tazos87 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Στο σπίτι έχω τα παλιά ξύλινα κουφώματα με μπαλκονόπορτες που μπάζουν, όταν φυσάει πολύ 'παίζουν' κλπ... Το να αλλάξω τελείως τα κουφώματα είναι απαγορευτικό τώρα και σαν κόστος και σαν διαδικασία (ειδικά στο σαλόνι για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω τώρα). Οπότε σκέφτομαι τις 2 παρακάτω λύσεις: Αντικατάσταση των φύλλων με αλουμινίου (οι κάσες μένουν) Αντικατάσταση μόνο το τζάμι (αν γίνεται, δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει) Το μόνο που σκέφτομαι με την αντικατάσταση των φύλλων είναι ότι αν το ξύλο της κάσας από μέσα έχει σαπίσει ή έχει φαγωθεί, θα πάνε χαμένα τα χρήματα και το παράθυρο θα ειναι σχεδον άχρηστο σε λίγο καιρό. Το έχει δοκιμάσει κανείς;; Ευχαριστώ ☺️
kontinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Καταρχας μπορεις να δεις αν το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ σου προσφερει καποια λυση. Απο κει και περα, εγω δεν θα προχωρουσα σε ημιμετρα, απλα θα εκανα αλλαγες προοδευτικα, ξεκινωντας απο παιδικα δωματια, κρεβατοκαμαρα, οσο με παιρνει οικονομικα. 7
fotisdra Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έχει νόημα να κανεις ουτε το ένα ούτε το άλλο τσάμπα λεφτά θα δώσεις και δουλειά δεν θα κάνεις. Έχουν πέσει πολύ οι τιμές στα αλουμίνια πάντως όποτε θα έλεγα να αλλάξεις ότι μπορείς τώρα και για το σαλόνι που θα κοστίσουν προφανώς περισσότερα άστα για αργότερα. Ίσως αν έβαζες καλές βαριές κουρτίνες θα έβλεπες διαφορά 4
bluesattack Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Πολλες εταιρειες , διαφορες τιμες .Μην εχεις στο μυαλο σου ''χιλιαδες ευρω'' . Αλλαξε την μπαλκονοπορτα του σαλονιου για αρχη , πατεντες δεν εχουν νοημα, κανενα ουσιαστικο οφελος. 6
alexx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Αν αλλάξεις εχε στο νου σου ότι τις μπαλκονόπορτες θα πρέπει να τις ανεβάσεις καμιά 20αρια-25αρια πόντους για να μπουν τα στόρια. Αλλιώς θα είναι πολύ χαμηλές. Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί έχει πολύ σκόνη από το γκρέμισμα. Τα παράθυρα είναι βγάλε -βάλε.
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Θα συμφωνήσω όχι ημίμετρα ή τα αφήνεις έτσι ή πας σε ολική αλλαγή. Να ξέρεις όμως ότι η μεγάλη φασαρία είναι το ξήλωμα των ξύλινων κουφωμάτων και η επισκευή του τοίχου μετά να μπουν τα αλουμίνια.Βρωμιά μάστορας ανοιχτό σπίτι άρα μόνο καλοκαίρι μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά, η οποία θα σου ανεβάσει το κόστος.
tazos87 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, alexx είπε Αν αλλάξεις εχε στο νου σου ότι τις μπαλκονόπορτες θα πρέπει να τις ανεβάσεις καμιά 20αρια-25αρια πόντους για να μπουν τα στόρια. Αλλιώς θα είναι πολύ χαμηλές. Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί έχει πολύ σκόνη από το γκρέμισμα. Τα παράθυρα είναι βγάλε -βάλε. Μόνο φύλλα μπαλκονόπορτας θέλω γιατί από εκεί μπάζει...απλά δεν ξέρω με τη ξύλινη κάσα αν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί γλιτώνω και λεφτά και μερεμέτια! (ειδικά σαλόνι θα χρειαστεί κι άλλες αλλαγές αν αλλάξω όλα τα κουφώματα και δεν παίζει τώρα)
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, tazos87 είπε Μόνο φύλλα μπαλκονόπορτας θέλω γιατί από εκεί μπάζει...απλά δεν ξέρω με τη ξύλινη κάσα αν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί γλιτώνω και λεφτά και μερεμέτια! (ειδικά σαλόνι θα χρειαστεί κι άλλες αλλαγές αν αλλάξω όλα τα κουφώματα και δεν παίζει τώρα) Δεν στηρίζονται τα φύλλα αλουμινίου σε παλιά ξύλινη κάσα ούτε εφαρμογές έχουν.Χειρότερα θα είναι.Πρέπει να γίνει ολική αντικατάσταση. ότι πιάσεις με αεροστόπ να βγάλεις το χειμώνα και μετά ένα ένα όπως είπε κάποιος παραπάνω προχωράς.
alexx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Τα αλουμίνια η τα συνθετικά δεν μπαίνουν πάνω στη ξύλινη κάσα. Θα πρέπει να αλλαχτεί όλο το κούφωμα. Οπότε η τα αλλάζεις σταδιακά η μαζεύεις λεφτά και τα αλλάζεις όλα.
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Περίμενε ως τον Ιούλιο και πήγαινε leroy που πάντα κάνει έκπτωση 20% σε αλουμίνια pvc. Πήρα παράθυρο pvc 1,30 Χ 1,30 με ρολό αλουμινίου και σίτα ρολό, 350 ευρώ το σύνολο
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάνε πλήρη αντικατάσταση κουφωμάτων με PVC. Είναι και πιο φθηνά και πιο αποδοτικά από τα κουφώματα αλουμινίου. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από The_Judas
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Το leroy merlin δεν έχει στανταρ μέτρα; Έχω κι εγώ θέμα με το σαλόνι. Έχει ξύλινο κουτί που κάποιοι αλουμιναδες είπαν ότι δε χωράει εκεί το ρολό του παντζουριού και θα πρέπει να γκρεμίσω τη γυψοσανίδα ,μερεμετια, φασαρίες. Επίσης γιατί είναι καλύτερα τα pvc; Πάντως δεν είναι πολύ φτηνότερα.
ParhsG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Το leroy merlin δεν έχει στανταρ μέτρα; Έχω κι εγώ θέμα με το σαλόνι. Έχει ξύλινο κουτί που κάποιοι αλουμιναδες είπαν ότι δε χωράει εκεί το ρολό του παντζουριού και θα πρέπει να γκρεμίσω τη γυψοσανίδα ,μερεμετια, φασαρίες. Επίσης γιατί είναι καλύτερα τα pvc; Πάντως δεν είναι πολύ φτηνότερα. Κοίτα παίζουν πολλά ρόλο. Οι αλουμινάδες ειναι ρίσκο πρεπει να βρεις καποιον πιστοποιημένο που να εχει εργοστασιο όχι απλα ενα πριονι σε υπογειο. Αν δεν εισαι ψειρας για παραδειγμα και δε σε ενοχλεί να έχει κενά στις ενώσεις οπως στη φώτο μια χαρά. Η αν σε ενοχλεί αν λειπουν λάστιχα στο τζάμι περιμετρικα και να παιζει ο υαλοπινακας. Η αν σε ενοχλεί αν ανοιγουν τα παραθυρα οταν έχει πολυ αερα. Οπως και αν σε ενοχλεί να μπαίνει αερας απο διαφορα σημεία. Πριν 10 χρονια είχαν βαλει οι γονεις μου απο 2 διαφορετικούς αλουμινάδες αλουμίνια και μερικά απο τα προβληματα ειναι αυτα που γράφω παραπανω. Βεβαια πολυ κοσμο δε τον ενοχλουν αυτά. Σε άλλο σπιτι απο το 2003 το χρωμα στα αλουμινια σε μερικα σημεια εχει οξειδωθει και έχει φουσκώσει χώρια που σπάνε οι μηχανισμοί μεντεσεδες κτλ.Στη δουλειά μου οι υαλοπινακες ειναι μαπα και είχε μπει υγρασία αναμεσα σε ολα τα τζάμια. Τα pvc ειναι καλύτερα απο την αποψη οτι εχουν καλύτερη θερμομονωση και οτι δε μπορει να τα φτιάξει ο καθε ενας θέλει μηχανηματα που δεν εχουν ολοι. Σε αισθητικη λενε πως ειναι καλυτερα τα αλουμινια παντως. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από ParhsG
lary7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Ρίξε μια ματιά και σε αυτούς https://www.woodeco.gr/home/μετατροπή-σε-ενεργειακά- Μετατρέπουν τα υπάρχονται ξύλινα, δείχνει καλή ιδέα αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση το κούφωμα. Το ξύλο σαν υλικό ειναι θερμομονωτικό, μαζί με ενα 2πλό τζάμι και σωστή σφράγιση του αέρα μπορεί με μικρό κόστος να καλυφθείς για αρκετά χρόνια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα