nikos121 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εχω μια απορια οποιος μπορει ας με βοηθησει Στην εταιρια στην οποια προσληφθηκα πριν κανα 6μηνο προσφερεται σαν εξτρα παροχη για ολους ανεξαιρετως τους εργαζομενους, ομαδικη ασφαλιση υγειας απο την Εθνικη. Στην περιπτωση μου, καλυπτει και τα προστατευομενα μελη (συζυγο και 2 παιδια). Σχεδον την ιδια ασφαλιση ειχα πριν περιπου 2 χρονια στην εθνικη για την συζυγο +1 παιδι και μας εβγαινε καπου στα 1000€ ετησιως και για τους τρεις. Επισης οταν δουλευα και πιο πιτσιρικας στο Πλαισιο νομιζω οτι παλι υπηρχε αυτο σαν εξτρα παροχη. Δεν ειμαι σιγουρος ομως εχουν περασει πολλα χρονια Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι ο λογος που προσφερεται αυτο απο τις εταιριες και μαλιστα χωρις να το πολυδιαφημιζουν-αναφερουν στα ιντερβιουζ ή και γενικοτερα. Θελω να πω οτι το εχω δει σαν εξτρα παροχη και σε εταιριες που δινουν το βασικο μισθο. Γιατι το δινουν ομως? Υποτιθεται πως αυτος που θα παει να δουλεψει εκει δεν θα παει ΚΑΙ για αυτο Δεν θα κερδισει κατι η εταιρια προσφεροντας το ισα ισα που θεωρω πως ειναι και επιβαρυντικο για αυτην. Δηλαδη καλλιστα εγω σαν πιτσιρικας θα πηγαινα να δουλεψω στο πλαισιο ειτε προσφερε ομαδικη ασφαλιση ειτε οχι Ειδικα τα προηγουμενα χρονια που και η ανεργια ηταν μεγαλυτερη, δεν υπηρχε ο λογος για κατι τετοιο απο την πλευρα του εργοδοτη. Τι οφελος υπαρχει οταν του στοιχιζω ~1000€ περισσοτερα τον χρονο Ειναι κατι που χανω? Ας με διαφωτισει καποιος Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από nikos121
fredd0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μπορω να σου πω γιατι το παρεχω εγω, σε μεσαια επιχειρηση. Πρωτον, ειναι εξοδο οποτε απο τα ~ 450 ευρω ανα εργαζομενο που δινω για το ομαδικο, τα 120κατι θα τα επαιρνε το κρατος ετσι κι αλλιως. Δευτερον γιατι ως πακετο με αλλες ασφαλειες που πρεπει να αγορασω ετσι κι αλλιως με συμφερει ( μου μειωνει δηλαδη αλλα ασφαλιστρα). Το "καθαρο" κοστος εβγαινε πριν τη μειωση των συντελεστων περιπου στα 25 ευρω το μηνα ανα εργαζομενο, ειτε το πιστευεις ειτε οχι, σε πολλους,ειδικα σε κοσμο με οικογενεια "αγοραζει" πολυ goodwill/αφοσιωση οπως θες πεστο. Κατι περιπου σαν αυτο που λες εσυ, "αν το εκανα μονος μου θα μου κοστιζε 1000 ευρω το χρονο" ... σκεψου οτι εσυ (λογικα) εισαι νεος. Αν ησουν μεγαλυτερος αυτα τα 1000 ευρω μπορει να ηταν 2 η 3000 το χρονο.Και τελος, φυσικα, επειδη η δημοσια υγεια στην Ελλαδα ειναι ολιγον δελο προτιμω οτι ειναι να αντιμετωπιστει γρηγορα/σωστα παρα να ναι ο εργαζομενος 6 μηνες να περιμενει ραντεβου για ξερωγω μαγνητικη 5 1
basilis_k6 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Κοστίζει πολύ λιγότερο, εχει λιγότερες παροχές, παει σε πακετακι οπως ειπε ο φιλος και καποτε ειχα ακουσει οτι δινει και καποια φοροαπαλλαγη. Δεν ξέρω αν ισχυει αυτό βεβαια. Δεν το διαφημίζουν γτ δεν ψαχνουν αυτοι υπαλλήλους, οι υπάλληλοι ψαχνουν δουλεια. 1
nikos121 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, fredd0 είπε Μπορω να σου πω γιατι το παρεχω εγω, σε μεσαια επιχειρηση. Πρωτον, ειναι εξοδο οποτε απο τα ~ 450 ευρω ανα εργαζομενο που δινω για το ομαδικο, τα 120κατι θα τα επαιρνε το κρατος ετσι κι αλλιως. Δευτερον γιατι ως πακετο με αλλες ασφαλειες που πρεπει να αγορασω ετσι κι αλλιως με συμφερει ( μου μειωνει δηλαδη αλλα ασφαλιστρα). Το "καθαρο" κοστος εβγαινε πριν τη μειωση των συντελεστων περιπου στα 25 ευρω το μηνα ανα εργαζομενο, ειτε το πιστευεις ειτε οχι, σε πολλους,ειδικα σε κοσμο με οικογενεια "αγοραζει" πολυ goodwill/αφοσιωση οπως θες πεστο. Κατι περιπου σαν αυτο που λες εσυ, "αν το εκανα μονος μου θα μου κοστιζε 1000 ευρω το χρονο" ... σκεψου οτι εσυ (λογικα) εισαι νεος. Αν ησουν μεγαλυτερος αυτα τα 1000 ευρω μπορει να ηταν 2 η 3000 το χρονο.Και τελος, φυσικα, επειδη η δημοσια υγεια στην Ελλαδα ειναι ολιγον δελο προτιμω οτι ειναι να αντιμετωπιστει γρηγορα/σωστα παρα να ναι ο εργαζομενος 6 μηνες να περιμενει ραντεβου για ξερωγω μαγνητικη Δηλαδη απο τα 330 (450-120) πεφτει τοσο πολυ στα 25€ μόνο απο την γενικοτερη μειωση των αλλων ασφαλιστρων; Και επισης μηπως γνωριζεις αν υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης σε κατι καλυτερο με καποιο χ ποσο απο την πλευρα μου;
fredd0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 sorry το ειπα μπερδεμενα. Το ονομαστικο κοστος ειναι 450 ανα εργαζομενο/ετος. Το τελικο κοστος(αν λαβεις υποψιν το τι θα επαιρνε το κρατος ως φορο και εκπτωσεις σε αλλες ασφαλειες ) βγαινει ~280 ανα εργαζομενο/ετος δηλαδη ~ 23 ανα εργαζομενο / μηνα. Να στο κανω πιο απλα. Ενας εργαζομενος με μισθο 1000 ευρω μικτα ( καπου γυρω στα 790 καθαρα) εμενα μου κοστιζει 1250 ευρω το μηνα χωρις το ομαδικο. Με το ομαδικο μου κοστιζει 1273. Για μικρο προστιθεμενο μισθολογικο κοστος αγοραζω κατι που εχει μεγαλη αξια για τον εργαζομενο. Και μου κοστιζει πολυ λιγοτερο απο το να δωσω 25 ευρω οριζοντια αυξηση πχ. Εξαρταται απο το συμβολαιο του εργοδοτη σου, παντως το να πας στην ασφαλιστικη και να της πεις θελω να επεκτεινω το ομαδικο μου και να σου πει οχι,φυγε, δε θελω τα λεφτα σου το θεωρω απιθανο 😁Παντως πριν το κανεις δες τι παραπανω σου προσφερει απο ουσιαστικες καλυψεις και αν αξιζει τα λεφτα ... γενικα οι ασφαλιστικες στο upsell ειναι μανουλες 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστός ο @fredd0 και εγώ σαν εργαζόμενος είχα πάντα ασφάλεια ιδιωτική. Πολύ καλή φάση, ειδικά αν έχει και τσεκ απ μέσα. Νιώθεις μια σιγουριά. Η δουλειά Δε χρειάζεται να είναι σκλαβιά. Μπορούν να κερδίζουν και οι δύο αν υπάρχει καλή θέληση. Πάντα δούλευα παραπάνω από το οκτάωρο οικιοθελώς, κάτι τέτοια έξτρα μου έδειχναν ότι νοιάζεται και ο άλλος για εμένα. Στο κάτω κάτω της γραφής αν νιώθεις καλά νιώθεις και τους πελάτες δικούς σου , είσαι φουλ αποδοτικός και θέλεις να πάει καλά και το μαγαζί/ γραφείο. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
nogoso Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα, Εγώ πάντως σαν εργαζόμενος και επειδή έχω δει πόσο χρήσιμη είναι μια ιδιωτική ασφάλεια, όσο περίεργο και αν ακουστεί όχι απλά θα το ήθελα αλλά το κοστολογώ στα benefits, αν πάω π.χ σε μια συνέντευξη και έχω δει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο ποσό που θα σου δώσει ένας εργοδότης εφόσον θέλει να σε προσλάβει. Το έθεσε πολύ σωστά ο fredd0 όσον αφορά το goodwill.
filip123go Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ πλέον αν δεν προσφέρει η εταιρεία ιδιωτική ασφάλιση την απορρίπτω αυτομάτως. Είναι το πρώτο που ρωτάω στα μνμ στο LinkedIn, πριν πάω καν για συνέντευξη. Ιδιωτική ασφάλιση και remote working. Για το δεύτερο είμαι πιο ελαστικός. Το πρώτο δεν το διαπραγματεύομαι. Οπότε αν οι εταιρείες το προσφέρουν καλό θα είναι να το γράφουν και στην αγγελία.
nbtz89 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ πάλι προτιμώ αντί για ομαδική ασφάλιση, να έχω κατιτίς παραπάνω στο μισθό μου...Τα της υγείας το φροντίζω και μόνος μου, δε θα περιμένω από τον καλό εργοδότη να το κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα