SpirtouLisS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 26 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τεχνικά το πρόβλημα γιατί δημιουργείται και ουσιαστικά τι είναι το πρόβλημα? Τεχνικά το πρόβλημα είναι ότι λόγο ελλατωματικου δοχείου ενός υγρού, υπερλειτουργει μια αντλία που ψεκάζει αυτό το υγρό στα καυσαέρια. Με τον καιρό η αντλία καίγεται. Το αυτοκίνητο διαβάζει ότι δεν ψεκάζεται επαρκές υγρό και δεν του επιτρέπει να πάρει μπρος αν δεν επισκευαστεί...το υγρό είναι διάλυμα ουρίας (λέγε με blue hdi που είναι πιο εύηχο...). Μια έντονα δραστική ουσία φθηνή, ακινδυνη (χρησιμοποιείται παντού στην οργανική χημεία ) που όμως αντιδρά και εξουδετερώνει τα οξείδια του αζώτου στα καυσαερια
sphinxgr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 24 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε Τεχνικά το πρόβλημα είναι ότι λόγο ελλατωματικου δοχείου ενός υγρού, υπερλειτουργει μια αντλία που ψεκάζει αυτό το υγρό στα καυσαέρια. Με τον καιρό η αντλία καίγεται. Το αυτοκίνητο διαβάζει ότι δεν ψεκάζεται επαρκές υγρό και δεν του επιτρέπει να πάρει μπρος αν δεν επισκευαστεί...το υγρό είναι διάλυμα ουρίας (λέγε με blue hdi που είναι πιο εύηχο...). Μια έντονα δραστική ουσία φθηνή, ακινδυνη (χρησιμοποιείται παντού στην οργανική χημεία ) που όμως αντιδρά και εξουδετερώνει τα οξείδια του αζώτου στα καυσαερια Οπότε η αλλαγή περιλαμβάνει, δοχείο, ουρία και φυσικά αντλία. Σωστα? Το δοχείο τι πρόβλημα έχει όμως και αλλάζεται? Πάει μήπως μαζί με την αντλία σετ?
TechnoState Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 ....απο τον σχεδιασμό δείχνει ότι αντλίες, αισθητήρες κλπ είναι ενσωματωμένα στο ad blue reservoir/tank Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν ποιότητες κ ποιότητες σε ad blue διαλύματα. Έκανα δοκιμές με κοινό ad blue από πρατήριο υγρών καυσίμων (ΕΚΟ) κ πιο εξειδικευμένο, απο το προτεινόμενο, του κατασκευαστή (Total). Σε συνθήκες περιβάλλοντος, το δεύτερο, έχει σαφέστατα λιγότερα κατάλοιπα (κρυσταλλοποιήσεις) ...αν σημαίνει κάτι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι κάπως "εξειδικευμένο" δεν το βρίσκεις εύκολα (ClearNoX). 2 1
T4rantul4 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Ειμαι κ γω κάτοχος ενός Peugeot 3008 1,6 πετρελαιο και μετα απο 5 χρόνια χρήσης (40κ χιλιόμετρα) περασμένη εγγύηση κατα 3 μήνες μου εβγαλε μνμ βλάβης καταλύτη και στο συνεργείο αντί 1300 μου ζητάνε 290 με έκπτωση για αλλαγή δοχείου... Όποτε πρεπει να πω και ευχαριστώ... 😒 Μακριά απο πετρελαιοκινητα παιδια.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, T4rantul4 είπε Μακριά απο πετρελαιοκινητα παιδια. Λάθος γενίκευση. 4
meletis_m Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, T4rantul4 είπε Ειμαι κ γω κάτοχος ενός Peugeot 3008 1,6 πετρελαιο και μετα απο 5 χρόνια χρήσης (40κ χιλιόμετρα) περασμένη εγγύηση κατα 3 μήνες μου εβγαλε μνμ βλάβης καταλύτη και στο συνεργείο αντί 1300 μου ζητάνε 290 με έκπτωση για αλλαγή δοχείου... Όποτε πρεπει να πω και ευχαριστώ... 😒 Μακριά απο πετρελαιοκινητα παιδια. Μη βαζεις στο ιδιο σακι όλα τα diesel , επειδη εχει θεμα το συγκεκριμενο συστημα στο συγκεκριμένο μοντέλο . 1
sphinxgr Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, T4rantul4 είπε Ειμαι κ γω κάτοχος ενός Peugeot 3008 1,6 πετρελαιο και μετα απο 5 χρόνια χρήσης (40κ χιλιόμετρα) περασμένη εγγύηση κατα 3 μήνες μου εβγαλε μνμ βλάβης καταλύτη και στο συνεργείο αντί 1300 μου ζητάνε 290 με έκπτωση για αλλαγή δοχείου... Όποτε πρεπει να πω και ευχαριστώ... 😒 Μακριά απο πετρελαιοκινητα παιδια. Με 8.000χμ το χρόνο, ούτως ή άλλως εξ αρχής έπρεπε να πάρεις βενζίνης. Τα 2015+ πετρελαίου ειναι μόνο για όσους κάνουν 15.000+ χμ σε εθνικούς δρόμους. *Με 290€ είσαι εξαιρετικά τυχερός. Απίστευτο που έκαναν τέτοια έκπτωση. Τους τιμά. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2023 από sphinxgr 2
ideal09 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, T4rantul4 είπε Μακριά απο πετρελαιοκινητα παιδια. Άμα κάνεις 40,000χλμ σε 5 χρόνια, τότε ναι, μακριά.😉 Επεξ/σία 30 Μαΐου 2023 από ideal09 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2023 στις 3:17 ΜΜ, sphinxgr είπε Με 8.000χμ το χρόνο, ούτως ή άλλως εξ αρχής έπρεπε να πάρεις βενζίνης. Τα 2015+ πετρελαίου ειναι μόνο για όσους κάνουν 15.000+ χμ σε εθνικούς δρόμους. *Με 290€ είσαι εξαιρετικά τυχερός. Απίστευτο που έκαναν τέτοια έκπτωση. Τους τιμά. Ένα παράδειγμα λανθασμένης επιλογής αυτοκινήτου για λάθος χρήση. Αφορά καινούργιο Diesel 2022 με 1500χμ που η κίνηση γίνεται μόνο σε αστικό κύκλο με μικρές ταχύτητες. Πάει το DPF και χρειάζεται αλλαγή. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από sphinxgr
sv8iik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) εκτός απο το 2008 diesel εχω και ενα Suzuki swift DIESEL του 2009 και εχει κάνει 180χιλ χλμ μεσα σε πόλη και δεν εχει πάθει ποτέ τίποτα ! (ολα τα service στην ωρα τους ) δεν το θεωρώ σωστό στα 1500 να θέλει αλλαγή dpf κατι αλλο συμβαίνει . ( εχω αρχίσει και σκέφτομαι μήπως πρέπει να δωσω το 2008 με 16k χλμ) Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από sv8iik
ideal09 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 44 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ένα παράδειγμα λανθασμένης επιλογής αυτοκινήτου για λάθος χρήση. Αφορά καινούργιο Diesel 2022 με 1500χμ που η κίνηση γίνεται μόνο σε αστικό κύκλο με μικρές ταχύτητες. Πάει το DPF και χρειάζεται αλλαγή. Πραγματικά κάτι τέτοιο μπορώ να φανταστώ ότι έγινε μόνο αν το αμάξι δούλευε επί 1+ χρόνο αποκλειστικά και μόνο σε για αποστάσεις των 2χλμ και σε συνδιασμό με κάποια αστοχία να έσπασε το dpf. Είναι δυνατόν; Έχω δει και καινούριο diesel που στις 30.000χλμ του βγηκε άχρηστο και το ξήλωσε, αλλά 1.500χλμ είναι υπερβολή.
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 54 λεπτά πριν, sv8iik είπε εκτός απο το 2008 diesel εχω και ενα Suzuki swift DIESEL του 2009 και εχει κάνει 180χιλ χλμ μεσα σε πόλη και δεν εχει πάθει ποτέ τίποτα ! (ολα τα service στην ωρα τους ) δεν το θεωρώ σωστό στα 1500 να θέλει αλλαγή dpf κατι αλλο συμβαίνει . ( εχω αρχίσει και σκέφτομαι μήπως πρέπει να δωσω το 2008 με 16k χλμ) Απο το 2009/2010 έβαζαν dpf και ξεκίνησαν τα προβληματα. 19 λεπτά πριν, ideal09 είπε Πραγματικά κάτι τέτοιο μπορώ να φανταστώ ότι έγινε μόνο αν το αμάξι δούλευε επί 1+ χρόνο αποκλειστικά και μόνο σε για αποστάσεις των 2χλμ και σε συνδιασμό με κάποια αστοχία να έσπασε το dpf. Είναι δυνατόν; 6 μήνες δούλευε.
korakios Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δεν έχει σχέση με DPF η συζήτηση λέμε , αντλία adblue για το PSA group
Marousiotis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Στις 16/12/2019 στις 10:07 ΜΜ, GeorgeMan είπε Για την ιστορία, πήγε στην autoone, είναι ακόμα εντός εγγύησης, θα του καλύψουν όλη την αλλαγή με 100€ κόστος εργατικών. Φτηνά τη γλύτωσε... Το θέμα είναι ότι δεν εμπιστεύεται το αυτοκίνητο καθόλου πλέον. Γνωστό το πρόβλημα για Peugeot-Citroen.Αφού όμως αντικαταστάθηκε το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο,να μην το φοβάται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα