rudigarcia222 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα αγόρασα ένα λενοβο με ρυζεν επεξεργαστή και ενσωματωμένη vega 8. Να ρωτήσω 1)οταν το βάζω να φορτιζει πρέπει να ενεργοποιήσω κάποια λειτουργία ώστε αφού φτάνει στο 100%να κρατάει μια σταθερή τάση φόρτισης (ξέρω... αν υπάρχει τέτοια ορολογία). Ώστε ας πούμε να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία. Όπως λέγανε σε κάποια κινητά όταν κάνεις πλήρη φορτίση να βγαίνει? Κάτι τέτοιο? 2)δοκιμασα ένα ελαφρύ ιντι παιχνίδι και πιάνει βαριά 50 βαθμούς άρα είναι κομπλέ. Στο disco elisium ανέβηκε 67-75(εκείνη πιάνουν οι ανεμιστήρες). Αυτός ο αριθμός θεωρείται πολύ ζεστός? Εiδικά για μεγάλο Gaming session. 3)παιδες έκανα το κλασσικό install των 10 με κλειδαριθμο γνησιότητας και αυτοματες ενημερώσεις σε όλα. Πρπει να μπω τώρα σε σαιτ της AMD να κατεβάζω ξέχωρα drivers cpu/Gpu όπως στον σταθερό μου? 4)κανα άλλο μαστ τιπ (η βάση είναι must buy κατεβάζει έστω 5-10 βαθμούς θερμοκρασία? ??? Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από rudigarcia222 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill27 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 1)υπαρχει το Lenovo energy management για αυτο που θες,στο σαιτ της Lenovo θα μπεις 2)Οχι ιδιαιτερα για λαπτοπ το 50 ειναι τελειο,μεχρι 56-70 ειναι καλα 3)Θα πας στο σαιτ της Lenovo και θα κατεβασεις τους drivers και οτι αλλο θες απο κει ψαχνοντας το μοντελο σου 4)Σιγα μην κατεβαζει 10 βαθμους θερμοκρασια,2-3 το πολυ και αν 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rudigarcia222 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 @bill27 thanks man. Για το 3. Πήγα στο σαιτ της λενοβο κατέβασα ένα οδηγό driver για το μοντέλο μου και όντως κατέβασε κάτι ακόμα ψιλά. Για το ερώτημα 1 περί μπαταρίας. Κατέβασα επίσης την εφαρμογή που μου πρότεινες αλλά δεν βλέπω κατι νέο, δεν κάνει κάτι, δεν δίνει κάποια επιλογή έξτρα η κάποια ξεχωριστή εφαρμογή. Είναι μήπως κάτι αυτόματο παθητικό? Και πριν τις ίδιες επιλογές ειχα μπορούσα να διαλέξω οικονομία-επιδόσεις-εξοικονόμηση. Μήπως λόγω Windows 10 προυπάρχει ήδη αυτή η λειτουργιά στο λαπτοπ? Βασικά δεν έχω καταλάβει ακόμα καπά, επειδή το συναντουσα το ερώτημα σε αρκετά σχόλιά. Αν το αφήνω να φορτιζει η το χρησιμοποιω για ώρες εν ώρα φορτιστής σαν κανονικό σταθερό πσ θα ταλαιπωρείται παραπάνω η μπαταρία με αποτελεσμα μείωση διάρκειας ζωής??αυτό ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill27 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ τό δικό μου λάπτοπ τό λειτουργώ με μπαταρία πάνω και συνδεδεμένο στο ρεύμα κάνοντας 2-3 αποφορτισεις το μήνα, το καλό με αυτό είναι πώς αν κοπεί το ρεύμα ή μπαταρία εκείνη την στιγμή λειτουργεί σαν ups και δεν σβήνει απότομα με φόβο να πάθει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπαρχει το software της lenovo , το lenovo vantage που εχει το conservation mode που διατηρει την φορτιση της μπαταριας στο 55-60% γιατι οι μπαταριες καταπονουνται οταν ειναι μονιμως στο 100% (ή/και οταν πεφτουν σε πολυ χαμηλα ποσοστα). Συνηθως το software αυτο ερχεται προεγκατεστημενο , αν οχι , ψαξτο στο σαιτ. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rudigarcia222 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 το κατεβασα μαν ετρεξα τα τεστ ,ελενγξα τις λειτουργιες μπαταριας,ειναι βασικα ακριβως τα ιδια που ειχε και μεσω των ρυθμισεων μπαταριας του windows 10,εκτος ομως απο μια επιλογη αυτην που αναφερεις,αυτην την βρηκα μονο στο vantage την ενεργοποιησα ,θενκς μαν λεγεται λειτουργια συντηρησης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Καλησπέρα αγόρασα ένα λενοβο με ρυζεν επεξεργαστή και ενσωματωμένη vega 8. Να ρωτήσω 1)οταν το βάζω να φορτιζει πρέπει να ενεργοποιήσω κάποια λειτουργία ώστε αφού φτάνει στο 100%να κρατάει μια σταθερή τάση φόρτισης (ξέρω... αν υπάρχει τέτοια ορολογία). Ώστε ας πούμε να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία. Όπως λέγανε σε κάποια κινητά όταν κάνεις πλήρη φορτίση να βγαίνει? Κάτι τέτοιο? 2)δοκιμασα ένα ελαφρύ ιντι παιχνίδι και πιάνει βαριά 50 βαθμούς άρα είναι κομπλέ. Στο disco elisium ανέβηκε 67-75(εκείνη πιάνουν οι ανεμιστήρες). Αυτός ο αριθμός θεωρείται πολύ ζεστός? Εiδικά για μεγάλο Gaming session. 3)παιδες έκανα το κλασσικό install των 10 με κλειδαριθμο γνησιότητας και αυτοματες ενημερώσεις σε όλα. Πρπει να μπω τώρα σε σαιτ της AMD να κατεβάζω ξέχωρα drivers cpu/Gpu όπως στον σταθερό μου? 4)κανα άλλο μαστ τιπ (η βάση είναι must buy κατεβάζει έστω 5-10 βαθμούς θερμοκρασία? ??? Εάν και εχω ryzen συνθεση σε σταθερο όμως σε φορητό δεν εχω δοκιμάσει ποτέ. Εάν έχεις γνωσεις αυτο που θα έκανα εγώ είναι "καθαρή" εγκατασταση των Windows να γύγει οτι σαβούρα υπάρχει απο την εταιρεία προ εγκατεστημένα Και εάν έχεις μηχανικό δισκο στο μέλλον θα του εβαζα επάνω ενα ssd τουλάχιστον 250 Gb 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rudigarcia222 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Ναι ήταν καθαρή εγκατάσταση. Δεν είχε τπτ μέσα no OS το μηχάνημά. Ναι με ssd είναι. Πολύ τίμιο αν και κάνω ελαφριά χρήση browse/multimedia ταινίες και τέτοια. Δοκίμασα και 2-3 indie game τύπου hollow knight παίζανε άνετα και πολύ ψυχρά Μαξ έπιανε 50 βαθμούς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Harris_Sp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Άσχετο με το θεμα, αλλα γνωριζετε αν υπαρχει κάτι αντιστοιχο κ για acer στην φορτιση μπαταρίας? Δηλ. οταν φορτίζω κ χρησιμοποιω το λαπτοπ, να μην είναι μονιμα στο 100% η μπαταρια για λόγους υγειας της ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxi235 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 ε καλα δεν ηταν ολα τα drivers εγκατεστημενα? κανονικα πρεπει να εγκατασταθουν αυτοματα...εχει πολλα χρονια να σου πω την αληθεια να χρησιμοποιησω windows...παλια ετσι ηταν κατεβαιναν αυτοματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα