Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.alunet.gr/wp-content/uploads/2019/02/povas_techniki_odigia.pdf&ved=2ahUKEwj18_TBvqPmAhXC8qYKHeDMDa0QFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw16LxyHxPZAH-DbioZq28c-

Δειτε και εδω πως πρεπει να μπαινουν. Βεβαια πιστευω ολοι τα βαζουν χωρις αλφαδι απλα βιδονοντας χωρις κενα

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να βάλω αλουμίνια πάνω σε υπάρχουσα κάσα δε θα το εξέταζα καν (ακόμα και αν γίνεται)... Εξάλλου το κόστος της κάσας σε σχέση με το κόστος του κουφώματος είναι μηδαμινό. Το αν γίνεται να συμμαζευτούν τα ξύλινα (και αν αξίζει τον κόπο) δεν το γνωρίζω.

PVC έχω σπίτι (και γενικώς σε όλο το κτήριο), όπως και σε σπίτι στο χωριό. Τα πιο παλιά έχουν μπει πριν από 15 χρόνια. Ήταν καλής ποιότητας και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολύ σημαντικό αυτό που προαναφέρθηκε, να έχουν μεταλλικό σκελετό εσωτερικά. Επίσης, εννοείται πολύ σημαντικό να έχουν καλούς υαλοπίνακες. Βασικό επίσης, να τοποθετηθούν σωστά, από καλό συνεργείο. Εμείς πλέον δε το σκεφτόμαστε καν, απευθείας PVC. Στο σπίτι που μένω σε ανακαίνιση πριν 2 χρόνια πετάξαμε τα παλιά αλουμίνια (τα οποία ήταν ελεεινά) και βάλαμε PVC.

Τα αλουμινίου θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Συνήθως όμως αναγκάζεσαι να τα αλλάξεις σε αντίστοιχους χρόνους με τα PVC από μικροαστοχίες (βαφή, εφαρμογή, αλλαγή τεχνολογίας κλπ). Επίσης, σε αλουμίνια δε συζητάς χωρίς θερμοδιακοπή. Με θερμοδιακοπή όμως (αλουμίνιο έξω, πλαστικό, αλουμίνιο μέσα) εμφανίζεται το φαινόμενο του διμεταλλικού ελάσματος. Το εξωτερικό φύλλο που είναι εκτεθειμένο σε πιο ακραίες θερμοκρασίες διαστέλλεται / συστέλλεται πολύ περισσότερο από το μέσα και αυτό επιβαρύνει το ενδιάμεσο πλαστικό το οποίο με τον καιρό, όσο καλό και να είναι, καταστρέφεται ή παύει να εφαρμόζει καλά.

Η διαφορά τιμής δεν ξέρω πόση είναι αυτή τη στιγμή. Ακόμα όμως και να φτάνουν το 70% του αλουμινίου, αν κάνεις τα μαθηματικά στο συνολικό ποσό, το 30% που κερδίζεις δεν είναι αμελητέο. 

Η μόνη "εσωτερική" ανησυχία που έχω με τα PVC και δεν έχω λύσει με τον εαυτό μου είναι η αντοχή σε φωτιά.

Επεξ/σία από chdeal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κέντρο Αθήνας (που δεν έχει και τον τρελό χειμώνα) θέλω να βάλω αλουμινίου με θερμοδιακοπή.

Οπότε μου λέτε ότι είναι καλύτερα το πλαστικό από το αλουμίνιο; Ποια έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση;

Με ενδιαφέρει πολύ και να μην ακούω τις κόρνες και τις σειρήνες που ακούω καθημερινά μιας και μένω σε κεντρικό δρόμο 

22 ώρες πριν, The_Judas είπε

για αρχη το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. η θερμομονωτικη ιδιότητα τους είναι πιο χαμηλη ομοιως και η ηχομόνωση που παρέχουν. είναι μεγάλη η διαφορά. 

ομοίως και στο κόστος...

Για τα κουφώματα αλουμινίου μιλάς; 

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^Προσωπική μου άποψη, αν  είναι συρόμενα  βάζεις αλουμινίου αν είναι ανοιγόμενα  βάζεις pvc.

Επεξ/σία από pano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, chdeal είπε

Το να βάλω αλουμίνια πάνω σε υπάρχουσα κάσα δε θα το εξέταζα καν (ακόμα και αν γίνεται)... Εξάλλου το κόστος της κάσας σε σχέση με το κόστος του κουφώματος είναι μηδαμινό. Το αν γίνεται να συμμαζευτούν τα ξύλινα (και αν αξίζει τον κόπο) δεν το γνωρίζω.

PVC έχω σπίτι (και γενικώς σε όλο το κτήριο), όπως και σε σπίτι στο χωριό. Τα πιο παλιά έχουν μπει πριν από 15 χρόνια. Ήταν καλής ποιότητας και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολύ σημαντικό αυτό που προαναφέρθηκε, να έχουν μεταλλικό σκελετό εσωτερικά. Επίσης, εννοείται πολύ σημαντικό να έχουν καλούς υαλοπίνακες. Βασικό επίσης, να τοποθετηθούν σωστά, από καλό συνεργείο. Εμείς πλέον δε το σκεφτόμαστε καν, απευθείας PVC. Στο σπίτι που μένω σε ανακαίνιση πριν 2 χρόνια πετάξαμε τα παλιά αλουμίνια (τα οποία ήταν ελεεινά) και βάλαμε PVC.

Τα αλουμινίου θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Συνήθως όμως αναγκάζεσαι να τα αλλάξεις σε αντίστοιχους χρόνους με τα PVC από μικροαστοχίες (βαφή, εφαρμογή, αλλαγή τεχνολογίας κλπ). Επίσης, σε αλουμίνια δε συζητάς χωρίς θερμοδιακοπή. Με θερμοδιακοπή όμως (αλουμίνιο έξω, πλαστικό, αλουμίνιο μέσα) εμφανίζεται το φαινόμενο του διμεταλλικού ελάσματος. Το εξωτερικό φύλλο που είναι εκτεθειμένο σε πιο ακραίες θερμοκρασίες διαστέλλεται / συστέλλεται πολύ περισσότερο από το μέσα και αυτό επιβαρύνει το ενδιάμεσο πλαστικό το οποίο με τον καιρό, όσο καλό και να είναι, καταστρέφεται ή παύει να εφαρμόζει καλά.

Η διαφορά τιμής δεν ξέρω πόση είναι αυτή τη στιγμή. Ακόμα όμως και να φτάνουν το 70% του αλουμινίου, αν κάνεις τα μαθηματικά στο συνολικό ποσό, το 30% που κερδίζεις δεν είναι αμελητέο. 

Η μόνη "εσωτερική" ανησυχία που έχω με τα PVC και δεν έχω λύσει με τον εαυτό μου είναι η αντοχή σε φωτιά.

Αυτο με το διμεταλικο δε το εχω ακουσει αλλα και αν ισχυει θα το εχουν προβλεψει θεωρω. Θα αλλαξω 2 παραθυρα σε upvc με σκοπο να τα αλλαξω ολα με upvc η με αλουμινιο αν δε γινονται αλλιως. Παντως τα λεμε pvc αλλα ειναι upvc που χημικα δεν εχει σχεση. Οι αλουμιναδες  λενε να μη βαλεις pvc οτι θα πολυμεριστουν κτλ.

Ηθελα να βαλω rehau αρχικα αλλα δε μπορεσα να βγαλω ακρη με αυτους που τα πουλανε. Ο ενας ειχε θεμα συμπεριφορας ο αλλος τον επερνα επι ενα μηνα τηλεφωνο για να μου δωσει προαφορα και ελεγε δικαιολογιες η θα σου στειλω κτλ. Βαρεθηκα και πηγα σε kommerling

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.

Οι αλουμινάδες δουλειά τους είναι να λένε ότι θα πολυμεριστούν... Αυτά για τα οποία έχω προσωπική εμπειρία 15 χρόνια δεν πολυμερίστηκαν. Δεν ήταν όμως της πλάκας... Οι πολύ παλιές κατασκευές, που είχαν πάρει πολυμερή που είχαν κατασκευαστεί για βόρεια κλίματα και τα είχαν φέρει Ελλάδα μπορεί να είχαν τέτοιο πρόβλημα, αλλά νομίζω στις ποιοτικές σειρές γρήγορα το έλυσαν.

Για το πρόβλημα του διμεταλικού, δεν ξέρω αν λύνεται εύκολα και το άκουσα και εγώ ως (αρκετά μαζικό) πρόβλημα σχετικά πρόσφατα. 

Δημοσ.

Συγκρίνουμε το πλαστικό κ μάλιστα κακής ποιότητας με το μέταλλο?

Συγκρίνουμε την έκθεση στην ηλιοφάνεια της Ελλάδας έναντι χώρων της κεντρικής Ευρώπης στις οποίες ευδοκιμούν τα  pvc?

Αντοχή σε χρόνο και ασφάλεια δεν το συζητώ!

Απλά το πρόβλημα στον κλάδο είναι πως όλοι έγιναν μάστορες χωρίς να ξέρουν τα βασικά χώρις να εξηγούν στον πελάτη το τι και πως,με αποτέλεσμα ο κόσμος να βλέπει κακές κατασκευές και να στρέφεται στο πλαστικό. 

Δημοσ.
Στις 7/12/2019 στις 8:06 ΠΜ, spectaculator είπε

Το PVC δεν κρατά! Σε 4-6 χρόνια θα είναι χάλια. Ο πατέρας μου τα έβαλε και μετά από τρία-τέσσερα χρόνια θέλουν άλλαγμα (lerroy-merlin). Επίσης τα κουφώματα αλουμινίου (καλά κουφώματα) είναι απόλυτα θερμομονωτικά και κρατάνε μια ζωή. Τα δικά μου (europa) τα έχω μια δεκαετία και δεν έχουν χάσει καν το χρώμα τους (διπλά τζάμια). Δεν είναι παγωμένα στο εσωτερικό και όταν τα κλείνεις δεν ακούς καθόλου τη φασαρία (είμαι κοντά σε λεωφόρο).

Δώσε κάτι παραπάνω και θα σου κρατήσουν μια ζωή. Ειδικά αυτά που πρότεινε ο φίλος μας ο @ParhsG είναι κορυφαία.

Επένδυσε όσο περισσότερα μπορείς.

Pvc 10ετιας εχουμε και ειναι ακομα λες και τα βαλαμε χθες

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Μάκαρος said:

Pvc 10ετιας εχουμε και ειναι ακομα λες και τα βαλαμε χθες

Όχι από Leroy όμως όπως γράφει στην παρένθεση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pascalia2 είπε

Συρρομενη μπαλκονοπορτα 1,5 πλατος με 2,2 υψος καπου εκει. Τι προτεινεται; Σε οτι πιο οικονομικο υπαρχει. 

Γιατι θες να αλλαξεις αρχικα. Μπορει να παρεις κατι χειροτερο απο οτι εχεις αν παρεις οτι πιο οικονομικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Γιατι θες να αλλαξεις αρχικα. Μπορει να παρεις κατι χειροτερο απο οτι εχεις αν παρεις οτι πιο οικονομικο

Εχω κακη εγκατασταση αλουμινενιου ΕΤΕΜ με διπλο τζαμι καινουργιο ας πουμε. Πρεπει να κανω μηνυση ή να το αλλαξω. Πρεπει να ανοιξω θεμα. Επιφυλασομαι στις επομενες μερες.

Επεξ/σία από pascalia2
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, μπιπ μπιπ said:

Με μπερδεψατε. Οι περισσότεροι προτιμάτε pvc. Αλλά πώς γίνεται να είναι καλύτερο το πλαστικό από το αλουμίνιο; Μπορείτε να μου εξηγήσετε;

Από πλευράς μόνωσης όταν κοιτάμε και το κόστος σίγουρα το PVC είναι ανώτερο διότι για αντίστοιχη ή καλύτερη χρειάζονται super premium αλουμίνια.

Επίσης από πλευράς εγκατάστασης, αν δεν κάνω λάθος, το PVC συγχωρεί λάθη με θερμογέφυρες, ενώ το αλουμίνιο όχι. Το 2ο θέλει σωστή εγκατάσταση για να μην πηγαίνει στράφι η θερμοδιακοπή.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pascalia2 είπε

Εχω κακη εγκατασταση αλουμινενιου ΕΤΕΜ με διπλο τζαμι καινουργιο ας πουμε. Πρεπει να κανω μηνυση ή να το αλλαξω. Πρεπει να ανοιξω θεμα. Επιφυλασομαι στις επομενες μερες.

Οκ αλλα δε μπορει καποιος να βοηθησει με τοσο γενικες πληροφοριες εκτος αν ξερει καποιο καλο αλουμινα στη περιοχη σου να σου πει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...