tasanton Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα, Εδώ και 3 μέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με τη σύνδεση VDSL 50 του ΟΤΕ: - Ενώ η γραμμή και ο router συγχρονίζει στα 49Kbps/5Kbps (επιβεβαιωμένο στα router settings και στο 13888), το download που έχω στο PC είναι άθλιο στα 3MBps. - Ζήτησα άμεση αντικατάσταση του router (από SpeedPort 724V σε SpeedPort Plus) και τα ίδια χάλια (θα έλεγα και χειρότερα). Τώρα είμαι έτοιμος να περάσω το πιο πρόσφατο firmware (021 αντί του αρχικού 010). - Έχω ξαναδεί τις συνδέσεις, τα καλώδια, έβαλα τον router απευθείας σε πρίζα (και όχι στο UPS μπας και), απενεργοποίησα το WiFi, έβγαλα τα υπόλοιπα LAN καλώδια, κλπ. Δοκίμασα από άλλο PC πάνω στο router απευθείας, τίποτα. - Εκτός και αν έχει γίνει χοντρή πατάτα κάπου, δεν μπορώ να φανταστώ ότι 2 routers έχουν το ίδιο πρόβλημα έτσι ξαφνικά. Στο 13888 κάνουν λέει ενέργειες (έχω ανοίξει ήδη 2 αιτήματα) αλλά δεν βλέπουν κάτι περίεργο από πλευράς τους. - Από πλευράς συνδεσμολογίας: από παλιά ο ηλεκτρολόγος έχει τραβήξει καλώδιο από την κύρια πρίζα στο δωμάτιο που είναι ο router. Το καλώδιο πάει στο Line του splitter, από το Μodem φεύγει καλώδιο προς το router. Τα 2 τηλέφωνα είναι πάνω στο router (ευρυζωνική τηλεφωνία, 2 γραμμές λόγω isdn). Αυτό έπαιζε μια χαρά μέχρι πριν 3 μέρες. - Τι έγινε πριν 3 μέρες: τίποτα, το μόνο που θυμάμαι είναι μια ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος όπου δούλεψαν τα UPS... - Άλλη λεπτομέρεια: χρησιμοποιώ το Hyper-V στα Windows, αν παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης τσέκαρα και δεν έχει μπει κάποιο windows update πρόσφατα που θα μπορούσε να σκίσει τα network settings. Επισυνάπτω τα στατιστικά του router και μια εικόνα από το speedtest... Καμιά ιδέα;
tasanton Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Βρίζουμε μερικές φορές τον ΟΤΕ, αλλά η εξυπηρέτηση είναι καλή: μόλις μου τηλεφώνησε ο τεχνικός που είναι στο ΚΑΦΑΟ, άλλαξε μια προβληματική πόρτα και το πρόβλημα λύθηκε !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα