Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας . Παρακαλω σε διπλανη πολυκατοικια εβαλαν φυσικο αεριο . Οι καμιναδες καυσαεριου  που εβγαλαν στα μπαλκονια τους ειναι κοντα στο δικο μου μπαλκονι. Παρακαλω πητε μου το καυσαεριο εχει οσμη; και αν εχουν δικαιωμα να βγαλουν το στομιο της καμιναδας εξω απ το τελειωμα του μπαλκονιου τους ευχαριστω

Δημοσ.

Οσμη   δεν  εχει.

Οι  καμιναδες   πρεπει   να   τελειωνουν   τουλαχιστον    1,5   μετρο  πανω   απο   την   τελευταια   οροφη.

Ζητα  τους   ευγενικα   να   το  πραξουν.

Τα   καυσαερια   ειναι   ιδια   με   των  υπολοιπων   υδρογονανθρακων  δηλ   μονοξειδιο, διοξειδιο   κλπ   σχετικα   μειωμενα.

Καλο   θαναι   να   βαλουν   κεντρικο   αγωγο   και   να   ενωθουν   ολοι   πανω   του.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ατομικοί λέβητες έχουν μικρές καμινάδες, δεν νομίζω να χρειάζεται να είναι 1,5 μέτρα πάνω από την οροφή

• Like 2
Δημοσ.

0.6 μετρα πανω απο την οροφή για καμιναδα. 

Ναι μπορουν να βγαλουν τη καμιναδα της ατομικης μοναδας εξω απο το μπαλκονι ,εχει περιορισμο μια μικρη αποσταση απο παραθυρα κτλ,δε τη θυμαμαι τωρα. 

Να βαλουν καμιναδα και να συνδεσουν ολες τις μοναδες δε γινεται ,χρειαζεται εκ νεου μελετη. 

Γενικα μην είστε καλαματα σε 5g,ενα ταξι βγαζει πολυ πιο ρυπογονα καυσαερια. 

Οταν γινεται η χρηση του καυστηρα κλειστα είναι τα παράθυρα συνηθως οποτς δε δημιουργείται κανενα θεμα. Που και ανοιχτα να ήταν,παλι δεν υπαρχει δηλαδη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ατομικοί λέβητές έχουν κάτι οριζόντιες "καμινάδες" περίπου σαν την έξοδο του απορροφητήρα.

3 ώρες πριν, tigergreg είπε

Οι  καμιναδες   πρεπει   να   τελειωνουν   τουλαχιστον    1,5   μετρο  πανω   απο   την   τελευταια   οροφη.

Αυτός είναι λίγο άσχημα τοποθετημένος.

DSC_1307.jpg

'

Αυτός είναι καλύτερα

DSC07573-1024x768.jpg

Σε άλλη χώρα που τα έβλεπα παραπολύ βαζανε το καυστήρα μέσα (σε ντουλάπι) και η οριζόντια σωήνα να προεξέχει από το κτίριο σε χώρο που δεν έχει μπαλκόνι.

5400872395a48-cottesmore-close-media-cro

358d40d93bf7a5d8649b05c9ccf69370.jpg

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μια απλή αναζήτηση θα δεις πως είναι ο πιο καθαρό και με τους χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

http://www.gazgo.gr/natural-gas/

image.png.120f51970b2a430907dfff85d2a5121b.png

επίσης για τις καμινάδες ο κανονισμός είναι εδώ και στις σελίδες 16857 - 16859  θα δεις τις ελάχιστες αποστάσεις από απέναντι τοίχους και ανοίγματα.

Ειδικά στoν πινακα 8.1 θα δείς ότι ανεξαρτήτως του τύπου της συσκευής (C11, C12, C13 κ.λ.π.), η απόσταση της καπνοδόχου από τους απέναντι τοίχους είναι 5m όταν στον απέναντι τοίχο δεν υπάρχουν ανοίγματα, και 8m όταν υπάρχουν. Ενώ αν είναι ανοιχτός δρόμος, τότε η απόσταση είναι 1m απο γειτονικά παράθυρα / πόρτες / ανοίγματα.

image.png.ce5f6fedabc0b87e7628d9904af1691f.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Aγγλία οι τελευταίες φωτό ε;

Δε ξέρω , τις βρηκα στο net 

αν κρίνω από την πρίζα , πιθανότατα, εφόσν Μάλτα και Κύπρος δεν έχουν Φ.Α

Το ίδιο στυλ ήταν και στη Τουρκία (σε ντουλάπι στη κουζίνα, όχι έξω)

8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ειδικά στη σελίδα 72 θα δείς ότι ανεξαρτήτως του τύπου της συσκευής (C11, C12, C13 κ.λ.π.), η απόσταση της καπνοδόχου από τους απέναντι τοίχους είναι 5m όταν στον απέναντι τοίχο δεν υπάρχουν ανοίγματα, και 8m όταν υπάρχουν.

απέναντι τοίχο εννοείς το απέναντι σπίτι στο δρόμο ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

ναι. Μόλις έκανα edit και έβαλα τον πίνακα που τα περιγράφει ακριβώς για να ειναι πιο κατανοητό .

Οπότε μάλλον δεν υπάρχει κάποια παρανομία, εφόσον είναι διπλανά μπαλκόνια με ανοιχτό δρόμο μπροστά (είμαστε στο όριο του 1 μέτρου δηλαδή.

image.png.5529dd645db865f83cf7308a4f289de8.png

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrLo είπε

Δε ξέρω , τις βρηκα στο net 

αν κρίνω από την πρίζα , πιθανότατα, εφόσν Μάλτα και Κύπρος δεν έχουν Φ.Α

Το ίδιο στυλ ήταν και στη Τουρκία (σε ντουλάπι στη κουζίνα, όχι έξω)

Εχουν και διπλές βρύσες που είναι βρετανική πατέντα :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν βγήκε ο νόμος για τις καμινάδες, που ορίζει πως αυτές πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 1μ από το τελευταίο επίπεδο της πολυκατοικίας (μου το ανέφερε προσωπικά πολεοδόμος λόγω διένεξης επί του συγκεκριμένου ζητήματος που είχα με άλλον ένοικο) δεν υπήρχαν λέβητες αερίου και πόσω μάλλον πρόβλεψη για αυτούς. 

Κατά δεύτερον το προϊόν καύσης του αερίου είναι ΥΔΡΑΤΜΟΙ, πόσο επιβλαβείς μπορεί να θεωρούνται οι υδρατμοί ρε παιδιά βάσει λογικής ώστε να λέτε αυτά που λέτε;. Είδατε πολλές καμινάδες πάνω από κουζίνες υγραερίου στα σπίτια μέσα ή στα εστιατόρια; 

Επεξ/σία από stefstefan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/12/2019 στις 6:36 ΠΜ, stefstefan είπε

Όταν βγήκε ο νόμος για τις καμινάδες, που ορίζει πως αυτές πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 1μ από το τελευταίο επίπεδο της πολυκατοικίας (μου το ανέφερε προσωπικά πολεοδόμος λόγω διένεξης επί του συγκεκριμένου ζητήματος που είχα με άλλον ένοικο) δεν υπήρχαν λέβητες αερίου και πόσω μάλλον πρόβλεψη για αυτούς. 

Κατά δεύτερον το προϊόν καύσης του αερίου είναι ΥΔΡΑΤΜΟΙ, πόσο επιβλαβείς μπορεί να θεωρούνται οι υδρατμοί ρε παιδιά βάσει λογικής ώστε να λέτε αυτά που λέτε;. Είδατε πολλές καμινάδες πάνω από κουζίνες υγραερίου στα σπίτια μέσα ή στα εστιατόρια; 

Σωστά, αν το αέριο που καίς είναι καθαρό υδρογόνο!😎

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.

Κυρίως ήθελα να πω, οπότε τα υπόλοιπα παράγωγα κατά πόσο στο ποσοστό που εκλύονται επηρεάζουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που χρησιμοποιείται το αέριο και εντός οικίας όπως σε διάφορα θερμαντικά σώματα, την κουζίνα κτλ;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν έχω διαπιστώσει καμιά οσμή. Καλό θα ήταν να μην βάλεις τη μύτη σου μπροστά αλλά αν δεις πόσο επιβαρυμένη είναι η Αθηναϊκή ατμόσφαιρα από τζάκια και αυτοκίνητα αυτό δεν θα σου κάνει καμιά διαφορά.

Όσον αφορά τους επιτοίχιους λέβητες τους έχω δει και στο εξωτερικό μέσα σε σπίτια. Εκεί που έχουν προνοήσει τους βάζουν μέσα κατά την κατασκευή. Δεν μπαίνουν εκ των υστέρων που αναγκάζεσαι να τους βάλεις στο μπαλκόνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...