iphotographer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Φτιάχνω αυτό το νήμα για να κάνω κάποιες θεωρητικές ερωτήσεις αλλά ίσως και να συνεχίσουμε και με άλλες απορίες που μπορεί να έχει κάποιος για να μην ανοίγουμε νέα θέματα κάθε φορά. Μην ρωτάμε συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα όμως Ξεκινάω... Πότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα project? Π.χ. έστω οτι ξέρω πολύ καλά ενα php framework και jquery και θέλω (και μπορώ) να δημιουργήσω ένα project, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω οτι θέλω κάποια στιγμή να μάθω και να φτιάχνω με django και react. Τι είναι καλύτερο? Να το φτιάξω τώρα με το τρόπο που ξέρω ή να μάθω πρώτα react και django και να το φτιάξω εκεί? Αλλά μέχρι να τα μάθω μπορεί να έχει βγει κάτι άλλο και μετά κάτι άλλο, και στο τέλος να μην φτιαχτεί ποτέ. Προσωπικά θεωρώ οτί ένα site έχει λίγο μεγαλύτερο κύρος (ψυχολογικά) αν είναι custom από οτι στημένο σε ένα cms. Ας πούμε οτι πρακτικά γινόταν με plugin και wordpress, αν ανακάλυπτα οτι site (όχι blogs) που χρησιμοποιώ καθημερινά, οπως skroutz, efood, car.gr κλπ ήταν φτιαγμένα με wordpress θα ψιλοξενέρωνα. Εσείς το βλέπετε έτσι?
vadou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1. Όσο καλά και αν νομίζεις ότι ξέρεις μια τεχνολογία, αν δεν δημιουργήσεις κάτι με αυτή, δεν ξέρεις τίποτα. Κοινώς προχώρα και φτιάξε το με αυτά που ξέρεις. 2. Το θέμα δεν είναι τι έχεις χρησιμοποιήσει, αλλά πώς το χρησιμοποιείς. Το αν θα χρησιμοποιήσεις ένα cms ή αν θα φτιάξεις κάτι custom δεν είναι θέμα κύρους αλλά αναγκών του εκάστοτε project. Και επειδή λες και συγκεκριμένα για wordpress, το wordpress είναι ένα cms. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τη διαχείρηση του περιεχομένου μιας και είναι user friendly και όλο το μπροστά κομμάτι να είναι custom. Άρα όχι, δε χρειάζονται όλα τα project custom υλοποιήσεις και δεν είναι όλα τα wordpress sites τα ίδια. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 1. Ποτέ δεν θα είσαι απόλυτα έτοιμος να ξεκινήσεις κάποιο project στην λογική ότι πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζεις και θα σε δυσκολέψει στην πορεία. Μην κάνεις όμως το σφάλμα που κάνουν πολλοί να θεωρούν ότι πρέπει να μάθεις το latest and greatest framework για να κάνεις την δουλειά σου. Αυτό που ξέρεις είναι το καλύτερο εργαλείο. 2. Εξαρτάται τι site είναι αυτό. Το wordpress δεν στήθηκε για να φτιάχνεις sites όπως το reddit, αλλά εταιρικά και ειδησεογραφικά sites που έχουν λίγο-πολύ τις ίδιες απαιτήσεις. Και το wordpress αν ξέρεις μπορείς να το παραμετροποιήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το skroutz δεν θα μπορούσε να στηθεί σε wordpress, αλλά τα άλλα δύο που αναφέρεις άνετα θα μπορούσαν.
burned4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Όταν υπάρχει ανάγκη να φτιαχτεί ένα project. Ποιος ο λόγος που θέλεις να το κάνεις; Θα εξυπηρετεί κάποια ανάγκη ή απλά για να εκπαίδευση. Αν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, κάντο με όποια τεχνολογία μπορείς. Η επιτυχία του θα κριθεί από το τι θα προσφέρει και όχι με τι τεχνολογίες έχει στηθεί. Αν είναι για εκπαίδευση, τότε ανάλογα τί θέλεις να μάθεις.. Πλέον όλα τα μικρομεσαία projects βασίζονται σε CMS ή σε κάποιο framework το οποίο θα σε γλυτώσει από το να κάνεις πράγματα που ήδη υπάρχουν. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις αλλά είναι πολύ λίγες. Επίσης κανένα πελάτη/επισκέπτη δεν τον ενδιαφέρει τι τρέχει από πίσω αρκεί η δουλειά του να γίνεται σωστά και γρήγορα.
sinikos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Στις 6/12/2019 στις 4:19 ΜΜ, iphotographer είπε Καλησπέρα. Φτιάχνω αυτό το νήμα για να κάνω κάποιες θεωρητικές ερωτήσεις αλλά ίσως και να συνεχίσουμε και με άλλες απορίες που μπορεί να έχει κάποιος για να μην ανοίγουμε νέα θέματα κάθε φορά. Μην ρωτάμε συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα όμως Ξεκινάω... Πότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα project? Π.χ. έστω οτι ξέρω πολύ καλά ενα php framework και jquery και θέλω (και μπορώ) να δημιουργήσω ένα project, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω οτι θέλω κάποια στιγμή να μάθω και να φτιάχνω με django και react. Τι είναι καλύτερο? Να το φτιάξω τώρα με το τρόπο που ξέρω ή να μάθω πρώτα react και django και να το φτιάξω εκεί? Αλλά μέχρι να τα μάθω μπορεί να έχει βγει κάτι άλλο και μετά κάτι άλλο, και στο τέλος να μην φτιαχτεί ποτέ. Προσωπικά θεωρώ οτί ένα site έχει λίγο μεγαλύτερο κύρος (ψυχολογικά) αν είναι custom από οτι στημένο σε ένα cms. Ας πούμε οτι πρακτικά γινόταν με plugin και wordpress, αν ανακάλυπτα οτι site (όχι blogs) που χρησιμοποιώ καθημερινά, οπως skroutz, efood, car.gr κλπ ήταν φτιαγμένα με wordpress θα ψιλοξενέρωνα. Εσείς το βλέπετε έτσι? Να σταθώ στο 2. Και σε μένα ισχύει κάτι τέτοιο. Βέβαια συμφωνώ και με τους υπόλοιπους, τον απλό κόσμο, τον ενδιαφέρει η υπηρεσία και αν γίνεται η δουλειά του. Όχι τι τρέχει από πίσω. Να ρωτήσω όμως και εγώ κάτι. Ώς πιο βαθμό θεωρείται κάτι custom? Αν εγώ φτιάξω την κύρια υπηρεσία μου, (στα παραδείγματα σου το efood έχει κύρια υπηρεσία την παραγγελία φαγητού, το car την ευρεση αγγελιών με αυτοκίνητα, το σκρουτζ την ευρεση καλύτερης τιμης κλπ), custom, αλλά σε άλλα σημεία του site έχω cms. το site θεωρείται custom ή όχι? Δηλαδή να έχω και μια σελίδα "τα νέα μας" που να τρέχει σε ένα wordpress ή η πληρωμή της υπηρεσίας μου να γίνεται με ένα opencart. Ο ιστότοπος τελικά θεωρείται custom ή όχι?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Το site θεωρείται cms, αλλά το project custom. Ούτως ή άλλως δεν έχουν σημασία αυτοί οι διαχωρισμοί ρε παιδιά. Και στην τελική το site μπορεί να είναι το 1% του συνολικού κώδικα που έχει γραφτεί για ένα project. Δηλαδή αν στήνεις ένα μικρό search engine για παράδειγμα, το site είναι 1.000 γραμμές κώδικα κι όλη η υποδομή για το crawling και το indexing των sites το εκατονταπλάσιο. Ή μπορεί να έχεις το διαχειριστικό σε wordpress κι από πίσω όλος ο κώδικας για το caching και το load balancing να είναι custom.
killer76 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω προτιμώ να χρησιμοποιήσω πάντως ένα wordpress site, αν πρόκειται να κάνει αυτό που θέλω, παρά ένα κακογραμμένο custom γεμάτο bugs. Μια "θεωρητική" ερώτηση και από μένα, αφού από οτι κατάλαβα επιτρέπεται σε αυτό το ποστ. Παρότι στο σπίτι μου έχω ένα imac 27" μέ όλα μου τα προγράμματα, άνετη καρέκλα, το σπίτι μου είναι ήρεμο, καλό κλιματισμό κλπ, κάπως δεν μπορώ να κάτσω να κάνω δουλειά. Φτιάχνω(βελτιώνω) ας πούμε ένα site μου, πιο ευχάριστα μου αρέσει να κάνω την δουλειά μου σε ένα internet cafe. Επίσης συχνάζω στο μαγαζί ενός φίλου, που έχει ένα έξτρα γραφείο με υπολογιστή. Πιο ευχάριστα μου φαίνεται εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, γιατί θέλω να το διορθώσω. Όταν είμαι σπίτι, παρότι θέλω να φτιάξω κάτι, προτιμώ να αράζω στο καναπέ με netflix και σερφάρισμα στο ipad. Το παθαίνετε εσείς? Τώρα που γράφω αυτή την ερώτηση και το φιλοσοφώ λίγο περισσότερο, σαν πιθανούς παράγοντες θεωρώ οτι α) μπορεί να φταίει οτι έχω συνδυάσει το σπίτι με το αραλίκι, β) οτί τελικά με εμπνέει να βλέπω κινητικότητα κόσμου αντί για ένα ήρεμο δωμάτιο ή γ) οτί στα άλλα σημεία που αναφέρω βλέπω και άλλες παραστάσεις (κόσμο, πελάτες, μεγάλες αίθουσες) πίσω από την οθόνη, ενώ στο σπίτι απο πίσω είναι ένας λευκός τοίχος. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Να φταίει η καρέκλα, το γραφείο? Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας αν νοιώθετε το ίδιο. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από killer76
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 προφανώς έχει ταυτίσει το σπίτι με την χαλάρωση και όχι με δουλειά. Εγώ παρόμοια χάνω το ενδιαφέρον μου όταν κάνω κάτι μόνος μου, σχετικά γρήγορα και νομίζω ότι για αυτό φταίει το ότι τα project μου δεν έχουν συγκεκριμένο σκοπό (γράφω κώδικα δηλαδή από χόμπυ) ή αν έχουν δεν τον πετυχαίνουν (όπως πχ μια σελίδα που είχα φτιάξει αντί βιογραφικού σημειώματος)...
sinikos Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Να συνεχισω το νημα με 2 ερωτησεις. α) Σε εναν επαγγελματικο κλαδο που υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα σε ομαδες του fb, αλλα σημαντικα ποστ χανονται δεξια και αριστερα, πιστευετε αξιζει η αποπειρα δημιουργιας ενος forum. Περα απο τα παλια και αγαπημενα φορουμ, θα μπαινατε στην διαδικασια να γραφτειτε σε ενα καινουργιο αν ειναι στα ενδιαφεροντα σας ή σας καλυπτει 100% το fb? β) Με την λογικη, «γιατι να μην εχω περισσοτερους υποψηφιους επισκεπτες και να περιοριστω σε ενα .gr forum ή μια υπηρεσια», πιστευετε ειναι καλυτερα ενα .com ξενο site? Ή ειναι πολυ δυσκολο να μαζευτει? Δηλαδη να το στηριξει μια απλη εταιρεια. Μεγαλυτερος ανταγωνισμος, περισσοτεροι ποροι, νομικα θεματα που μπορει να προκυψουν (τοπικη νομοθεσια, gdpr κλπ) Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από sinikos
possiz Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2019 στις 9:42 ΜΜ, Επισκέπτης είπε 1. Ποτέ δεν θα είσαι απόλυτα έτοιμος να ξεκινήσεις κάποιο project στην λογική ότι πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζεις και θα σε δυσκολέψει στην πορεία. Μην κάνεις όμως το σφάλμα που κάνουν πολλοί να θεωρούν ότι πρέπει να μάθεις το latest and greatest framework για να κάνεις την δουλειά σου. Αυτό που ξέρεις είναι το καλύτερο εργαλείο. 2. Εξαρτάται τι site είναι αυτό. Το wordpress δεν στήθηκε για να φτιάχνεις sites όπως το reddit, αλλά εταιρικά και ειδησεογραφικά sites που έχουν λίγο-πολύ τις ίδιες απαιτήσεις. Και το wordpress αν ξέρεις μπορείς να το παραμετροποιήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το skroutz δεν θα μπορούσε να στηθεί σε wordpress, αλλά τα άλλα δύο που αναφέρεις άνετα θα μπορούσαν. Φτιάξε εσύ το efood σε wordpress και δειξτο μας. Εκτός αν γράψεις τόνους custom κώδικα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από possiz 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα