calico Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Στις 6/12/2019 στις 5:08 ΜΜ, tazos87 είπε Μόνο φύλλα μπαλκονόπορτας θέλω γιατί από εκεί μπάζει...απλά δεν ξέρω με τη ξύλινη κάσα αν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί γλιτώνω και λεφτά και μερεμέτια! (ειδικά σαλόνι θα χρειαστεί κι άλλες αλλαγές αν αλλάξω όλα τα κουφώματα και δεν παίζει τώρα) Βάλε αεροστοπ
Alejandro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολλά άκυρα διαβάζει κανείς σε αυτό το θέμα και κάποιος που δεν ξέρει, την πατάει. Κουφώματα από το Leroy... Δεν θα σχολιάσω (έκαστος στο είδος του). Σε γενικές γραμμές, το συνθετικό κάνει καλύτερη θερμομόνωση και σε καλύτερη τιμή. Πάντα επώνυμα και ποιοτικά προφίλ (Rehau, Salamander, Kommerling, Aluplast). Τα συνθετικά που έρχονται στην ελληνική αγορά έχουν προδιαγραφές για θερμές χώρες (π.χ. Αίγυπτο) οπότε δεν επηρεάζονται από τη ζέστη. Τα αλουμινίου είναι σταθερή αξία αλλά με χειρότερη θερμομόνωση στις στάνταρ σειρές. Στις καλύτερες σειρές το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο. Σε συρόμενα οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες και προτιμούνται τα αλουμινίου. Ότι είναι το κούφωμα πρέπει να είναι και το ρόλο. Αν το κούφωμα είναι αλουμινίου, τότε το ρόλο πρέπει να είναι και εκείνο αλουμινίου θερμομονωτικό. Η τοποθέτηση στο αλουμίνιο είναι πιο περίπλοκη διαδικασία και θέλει προσοχή. Επίσης οι αλουμινάδες που είναι αντίθετοι με τα συνθετικά κουφώματα είναι αυτοί που έχουν κατασκευαστικό αλλά δεν έχουν μηχανήματα για κατασκευή συνθετικών κουφωμάτων, οπότε αναγκάζονται να τα εμπορεύονται, με σαφώς χαμηλότερο κέρδος. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από Alejandro
ParhsG Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Με μπερδεψατε. Οι περισσότεροι προτιμάτε pvc. Αλλά πώς γίνεται να είναι καλύτερο το πλαστικό από το αλουμίνιο; Μπορείτε να μου εξηγήσετε; Δεν ειναι ασπρο μαυρο. Οπως πολλα πραγματα σε αυτη τη ζωη δεν ειναι απολυτα. Εχουν τα καλα και τα κακα τους. Διαλεγεις και παιρνεις. Ειχα δει πλαστικα που ηταν φοβερα στη γερμανια ψηλα σε χιονοδρομικο και εκει εχει και κρυο αλλα και uv απο ηλιο. Επισης σημασια εχουν και οι μηχανισμοι και πολλα αλλα. Πχ αλλο gu αλλο απλοι ελληνικοι. Το θεμα ειναι να βρεις ανθρωπο να κανει σωστα τη δουλεια του. Και αυτο ειναι δυσκολο. Μερικοι δινουν προδιαγραφες αλλοι οχι. Μερικοι μπορει να παρεξηγηθουν πολυ ασχημα αν ρωτησεις πχ τι μηχανισμούς χρησιμοποιούν οπως μου ειχε συμβει.
Alejandro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, ParhsG είπε Δεν ειναι ασπρο μαυρο. Οπως πολλα πραγματα σε αυτη τη ζωη δεν ειναι απολυτα. Εχουν τα καλα και τα κακα τους. Διαλεγεις και παιρνεις. Ειχα δει πλαστικα που ηταν φοβερα στη γερμανια ψηλα σε χιονοδρομικο και εκει εχει και κρυο αλλα και uv απο ηλιο. Επισης σημασια εχουν και οι μηχανισμοι και πολλα αλλα. Πχ αλλο gu αλλο απλοι ελληνικοι. Το θεμα ειναι να βρεις ανθρωπο να κανει σωστα τη δουλεια του. Και αυτο ειναι δυσκολο. Μερικοι δινουν προδιαγραφες αλλοι οχι. Μερικοι μπορει να παρεξηγηθουν πολυ ασχημα αν ρωτησεις πχ τι μηχανισμούς χρησιμοποιούν οπως μου ειχε συμβει. Είναι τραγικό να παρεξηγηθεί κάποιος επειδή τον ρωτάς τι θα σου βάλει και δεν αγοράζεις από εκεί.
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βαλε εσυ το pvc να το βαραει απευθειας ο ηλιος στους 40 βαθμους να δεις για ποτε θα πετσικαρει σε μερικα χρονια Για τα κρυα κλιματα μια χαρα ειναι ,για το καλοκαιρι της Ελλαδας δεν αντεχει.Οσο και να βελτιωσεις ενα υλικο οι βασικες του ιδιοτητες δεν αλλαζουν.......... Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από SPYRER_007 1
Alejandro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Βαλε εσυ το pvc να το βαραει απευθειας ο ηλιος στους 40 βαθμους να δεις για ποτε θα πετσικαρει σε μερικα χρονια Για τα κρυα κλιματα μια χαρα ειναι ,για το καλοκαιρι της Ελλαδας δεν αντεχει.Οσο και να βελτιωσεις ενα υλικο οι βασικες του ιδιοτητες δεν αλλαζουν.......... Ακούστηκες... 1
korakios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Βαλε εσυ το pvc να το βαραει απευθειας ο ηλιος στους 40 βαθμους να δεις για ποτε θα πετσικαρει σε μερικα χρονια Για τα κρυα κλιματα μια χαρα ειναι ,για το καλοκαιρι της Ελλαδας δεν αντεχει.Οσο και να βελτιωσεις ενα υλικο οι βασικες του ιδιοτητες δεν αλλαζουν.......... Έβαλε ο αδερφός μου και η θεία μου. 15+ χρόνια τίποτα δεν πάθανε. Τα αλουμινίου που είχα 10ετίας ήταν και είναι γερά αλλά με μηδέν θερμομόνωση και πεταμένα λεφτά όσα έβαλα με θερμοστοπ . Επίσης κάτι που παραβλέπουν όλοι είναι αν υπάρχει ρολό (πάει περίπατο η ηχομόνωση) και έχεις κάποιες επιπλέον απώλειες στη θέρμανση 1
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλα και μενα ο μπαρμας μου εβαλε αλουμινια τριαντα χρονια και δεν εχουνε παθει τιποτα .Τι συζητηση θες να κανουμε δηλαδη.Πριν 15 χρονια το καλοκαίρι ηταν η σημερινη ανοιξη.............................Δεν ειναι γα τις θερμοκρασίες της Ελλαδας τα pvc εκτός αν ζεις σε καμια φλορινα Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από SPYRER_007
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 19 minutes ago, korakios said: Επίσης κάτι που παραβλέπουν όλοι είναι αν υπάρχει ρολό (πάει περίπατο η ηχομόνωση) και έχεις κάποιες επιπλέον απώλειες στη θέρμανση Αν είναι αμόνωτο το κουτί του ρολού λογικό δεν είναι? Αν βάλεις πχ τέτοιο όμως? 2
Alejandro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Καλα και μενα ο μπαρμας μου εβαλε αλουμινια τριαντα χρονια και δεν εχουνε παθει τιποτα .Τι συζητηση θες να κανουμε δηλαδη.Πριν 15 χρονια το καλοκαίρι ηταν η σημερινη ανοιξη.............................Δεν ειναι γα τις θερμοκρασίες της Ελλαδας τα pvc εκτός αν ζεις σε καμια φλορινα Ξεκάθαρα δεν είσαι γνώστης του αντικειμένου αλλά νομίζεις ότι ξέρεις. 2
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μονο εσυ εχεις δίκιο μαστορα και γνωριζεις πραγματα .Συγνωμη που εχω αλλη αποψη και ζηταω ταπεινά την αδεια να την λεω.Αυτα.................. Επισεις κουβεντες του τυπου εγω ξερω και εσυ οχι χωρις επιχειρήματα θυμιζουν ξεκαθαρα 5χρονο Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από SPYRER_007
korakios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Μονο εσυ εχεις δίκιο μαστορα και γνωριζεις πραγματα .Συγνωμη που εχω αλλη αποψη και ζηταω ταπεινά την αδεια να την λεω.Αυτα.................. Απλά βγάλε φωτό το PVC που σου χάλασε και πες μας σε πόσα χρόνια , αν βλέπει ανατολικά/δυτικά και τι μάρκα ήταν. Όταν λες τα PVC δεν κάνουν για ζέστες μου θυμίζεις παλιές εποχές όπου λέγαν οτι είναι καρκινογόνα και βάζαν όλοι αλουμινίου που παγώνουν το χειμώνα και ανάβουν το καλοκαίρι (με διπλό τζάμι)
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω απο το εξοχικο στο νησι .Ανοιγομενο δίφυλλο περσινο που σε ενα χρονο πετσικαρισε και κρεμασε .Το ρεγουλαρισα απο την αρχη και με το ζορι ηρθε.Για του χρονου δεν ξερω ομως.Τωρα θα αρχισεις για μαρκες μαστορες κτλ κτλ που ολοι θα φταίνε εκτος απο το κουφομα.Αλουμινια 15 χρονα συρομενα μπορει να μπαζουν απο τα βουρτσακια αλλα κλεινουν αψογα οπως την πρωτη μερα. Φωτο το καλοκαιρι που θα ξαναπαω.Δεν ηξερα οτι Θα μου χρειαζότανε σαν αποδεικτικό στοιχειο. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από SPYRER_007
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 4 minutes ago, SPYRER_007 said: Αλουμινια 15 χρονα συρομενα μπορει να μπαζουν απο τα βουρτσακια αλλα κλεινουν αψογα οπως την πρωτη μερα. Κι από μόνωση είναι χειρότερα από ξύλινα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα