρωματα και γωνιες θεασης. Συμφωνω στο οτι τα 27" ειναι πολλα για 1080 και για μονιτορ το οποιο θα ειναι μπροστα στα μουτρα μου και γιαυτο χθες κοιτουσα το εξης μονιτορ στο οποιο με βλεπω και να καταληγω λογικα.. https://www.skroutz.gr/s/15309264/AOC-G2590FX.html?from=favorites_popup 24.5" TN 144Hz στα 1080p και GSync compatible. Γνωμες;;; AOC G2590PX, Viewsonic VX2458-MHD (οχι την C), Viewsonic XG2401 AOC 24g2u Αν την βρεις. 1
telisjok Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, mp44christos είπε AOC G2590PX, Viewsonic VX2458-MHD (οχι την C), Viewsonic XG2401 AOC 24g2u Αν την βρεις. Την AOC G2590PX θα παρω. Επισης ειδα καπου για display port και να προσεξω τι ver θα παρω. Ξερεις κατι για αυτο θεμα; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από telisjok
Ntinaras Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 2k=1080p εγω θα προτεινα μια 1440p στα 144Hz για πιο future proof https://www.skroutz.gr/s/16600512/Samsung-CJG50.html 1 1
telisjok Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε 2k=1080p εγω θα προτεινα μια 1440p στα 144Hz για πιο future proof https://www.skroutz.gr/s/16600512/Samsung-CJG50.html Το αναφερω ακραδαντα οτι δε με ενδιαφερει καθολου future proofing. Θελω το best VFM για τωρα για αυτη τη στιγμη για αυτο το setup και τιποτα παραπανω! Το σκεφτηκα πολυ αυτο που προτεινεις αλλα δεν με ενδιαφερει διοτι τα 1440p σε 27" θελουν GTX 1080 και πανω κατι το οποιο δεν εχω και γιαυτο αποκλειω απευθειας αυτο το ενδεχομενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα