mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Περα απο το "Sfc" (σε online και σε offline mode) η το "DISM" οπου αυτα επιδιορθωνουν ορισμενα dll υπαρχει κανενα αλλο command repair για ολα τα αρχεια των windows αλλα και για το Registry Υ.Γ. Αναφερομαι φυσικα σε commands τα οποια να ειναι εγκυρα σε περιβαλλον Windows Re Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από mpaleokastritis
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Η sfc ελέγχει όλα τα αρχεία των windows και η dism ελέγχει και επιδιορθώνει το image των windows για να μπορέσει η sfc να επιδιορθώσει την εγκατάσταση των windows σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει με την 1η φορά. Την registry δεν μπορεί να την επιδιορθώσει τέλεια κανένα πρόγραμμα γιατί είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και οι πιθανότητες ολικής καταστροφής είναι μεγάλες. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα διάφορα cleaners-fixers-scanners-boosters να "καθαρίσουν" το σύστημα με αμφιλεγόμενα κάθε φορά αποτελέσματα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από micos000 1
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Η sfc ελέγχει όλα τα αρχεία των windows και η dism ελέγχει και επιδιορθώνει το image των windows για να μπορέσει η sfc να επιδιορθώσει την εγκατάσταση των windows σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει με την 1η φορά. Την registry δεν μπορεί να την επιδιορθώσει τέλεια κανένα πρόγραμμα γιατί είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και οι πιθανότητες ολικής καταστροφής είναι μεγάλες. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα διάφορα cleaners-fixers-scanners-boosters να "καθαρίσουν" το σύστημα. το sfc το εκτελεσα σε offline mode αρκετες φορες και μου εβγαλε οτι τα ειχε κανει ολα repair μεταξυ αυτων βεβαια ειχα διγραψει αρκετα κρισημα προγραμματα παραδειγματος χαρη το control panel αλλα δεν μπορεσε να τα επιδιορθωσει πληρως με αποτελεσμα να χρειαστει το Pc system restore υπηρχε καποια αλλη λυση για να μην γινει system restore? Μόλις τώρα, mpaleokastritis είπε το sfc το εκτελεσα σε offline mode αρκετες φορες και μου εβγαλε οτι τα ειχε κανει ολα repair μεταξυ αυτων βεβαια ειχα διγραψει αρκετα κρισημα προγραμματα παραδειγματος χαρη το control panel αλλα δεν μπορεσε να τα επιδιορθωσει πληρως με αποτελεσμα να χρειαστει το Pc system restore υπηρχε καποια αλλη λυση για να μην γινει system restore? θα μου πεις βεβαια να κατσω και να τα κανω manual repair. Γινεται να χρησιμοποιησω το dism σε offline mode η να κανω κατι αντιστοιχω για να τα επιδιορθωσω
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δες στο λινκ για την dism https://www.windowscentral.com/how-use-dism-command-line-utility-repair-windows-10-image
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Δες στο λινκ για την dism https://www.windowscentral.com/how-use-dism-command-line-utility-repair-windows-10-image Αυτο που εστειλες ειναι μονο για online χρηση αν μπορει να ανοιξει ο υπολογιστης αυτο το ξερω και εγω το θεμα ειναι αν δεν μπορει να ανοιξει ο υπολογιστης
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και offline λειτουργεί αλλά θέλει να έχεις κάπου αποσυμπιεσμένα τα αρχείο του iso των 10 Dism /Image:C:\offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:c:\test\mount\windows Περισσότερα... https://www.ubackup.com/windows-10/dism-offline-repair-windows-10.html Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από micos000
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @micos000 Επισης οσο αναφορα αυτο για τα registry cleaners και τα σχετικα εχω δοκιμασει και απλα εντοπιζουν keys τα οποια ειναι απεγκατεστημενα απο συστημα π.χ ενος προγραματος και απλα τα διαγραφουν δεν τα αντικαθιστουν 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Και offline λειτουργεί αλλά θέλει να έχεις κάπου αποσυμπιεσμένα τα αρχείο του iso των 10 Dism /Image:C:\offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:c:\test\mount\windows Περισσότερα... https://www.ubackup.com/windows-10/dism-offline-repair-windows-10.html εκει που το εχω φανταζομαι βαζω το αντιστοιχω path? 3 λεπτά πριν, mpaleokastritis είπε @micos000 Επισης οσο αναφορα αυτο για τα registry cleaners και τα σχετικα εχω δοκιμασει και απλα εντοπιζουν keys τα οποια ειναι απεγκατεστημενα απο συστημα π.χ ενος προγραματος και απλα τα διαγραφουν δεν τα αντικαθιστουν εκει που το εχω φανταζομαι βαζω το αντιστοιχω path? Δηλαδη εαν εχει διαγραφθει το DISM που θα το βρω επισης απο που θα βρω και που πρεπει να κανω αποσυμπιεση το windows image Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από mpaleokastritis
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Το C : είναι το γράμμα του δίσκου που βρίσκονται τα windows και το c :\test\mount\windows είναι το path όπου βρίσκονται τα αρχεία του iso. Η αποσυμπίεση μπορεί να γίνει σε κάποιο τοπικό δίσκο ή να κάψεις το iso σε dvd και να βάλεις το ανάλογο path.
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, micos000 είπε Το C : είναι το γράμμα του δίσκου που βρίσκονται τα windows και το c :\test\mount\windows είναι το path όπου βρίσκονται τα αρχεία του iso. Η αποσυμπίεση μπορεί να γίνει σε κάποιο τοπικό δίσκο ή να κάψεις το iso σε dvd και να βάλεις το ανάλογο path. θα σε πριξω λιγο τωρα αλλα σορυ ε. Λοιπον ας το παρουμε απο την αρχη χρειαζεται να κανω κατι απο αλλον υπολογιστη προτου ξεκινησω την διαδικασια η παραμενω στον ιδιο?
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 @micos000 Λοιπον ειμαι στο cmd σε offline mode εχω προσθεσει ενα cd των windows και πληκτρολογω: DISM /Image :C:\offline \Cleanup-image \RestoreHealth \Source :e:\ και μου βγαζει unable to access the image και τα γραμματα απο τα volumes ειναι σωστα
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 ο c είναι σίγουρα ο δίσκος με τα windows; Αν μπούταρες από cd/dvd και μπήκες σε command δεν είναι σίγουρο ότι ο δίσκος σου θα πάρει το γράμμα c. Επίσης μετά το source και πριν το :e δεν πρέπει να έχει κενό αλλά φαντάζομαι ότι το κενό αυτό το έβαλες κατά λάθος στο μήνυμα σου. Τέλος δεν φτάνει το γράμμα του dvd, θα πρέπει να βάλεις το path (E:\sources\install.wim) για το αρχείο install και να σιγουρευτείς αν είναι install.wim ή insatll.esd δες το τελευταίο λινκ που σου έδωσα, έχει οδηγίες.
mpaleokastritis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, micos000 είπε ο c είναι σίγουρα ο δίσκος με τα windows; Αν μπούταρες από cd/dvd και μπήκες σε command δεν είναι σίγουρο ότι ο δίσκος σου θα πάρει το γράμμα c. Επίσης μετά το source και πριν το :e δεν πρέπει να έχει κενό αλλά φαντάζομαι ότι το κενό αυτό το έβαλες κατά λάθος στο μήνυμα σου. Τέλος δεν φτάνει το γράμμα του dvd, θα πρέπει να βάλεις το path (E:\sources\install.wim) για το αρχείο install και να σιγουρευτείς αν είναι install.wim ή insatll.esd δες το τελευταίο λινκ που σου έδωσα, έχει οδηγίες. ειναι τσεκαρισμενο οτι ο c ειναι το γραμμα δισκου και το κενο ειναι λογο του κινητου. Στο Source οταν βαζω το e που ειναι το drive letter του μετα μεσα εχει καποια αρχεια ενα απο αυτα ειναι και το setup αν εννοεις αυτο για Installer. Εκτος αν εννοεις οταν το κανεις mount εμενα μου γραφει ESD-ISO οποτε ποιο θα ειναι το path? @micos000 Λοιπον το βρηκα το install.esd αλλα ειναι απλο αρχειο και οταν το εβαλα μου εβγαλε : Η συνταξη του αρχειου , του ονοματος καταλογου η της ετικετας του τομου ειναι εσφαλμενη @micos000 διαβασα και το αρθρο που ειπες και ελεγε οτι δεν πρεπει να ειναι "Read only" και να ειναι ιδια version των windows στο cd εχω τα 10 τηβ εκδοση 1903 ενω στον υπολογιστη 1909 λες να παιζει ρολο;
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θέλει να έχεις την ίδια έκδοση για repair. Μπορείς να κατεβάσεις το iso της 1909 αλλά θέλει κολπάκι. Γκουγκλαρε το και θα το βρεις. Γίνεται μέσα από τον Internet Explorer ή τον edge και αλλάζοντας την εξομοίωση σε safari ή iPad. Αυτό το iso θα έχει install.wim μέσα αντί για esd. Επίσης καλά είναι να αντιγράψεις τα αρχεία στον δίσκο πρώτα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από micos000
mpaleokastritis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, micos000 είπε Θέλει να έχεις την ίδια έκδοση για repair. Μπορείς να κατεβάσεις το iso της 1909 αλλά θέλει κολπάκι. Γκουγκλαρε το και θα το βρεις. Γίνεται μέσα από τον Internet Explorer ή τον edge και αλλάζοντας την εξομοίωση σε safari ή iPad. Αυτό το iso θα έχει install.wim μέσα αντί για esd. Επίσης καλά είναι να αντιγράψεις τα αρχεία στον δίσκο πρώτα. οκ αλλα παιζει ρολο αν ειναι wim η esd? γιατι δεν γινεται με esd? @micos000 οταν εννοεις να αλλαξω την εξομοιωση πως θα το κανω? δεν γινεται αλλιως Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από mpaleokastritis
micos000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, mpaleokastritis είπε οταν εννοεις να αλλαξω την εξομοιωση πως θα το κανω? δεν γινεται αλλιως Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από mpaleokastritis Οδηγίες... https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/how-to-download-the-windows-10-1909-iso-from-microsoft/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα