ababapanos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μολις εστησα εναν νεο υπολογιστη , με AMD 3700X , MSI tomahok , 32GB RAM , [SSD M.2] ADATA XPG GAMMIX 512GB και μια GTX 980TI. Ολα ειναι καλα , εκτος του οτι τις περισσοτερες που τον ανοιγω απο κατασταση αδρανειας η οθονη παραμενει μαυρη και πρεπει να πατησω το reset για να ανοιξει κανονικα . Μερικες φορες το κανει απο τελειως κλειστο να θελει ξανα reset για να bootarei στα windows 10. Tι μπορει να φταιει? 1
ababapanos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 δεν ξερω αυτο που ειχε , δεν το εχω αλλαξει, και εκτος αυτου εχω και δυσκολια να μπω στο BIOS , γιατι οταν ανοιγει δεν εμφανιζει καθολου την εικονα του BIOS και η οθονη ανοιγει κατευθειαν στην αρχικη εικονα των windows
dpolal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, ababapanos είπε δεν ξερω αυτο που ειχε , δεν το εχω αλλαξει, και εκτος αυτου εχω και δυσκολια να μπω στο BIOS , γιατι οταν ανοιγει δεν εμφανιζει καθολου την εικονα του BIOS και η οθονη ανοιγει κατευθειαν στην αρχικη εικονα των windows Ακούγεται σαν να είναι ενεργοποιημένο το fast boot από το Bios αυτό. (ή όπως το ονομάζει η msi) Θα πρότεινα να βρείς τρόπο να της τραβήξεις ένα clear cmos και μετά βλέπεις πώς θα πάει. 2
Crybal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Αν σε βοηθαει αποσυνδεσε τον σκληρο για να μην μπαινει στα windows
mr crowley Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, ababapanos είπε δεν ξερω αυτο που ειχε , δεν το εχω αλλαξει, και εκτος αυτου εχω και δυσκολια να μπω στο BIOS , γιατι οταν ανοιγει δεν εμφανιζει καθολου την εικονα του BIOS και η οθονη ανοιγει κατευθειαν στην αρχικη εικονα των windows Με το που πατάς το power όταν είναι τελείως σβηστό το pc(όχι απο αδράνεια) πάτα συνεχόμενα το delete.Οταν μπείς στα bios,πηγαίνεις στην καρτέλα Settings>boot και απενεργοποιείς το full screen logo display και ενεργοποιείς το post beep (αν δεν κανει ''beep'')και θα βλέπεις το post του bios https://imgur.com/a/cnF5yA.Αυτά όσον αφορά το click bios(το έγχρωμο).Αν έχεις το απλό (gse lite)τότε πηγαίνεις κατευθείαν στην καρτέλα boot και κάνεις τα υπόλοιπα. Απενεργοποίησε το fast boot των windows:Πίνακας ελέγχου>Υλικό και ήχος>Επιλογές παροχής ενέργειας>και πάνω αριστερά "Επιλογή των ενεργειών των κουμπιών τροφοδοσίας''>Αλλαγή των ρυθμίσεων που δέν είναι διαθέσιμες αυτήν την στιγμή>Ξετικάρεις το ''Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης''(εάν είναι τικαρισμένο)>Αποθήκευση αλλαγών.Κάνε επανεκκίνηση. 2
ababapanos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mr crowley είπε Με το που πατάς το power όταν είναι τελείως σβηστό το pc(όχι απο αδράνεια) πάτα συνεχόμενα το delete.Οταν μπείς στα bios,πηγαίνεις στην καρτέλα Settings>boot και απενεργοποιείς το full screen logo display και ενεργοποιείς το post beep (αν δεν κανει ''beep'')και θα βλέπεις το post του bios https://imgur.com/a/cnF5yA.Αυτά όσον αφορά το click bios(το έγχρωμο).Αν έχεις το απλό (gse lite)τότε πηγαίνεις κατευθείαν στην καρτέλα boot και κάνεις τα υπόλοιπα. Απενεργοποίησε το fast boot των windows:Πίνακας ελέγχου>Υλικό και ήχος>Επιλογές παροχής ενέργειας>και πάνω αριστερά "Επιλογή των ενεργειών των κουμπιών τροφοδοσίας''>Αλλαγή των ρυθμίσεων που δέν είναι διαθέσιμες αυτήν την στιγμή>Ξετικάρεις το ''Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης''(εάν είναι τικαρισμένο)>Αποθήκευση αλλαγών.Κάνε επανεκκίνηση. τα πρωτα το εκανα. απο τελειωσ σβηστο παταω συννεχεια del και δεν κανει τιποτα. η οθονη μενει μαυρη οσες φορες και αν το κανω. αν δεν πατησω τιποτα με την δευτερη θα μπει windows κανονικα
Crybal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Ξεκινα το και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα πατα "pause" και περιμενε λίγο.Αν δεν κάνει τιποτα πατα "enter" και 1-2" μετα παλι "pause".Πιθανοτατα επίσης να μπαινει με F2 στο bios
mr crowley Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, ababapanos είπε τα πρωτα το εκανα. απο τελειωσ σβηστο παταω συννεχεια del και δεν κανει τιποτα. η οθονη μενει μαυρη οσες φορες και αν το κανω. αν δεν πατησω τιποτα με την δευτερη θα μπει windows κανονικα Πολύ περίεργο!!!Το πληκτρολόγιο σου δουλεύει κατα την διάρκεια του post των bios?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Αν έχεις μόνο μαύρη οθόνη μέχρι το win LOGO και "παίζεις" με Display Port κοίταξε αυτό. με πάσα επιφύλαξη όμως... https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/
ababapanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ναι με displayport ειμαι.... ισως να παιζει αυτο ρολο θα το δοκιμασω Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από ababapanos
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ababapanos είπε ναι με displayport ειμαι.... ισως να παιζει αυτο ρολο θα το δοκιμασω Προσεξε γιατι ειναι λιγο risky διάβασε πρωτα εδώ. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/discover/279378/before-you-update-the-displayport-firmware-think-twice-/
dpolal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, ababapanos είπε ναι με displayport ειμαι.... ισως να παιζει αυτο ρολο θα το δοκιμασω Παλιά που είχα ένα htpc στην τηλεόραση με hdmi καλώδιο είχα παρόμοιο πρόβλημα. (με κάρτα 750ti) Για να δώ το BIOS έπρεπε να συνδέσω το VGA στην τηλεόραση, με το hdmi έμπαινε κατευθείαν στα windows. Για δοκίμασε με το dvi να δείς τί παίζει, μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών τελικά. 1
ababapanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, riftlord είπε Προσεξε γιατι ειναι λιγο risky διάβασε πρωτα εδώ. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/discover/279378/before-you-update-the-displayport-firmware-think-twice-/ προλαβα και το εγκατεστησα πριν διαβασω αυτο που μου εγραψες , αλλα και παλι δεν δουλεψε , μπηκε απευθειας στα windows. τι να κανω? να απεγκαταστησω τον driver?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ababapanos είπε προλαβα και το εγκατεστησα πριν διαβασω αυτο που μου εγραψες , αλλα και παλι δεν δουλεψε , μπηκε απευθειας στα windows. τι να κανω? να απεγκαταστησω τον driver? Δοκίμασε λίγο να απενεργοποιήσεις το hybernation Απο Command Prompt powercfg -h off Με το fastboot κλειστό όπως είπε και ο φίλος dpolal Τι monitor έχεις? Αν δεν έχει 4κ ανάλυση και εχει επιλογή για να αλλάζεις το display port version δοκίμασε να το κατεβάσεις στο 1.1 Όχι οι drivers δεν έχουν σχέση αναλαμβάνουν με το που μπαίνεις σε windows mode το θέμα είναι στο post σωστά? Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από riftlord
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα