Shadows Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με αφορμη τις τελευταιες ειδησεις για εντομα που βρεθηκα σε προιον ιδιωτικης ετικετας γνωστου σουπερ μαρκετ,εχω την απορια,υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα με τα επωνυμα προιοντα ή ισχυει το ''τα φτιαχνουν στα ιδια εργοστασια απλα αλλαζουν την ταμπελα'' και το ''πληρωνεις την επωνυμια και μονο''? Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από Shadows
zx1234r Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Κάθε εργοστάσιο, είτε παράγει λάπτοπ είτε παράγει δημητριακά, έχει αστοχίες υλικού. Αυτές τις αστοχίες πάνε άλλοι και τις αγοράζουν π.χ πλαίσιο π.χ. σουπερμάρκετ, βάζουν την ετικέτα τους και το πουλάνε. Λέγεται καπιταλισμός. 1 2
DrLo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Shadows είπε Με αφορμη τις τελευταιες ειδησεις για εντομα που βρεθηκα σε προιον ιδιωτικης ετικετας γνωστου σουπερ μαρκετ,εχω την απορια,υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα με τα επωνυμα προιοντα ή ισχυει το ''τα φτιαχνουν στα ιδια εργοστασια απλα αλλαζουν την ταμπελα'' και το ''πληρωνεις την επωνυμια και μονο''? Φτιάχνονται στα ίδια εργοστάσια με κάποια αλλα που μπορεί να μην είναι και αυτά κορυφή, να είναι αν θες σχετικά άγνωστη μάρκα . Αυτό δε σημαίνει ότι όλα είναι ίδια. Πχ η Procter & Gamble έχει η ίδια εργοστάσια. Αλλά ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο μπορεί να φτιάχνει πχ προϊόντα του Σκλαβενίτη αλλά και δικά του με τη δική του φίρμα. Δε θα φτιάχνει πιθανότατα της P&G. Όταν λέμε εργοστάσιο μη φανταστείς τίποτα μεγαλεία. Μεγάλες βιοτεχνίες είναι οι περισσότερες. 10 ώρες πριν, zx1234r είπε Κάθε εργοστάσιο, είτε παράγει λάπτοπ είτε παράγει δημητριακά, έχει αστοχίες υλικού. Αυτές τις αστοχίες πάνε άλλοι και τις αγοράζουν π.χ πλαίσιο π.χ. σουπερμάρκετ, βάζουν την ετικέτα τους και το πουλάνε. Λέγεται καπιταλισμός. Όχι καμία σχέση. Είναι εντελώς ασχετο αυτό που γράφεις και είναι άλλο πράγμα με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Τα προϊόνταιδιωτικής ετικέτας είναι ξεχωριστές παραγγελίες που φτιάχνονται με τα μέσα του "φασονα" αλλά τη "συνταγή" του SM και θεωρητικά υπό τις προδιαγραφές ποιότητας που βάζει αυτό. Έτσι πχ - καθολου τυχαίο παράδειγμα - ο φασονας που έφτιαχνε παγωτά Algida κάποια εποχή στο Αιγάλεω όταν έχασε το συμβόλαιο το γύρισε σε δίκη του ετικέτα με άλλη συνταγή και κοστολογιο. Ο ίδιος θα μπορούσε αν είχε spare capacity να έφτιαχνε και τα 2. Το μαγαζί που φτιάχνει απορρυπαντικά διαφόρων ιδιωτικών ετικετών φτιάχνει και το ίδιο απορρυπαντικά με τη δική του μάρκα. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με φάρμακα. Εργοστάσιο φτιάχνει φάρμακα για γνωστές φαρμακοβιομηχανίες αλλά έχει και τη δική του φίρμα (κάτι σαν την περίπτωση ιδιωτικής ετικέτας) 9 1
Shadows Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, zx1234r είπε Κάθε εργοστάσιο, είτε παράγει λάπτοπ είτε παράγει δημητριακά, έχει αστοχίες υλικού. Αυτές τις αστοχίες πάνε άλλοι και τις αγοράζουν π.χ πλαίσιο π.χ. σουπερμάρκετ, βάζουν την ετικέτα τους και το πουλάνε. Λέγεται καπιταλισμός. Δεκτο,τα σοκολατακια γεμιστα με φυστικι ιδιωτικης ετικετας,ειναι κακομουτσουνα και με ξεθωριασμενα χρωματα,εδω μιλαμε για καθαρα αισθητικο κομματι.Το ηλιελαιο(για παραδειγμα) ομως εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη το επωνυμο,εκει τι αστοχια μπορει να υπαρχει εκει? 9 λεπτά πριν, DrLo είπε Φτιάχνονται στα ίδια εργοστάσια με κάποια αλλα που μπορεί να μην είναι και αυτά κορυφή, να είναι αν θες σχετικά άγνωστη μάρκα . Αυτό δε σημαίνει ότι όλα είναι ίδια. Πχ η Procter & Gamble έχει η ίδια εργοστάσια. Αλλά ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο μπορεί να φτιάχνει πχ προϊόντα του Σκλαβενίτη αλλά και δικά του με τη δική του φίρμα. Δε θα φτιάχνει πιθανότατα της P&G. Όταν λέμε εργοστάσιο μη φανταστείς τίποτα μεγαλεία. Μεγάλες βιοτεχνίες είναι οι περισσότερες. Οποτε οι μεγαλες φιρμες δεν φτιαχνουν αν καταλαβαινω σωστα προιοντα ιδιωτικης ετικετας,αλλα κυριως μικροτερες φιρμες,σωστα?
georgeγ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 παει το σουπερ μαρκετ στην βιομηχανια-βιοτεχνια και της λεει θελω 1.000 πακετα χαρτοπετσετες στην τιμη αυτη με δικη μου επωνυμια στην συσκευασια
DrLo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Shadows είπε Οποτε οι μεγαλες φιρμες δεν φτιαχνουν αν καταλαβαινω σωστα προιοντα ιδιωτικης ετικετας,αλλα κυριως μικροτερες φιρμες,σωστα? Δε μπορώ να φανταστώ τον Σκλαβενίτη να πηγαίνει στη Nestlé για να του φτιάξει ξερωγω μπισκοτάκια ή καφέ ιδιωτικής ετικέτας. Όχι ότι θεωρητικά δε μπορεί να γίνει. Αν τα εργοστάσια της Nestlé έχει spare capacity θα φτιάξει η ίδια ένα δικό της low cost brand για να καλύψει όλο το φάσμα τιμών. Μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο περισσότερο. Πχ να υπάρχει ένα εργοστάσιο που φτιάχνει πχ ιδιωτικής ετικέτας και δικά του και σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ή γενικά οπότε το κρίνει να βάζει παραγγελίες μια μεγάλη φίρμα για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του. Όμως γενικά θα υπεθετα ότι μεγάλα brands που επενδύουν τεράστια ποσά για να χτίσουν παγκόσμια το όνομα τους γενικά θα ήθελαν να έχουν πιο μεγάλο έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής και άρα να παράγουν οι ιδιες. + Ότι πολλές φορές δε θέλουν να μαθαίνει η αγορά τις λεπτομέρειες των προϊόντων τους που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. 1
Γιαούρτι Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 δε θα αναφέρω μάρκες αλλά προσωπικά, διάφορα προϊόντα που έχω αγοράσει ιδιωτικής ετικέτας τα οποία ας πούμε είναι απομίμηση μιας γνωστής μάρκας μου φαίνονται ακριβώς ίδια. Τελευταία περίπτωση, Μπισκότα γνωστής μάρκας vs αντίστοιχα μπισκότα από 2 διαφορετικά super markets. Αν μου κλείσεις τα μάτια δε καταλαβαίνω διαφορά. Η διαφορά στην τιμή..... Ε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τα επώνυμα και απορώ γιατί ο κόσμος τα αγοράζει. Άλλος θα σου πει... ναι άλλα η ποιότητα είναι καλύτερη, τα υλικά; Γιατί; Ποιος το λέει αυτό; Επειδή είναι ακριβότερα; Περιστατικά σαν αυτό που αναφέρεις συμβαίνουν παντού και ο καθένας το εκμεταλλεύεται για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Εγώ αν δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά σε κάτι, αγοράζω το φθηνότερο. Άλλοι αγοράζουν με βάση την τιμή. Για να είναι ακριβό, θα είναι καλύτερο σου λένε..... Έχει τύχει να αγοράσω και επώνυμο παρόλο που ήταν ακριβότερο διότι η "απομίμηση" δε μου άρεσε κι ας είναι φθηνότερη. 2
DrLo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε δε θα αναφέρω μάρκες αλλά προσωπικά, διάφορα προϊόντα που έχω αγοράσει ιδιωτικής ετικέτας τα οποία ας πούμε είναι απομίμηση μιας γνωστής μάρκας μου φαίνονται ακριβώς ίδια. Τελευταία περίπτωση, Μπισκότα γνωστής μάρκας vs αντίστοιχα μπισκότα από 2 διαφορετικά super markets. Αν μου κλείσεις τα μάτια δε καταλαβαίνω διαφορά. Η διαφορά στην τιμή..... Ε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τα επώνυμα και απορώ γιατί ο κόσμος τα αγοράζει. Άλλος θα σου πει... ναι άλλα η ποιότητα είναι καλύτερη, τα υλικά; Γιατί; Ποιος το λέει αυτό; Επειδή είναι ακριβότερα; Περιστατικά σαν αυτό που αναφέρεις συμβαίνουν παντού και ο καθένας το εκμεταλλεύεται για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Εγώ αν δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά σε κάτι, αγοράζω το φθηνότερο. Άλλοι αγοράζουν με βάση την τιμή. Για να είναι ακριβό, θα είναι καλύτερο σου λένε..... Έχει τύχει να αγοράσω και επώνυμο παρόλο που ήταν ακριβότερο διότι η "απομίμηση" δε μου άρεσε κι ας είναι φθηνότερη. Υπάρχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που μπορεί να είναι απομίμηση (μπορεί να είναι είναι "reverse engineering") η ακόμα και ο φασονας ο ίδιος να τα φτιάχνει ή έφτιαχνε παλια και τα 2 και "έμαθε" ας πούμε τη συνταγή. Βέβαια τις περισσότερες φορές λόγω απαίτησης χαμηλότερων κοστολογιων μπορεί να γίνονται εκπτώσεις σε υλικά χωρίς να σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα ή κακά. Μπορεί ας πούμε απλά τα μπισκότα να έχουν λιγότερη γέμιση ξερωγω, τέτοια πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι καλύτερα (για μένα). Αυτά είναι απλά προτιμήσεις του καθένα.
georgeγ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε δε θα αναφέρω μάρκες αλλά προσωπικά, διάφορα προϊόντα που έχω αγοράσει ιδιωτικής ετικέτας τα οποία ας πούμε είναι απομίμηση μιας γνωστής μάρκας μου φαίνονται ακριβώς ίδια. Τελευταία περίπτωση, Μπισκότα γνωστής μάρκας vs αντίστοιχα μπισκότα από 2 διαφορετικά super markets. Αν μου κλείσεις τα μάτια δε καταλαβαίνω διαφορά. Η διαφορά στην τιμή..... Ε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τα επώνυμα και απορώ γιατί ο κόσμος τα αγοράζει. Άλλος θα σου πει... ναι άλλα η ποιότητα είναι καλύτερη, τα υλικά; Γιατί; Ποιος το λέει αυτό; Επειδή είναι ακριβότερα; Περιστατικά σαν αυτό που αναφέρεις συμβαίνουν παντού και ο καθένας το εκμεταλλεύεται για να προωθήσει τα συμφέροντα του. Εγώ αν δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά σε κάτι, αγοράζω το φθηνότερο. Άλλοι αγοράζουν με βάση την τιμή. Για να είναι ακριβό, θα είναι καλύτερο σου λένε..... Έχει τύχει να αγοράσω και επώνυμο παρόλο που ήταν ακριβότερο διότι η "απομίμηση" δε μου άρεσε κι ας είναι φθηνότερη. ο κανονας ειναι η βιομηχανια που παραγει ενα επωνυμο προιον να το παραγει με καποια διεθνη στανταρ,διαδικασιες,ελεγχους κτλ ενω η βιομηχανια που κανει φασον δουλεια ριξιμο κοστους στο ελαχιστο π.χ. δεν θα εμπιστευομουν ποτε να παρω DEPON κινεζικο ή DEPON ΝΟ ΝΑΜΕ ΑΠΟ SOYPER MARKET
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Shadows είπε Με αφορμη τις τελευταιες ειδησεις για εντομα που βρεθηκα σε προιον ιδιωτικης ετικετας γνωστου σουπερ μαρκετ,εχω την απορια,υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα με τα επωνυμα προιοντα ή ισχυει το ''τα φτιαχνουν στα ιδια εργοστασια απλα αλλαζουν την ταμπελα'' και το ''πληρωνεις την επωνυμια και μονο''? Το συγκεκριμένο γεγονός (αν όντως έχει συμβεί) δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την ποιότητα προιόντος ιδιωτικής ετικέτας ή όχι και δε νομίζω ότι αυτό καθορίζει και την ποιότητά του. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί θες από αβλεψία θες από ένα τυχαίο γεγονός σε οποιοδήποτε προιόν ιδιωτικής ή επώνυμης ετικέτας. Τώρα αν η ποιότητα που κατασκευάζεται το προιόν είναι ίδια;;; Θεωρώ ότι σε τυχαίες παρτίδες μπορεί να είναι ίδια αλλά μπορεί να είναι και κατώτερη.Όταν π.χ. η elite ή ο Καραμολέγκος έχει στους μύλους του 100-200 τόνους αλεύρι και παράγει δικό του ψωμί για τοστ αν εμφανιστεί μία επείγουσα παραγγελία από lidl , ή Σκλαβενίτη ή Βασιλόπουλο ή Μάρκετ Ιν για παραγωγή ψωμιού τοστ ιδιωτικής ετκέτας θα αδειάσει τους μύλους να φέρει αλεύρι β διαλογής ή κατώτερης ποιότητας;;;;;; Δε νομίζω γιατί το κόστος θα είναι μεγαλύτερο να κάνει κάτι τέτοιο από το να ξεκινήσει και να βγάλει άμεσα την παραγγελία.Τώρα αν απλά είναι προγραμματισμένη παραγγελία για τις επόμενες ημέρες ναι εκεί μπορεί να την φτιάξει με αλεύρι φθηνότερο (π.χ. περσινο) που θα βρει από κάποιον προμηθευτή του. Από την άλλη το εργοστάσιο θα ρισκάρει να φτιάξει ένα προιόν κατώτερης ποιότητας και με αυτή την ενέργεια να χάσει έναν πελάτη;;;;;. Επίσης να πούμε ότι υπάρχουν και εργοστάσια (μακαρόνια - χυμοί) που ειδικεύονται στην κατασκευή προιόντων ετικέτας τα οποία παράγουν για όλα τα s/m.Εκεί το υλικό σίγουρα είναι ίδιο για όλους και ενδεχομένως να μην είναι ίδιας ποιότητας με κάποιο επώνυμο προιόν. Ή μπορεί και να είναι ίδιας και καλύτερης γιατί στην εποχή που ζούμε για τίποτε δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι και για τίποτε δεν πρέπει να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά.😊 Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από papoys1
DrLo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, georgeγ είπε ο κανονας ειναι η βιομηχανια που παραγει ενα επωνυμο προιον να το παραγει με καποια διεθνη στανταρ,διαδικασιες,ελεγχους κτλ ενω η βιομηχανια που κανει φασον δουλεια ριξιμο κοστους στο ελαχιστο π.χ. δεν θα εμπιστευομουν ποτε να παρω DEPON κινεζικο ή DEPON ΝΟ ΝΑΜΕ ΑΠΟ SOYPER MARKET Ξέρεις που φτιάχνονται τα depon?
mcstefan7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Φασόν με φασόν έχει διαφορά. Και πολλά από τα προϊόντα των γνωστών εταιριών φτιάχνονται από εργοστάσια που κάνουν φασόν. Αν πάρεις ένα ιδιωτικής ετικέτας και ένα γνωστής εταιρείας που είναι φτιαγμένο στο ίδιο εργοστάσιο θα έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα. Και στις μεγάλες εταιρείες συμβαίνουν γεγονότα, απλά αυτές αποζημιώνουν τον καταναλωτή και δεν παίρνει έκταση. Ο λόγος που είναι πιο ακριβά δεν είναι η ποιότητα. Είναι πιο ακριβά λόγω διαφήμισης, χρηματιστηρίου και ένα σωρό διευθυντές, παραδιευθυντές. 1
DYEL Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ εδώ που δουλεύω πουλάμε κυριολεκτικά σε όλα τα ελληνικά σουπερμάρκετ,σχεδόν σε όλα την ιδιωτική ετικέτα ΚΑΙ με την δική μας ετικέτα. είναι ΑΚΡΙΒΏΣ το ίδιο προϊόν,το μόνο που αλλάζει είναι η ετικέτα. κανένα σοβαρό εργοστάσιο δεν θα φτιάξει ειδική συνταγή για κανένα ελληνικό σουπερμάρκετ ούτε θα χάσει χρόνο να ασχοληθεί με το τι ποιότητα πρώτης ύλης θα βάλει σε ποιον. ακόμα και μικρά εργοστάσια δουλεύουν στο μαξ και κοιτάνε να κερδίσουν όσο δυνατό περισσότερο χρόνο και φυσικά να παράξουν όσο το δυνατόν περισσότερο. 2 1
mic2mic Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 45 λεπτά πριν, georgeγ είπε π.χ. δεν θα εμπιστευομουν ποτε να παρω DEPON κινεζικο ή DEPON ΝΟ ΝΑΜΕ ΑΠΟ SOYPER MARKET Πάντως τώρα που ανακλήθηκαν τα σκευάσματα ρανιτιδίνης λόγω ύπαρξης NDMA, στην Ελλάδα τουλάχιστον ανακλήθηκαν ΟΛΑ. Και το πρωτότυπο (Zantac), και τα γενόσημα... Προφανώς από το ίδιο εργοστάσιο έπαιρναν όλοι την πρώτη ύλη...
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Ενα μεγάλο ποσοστό στο κόστος είναι η ετικέτα και η διαφημιση/προωθηση της.Αν βάλεις ετικέτα ΜΑΡΚΑΜΕΚΑΨΕΣ που θα πουλιέται αποκλειστικά απο ένα ΣΜ πέφτει και το κόστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα