Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, alexx είπε

Αν αλλάξεις  εχε στο νου σου ότι τις μπαλκονόπορτες θα πρέπει να τις ανεβάσεις καμιά 20αρια-25αρια  πόντους για να μπουν τα στόρια. Αλλιώς θα είναι πολύ χαμηλές. Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί έχει πολύ σκόνη από το γκρέμισμα. Τα παράθυρα είναι βγάλε -βάλε.

Δε γίνεται να γκρεμίσεις τον τοίχο από πανω

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Περίμενε ως τον Ιούλιο και πήγαινε leroy που πάντα κάνει έκπτωση 20% σε αλουμίνια pvc.

Πήρα παράθυρο pvc 1,30 Χ 1,30 με ρολό αλουμινίου και σίτα ρολό, 350 ευρώ το σύνολο

Και η τοποθέτηση πόσο κόστισε;

3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Κάνε πλήρη αντικατάσταση κουφωμάτων με PVC. Είναι και πιο φθηνά και πιο αποδοτικά από τα κουφώματα αλουμινίου.

Πώς είναι πιο αποδοτικά;

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, μπιπ μπιπ είπε

Και η τοποθέτηση πόσο κόστισε;

Εμένα τίποτε γιατί το έβαλα μόνος.Κοίταζα όμως εκεί που είχε κατάλογο και έβλεπα 50 με 60  ευρώ χωρίς να είμαι και σίγουρος 100%

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Πώς είναι πιο αποδοτικά;

για αρχη το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. η θερμομονωτικη ιδιότητα τους είναι πιο χαμηλη ομοιως και η ηχομόνωση που παρέχουν. είναι μεγάλη η διαφορά. 

ομοίως και στο κόστος...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ParhsG είπε

Αν δεν εισαι ψειρας για παραδειγμα και δε σε ενοχλεί να έχει κενά στις ενώσεις οπως στη φώτο μια χαρά. Η αν σε ενοχλεί αν λειπουν λάστιχα στο τζάμι περιμετρικα και να παιζει ο υαλοπινακας. Η αν σε ενοχλεί αν ανοιγουν τα παραθυρα οταν έχει πολυ αερα. Οπως και αν σε ενοχλεί να μπαίνει αερας απο διαφορα σημεία.

Πριν 10 χρονια είχαν βαλει οι γονεις  μου απο 2 διαφορετικούς αλουμινάδες αλουμίνια  και μερικά απο τα προβληματα ειναι αυτα που γράφω παραπανω. Βεβαια πολυ κοσμο δε τον ενοχλουν αυτά. 

Σε άλλο σπιτι απο το 2003 το χρωμα στα αλουμινια σε μερικα σημεια εχει οξειδωθει και έχει φουσκώσει χώρια που σπάνε οι μηχανισμοεδες κτλ.

IMAG0012_1.jpg

Συγνώμη, όλα αυτά τα κουφώματα αλουμινίου;τι κενό είναι αυτό; Μπαζουν από εκεί;

10 ώρες πριν, The_Judas είπε

για αρχη το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. η θερμομονωτικη ιδιότητα τους είναι πιο χαμηλη ομοιως και η ηχομόνωση που παρέχουν. είναι μεγάλη η διαφορά. 

ομοίως και στο κόστος...

Οπότε καλύτερα pvc;;

15 ώρες πριν, tazos87 είπε

Το να αλλάξω τελείως τα κουφώματα είναι απαγορευτικό τώρα και σαν κόστος και σαν διαδικασία (ειδικά στο σαλόνι για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω τώρα).

Kάτι τέτοιο έχεις; Πρέπει να μπει το κουτί του ρολού μέσα στο παλιό κουτί; Διαφορετικά πρέπει να το γκρεμίσεις;

IMG_20191206_223452.jpg

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, The_Judas είπε

ομοίως και στο κόστος...

Αν δεν είσαι φτωχος όμως πας σε αλουμίνια λόγω design και κυρους.

Για παραδειγμα αυτο δε το λες κακο.

https://thermoplastiki.gr/portfolio/schuco-aws-90sipassive-house/   με U 0.71

Βεβαια σε θερμομονωση η φτωχη σειρα pvc ειναι καλυτερη απο αντιστοιχη αλουμινίου απλού

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Αν δεν είσαι φτωχος όμως πας σε αλουμίνια λόγω design και κυρους.

Για παραδειγμα αυτο δε το λες κακο.

https://thermoplastiki.gr/portfolio/schuco-aws-90sipassive-house/   με U 0.71

Βεβαια σε θερμομονωση η φτωχη σειρα pvc ειναι καλυτερη απο αντιστοιχη αλουμινίου απλού

Και εδώ βλέπουμε ότι τη θερμοδιακοπή τι στηρίζει σε κομμάτια pvc που προσθέτει ενδιάμεσα στο αλουμίνια πράγμα που το έχει εξ ολοκλήρου το pvc αλλά είναι πολύ ακριβή σειρά.

Οπότε αν είναι κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε ένα φτηνό αλουμίνιο και ένα pvc καλιτερα pvc.Το λέω και εκ πείρας.Πριν 2-3 χρόνια άλλαξα ένα παράθυρο αλουμινίου παλιό έβαλα pvc και πάνω από αυτό ρολό αλουμινίου.

Το χειμώνα εσωτερικά το κούφωμα του ρολού αλουμινίου ιδρώνει συνεχώς στο πολύ κρύο και τρέχει ενώ το παράθυρο που είναι από pvc είναι στεγνό.

9 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Γιατί στη θερμομόνωση είναι καλύτερο το πλαστικό από το αλουμίνιο;

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, The_Judas είπε

ομοίως και στο κόστος...

Το PVC δεν κρατά! Σε 4-6 χρόνια θα είναι χάλια. Ο πατέρας μου τα έβαλε και μετά από τρία-τέσσερα χρόνια θέλουν άλλαγμα (lerroy-merlin). Επίσης τα κουφώματα αλουμινίου (καλά κουφώματα) είναι απόλυτα θερμομονωτικά και κρατάνε μια ζωή. Τα δικά μου (europa) τα έχω μια δεκαετία και δεν έχουν χάσει καν το χρώμα τους (διπλά τζάμια). Δεν είναι παγωμένα στο εσωτερικό και όταν τα κλείνεις δεν ακούς καθόλου τη φασαρία (είμαι κοντά σε λεωφόρο).

Δώσε κάτι παραπάνω και θα σου κρατήσουν μια ζωή. Ειδικά αυτά που πρότεινε ο φίλος μας ο @ParhsG είναι κορυφαία.

Επένδυσε όσο περισσότερα μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Το PVC δεν κρατά! Σε 4-6 χρόνια θα είναι χάλια. Ο πατέρας μου τα έβαλε και μετά από τρία-τέσσερα χρόνια θέλουν άλλαγμα (lerroy-merlin). Επίσης τα κουφώματα αλουμινίου (καλά κουφώματα) είναι απόλυτα θερμομονωτικά και κρατάνε μια ζωή. Τα δικά μου (europa) τα έχω μια δεκαετία και δεν έχουν χάσει καν το χρώμα τους (διπλά τζάμια). Δεν είναι παγωμένα στο εσωτερικό και όταν τα κλείνεις δεν ακούς καθόλου τη φασαρία (είμαι κοντά σε λεωφόρο).

Δώσε κάτι παραπάνω και θα σου κρατήσουν μια ζωή. Ειδικά αυτά που πρότεινε ο φίλος μας ο @ParhsG είναι κορυφαία.

Δηλαδή τι θα πάθει το δικό μου φίλε που είναι pvc και το αγόρασα πριν 2-3 χρόνια από leroy.Σε τι θα χαλάσει το πλαστικό το οποίο όπως ξέρουμε αντέχει πάνω από 100 χρόνια ακόμη και μεσα  στη θάλασσα;;;;;

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αυτα που εβαλα πιστευω θα ειναι πανακριβα δηλαδή σα να αγοράζεις super car, είναι για πλουσιους.

Οσο αφορα τα pvc νομιζω δεν έχουν θεμα τα επωνυμα αν και πιστευω οτι οι πολυ καλες σειρες αλουμινιου ισως ειναι καλυτερες. Εγω που εχω σε ενα σπιτι αλουμινια απλα απο ο 2003 σκέψου τωρα έχει φουσκωσει το χρωμα τους σε μερικα χωρις να τα περαξει κανεις αφου ηταν κλειστο το σπιτι. και έχουν θεματα στις ενωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Δηλαδή τι θα πάθει το δικό μου φίλε που είναι pvc και το αγόρασα πριν 2-3 χρόνια από leroy.Σε τι θα χαλάσει το πλαστικό το οποίο όπως ξέρουμε αντέχει πάνω από 100 χρόνια ακόμη και μεσα  στη θάλασσα;;;;;

Οι μεντελσέδες χαλάρωσαν. Από τη μεριά τους έχει κενό πλέον. Το χερούλι παίζει, όπως επίσης και τα τζάμια μέσα στα πλαίσια. Μάλιστα σε τρία χρόνια! Στα σειρόμενα PVC έχουν σπάσει στα σημεία των τροχών προς τη μεριά που κλείνει.

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Αυτα που εβαλα πιστευω θα ειναι πανακριβα δηλαδή σα να αγοράζεις super car, είναι για πλουσιους.

Οσο αφορα τα pvc νομιζω δεν έχουν θεμα τα επωνυμα αν και πιστευω οτι οι πολυ καλες σειρες αλουμινιου ισως ειναι καλυτερες. Εγω που εχω σε ενα σπιτι αλουμινια απλα απο ο 2003 σκέψου τωρα έχει φουσκωσει το χρωμα τους σε μερικα χωρις να τα περαξει κανεις αφου ηταν κλειστο το σπιτι. και έχουν θεματα στις ενωσεις.

Τα επώνυμα PVC όντως έχουν τιμές ποιο κάτω από τα αλουμινίου. Δεν κρατάνε όμως τόσο όσο τα αλουμίνια Από τα απλά αλουμινια ναι είναι καλύτερα. Αυτά που είχα πριν είχαν στραβώσει μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Edit: Έριξα μια ματιά εδώ:

http://www.mitsopoulos.com/store/u-pvc-doors-and-windows.html

Είδα πως οι τιμές είναι χωρίς τζάμια! Η δίφιλη, πες με άλλα 250-300 με διπλο τζάμι είναι στα 70% της τιμής του αλουμίνιου.

Επεξ/σία από spectaculator
Δημοσ.

Αυτά που αναφέρεις μπορεί να είναι και θέμα κακής εγκατάστασης.

Τα συρόμενα ομοίως είναι κακή επιλογή και δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα την ποιότητα εφαρμογής των ανακλινόμενων.

Η καλύτερη επιλογή από άποψη θερμοαπόδοσης είναι ανακλινόμενα, είτε με καλό PVC είτε με κορυφαίας ποιότητας αλουμίνιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Αυτά που αναφέρεις μπορεί να είναι και θέμα κακής εγκατάστασης.

Τα συρόμενα ομοίως είναι κακή επιλογή και δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα την ποιότητα εφαρμογής των ανακλινόμενων.

Η καλύτερη επιλογή από άποψη θερμοαπόδοσης είναι ανακλινόμενα, είτε με καλό PVC είτε με κορυφαίας ποιότητας αλουμίνιο.

Για πολλους παντως ειναι χασιμο χρονου να ασχολεισε με παραθυρα κτλ δηλαδη να βαλεις χωρις να ψαξεις. 

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
17 ώρες πριν, lary7 είπε

Ρίξε μια ματιά και σε αυτούς https://www.woodeco.gr/home/μετατροπή-σε-ενεργειακά-

Μετατρέπουν τα υπάρχονται ξύλινα, δείχνει καλή ιδέα αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση το κούφωμα. Το ξύλο σαν υλικό ειναι θερμομονωτικό, μαζί με ενα 2πλό τζάμι και σωστή σφράγιση του αέρα μπορεί με μικρό κόστος να καλυφθείς για αρκετά χρόνια.

Με τι κόστος άραγε?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, spectaculator είπε

Τα επώνυμα PVC όντως έχουν τιμές ποιο κάτω από τα αλουμινίου. Δεν κρατάνε όμως τόσο όσο τα αλουμίνια Από τα απλά αλουμινια ναι είναι καλύτερα. Αυτά που είχα πριν είχαν στραβώσει μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Edit: Έριξα μια ματιά εδώ:

http://www.mitsopoulos.com/store/u-pvc-doors-and-windows.html

Είδα πως οι τιμές είναι χωρίς τζάμια! Η δίφιλη, πες με άλλα 250-300 με διπλο τζάμι είναι στα 70% της τιμής του αλουμίνιου.

Τα πρώτα pvc που είχαν κυκλοφορήσει ενώ σαν υλικό δεν είχαν προβλήματα όντως στράβωναν με τα χρόνια.

Στις επόμενες σειρές τοποθετήθηκαν εσωτερικά ατσάλινες βέργες περιμετρικά του κουφώματος και έτσι θα σου πω ότι πλέον δεν παρουσιάζουν καμία αδυναμία.όσο για τους μεντεσέδες τι να πω.Εμένα είναι ανοιγόμενο με ανάκληση μια χαρά λειτουργεί και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Όπως είπα σίγουρα τα pvc δεν μπορούν να συγκριθούν με μία ακριβή σειρά αλουμινίου με θερμοδιακοπή ειδικά στην εμφάνιση αλλά προκειμένου να πάει κάποιος σε μία φτηνή σειρά αλουμινίου είναι μία καλή εναλλακτική λύση για καλύτερη θερμομόνωση.Εγώ για αυτό το έβαλα και δεν το έχω μετανοιώσει.

Θα μου πεις από leroy;;;;; Όταν για το ίδιο παράθυρο - παντζούρι - σίτα κάποιοι σου ζητάνε 600 και 700 και όχι την τελευταία σειρά είναι χαώδης η διαφορά με τα 350 που μου κόστισε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...