keftedakos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ούτε για επιχειρήσεις κάνουν αλλά ούτε για ιδιώτες. Το ότι ενεργοποιήθηκε δεν το κάνει νόμιμο. Άρα, τζάμπα τα λεφτά.
panosilio Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, keftedakos είπε Ούτε για επιχειρήσεις κάνουν αλλά ούτε για ιδιώτες. Το ότι ενεργοποιήθηκε δεν το κάνει νόμιμο. Άρα, τζάμπα τα λεφτά. Και τι το κάνει νόμιμο κατά τη γνώμη σου? Για να κατεβάσω το Office έπρεπε να κάνω login στην microsoft, έβαλα το κλειδί και μετά με άφησε να το κατεβάσω. Και μετά την εγκατάσταση έκανε και ενεργοποίηση μέσω internet την πρώτη φορά που άνοιξα μια εφαρμογή office. Αν αυτό το κλειδί δεν είναι valid δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.
keftedakos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Το έγραψα πιο πάνω, νόμιμα κλειδιά είναι αυτά που αγοράζονται μόνο από νόμιμα κανάλια διανομής. Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι κλειδιών για συγκεκριμένες περιπτώσεις π.χ. oem που συνοδεύουν καινούρια PC και ζούνε όσο ζει το συγκεκριμένο PC. Αν χαλάει το PC και το αλλάξεις, δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις σε άλλο. Ή το msdnaa κλειδί που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο όσο χρησιμοποιείς το PC για εκπαιδευτικούς μη εμπορικούς σκοπούς και έχεις πχ ιδιότητα φοιτητή, καθηγητή κλπ. Η Microsoft έχει περίπλοκο αδειοδοτικο μοντέλο που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Το ότι κάποιος πήρε ένα πχ ένα oem κλειδί που συνοδεύει ένα καινούριο PC και το πουλάει on-line, και αυτό το κλειδί το βάζεις και ενεργοποιείται, δεν το κάνει νόμιμο. Και αυτό δεν είναι η γνώμη μου, είναι οι όροι που θέτει η MS.
ptwma Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, panosilio είπε Και τι το κάνει νόμιμο κατά τη γνώμη σου? Για να κατεβάσω το Office έπρεπε να κάνω login στην microsoft, έβαλα το κλειδί και μετά με άφησε να το κατεβάσω. Και μετά την εγκατάσταση έκανε και ενεργοποίηση μέσω internet την πρώτη φορά που άνοιξα μια εφαρμογή office. Αν αυτό το κλειδί δεν είναι valid δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Δεν αγοράζεις υλικό δυστυχώς. Είναι άδεια χρήσης οπότε πρέπει να πας με τα νερά τους.
panosilio Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Καταλαβαίνω τι λέτε και οι δύο, παρόλα αυτά δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα
nikangel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Αν ήθελε η ms απενεργοποιουσε μέσα σε μια ώρα εκατομμύρια on line υπολογιστές που χρησιμοποιούν "πειρατικά" windows. Για ποιο λόγο να "αυτοκτονήσει" όμως. Εφόσον οι ίδιοι οι server της δέχονται αυτά τα κλειδιά ως γνήσια, τότε τι συζητάμε;
keftedakos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 3 hours ago, nikangel said: Αν ήθελε η ms απενεργοποιουσε μέσα σε μια ώρα εκατομμύρια on line υπολογιστές που χρησιμοποιούν "πειρατικά" windows. Για ποιο λόγο να "αυτοκτονήσει" όμως. Εφόσον οι ίδιοι οι server της δέχονται αυτά τα κλειδιά ως γνήσια, τότε τι συζητάμε; Μιλάμε για νομιμότητα , όχι για υποθετικά σενάρια.
bbbb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Στα 8 δεν ήταν που έβγαινε το μήνυμα "πιθανόν να έχετε πέσει θύμα απάτης.." ? Ο λόγος που στα 10αρια δεν υπάρχει ανάλογο μήνυμα είναι προφανώς ότι για χ,ψ λόγους θεωρούν ότι δεν αξίζει (για την ώρα τουλάχιστον) να το κυνηγήσουν..
elpenor Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, keftedakos είπε Μιλάμε για νομιμότητα , όχι για υποθετικά σενάρια. Στην Ευρώπη υπάρχει νομοθεσία κανονισμός (δεν ξέρω τη σωστή ορολογία) που επιτρέπει την μεταπώληση προϊόντων άσχετα με το τι λέει ο κατασκευαστής τους, η Microsoft δεν είναι ούτε κράτος ούτε ένωση για να μπορεί να βγάζει νόμους και να ορίζει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Η εφορία από την άλλη αν δεν δει το τιμολόγιο αγοράς ακόμα και αν έχεις υπογεγραμμένη επιστολή από τον CEO της Microsoft που λέει ότι το office σου είναι "νόμιμο" θα στο ρίξει το πρόστιμο. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor 2
nikangel Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, keftedakos είπε Μιλάμε για νομιμότητα , όχι για υποθετικά σενάρια. Φίλε μου οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συγκεκριμένοι. Η Microsoft όπως και η Apple παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης του λειτουργικού τους, δεν σου πουλάει το ίδιο το πρόγραμμα. Από την στιγμή λοιπόν που έχει διαθέσει σε τόσα ιντερνετικά μαγαζιά τα κλειδιά της, τότε η διαδικασία ξεκλειδωματος είναι νόμιμη. Εφόσον ήταν παράνομη η διαδικασία και κάποιοι είχαν υποκλέψει κλειδιά από τους server της, θα μπορούσε με ασφαλιστικά μέτρα να κλείσει όλα αυτά τα μαγαζιά. Για να τα αφήνει ελεύθερα στην αγορά σημαίνει πως η ίδια η εταιρεία παραχωρεί αυτά τα κλειδιά. Αν θες να το πάμε και ένα βήμα παραπάνω περί νομιμότητας εφόσον ως καταναλωτής έχω αγοράσει τα windows 10 home edition και μου έχουν χρεωθεί νταβατζιλικι με την αγορά του laptop μου, γιατί θα πρέπει το λειτουργικό να το πληρώσω άλλες 3 φορές για τους άλλους 3 σταθερούς pc που έχω στο σπίτι. Για επαγγελματική χρήση ισχύουν άλλοι κανόνες και έτσι και αλλιώς οι υπολογιστές μαζί με τα προγράμματα τους, χρεώνονται στο παθητικό της κάθε εταιρείας.
keftedakos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 5 hours ago, nikangel said: Φίλε μου οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συγκεκριμένοι. Η Microsoft όπως και η Apple παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης του λειτουργικού τους, δεν σου πουλάει το ίδιο το πρόγραμμα. Από την στιγμή λοιπόν που έχει διαθέσει σε τόσα ιντερνετικά μαγαζιά τα κλειδιά της, τότε η διαδικασία ξεκλειδωματος είναι νόμιμη. Εφόσον ήταν παράνομη η διαδικασία και κάποιοι είχαν υποκλέψει κλειδιά από τους server της, θα μπορούσε με ασφαλιστικά μέτρα να κλείσει όλα αυτά τα μαγαζιά. Για να τα αφήνει ελεύθερα στην αγορά σημαίνει πως η ίδια η εταιρεία παραχωρεί αυτά τα κλειδιά. Αν θες να το πάμε και ένα βήμα παραπάνω περί νομιμότητας εφόσον ως καταναλωτής έχω αγοράσει τα windows 10 home edition και μου έχουν χρεωθεί νταβατζιλικι με την αγορά του laptop μου, γιατί θα πρέπει το λειτουργικό να το πληρώσω άλλες 3 φορές για τους άλλους 3 σταθερούς pc που έχω στο σπίτι. Για επαγγελματική χρήση ισχύουν άλλοι κανόνες και έτσι και αλλιώς οι υπολογιστές μαζί με τα προγράμματα τους, χρεώνονται στο παθητικό της κάθε εταιρείας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, οπότε το αφήνω το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα