Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@tazos87Φιλε μου διαπιστωσα μια εμμονη με PVC. Ως μηχανικος σε συμβουλεύω να κανεια αυτό που πρότειναν και άλλοι. Τμηματική αντικατάσταση πρώτα στα ανοίγματα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αλουμινένια με θερμοδιακοπή, σε λευκό χρώμα για να μην βράζουν το καλοκαίρι και δημιουργούν τόξα στα μποια (κάθετα τμηματα παραθύρου).Τοποθέτηση διπλου ενεργειακόυ υαλοπινακα σύμφωνα με το ηλιακό φορτίο και τον προσανατολισμό. Ερευνα αγοράς, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙΣ στο τυπο που θέλεις. ΔΗΛΑΔΗ πας εσυ στον εμπορα/κατασκευαστή και του λές: <<ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ, ΕΤΣΙ>>.

Η θερμοδιακοπη είναι στη δευτερη γενιά της τώρα (15 χρόνια εμπειρια) και υπάρχουν πολλες επιλογές σε φτηνές σειρές. Ελπίζω να βοήθησα. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα αλλαξα με εξαλκο με το εξοικονομώ ,την προηγουμενη φαση ,και ειμαι τζετ.

7 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κι από μόνωση είναι χειρότερα από ξύλινα.

Δημοσ.

Αντοχη,εφαρμογη θερμομονωση-ηχομονωση , αισθητικο κομματι-χρωματα-βαψιμο, καθαρισμα αλλα και θεμα ασφαλειας (που δεν αναφερθηκε) , κοστος ειναι τα φλεγοντα θεματα.

Και επειδη υπαρχουν διαφορες ποιοτητες , η τεχνολογια τρεχει, στο καιρο της κρισης το εμπορικο κομματι της κρισης ειναι μικρο, οι αντιπαλες πλευρες..μαχονται σκληρα :D

Βεβαια ο ts ξεκινησε εχοντας υποψη του μια φθηνη πατεντα , αλλα αν το προχωρησει ας δει ακριβως τι χρειαζεται.Ναι αλλο, 40 βαθμοι αλλο 20, αλλο σπιτι στο χωριο με τα πουλακια αλλο στο κεντρο της Αθηνας , αλλο εχουν ληστεψει ολους τους γειτονες της πολυκατοικιας , αλλο εχω περιφραγμενη μονοκατοικια με δυο σκυλια και ανησυχω γιατι ο γειτονας την κυριακη κανει θορυβο με το χορτοκοπτικο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Εχω απο το εξοχικο στο νησι .Ανοιγομενο δίφυλλο περσινο που σε ενα χρονο πετσικαρισε και κρεμασε .Το ρεγουλαρισα απο την αρχη και με το ζορι ηρθε.Για του χρονου δεν ξερω ομως.Τωρα θα αρχισεις για μαρκες μαστορες κτλ κτλ που ολοι θα φταίνε εκτος απο το κουφομα.Αλουμινια 15 χρονα συρομενα μπορει να μπαζουν απο τα βουρτσακια  αλλα κλεινουν αψογα οπως την πρωτη μερα.

Φωτο το καλοκαιρι που θα ξαναπαω.Δεν ηξερα οτι Θα μου χρειαζότανε σαν αποδεικτικό στοιχειο.

Για το μηχανισμό συμφωνώ ,3 φορές κρέμασε στου αδερφού μου και αυτό που έχω τώρα το ρεγουλάρισα τέρμα για να έρθει .

Αλλά προτιμώ να τα δίνω σε μάστορα παρά να αισθάνομαι το κρύο στο μισό μέτρο .

Τη μάρκα τη ρώτησα για ενημέρωση , δεν κάνει κανένας ανάκριση για αποδεικτικά στοιχεία :) 

Δημοσ.
Στις 8/12/2019 στις 3:59 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε

Με μπερδεψατε. Οι περισσότεροι προτιμάτε pvc. Αλλά πώς γίνεται να είναι καλύτερο το πλαστικό από το αλουμίνιο; Μπορείτε να μου εξηγήσετε;

βρες ένα σπίτι με pvc. όταν έχει ψόφο έξω, πιάσε το κούφωμα. πες μου τι θερμοκρασία έχει.

μετά κάνε το ίδιο με το αλουμίνιο.

τι διαφορά φαντάζεσαι πως θα υπάρχει;

και στα δύο μπορείς να βάλεις τους ίδιους υαλοπίνακες ΟΜΩΣ το πλαστικό ως υλικό είναι πιο ουδέτερο.

αλουμίνια χωρίς θερμοδιακοπή, αποκλείονται γιατί ιδρώνουν και προκαλούν υγρασίες. θερμοδιακοπή σημαίνει + 15 % στην τιμή, αλουμίνια με χρώμα σημαίνει + 25% στην τιμή, στο χρώμα ξύλου σημαίνει +40% στην τιμή. τα χρήματα για να βάλω σε καινούργιο σπίτι με αλουμίνια ήταν απαγορευτικά. όταν φτάνεις σε αυτά τα ποσά καλύτερα να βάλεις τα καινούργια ξύλινα στα οποία το ξύλο είναι εμποτισμένο, δεν χαλάνε και έχουν τέλεια εφαρμογή

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά μισό λεπτό,

Συγκρίνουμε το PVC με το ΨΥΧΡΟ αλουμίνιο? 

Συγκρίνουμε δλδ  Audi με Yamaha crypton?

Το αλουμίνιο θερμοδιακοπης με διπλούς υαλοπίνακες ενεργειακούς είναι ανώτερο τόσο από πλευράς θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, αντοχής και αισθητικής. Με την παρένθεση να έχει γίνει σωστή εγκατάσταση και να γίνεται που κ που κάναμε καθαρισμός κ λίπανση απ'τον ιδιοκτήτη της κατοικίας!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, beatshooter είπε

Το αλουμίνιο θερμοδιακοπης με διπλούς υαλοπίνακες ενεργειακούς είναι ανώτερο τόσο από πλευράς θερμομόνωσης

Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε...

Πώς γίνεται ρε μάστορα ένα κούφωμα με Uf=2,5 να είναι ανώτερο σε θερμομόνωση από ένα με Uf=1,3, όταν φοράνε το ίδιο τζαμί;

Σε λίγο θα μας πεις ότι ο ήλιος βγαίνει από την Δύση.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε τι κόστος έχει όμως το pvc αυτό με το αλουμινίου? Γιατί Μ φαίνεται ότι είναι ακριβωτερο αυτό που λες! Είσαι στο χώρο των κατασκευών?

Δημοσ.

Προφανώς και είμαι. Η σύγκριση είναι ανάμεσα σε Salamander SL76 και Alumil M9660. Και σε κάθε περίπτωση το αλουμίνιο βγαίνει ακριβότερο και με χειρότερο δείκτη θερμοπερατότητας.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Alejandro είπε

Προφανώς και είμαι. Η σύγκριση είναι ανάμεσα σε Salamander SL76 και Alumil M9660. Και σε κάθε περίπτωση το αλουμίνιο βγαίνει ακριβότερο και με χειρότερο δείκτη θερμοπερατότητας.

Το αλοθμιλ φαινεται μια μεση σειρα. Τι διαφορά τιμής έχει μια τυπικη μπαλκονόπορτα τοποθετημένη; Έχεις κοιτάξει και ετεμ σε αντίστοιχη σειρα της αλουμιλ;

Δημοσ.

Λοιπόν, θα βάλω αλουμινίου θερμοδιακοπτόμενα (και τα τζάμια και τα αλουμίνια). Μάρκα ΕΥΡΩΠΑ.

Σκεφτόμουν να έβαζα στα ξύλινα υπάρχοντα κουφώματα διπλό ενεργειακό τζάμι και να τα έφτιαχνε με ρεγουλάρισμα, λάστιχα για στεγανοποίηση κλπ που κάνει ένας μάστορας που ασχολείται με αυτό συγκεκριμένα...Επίσης, αρκετά πιο φτηνά θα πήγαινε από τα αλουμινένια!

Ομως... σκέφτηκα ότι μπορεί το ξύλο να θέλει συντήρηση που δεν γνωρίζω να κάνω και ότι με τον καιρό μπορεί να χαλάσει το ξύλο (είναι 40κατι χρόνια).

Επίσης, μου είπε ένας γνωστός ότι μπορεί λόγω του βάρους του νέου τζαμιού να κρεμάσουν οι μεντεσέδες σιγά σιγα...

Οπότε διάλεξα το αλουμίνιο!😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tazos87 είπε

Λοιπόν, θα βάλω αλουμινίου θερμοδιακοπτόμενα (και τα τζάμια και τα αλουμίνια). Μάρκα ΕΥΡΩΠΑ.

Σκεφτόμουν να έβαζα στα ξύλινα υπάρχοντα κουφώματα διπλό ενεργειακό τζάμι και να τα έφτιαχνε με ρεγουλάρισμα, λάστιχα για στεγανοποίηση κλπ που κάνει ένας μάστορας που ασχολείται με αυτό συγκεκριμένα...Επίσης, αρκετά πιο φτηνά θα πήγαινε από τα αλουμινένια!

Ομως... σκέφτηκα ότι μπορεί το ξύλο να θέλει συντήρηση που δεν γνωρίζω να κάνω και ότι με τον καιρό μπορεί να χαλάσει το ξύλο (είναι 40κατι χρόνια).

Επίσης, μου είπε ένας γνωστός ότι μπορεί λόγω του βάρους του νέου τζαμιού να κρεμάσουν οι μεντεσέδες σιγά σιγα...

Οπότε διάλεξα το αλουμίνιο!😁

Τουλάχιστον αν έχεις ορεξη δες πια σειρα θα σου βάλει και τι τζάμια - προδιαγραφες. Τα παλαιά ξυλινα πολλες φορές είναι καλύτερα απο μερικά αλουμινια 20 ετίας που έχω δει. Επισης πέρα απο το διπλό υαλοπίνακα σε 5 σπίτια που έχω προσέξει τα ξύλινα ηταν πολυ καλυτερα ως κατασκευη. Στα αλουμινια ποτε δεν πιάναν τα λάστιχα και έμπαινε αερας απο κάπου.σε 1 η περισσότερες πλευρες. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Στα αλουμινια ποτε δεν πιάναν τα λάστιχα και έμπαινε αερας απο κάπου.σε 1 η περισσότερες πλευρες. 

Σε αυτή την περίπτωση φταίει η τοποθέτηση και το ρεγουλάρισμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alejandro είπε

Σε αυτή την περίπτωση φταίει η τοποθέτηση και το ρεγουλάρισμα.

Εαν δεν ειναι στραβα λογο κοψιματος ή λαθος μετρημα ή λάθος μηχανισμοι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Εαν δεν ειναι στραβα λογο κοψιματος ή λαθος μετρημα ή λάθος μηχανισμοι.

Αυτά δεν είναι λάθη που κάνει ένας κατασκευαστής. Αν τα έφτιαξε κανένας χομπίστας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...